kourdistoportocali.comMagazineΟταν ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης έτρεχε πίσω από τον Βλάση Σταθοκωστόπουλο στα σοκάκια της Πλάκας

Αποκάλυψη

Οταν ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης έτρεχε πίσω από τον Βλάση Σταθοκωστόπουλο στα σοκάκια της Πλάκας

Οι επιχειρηματίες και μάλιστα του εκτοπίσματος του κ. Βλάση έχουν και δουλειές-δεν είναι καιροσκόποι θεωρητικοί σαν τους πολιτικούς

Το έτος ίδρυσής της προκαλεί δέος. Το ημερολόγιο έδειχνε τότε 1898.

Το ελληνικό κράτος είχε συμπληρώσει 70 και κάτι χρόνια ελευθερίας.

Από την Ιόλη Πιερίδη

Στην γραφική περιοχή της Πλάκας, λίγα μόλις μέτρα από τα γνωστά σκαλιά της Μνησικλέους, στη συμβολή των οδών Ερεχθέως κι Ερωτοκρίτου, ο πρώτος ιδιοκτήτης και δημιουργός της, ο Γιώργος Ψαράς θα μετέτρεπε σε ταβέρνα-εστιατότιο ένα υπέροχα διαμορφωμένο νεοκλασικό.

Η Ταβέρνα του Ψαρά είχε γεννηθεί.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο Rex Warner (συγγραφέας, μεταφραστής, διευθυντής του Βρετανικού Ινστιτούτου στην Αθήνα) αναφέρθηκε στο βιβλίο του Views of Attica and its surroundings, στον τότε ιδιοκτήτη Γιώργη Ψαρά, την γευστική του ρετσίνα και τα παραδοσιακά ελληνικά του πιάτα. Προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο, όπως ο Λόρενς Ολίβιε και η Βίβιαν Λι, η Μαργκότ Φοντέιν, ο Γκράχαμ Γκρινς, η Μελίνα Μερκούρη, ο Μάνος Χατζηδάκις κ.ά., απόλαυσαν την φιλοξενία και την ποιότητα που μόνο η «Ταβέρνα του Ψαρά» μπορούσε να προσφέρει.

Σε μια επιστολή του προς τον Γιώργο Σεφέρη ο διανοούμενος ο Γιώργος Κατσίμπαλης, γνωστός και ως Κολοσσός του Αμαρουσίου, θα αναφερθεί στη  Ταβέρνα του Ψαρρά, η οποία ήταν και η αγαπημένη ταβέρνα του Σεφέρη. Ο Λόρενς Ολίβιε, ο Βίβιαν Λι, ο Γκραχάμ Γκρίν, ο Μαργκότ Φοντέιν, “όλοι αυτοί οι ξένοι”, ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Κατσιμπάλλης, “μαζεύονται στο γεύμα του κυρίου Γιώργου και ζητούν τους κεράσω!”

 

Η ιστορική αυτή ταβέρνα έχει περάσει πλέον στον Ομιλο του Βλάση Σταθοκωστόπουλου.

Η Παλιά Ταβέρνα του Ψαρά λοιπόν ήταν το στέκι που ο νυν υπουργός Τουρισμού επέλεξε για να κάνει το γεύμα σε δημοσιογράφους που γνώριζε από το ρεπορτάζ. Για την ιστορία σας θυμίζουμε ότι ο νυν υπουργός Τουρισμού διετέλεσε γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων (2011-2012) και δημοσίων εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών (2013-2014). Επίσης, έθεσε σε εκκίνηση την πλατφόρμα www.publicrevenue.gr με στόχο την αύξηση της διαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση.
Κατά την διάρκεια της καριέρας του υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων αλλά δούλεψε και σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομίας (start-up). Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon) – 1993) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου.

Προφανώς ο κ. Βλάσης πληροφορήθηκε το γεγονός και πέρασε από τη ταβέρνα να πει ένα γεια στους δημοσιογράφους τους οποίους και χαιρέτησε έναν-έναν και στη συνέχεια έφυγε γιατί οι επιχειρηματίες και μάλιστα του εκτοπίσματος του κ. Βλάση έχουν και δουλειές-δεν είναι καιροσκόποι θεωρητικοί σαν τους πολιτικούς.

Εξάλλου όταν είσαι μπαρουτοκαπνισμένος στη ζωή πρέπει να γνωρίζεις πόσο από το χρόνο σου αξίζει ο πάσα ένας και τόσο χρόνο να του αφιερώνεις.

Ο υπουργός Θεοχάρης όταν διαπίστωσε ότι ο κ. Βλάσης είχε μαζί του ένα τυπικό χαιρετισμό και στη συνέχεια χάθηκε στα στενά της Πλάκας πετάχθηκε σαν ελατήριο από τη καρέκλα του, εγκατέλειψε τους δημοσιογράφους και πήρε τον κ. Βλάση στο κατόπι. Γύρευε πόσο σοβαρό ήταν αυτό που είχε να του πει.

Μπορεί για κάποιον λόγο να ήθελε να απολογηθεί. Η ακόμη και να εξομολογηθεί. Ποιος ξέρει.

Το θέμα είναι ότι πετάχθηκε σαν σαίτα από τη καρέκλα για να προλάβει τον κ. Βλάση.

Τι ειπώθηκε ανάμεσα στους σχεδόν δύο άνδρες δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Ο Φρίξος Δρακοντίδης φαίνεται να γνωρίζει περισσότερα για τη ζωή του κ. Βλάση καθότι η ζωή του Χάρη Θεοχάρη (είχε κάνει και ένα κόμμα τη Δημοκρατική Ευθύνη) δεν είναι κι αυτό που λέμε συναρπαστική.

Ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος-θα γράψει ο Φρίξος στο Πρώτο Θέμα- ήρθε στην Αθήνα από τον Αγιο Βλάσιο Αιτωλοακαρνανίας σε ηλικία 14 ετών.

Πρώτος πάτησε το πόδι του στην πρωτεύουσα ο Φώτης -πατέρας του επίσης γνωστού επιχειρηματία Τζίμη Σταθοκωστόπουλου- και έναν χρόνο μετά ακολούθησε ο Βλάσης.

O Φρίξος Δρακοντίδης

Τα δύο αδέλφια συγκατοίκησαν σε ένα διαμέρισμα στου Ψυρρή και στη συνέχεια σ΄ένα άλλο της Ευριπίδου. Δούλεψαν μαζί, παράλληλα με τη φοίτησή τους στο Νυχτερινό Γυμνάσιο, στην αρχή ως βοηθοί σερβιτόρου σε εστιατόρια της περιοχής. Οντας αρκετά ικανοί, έδειξαν ότι όχι μόνο μαθαίνουν εύκολα τη δουλειά, αλλά και ότι έχουν τα φόντα για κάτι παραπάνω. Και αυτό το κάτι δεν άργησε να φανεί.

Την περίοδο 1973-1974 ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος σε ηλικία μόλις 25 ετών μαζί με τον αδελφό του καταφέρνουν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους: να ανοίξουν το δικό τους μαγαζί. Ενα μικρό καφέ, το «Ποσειδών», στην πλατεία της παλαιάς αγοράς στην Πλάκα. Μαζί με τον καφέ σερβίρουν ποικιλίες και σαλάτες. Η συνέχεια για τα δύο αδέλφια διαγράφεται συναρπαστική και φυσικά προσοδοφόρα.

Μετά το «Ποσειδών» ακολουθούν τα «Απόλλων», «Ερμιόν», «Νεφέλη». Με ίσα ποσοστά ξεκινούν τη δημιουργία ενός μικρού ομίλου που έδειχνε από την αρχή πως είχε όλες τις προϋποθέσεις για να επεκταθεί ακόμα περισσότερο.

Τουλάχιστον αυτό υποστήριζε συνεχώς και με σθένος ο υπερδραστήριος και φιλόδοξος Βλάσης. Σε αντίθεση με τον αδελφό του, που πάντα ήταν πιο εγκρατής στις κινήσεις του, σκεφτόταν πάντα την επέκταση. «Σκεφτόταν πώς θα καταφέρει να πάει πιο ψηλά, να δημιουργήσει περισσότερα απ’ όσα έχει», αναφέρει χαρακτηριστικά πρόσωπο που τον έζησε από το ξεκίνημα της καριέρας του.

Οπως μας λέει μάλιστα, «ο Βλάσης είχε πάντα ένα και μοναδικό πάθος: τα μαγαζιά του. Ολη η ζωή του είναι οι επιχειρήσεις του: από το πρωί που θα ξυπνήσει μέχρι τις 5.30 το απόγευμα που θα ξεκουραστεί για δύο ώρες, και μετά πάλι ξανά στη γύρα».

Η διαφορετική φιλοσοφία ανάμεσα στα δύο αδέλφια οδηγεί τον Βλάση Σταθοκωστόπουλο στην απόφαση να πορευτεί στην Α’ Εθνική του καφέ και της εστίασης.

Ενας από αυτούς ήταν και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Σαραβάκος, με τον οποίο έγιναν κουμπάροι και συνέταιροι στο καφέ-εστιατόριο «Διογένης» στην Πλάκα και μετέπειτα στο καφέ «Οστρια» στη Γλυφάδα.

Αυτό ήταν και το πρώτο του μαγαζί στα νότια προάστια. Ακολουθούν και άλλοι συμπαίκτες που γοητεύονται από τον επικοινωνιακό και ντόμπρο χαρακτήρα του Αγρινιώτη επιχειρηματία.

Ο μεγαλοκατασκευστής και ιδιοκτήτης της ΑΤΤΙΚΑΤ Παναγιώτης Πανούσης επενδύει στις επιχειρήσεις του, όπως και ο επιχειρηματίας Νίκος Καβρουλάκης, ο οποίος φέρεται να διαθέτει μεγάλο ποσοστό σε δύο τουλάχιστον από τα μαγαζιά του.

Αναφορικά με τον τελευταίο, λέγεται ότι βοήθησε τον Βλάση σε οικονομικό επίπεδο και σε κάποιες αρκετά δύσκολες στιγμές, όταν ο όμιλος αναζητούσε ρευστότητα για να καλύψει ζημίες και να προχωρήσει ακόμα και σε νέες επενδύσεις. Λειτούργησε, όπως εξηγούν άνθρωποι που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, ως χρηματοδότης του επιχειρηματία. Ενα ακόμα από τα πρόσωπα που πλασαρίστηκαν κοντά του ήταν και ο ανιψιός του, Βαγγέλης Χουλιάρας. Εχει αναλάβει την οικονομική διαχείριση του γνωστού κλαμπ «Ακρωτήρι», ενώ συμμετέχει και στο εξίσου γνωστό κέντρο διασκέδασης «Φαντασία».

Ολοι όσοι έχουν ζήσει από κοντά τον Βλάση Σταθοκωστόπουλο κάνουν λόγο για έναν επιχειρηματία που μπορεί να οσμιστεί το χρήμα από χιλιόμετρα. Διαθέτει ένστικτο πάνω στη δουλειά και ξέρει πού και πώς να επενδύσει τα λεφτά του. Τον χαρακτηρίζουν έξυπνο, διορατικό, τολμηρό. Ενα παράδειγμα της τολμηρότητας που τον χαρακτηρίζει σε πολλές από τις επαγγελματικές του κινήσεις είναι η επένδυση που προχώρησε σε καφέ-εστιατόριο στον λόφο του Χαϊδαρίου. «Κανένας μας δεν φανταζόταν ότι θα έπιανε αυτό το μαγαζί. Και όμως, κατάφερε να το γεμίσει και αυτό», λέει πρώην συνεργάτης του. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι φρόντιζε να διατηρεί στενές σχέσεις με το προσωπικό του. Τους γνωρίζει όλους με τα μικρά τους ονόματα, ενώ έχει την ικανότητα να απομνημονεύει τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων. «Ο Βλάσης θα μιλήσει με την ίδια ευκολία στη λαντζέρισσα αλλά και στον καλύτερο πελάτη του. Η σχέση του με το προσωπικό είναι καρμική.

Μπορεί όμως να γίνει σκληρός όποτε το απαιτούν οι συνθήκες, αλλά και να επιβραβεύσει όποιον εργάζεται σκληρά. Μόνο μη σε δει να τεμπελιάζεις», συμπληρώνει πρώην συνεργάτης του. Μεγαλύτερο ελάττωμά του; «Η κυκλοθυμικότητα» θα πουν άτομα που έχουν δουλέψει μαζί του. Οι ίδιοι θα του προσάψουν και το αμάρτημα της αλαζονείας, ενώ κάποιοι άλλοι θα τον χαρακτηρίσουν «εγωπαθή»: «Ο Βλάσης τις καλές εποχές, τότε που έκανε κολλητή παρέα με μεγαλοεπιχειρηματίες και τα μαγαζιά του γέμιζαν λεφτά, νόμιζε ότι όλος ο κόσμος ήταν δικός του».

Αυτή τη στιγμή ο όμιλος Σταθοκωστόπουλου αριθμεί 20 μαγαζιά: τα «Ακρωτήρι», «Αλιμος», «Baraonda», «Bocca Beach», «Coast», «Διογένης», «Διόνυσος Zonars», «Daphne’s», «Dia Noche», «Ελαία», «Εν Πλω», «Ταβέρνα του Ψαρά», «Hermion», «Ιθάκη», «Lis», «Νότος», «Οστρια», «Τερίνα», «Vive Mar» και «Mohito Bay».

Ενα άλλο μεγάλο όπλο του Βλάση Σταθοκωστόπουλου είναι οι καλές πολιτικές του γνωριμίες. Τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τη Ν.Δ. κατάφερνε πάντα να διατηρεί επαφές και να τις χρησιμοποιεί όποτε ήταν ανάγκη. Λέγεται ότι το τετράγωνο πάνω στο οποίο δημιουργήθηκαν τα μαγαζιά της Πλάκας ανήκει στα γραφεία παλιού πολιτικού κόμματος, ο ιδρυτής του οποίου ήταν και παραμένει στενός του φίλος. Δεν ήταν όμως μόνο πολιτικές οι επαφές που τον βοήθησαν κατά καιρούς να υπερπηδήσει τα όποια εμπόδια του παρουσιάζονταν. Ηταν και οι γνωριμίες του με υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που λειτούργησαν ως ασπίδα προστασίας στις ακόρεστες ορέξεις της μαφίας της παραλιακής. Ισως και γι’ αυτό τον λόγο να μην αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με τα κυκλώματα της νύχτας, με εξαίρεση ωστόσο δύο περιστατικά που τάραξαν την προσωπική του ηρεμία και τον έβαλαν σε σκέψεις. Το πρώτο αφορά τη βομβιστική επίθεση, ξημερώματα Τρίτης 12 Ιουλίου 2011, στο καφέ-εστιατόριο «Vive Mar». Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του μαγαζιού κατέγραψε ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει τον χώρο του πάρκινγκ και δύο άνδρες μέσα από αυτό να τσεκάρουν την κίνηση.

Εν συνεχεία διακρίνονται στην είσοδο να τοποθετούν μια σακούλα με εκρηκτικά και να ανάβουν το φυτίλι. Η έκρηξη είναι εκκωφαντική, οι ζημιές μεγάλες, με τον Βλάση Σταθοκωστόπουλο να δηλώνει την επόμενη μέρα ότι δεν γνωρίζει ποιος και γιατί τον έχει βάλει στο στόχαστρο. Είπε χαρακτηριστικά: «Ουδέποτε έχω δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Το μαγαζί δεν είναι κλαμπ για να δημιουργούνται παρεξηγήσεις και δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που συνέβη». Κατά μία πληροφορία, πίσω από την επίθεση κρύβονταν συμφέροντα από τις συμμορίες που λυμαίνονται τα πάρκινγκ των νυχτερινών κέντρων. Και εδώ είναι γνωστό ότι ο επιχειρηματίας δεν έδινε ποτέ μερίδιο σε «εξωσχολικούς».

Το δεύτερο και πιο σοβαρό περιστατικό αφορά τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε από δύο Αλβανούς κακοποιούς ένα πρωινό και ενώ ο ίδιος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του που ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ του «Οστρια». Οι δύο άνδρες φαίνεται να γνώριζαν καλά το καθημερινό του δρομολόγιο. Τον ακινητοποίησαν υπό την απειλή όπλου, τον χτύπησαν στο κεφάλι και του πήραν το βαλιτσάκι με τις εισπράξεις του Σαββατοκύριακου (περίπου 100.000 ευρώ) αλλά και το αυτοκίνητό του.

Toν Ιανουάριο του 2019 ο τολμηρός επιχειρηματίας της εστίασης θα μιλούσε στο lifestyleoptions.gr και στον Κωνσταντίνο Μανωλουδάκη.

 

Ο χώρος της εστίασης, πέρασε και περνάει κρίση. Θα ήθελα την τοποθέτησή σας.

Ο χώρος της εστίασης στην Ελλάδα, ειδικά στα χρόνια της κρίσης, έχει δοκιμαστεί πάρα πολύ, γιατί έχει χτυπηθεί από δύο, διαφορετικές πλευρές. Η μία έχει να κάνει με το ΦΠΑ και γενικά με την υπερφορολόγηση που ισχύει. Η δεύτερη, καθαρά με τον ανταγωνισμό. Έχουν ανοίξει πάρα πολλά μαγαζιά, μετά την κρίση διπλασιάστηκαν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα, αφού οι δυνατότητες στην Ελλάδα είναι περιορισμένες, όπως και τα δεδομένα ανάπτυξης εξίσου. Συνεπώς οι βασικότερες αιτίες είναι οι προαναφερθείσες, όπου η εστίαση δεν πηγαίνει καλά, πλην λίγων εξαιρέσεων. Αναφέρομαι στον τουρισμό σε Μύκονο, Σαντορίνη, Αθήνα. Όπως θα έχετε διαπιστώσει και εσείς, όταν φεύγει ο τουρισμός, η ανάπτυξη μειώνεται δραματικά.

Εάν σας δινόταν η δυνατότητα, τι θα αλλάζατε στον χώρο των επιχειρήσεων;

Θα άλλαζα πολλά πράγματα που αφορούν τη δομή των επιχειρήσεων. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια είναι τεράστια. Γραφειοκρατία, άδειες, δήμοι, αρχαιολογία, είναι συντελεστές και που επιβραδύνουν την δημιουργία νέων καταστημάτων εστίασης αλλά και που καθυστερούν δραματικά στην ολοκλήρωση αυτών.

Θα ήθελα να φέρω κόσμο με καλύτερη οικονομική κατάσταση. Η διαφορά μας με το εξωτερικό, είναι όπως και παλιά, ότι δεν υπάρχουν στάνταρ. Αν αφαιρέσουμε το κεφάλαιο τουρισμός, όχι παντού, σε κάποια σημεία, η κατάσταση σε σχέση με τον όγκο επιχειρήσεων είναι δύσκολη.

Θα ήθελα να μου αναφέρετε κάποια περιστατικά που θυμάστε από την μακροχρόνια πορεία σας, στον χώρο της εστίασης.

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία για την γκρίνια των πελατών, όταν έχουν οικονομική δυσχέρεια. Εγώ από την φύση μου είμαι αισιόδοξος και θυμάμαι τα θετικά. Ξέρετε πολύ καλά ότι όλοι κρίνουν «εξ ιδίων τα αλλότρια»!
Στους χώρους που έχω, που συντηρώ και εργάζομαι, έχουν περάσει σημαντικές προσωπικότητες, από πολιτικούς, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αθλητές, αρχηγοί κρατών σχεδόν από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Από όλους αυτούς λοιπόν , μάθαμε αποκτήσαμε εμπειρίες κι θέλω να πιστεύω ότι γίναμε καλύτεροι στο αντικείμενο μας.

Μην ξεχνάτε αυτό που λέει, ο αρχαίος φιλόσοφος Σόλωνας «γηράσκω αεί διδασκόμενος».

Ποια είναι η αγαπημένη σας κουζίνα;

Η ελληνική μεσογειακή. Άλλωστε είναι δύσκολο να αλλάζω προτιμήσεις. Οι συνήθειες μας, είναι δεδομένες και πάνω σε αυτές προχωράμε.

Υπάρχει ένας θεσμός από το Αθηνόραμα και αναφέρομαι στην απονομή των «Χρυσών Σκούφων». Ποια είναι η γνώμη σας;

Είναι γεγονός, αδιαμφισβήτητο πλέον, ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία. Είναι πραγματικά λυπηρό. Όμως δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Δεν με ενδιαφέρει.

Υπάρχουν πρότυπα στην ζωή σας;

Ναι. Αναφέρομαι στους σπουδαίους ανθρώπους που πάντα παραδέχομαι. Ο καθένας από αυτούς έχει διαπρέψει στον τομέα του, δουλεύοντας τίμια σωστά και μεθοδικά. Επίσης από τα σημαντικά στοιχεία που ξεχωρίζω στους ανθρώπους είναι η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός. Στοιχεία αλληλένδετα που αποπνέουν κύρος και καταξίωση.

Πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;

Μου αρέσει πολύ το κολύμπι. Όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, ασχολούμαι όσο το δυνατό περισσότερο. Με ηρεμεί, με κάνει να ξεχνάω την βαριά καθημερινότητα. Για μένα αποτελεί μία σημαντική άσκηση.

Ποιες είναι οι ευχές σας για την νέα χρονιά;

Να έχει υγεία όλος ο κόσμος. Φυσικά αυτό είναι συνυφασμένο με πολλά πράγματα και καταστάσεις. Πρώτα απ όλα με την οικονομική κατάσταση, η οποία είναι τροχοπέδη για πολλές οικογένειες σήμερα και όχι μόνο. Είναι λυπηρό για την Ελλάδα πραγματικά. Ένα τόσο ωραίο μέρος, με ιστορία, δυνατότητες και παράδοση να βρίσκεται, σε αυτή την οικονομική κατάσταση.

Είναι αυτονόητο, ότι κάποιοι άνθρωποι ευθύνονται για την κατάντια μας, αλλά φυσικά δεν θα αποδοθούν ποτέ ευθύνες. Ξέρουμε τι γίνεται. Ο καθένας στον τομέα του, έχει αναλάβει κάτι και είναι ο αρμόδιος για να απολογηθεί. όπως είμαι και εγώ εδώ. Το ίδιο συμβαίνει και στο κράτος. Είμαστε σε δυσχερή θέση όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα παιδιά μας και μετέπειτα τα εγγόνια μας! Εμείς, έχουμε συνηθίσει σε αντιξοότητες και δυσκολίες, ανέκαθεν. Αλλά τα παιδιά μας γιατί; Τα στενοχωρούμε πολύ και δεν πρέπει!

Για την νέα χρονιά από την πληροφόρηση που έχουμε, είναι ότι θα έχουνε ποιότητα στον τουρισμό, αφού όπως θα γνωρίζετε και εσείς ανοίγει ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Στην Αθήνα έχουμε κάποια πολύ καλά πεντάστερα ξενοδοχεία. Όλα αυτά λοιπόν θα δώσουν μία λάμψη και μία μοναδική αισθητική στην εικόνα της χώρας μας, που τόσο πολύ την έχει ανάγκη.

SHARE

Περισσότερα

MORE MAGAZINE