kourdistoportocali.comNews Desk100 οικογένειες στέλνουν ΦΥΛΑΚΗ τους ενόχους!

Αρχισαν οι μηνύσεις

100 οικογένειες στέλνουν ΦΥΛΑΚΗ τους ενόχους!

Αυτό είναι μία αξιοπρεπής στάση ζωής απέναντι σε ένα νοσηρό, διεφθαρμένο κράτος-δολοφόνο

Με φόντο μια βαλτωμένη και αμήχανη κοινωνία που επιτρέπει ακόμη και να καίγονται συμπολίτες μας και να παραμένει απαθής η μήνυση που υπέβαλαν μέσω του δικηγορικού γραφείου Φούσα οι συγγενείς θυμάτων είναι μια “επαναστατική” πράξη παρότι μιλάμε για το αυτονόητο. Ενα αυτονόητο που στις μέρες μας έχει χαθεί και κυριαρχεί η παθητικότητα και το σφάξε με αγαμ΄ν΄αγιάσω.
Oι συμπολίτες μας Βασιλική Κατσαργύρη οδοντίατρος, Γεωργία Ευαγγελία Κατσαργύρη Ηλεκρολόγος Μηχανικός και Ορέστης Κωνσταντίνου Τσίντζας Καθηγητής Πανεπιστημίου είπαν ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΧΙ στην ηττοπάθεια και αποφάσισαν να στραφούν στην Δικαιοσύνη για να βρουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του θανάτου των ανθρώπων τους.
Αυτό είναι μία αξιοπρεπής στάση ζωής απέναντι σε ένα νοσηρό, διεφθαρμένο κράτος-δολοφόνο.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι επικοινώνησε με τον κ. Δημήτρη Σκύφτα, στέλεχος του δικηγορικού γραφείου Φούσσα από τον οποίο με πολύ ενδιαφέρον ακούσαμε ότι στην μήνυση συμπεριέλαβαν και την κατηγορία που αφορά την Εκθεση σε θανάσιμο κίνδυνο των πολιτών.
Ο κος Σκύφτας μας ενημέρωσε ότι το γραφείο Φούσσα έχει την προηγούμενη εμπειρία αντίστοιχης μήνυσης και αγωγών κατοίκων του Πύργου Ηλείας. Μετά από 8-10 χρόνια δικαστικού σήριαλ και παρότι το αδίκημα είχε γίνει πλημέλλημα υπήρξαν καταδίκες. Κάποιοι μάλιστα μπήκαν και για λίγο στη Φυλακή ενώ συγγενείς θυμάτων έλαβαν αποζημιώσεις.
Είναι πολύ σημαντικό οι συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι να κάνουν την καρδιά τους πέτρα και να απευθυνθούν σε έμπειρους δικηγόρους-όπως το γραφείο Φούσσα και χειρίστηκε τις θανατηφόρες φωτιές στην Ηλεία-και να επιδιώξουν την αμείλικτη τιμωρία των ιθυνόντων και φυσικά αποζημιώσεις.
Το οφείλουν στους ανθρώπους αλλά και στα ζώα συντροφιάς που χάθηκαν στο Μάτι.
Οι συγγενείς πρέπει να γίνουν ο Εφιάλτης του Δικαίου για όλους εκείνους τους κατσιαπλιάδες ιθύνοντες.
Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση από συγγενείς θυμάτων στο Νέο Βουτζά Αττικής που κάηκαν κατά την καταστροφική και φονική πυρκαγιά της 23ης και 24ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.
Η συγκεκριμένη μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, κατά της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθωνος Ηλία Ψινάκη, των υπευθύνων Γραφείων Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνος, των αρμόδιων και υπεύθυνων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, των αρμόδιων και υπεύθυνων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής και κατά παντός υπευθύνου για τα τραγικά συμβάντα.
Με τη μηνυτήρια αναφορά οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν την ποινική δίωξη των υπευθύνων για τα αδικήματα της κατά συρροή κακουργηματικής έκθεσης, της ανθρωποκτονίας εξ αμέλειας, του εμπρησμού δάσους από αμέλεια, των σωματικών βλαβών και ό,τι άλλα αδικήματα προκύψουν από την έρευνα.
Όπως επισημαίνεται στη μήνυση, «για τη βιβλική συνολική αυτή καταστροφή, όπως ασφαλώς και για τους δύο ως άνω δικούς μας ανθρώπους, ασφαλώς υπάρχουν τεράστιες ποινικές (και άλλες) ευθύνες των αρμόδιων και επιφορτισμένων κρατικών λειτουργών και οργάνων για τη διαχείριση και αντιμετώπιση παρόμοιων σοβαρών κρίσεων και έκτακτων φυσικών καταστροφών (πυρκαγιών, σεισμών, πλημμυρών κ.λπ.) και για το λόγο αυτό σπεύδουμε να καταθέσουμε την παρούσα έγκλησή μας, παρότι γνωρίζουμε ότι από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ελήφθη σχετική πρωτοβουλία, αλλά κρίναμε σκόπιμο ότι πρέπει να υποβάλλουμε κι εμείς την παρούσα έγκλησή μας και να δηλώσουμε παράσταση πολιτικής αγωγής, ώστε να καταστούμε νομίμως και επισήμως διάδικοι και να προσέχουμε από την πρώτη στιγμή να ασκούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας».
