Μούσκεμα στον ιδρώτα πετάχθηκε στον ύπνο του ο Αλέξης Τσίπρας. Το ρολόι στο κομοδίνο-δώρο του Ραούλ Κάστρο έδειχνε 5.15′ τα ξημερώματα.
-Αλέξη, τι εφιάλτη είδες αυτή τη φορά;
Η Περιστέρα είχε συνηθίσει στις εφιαλτικές νύχτες του πρωθυπουργού. Το τίμημα της εξουσίας άρχισε πλέον να γίνεται δυσβάσταχτο για την οικογένεια Τσίπρα.
Γράφει η Ιόλη Πιερίδη
Εκείνο το πρωί όμως ο εφιάλτης ήταν πιο πραγματικός από ποτέ.
.Τα παιδιά Περιστέρα μου, θα καούν τα παιδιά…Πρέπει να κάνουμε κάτι για τα παιδιά…
Η Περιστέρα πετάχθηκε σαν σίφουνας από το κρεβάτι και κατευθύνθηκε τυλιγμένη στις φλόγες της αγωνίας στα δωμάτια των παιδιών τους.
.Μην ανησυχείς αγάπη μου, δεν εννοώ τα δικά μας παιδιά…Εννοώ τα παιδιά στο Πόρτο Χέλι…Τα παιδιά που έχουν τις βίλες στο Πόρτο Χέλι…Πρέπει να καλέσω αμέσως τον Παύλο, τον Πάνο και τον Χρήστο…Πρέπει να κάνουμε αντιπυρικές ζώνες για τα παιδιά…Θα καούν τα παδιά…
-Χρήστο θα καούν τα παιδιά…
.Καλημέρα πρόεδρε, τι συνέβη; Εχουμε νέα φωτιά;
-Οχι Χρήστο, θα καούν τα παιδιά στο Πόρτο Χέλι…Πρέπει να κάνουμε αντιπυρικές ζώνες…Να πάρουμε μέρος από τις βίλες των παιδιών για να ανοιχθούν δρόμοι, να μπορούν να περνάνε τα οχήματα της Πυροσβεστικής, τα ασθενοφόρα, οι τροχονόμοι…Τα παδιά Χρήστο τα παιδιά…
-Πρόεδρε, κινδυνεύουν οι βίλες το Πόρτο Χέλι;
.Ναι ρε Χρήστο…Εχουν χτίσει όλοι πάνω στον Αιγειαλό. Η θα τις γκρεμίσουμε ή θα τους σώσουμε…
-Πρόεδρε δεν γίνεται να γκρεμίσουμε τις βίλες τόσων χορηγών του πολιτικού προσωπικού. Ακόμη κι αν δεν είναι δικοί μας, δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε τις βίλες τους…
.Ναι, ναι, το γνωρίζω…Πρέπει να κάνουμε κι εδώ μια κωλοτούμπα και να τις σώσουμε…Για να σωθούν όμως πρέπει να μας παραχωρήσουν μέρος από τις εκτάσεις τους, ακόμη και από τα σπίτια τους για να ανοιχθούν δρόμοι. Πρέπει να σώσουμε τα παιδιά…
-Μα πρόεδρε αυτό συμβαίνει σχεδόν σε ολόκληρη την ακτογραμμή από τη Γλυφάδα ως το Σούνιο…Πρέπει να γκρεμίσουμε όλες τις βίλες και όλα τα κέντρα εστίασης-διασκέδασης που είναι χτισμένα στην ακτογραμμή…Θα έχουμε απέναντί μας όλους τους επιχειρηματίες της διασκέδασης που πήραν μάλιστα θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες για να χτίσουν τις επιχειρήσεις τους..
.Το ξέρω Χρήστο…Πρέπει όμως ή να γκρεμίσουμε όλα τα αυθαίρετα ή να τους σώσουμε…Πρέπει να σώσουμε τα παιδιά Χρήστο…Ο Μητσοτάκης θα είναι μια δεξιά παρένθεση…Οταν οι Ντινόπουλοι και οι Αδώνιδες πάρουν την εξουσία θα τους κάψουν ο Κουφοντίντας και ο Ρουβίκωνας…Ο Μητσοτάκης θα είναι μια δεξιά παρένθεση, δεν θα μείνει για πολύ στην κυβέρνηση κι αυτοί οι επιχειρηματίες-χορηγοί δεν είναι κορόιδα να μας εγκαταλείψουν…Γι΄αυτό σου λέω Χρήστο, πρέπει να σώσουμε τα παιδιά…
-Πρόεδρε έχεις δίκιο…Παίρνω τώρα τον Πάνο τον Σκουρλέτη…
.Πάρε καλύτερα τον υπουργό Δημοσίων Εργων…Ποιον έχω βάλει υπουργό Δημοσίων Εργων;
-Μα εγώ είμαι Πρόεδρε…
.Ναι, ναι Χρήστο εσύ είσαι…Σε παρακαλώ επικοινώνησε αμέσως με τους φίλους μας εργολάβους να ανοίξουν δρόμους στο Πόρτο Χέλι και σε όλο το μέτωπο της παραλιακής. Στο Σούνιο, στα Λεγραινά, στο Λαγονήσι, στην Ανάβυσσο, στη Σαρωνίδα…Θα καούν τα παιδιά Χρήστο…

Το Πόρτο Χέλι με την πλούσια βλάστηση και τα πριβέ λιμανάκια άρχισε να συγκεντρώνει την ελίτ πριν 20 χρόνια. Το ότι διατηρεί ακόμα τον τον αριστοκρατικό του αέρα, οφείλεται σε γαλαζοαίματους, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και ισχυρούς της χώρας που παραμένουν εκεί, παρά τις σειρήνες της κοσμοπολίτικης Μυκόνου-χα, χα, χα.

Είδαμε μερικά από τα καλύτερα σπίτια στο όμορφο μέρος, σε ένα εντυπωσιακό ρεπορτάζ του περιοδικού GALA που κυκλοφόρησε με το Πρώτο Θέμα της Κυριακής.

Δες φωτογραφίες

  1. Το συγκρότημα του Θοδωρή Κυριακού, πάνω στο κύμα του Αγίου Αιμιλιανού το δημιούργησε ο πατέρας του Μίνως και είναι αυτό που ο εφοπλιστής και καναλάρχης απολαμβάνει το καλοκαίρι με τ’ αγαπημένα του πρόσωπα.

2.  Ο Ντίνος Γουλανδρής είναι ένας εφοπλιστής παλαιάς κοπής που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας, Ελβετίας και Λονδίνου. Φιλόξενος όσο ελάχιστοι, ανοίγει συχνά τη βίλα του στην περιοχή Κουνούπι για champagne dinners με φίλους του, όπως ο Κωνσταντίνος και η Άννα – Μαρία αλλά και η Λίτα Λιβανού.

3. Ο Γιάννης Μυτηλιναίος, αδελφός του Ευάγγελου Μυτιληναίου και μεγαλομέτοχος του ομώνυμου ομίλου που παρουσιάζει 1,5 δισ. ευρώ και κέρδη που ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ., χαλαρώνει επίσης τα καλοκαίρια στον Άγιο Αιμιλιανό.

4. Πριν από έναν χρόνο, κάποιος άγνωστος κατέβαλε σε βοσκό 7 εκατ. ευρώ για 20 στρέμματα γης στην περιοχή Κοιλάδα ξαφνιάζοντας τους πάντες, αφού το ίδιο ποσό αρκεί και περισσεύει για να αποκτήσει κανείς μια υπερπολυτελή βίλα σε έναν διάσημο προορισμό. Ο μυστηριώδης αγοραστής δεν ήταν άλλος από τον βασιλιά της Ολλανδίας, Βίλεμ – Αλεξάντερ.

5. Παρακάτω βέπεις την βίλα του χρηματιστή Νίκος Δεβλέτογλου, που προέρχεται από μια οικογένεια με ιστορική διαδρομή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας επί τρεις γενιές και με μεγάλη φήμη για την ισχυρή οικονομική της επιφάνεια.

6. Η Αφρούλα Λαναρά που έχει επίσης μια εντυπωσιακή εξοχική βίλα στο Πόρτο Χέλι, είναι γόνος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας από τη Νάουσα και αδερφή του εκλιπόντος Θωμά Λαναρά, τελευταίου ιδιοκτήτη της ΚΛΩΝΑΤΕΞ, η οποία  κατέρρευσε λίγα χρόνια μετά τη χρηματιστηριακή φούσκα του 1999.