Στη μήνυση περιγράφεται το τραγικό ιστορικό της υπόθεσης και το ότι ο Βασίλειος Κατσαργύρης μόλις είχε παντρέψει την 34χρόνη κόρη του. Ο γάμος τελέσθηκε 2 ημέρες πριν από τη φονική πυρκαγιά και η οικογένεια παρέμεινε στην εξοχική της κατοικία στο Νέο Βουτζά μέχρι τη μοιραία ημέρα, οπότε έχασε τη ζωή του ο πατέρας της νύφης (70χρόνος εκπαιδευτικός), αλλά και η επίσης εκπαιδευτικός 73χρόνη ενοικιάστρια του από κάτω διαμερίσματος.
Κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως επισημαίνουν στη μήνυση, «ούτε από πριν, ούτε και στις στιγμές εκείνες μας είχε πει κάποια αρμόδιος της Περιφέρειας ή του Δήμου ή της Πυροσβεστικής ή της Αστυνομίας κατά ποιο τρόπο θα ενεργήσουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς και ποιο δρόμο θα έπρεπε να ακολουθήσουμε για να πάμε σε ασφαλές μέρος (είτε παραθαλάσσια, είτε από κάποιο γήπεδο εντός του οικισμού μας)».
Περιγράφει -μέσα από το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς- η σύζυγος του 70χρόνου εκπαιδευτικού: «Τις ημέρες εκείνες μαζί με το σύζυγό μου φιλοξενούσαμε στο σπίτι μας μια οικογένεια εξ Αμερικής τριών ατόμων λόγω του γάμου της κόρης μας, ο οποίος έγινε στις 21.7.2018 στην Αθήνα. Ενώ βρισκόμασταν όλοι στο σπίτι μας, όπως και η 73χρονη εκπαιδευτικός στο μισθωμένο διαμέρισμά της στην ίδια οικοδομή, παρατηρήσαμε αρχικά πολλούς καπνούς που κατευθύνονταν προς το σπίτι μας. Όπως ήταν φυσικό και αυτονόητο αρχίσαμε να ανησυχούμε και κλείσαμε τα παράθυρα, τα παντζούρια και τις πόρτες, ενώ αρχίσαμε να μεταφέρουμε μέσα στο σπίτι μας κάθε είδους ξύλο και έπιπλα που ήταν στις βεράντες και στους χώρους έξω από το σπίτι μας. Δυστυχώς, ο καπνός δε σταμάτησε. Αντιθέτως μεγάλωνε. Είχαμε αρχίσει να μη βλέπουμε και, όπως ήταν φυσικό, μας κατέλαβε μεγαλύτερος φόβος και μεγαλύτερη ανησυχία και ιδίως για τους ξένους φιλοξενούμενούς μας και αποφασίζουμε μαζί με την 73χρονη να εγκαταλείψουμε το σπίτι μας και να πάμε σε ασφαλέστερο μέρος προς τη θάλασσα».
Στο μεταξύ, μια γειτόνισσα, τους ενημέρωσε ότι τηλεφώνησε ο σύζυγός της στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και δεν απαντούσε κανείς. Έπειτα από ώρα πήραν την απάντηση «κάντε ό,τι νομίζετε». Άμεσα η σύζυγος του 70χρονου, γύρω στις 6.00, μετέφερε τρεις φίλους από το εξωτερικό με το αυτοκίνητο και ακολούθησαν τη β΄ έξοδο του Νέου Βουτζά προς το Μάτι, εκτιμώντας ότι ήταν ο συντομότερος δρόμος προς τη θάλασσα. Σε περίπου 3 λεπτά δέχτηκε τηλεφώνημα από το σύζυγό της, που την ενημέρωνε ότι λόγω διακοπής ρεύματος δεν μπορούσε να ανοίξει το γκαράζ και να φύγει με το αυτοκίνητο. Εκείνη άρχισε να προσπαθεί να επιστρέψει για να ανοίξει χειροκίνητα το γκαράζ. Δεν κατάφερε άμεσα να φτάσει και ανέμενε νέα του συζύγου της και της μισθώτριας του σπιτιού της. Έπειτα από κάποια ώρα, όταν τελικά με τη βοήθεια εθελοντή έφτασε στο σπίτι της, δε βρήκε κανέναν. Οι ώρες που ακολούθησαν ήταν τραγικές, με τα δύο θύματα να θεωρούνται αγνοούμενοι. Το φως της ημέρας αποκάλυψε το θάνατο 300-400 μέτρα από το σπίτι της οικογένειας στον οικισμό του Νέου Βουτζά.
Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας για τον 70χρονο Βασίλειο Κατσαργύρη από τις Ράχες, καθώς τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου στο Κοιμητήριο του Βύρωνα, με τον πόνο για τη σύζυγο και τους οικείους του να είναι αβάσταχτος, μαζί με ένα απέραντο «γιατί» για τις ευθύνες των αρμοδίων να πλανάται στη βαριά ατμόσφαιρα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK