kourdistoportocali.comMagazineΟταν ο Πέτρος Κωστόπουλος συνάντησε τον Θέμο και κουβέντιασαν για όλα

Μόνο στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι”

Οταν ο Πέτρος Κωστόπουλος συνάντησε τον Θέμο και κουβέντιασαν για όλα

Όταν γεννήθηκε η Αλίκη και έμαθα ότι έρχονται τα δίδυμα ανακοίνωσα έκδοση εφημερίδος γιατί βρέθηκα σε πανικό ότι θα αλλάζω πάνες και τέτοια

Βρισκόμαστε στο 2008 και ο Πέτρος Κωστόπουλος συναντά τον Θέμο Αναστασιάδη.

Η κουβέντα τους ξεκίνησε κάπως έτσι>

Πέτρος Κωστόπουλος: Το στούντιο γέμισε! Hρθε και ο Θεμος! Ο γνωστός κύριος Θέμος, που είμασταν φίλοι, και τσακωθήκαμε.

Θέμος Αναστασιάδης: Σα ζευγάρι. Που έχουν χωρίσει, που ξαναβρίσκονται, που ρωτάνε τι γίνονται τα παιδιά.

Π: Λοιπόν, Θέμο είσαι ο δόκτορ Τζέκινγκ ή ο δόκτορ Χάιντ; Είσαι ένας άνθρωπος που κάνει μονίμως πλάκα, που έχει φέρει ένα ωραίο σόου στην τηλεόραση και το χαβαλέ και που έχει ανακαλύψει την ελληνική τηλεόραση μέσα από μία χιουμοριστική σκοπιά; Η όποτε σου τη δίνει πυροβολείς αδιακρίτως με παράπλευρες απώλειες;

Θ: Έχω καταλήξει ότι ο χαρακτηρισμός που μου ταιριάζει πιο πολύ είναι «αμφιλεγόμενος». Με ρωτάνε «είστε αθώος ή ένοχος». Απαντω «αμφιλεγόμενος». Καθένας λέει τη γνώμη του. Εσένα σ’ ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων?

Π: Καμιά φόρα. Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι για τη γνώμη των άλλων ως προς τα παιδιά…

Θ: Τα παιδιά μας ζουν στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση κανένας Ελληνας να πει καλό για άλλον. Πες ότι είσαι ο μεγαλύτερος φιλάνθρωπος, θα πουν το λαμόγιο που κονόμησε και μας παριστάνει τον ευεργέτη!

Π: Στην τηλεόραση κάνεις ψυχανάλυση; Γιατί εγώ έτσι το βλέπω στο ραδιόφωνο.

Θ: Κάνω αλλά θέλω να σε ρωτήσω πότε τελειώνει η ψυχανάλυση στο ραδιόφωνο. Συνήθως στην κανονική σε 2 χρόνια έχεις τελειώσει.

Π: Φαίνεται δε μπορώ να γίνω καλά. Κάνεις πλάκα στην τηλεόραση ή πας αγχωμένα να τα δείξεις;

Θ: Δε πάω καθόλου αγχωμένα. Αυτό που είπες πριν με την αντίφαση που υπάρχει λειτουργεί εξισορροπητικά με την εφημερίδα. Γιατί εκεί έχουμε στήσει ένα πολυβολείο και περιμένουμε ποιός θα περάσει, έτσι πρέπει να ‘ναι οι εφημερίδες κατά τη γνώμη μου. Καμιά φορά με ρωτάνε γιατί δεν κάνεις καταγγελίες ή πολιτική εκπομπή. Τηλεόραση έκανα για ένα λόγο. Δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθώ πουθενά αλλού με τέτοιες γυναίκες.

Π: Εγώ σου είχα προτείνει να μείνεις για να αναλάβεις τα εξώφυλλα.

Θ: Ομολογώ πως έκανα λάθος. Σκέψου όμως την καθημερινότητα μου, τι θα μου τύχει στο Πρώτο Θέμα. Αντε κανένας πολιτικός που θέλει να καταγγείλει την κυβέρνηση. Ενώ τώρα είναι πιο σέξι η καθημερινότητά μου.

Π: Εγώ ξέρω ότι τα κορίτσια έρχονται στο γραφείο σου για να συζητήσετε και να κάνεις κάστινγκ. Δεν πας στον Αnt1, κορόιδο είσαι; Περιμένεις ο Λάτσιος να τις δει αυτός πρώτος.

Θ: Δε φεύγει τίποτα.

Π: Απ’ ότι ξέρω από τους συνεργάτες σου, είσαι εργασιομανής. Παλιά είχες το χρόνο σου, έπαιρνες το αυτοκίνητο για καμιά βόλτα. Πλέον δουλεύεις 20 ώρες τη μέρα. Πως έγινε αυτό το κλικ;

Θ: Τότε δεν είχα παιδιά. Είναι απλά τα πράγματα. Αν δε δουλεύεις πρέπει να πας σπίτι. Οπότε άρχισα να γίνομαι λίγο εργασιομανής όταν έκανα την Αλίκη. Όταν βγήκε η Αλίκη και έμαθα ότι έρχονται τα δίδυμα ανακοίνωσα έκδοση εφημερίδος. Η πραγματικότητα είναι ότι βρέθηκα σε πανικό ότι θα αλλάζω πάνες και τέτοια.

Π: Ή όταν γυρνάς δε σου δίνουν πολύ σημασία και είναι το ίδιο είτε είσαι σπίτι είτε όχι;

Θ: Είσαι καλά; Το αντίθετο.

Π: Και σου λέει δεν είσαι καλός πατέρας και τέτοια.

Θ: Έχω άποψη για τους πατεράδες. Δεν ξέρω πως ήταν ο δικός σου, ο δικός μου δούλευε όλη τη μέρα ή τουλάχιστον έτσι μας έλεγε, και γύριζε το βράδυ. Το πρωί άντε να σου ‘λεγε στο καλό αν τον προλάβαινες λόγω σχολείου. Έτσι μεγαλώσαμε και δεν είμαστε δύο απόλυτα φυσιολογικοί άνθρωποι;

Π: Έτσι νομίζω. Υπάρχουν όμως κάποιοι τύποι που χαλάνε την πιάτσα. Όπως ο Σάκης που μου λέει εγω θα αλλάζω πάνες και τέτοια.

Θ: Και σου λέει όταν ο Σάκης αλλάζει πάνες εσύ ποιος είσαι να μην το κάνεις;

Π: Τι σε έπιασε με το Ρουσόπουλο; Δε μαλάκωσες τώρα που έφυγε;

Θ: Τι να μαλακώσω; Καταρχήν εγώ δεν είχα τίποτα εναντίον του. Ο ίδιος είχε προσωπικά εναντίον μου σε βαθμό εξόντωσης. Κανονικής. Εμείς δεν κάνουμε το ίδιο, δεν πάμε να του βγάλουμε τα μάτια.

Π: Και αυτό είναι μέσα στο κόλπο.

Θ: Όταν είχε φτιάξει μια χούντα μέσα στη Ν.Δ…

Π: Δικαιολογημένα ο Ρουσόπουλος αφού λένε πως τον είχε βάλει ο Καραμανλής να το κάνεις.

Θ: Αυτό δεν είναι δουλειά, είναι πανευρωπαϊκή απάτη με το Βατοπέδιο. Είναι και πρωτοφανές. Ξέρεις ότι αυτή η περίφημη εταιρεία του Δημοσίου ότι σε 12 χρόνια που υπήρχε είχε κάνει 12 μεταβιβάσεις και ξαφνικά τον Ιούλιο έκανε 200.

Π: Δηλαδή δεν ήταν προσωπικό. Ήταν πολιτικό θέμα.

Θ: Είναι πολύ απλό, μια κλασική περίπτωση δημοσιογραφίας και πολιτικής. Αντί να το δει πολιτικά εκείνος το είδε σα βεντέτα και σε μια προσωπική αντεκδίκηση που στο τέλος μπούμερανγκ του γύρισε.

Π: Για μένα πάντως έγκλημα είναι το Βατοπέδιο.

Θ: Όταν είσαι δίπλα στον Καραμανλή δεν μπορείς να κάνεις τα ανάποδα από αυτά που κάνει αυτός. Την ψώνισε λίγο.

Π: Για τον Βουλγαράκη τι λες;

Θ: Ήταν κατά τη γνώμη μου, βλακωδώς, πιο έντιμος. Έλεγε είμαι πλούσιος. Και οι δύο πάντως πήγαν αδιάβαστοι από το έτερον ήμισυ. Ο Βουλγαράκης από τον πεθερό και τη σύζυγο και ο Ρουσόπουλος το ίδιο.

Π: Τον πεθερό δε τον ήξερα. Τον είδα και τρόμαξα.

Θ: Είναι πολύ μυστήρια φυσιογνωμία και τώρα θα αναδειχθεί πολύ γιατί είναι κεντρικό πρόσωπο.

Π: Με τον άλλον που τσακώνεσαι συνέχεια είναι ο Χατζηνικολάου και του τη χώνεις.

Θ: Εγώ; Πότε; Δε θυμάμαι ούτε μια φορά να ‘χει συμβεί αυτό.

Π: Πιστεύω ότι ο Περής είναι πίσω απ’ όλα. Η Μενεγάκη τι είναι; Χαζή η έξυπνη;

Θ: Το πρώτο γατόνι είναι. Εσύ την είχες για γατόνι;

Π: Όχι δεν την είχα αλλά την είχα ψιλλιαστεί πολλά χρόνια.

Θ: Εγώ άργησα να το καταλάβω. Ο Λάτσιος άργησε ακόμη περισσότερο, μάλλον δεν το ‘χει καταλάβει ακόμη. Η Μενεγάκη είναι μία από τις μεγάλες φυσιογνωμίες της ελληνικής τηλεόρασης παρά το γεγονός ότι είναι τόσο μικρή. Αν βάλεις 5 ανθρώπους που έχουν φτιάξει την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης θα βάλεις το Χατζηνικολάου, την Κορομηλά στη φάση της, μετά ποιους θα βάλεις; Θα βάλεις το Μικρούτσικο, τη Μενεγάκη. Δεν έχει άλλους.

Π: Εσύ πας να γίνεις Μενεγάκη. Όπως ο καφές είναι τόσα χρόνια, έτσι πας να γίνεις και εσύ, πας να τη φτάσεις.

Θ: Αυτά είναι κάθε μέρα ενώ το δικό μου είναι μια φορά την εβδομάδα.

Π: Ποιος ενδιαφέρεται που ο ένας αρχισυντάκτης βρίζει τον άλλον;

Θ: Από την αρχαιότητα το βασικό θέμα των Ελλήνων φιλοσόφων ήταν τι μαλακίες λέει ο άλλος. Αυτή η πραγματικότητα ξεκινά από το DNA μας.

Π: Ναι αλλά εγώ διαβάζω ότι σου γράφουν και σενα ασυναρτησίες και τα παίρνεις.

Θ: Τα παίρνω όταν γράφουν χαζομάρες. Διάβασα να γράφουν ότι παίρνω κόκα. Τα όρια της ανοησίας είναι δυσδιάκριτα. Άλλωστε εγώ θα ήμουν ο πιο αποτυχημένος λαθρέμπορας. Αν μου έβαζες ένα κιλό κόκας και δίπλα ένα κιλό ζάχαρης θα έπαιρνα τη ζάχαρη και θα έφευγα.

Π: Πως σου φαίνονται οι τραπεζίτες; Πάνε στο Γιώργο και διαμαρτύρονται ότι είναι ένας κλάδος που πλήττεται.

Θ: Θα ‘πρεπε να ‘χει παρέμβει εισαγγελέας και να είχε ανακρίνει τους 5 κορυφαίους τραπεζίτες και να τους απευθύνει και κατηγορίες για οικονομικά εγκλήματα εις βάρος του κόσμου. Το λέω πολύ σοβαρά και με πλήρη επίγνωση. Μιλάμε για οικονομικά εγκλήματα εις βάρος του πολίτη. Κατά συρροή. Σε άλλη χώρα θα είχαν μπει μέσα.

Π: Τι χειρότερο έχουν κάνει από άλλες τράπεζες της Ευρώπης;

Θ: Κατά συρροή κλοπή με τα επιτόκια επί δεκαετίες. Εκβιασμοί κανονικοί εις βάρος πωλητών. Είμαι έξαλλος προσωπικά με αυτό που κάνουν οι τραπεζίτες και γι’ αυτό βάλαμε την Κυριακή τον τίτλο «Αναίσθητοι». Και μου έλεγαν πωπω τι θα κάνουμε χωρίς τις τράπεζες. Παρά ταύτα, είμαι υπέρ του να τους δοθούν τα λεφτά υπό τον όρο ότι θα τα δώσουν για να συγχωρεθούν τα εγκλήματά τους.

Π: Πάντως φαίνεται να ψιλοϋποχωρούν.

Θ: Αυτά είναι και αστεία πράγματα. Η Κυβέρνηση κάθεται και τους κοιτάει.

Π: Πιστεύεις ότι η κρίση θα ‘ναι πολύ βαριά;

Θ: Πολύ χοντρή αλλά πρέπει να υποχρεώσουν τις τράπεζες να δώσει τα χρήματα στον κόσμο και να δει τι μπορεί να κάνει με τις νέες συνθήκες.

Π: Στην κρίση το χειρότερο ειναι ο φόβος και ο πανικός.

Θ: Ό,τι και να γίνει ο Έλληνας από κάπου θα τα βγάλει. Απλά χρειάζεται μια αντίδραση.

Π: Ο Σάκης πως σου φαίνεται ως παρουσιαστής;

Θ: Εμένα σαν παρουσιαστής μου αρέσει περισσότερο απ’ότι ως τραγουδιστής. Τι ήθελες να είμαι Ρουβίτσα; Είναι ωραίο παιδί και επιτέλους έχει τα σημάδια ωρίμανσης. Πιστεύω ότι απ’ αυτούς που βγαίνουν τώρα στην τηλεόραση, γιατί βγαίνουν πολλοί τραγουδιστές, πιστεύω ότι μόνο αυτός είναι που θα μπορούσε να γίνει ο καλύτερος παρουσιαστής σόου. Μας αιφνιδίασε γιατί τόσα χρόνια παρακολουθούμε όλη τη Ρουβολογία και έχουμε συμβάλει, δεν περίμενα την κίνηση με τη Ζυγούλη και το παιδάκι. Δεν ξέρω και το στόρι.

Π: Γνωρίστηκαν σε μία διαφήμιση της Vodafone, στα γυρίσματα. Μετά σταμάτησε και αναθερμάνθηκε. Είναι δαγκωμένος μέχρι θανάτου.

Θ: Η Κάτια τι τύπος είναι;

Π: Πιο κλειστή. Πιο κλειστός τύπος.

Θ: Αταίριαστοι δηλαδή.

Π: Μα και ο Σάκης δεν είναι ανοιχτό παιδί. Είναι κλειστός και αυτός. Είναι συμμαζεμένα παιδιά. Δεν βγαίνουν έξω, κάθονται σπίτι. Ρε τι έγινε με τον Καρβέλα; Τον κυνηγούσαν να τον πιάσουν;

Θ: Απ’ ότι κατάλαβα πήγαινε στη δουλειά του και κάποιοι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον πιάσουν. Ήταν και η Ανίτα μαζί. Εγώ καταρχάς πιστεύω ότι πρέπει μετάλλιο στους αστυνομικούς γιατί θέλει πολύ θάρρος για να παρακολουθήσεις την Ανίτα και τον Καρβέλα είτε ως αστυνομικός είτε ως ακροατής είτε ως οτιδήποτε. Μου άρεσε που ήταν τόσο χολιγουντιανό. Και εμένα με είχαν σταματήσει μια φορά. Και δεν είχα σταματήσει πιο πριν γιατί νόμιζα πως δεν με είχαν δει. Ημουν για μέσα, δεν είχα ούτε χαρτιά ούτε τίποτα. Μου πήραν 250.

Π: Δεν τον δωροδόκησες; Να του πεις «Έλα στην εκπομπή να δεις καμιά Φαρμάκη και καμιά Σάσα»; Πάντως πιστεύω πως οι Έλληνες αστυνομικοί είναι πολύ πιο κουλ. Να σε πιάσει αμερικάνος για να δεις.

Θ: Με έχει πιάσει. Με έβαλε πάνω στο καπό, πιεζόταν και η κοιλιά μου, μου έχωσε και μια φάπα.

Π: Τι γίνεται με τα κιλά; Μια τα χάνεις μια τα ξαναπαίρνεις.

Θ: Τι θες; Δικά μου δεν είναι; Άμα έχω προβλήματα αδυνατίζω.

Π: Τι τρως συνήθως;

Θ: Έχω αποθέματα για τις δύσκολες εποχές που έρχονται. Μην ξεχνάς ότι εγώ είμαι παιδί που γνώρισε κατοχή.

Π: Τι λες μωρέ;

Θ: Μου έλεγε η γιαγιά μου ιστορίες.

Π: Και όταν δεν έτρωγες σου έλεγε η μάνα σου ότι δεν είχαν να φάνε και εσύ το πετάς. Πάντως εγώ που σε έχω δει και αδύνατο σε βλέπω και τώρα, σου πάει το ντεμί. Δε μου λες, στη Βασιλική, σπίτι, έχεις επιβάλει οικονομία; Έβαλες μπάτζετ λόγω κρίσης;

Θ: Εγώ να επιβάλω; Η Βασιλική μου επιβάλει. Είναι και από καταγωγή και νοοτροπία συντηρητική και αυτή είναι που μαζεύει την κατάσταση. Όλος ο κόσμος θα ήταν χρεωμένος στις τράπεζες και εμείς στο Jumbo.

Π: Ψωνίζετε συχνά για τα παιδιά;

Θ: Πιστεύω ότι όταν τα παιδιά γκρινιάζουν απλά θέλουν δώρα. Αντίθετα σε αυτό που λένε οι ψυχολόγοι.

Π: Αυτό είναι κακό.

Θ: Ναι αλλά είναι αποτελεσματικό.

Π: Εμένα με εκμεταλλεύεται με άλλο τρόπο ο πιτσιρικάς. Του αρέσει να καβαλάει τις μηχανές. Έρχεται από πίσω σαν το γύφτο. Και μόλις τον πάω στη μηχανή με έχει χεσμένο για όλη τη μέρα. Μετά το βράδυ πάλι. Τον πάω καμιά βόλτα γύρω γύρω με ένα χιλιόμετρο.

Θ: Όταν τον ανεβάζω στη μηχανή θέλει να σπρώχνω τη μηχανή για να μην ακούει τον ήχο.

Π: Ποια είναι ωραία γυναίκα τώρα; Η Ελεονώρα, η Αλιμπέρτη, η Τζούλια, η Μαριέτα, η Τατιάνα, ποια;

Θ: Η Τζούλια είναι νούμερο ένα

Π: Πουλάει πιο πολύ σε εξώφυλλο από οποιαδήποτε άλλη. Στην εκπομπή ανεβαίνουν τα νούμερα αν έρθει η Τζούλια;

Θ: Πάντα είναι εγγύηση. Πάει και πολύ καλά το μαγαζί.

Π: Η Μπεζαντάκου έσωσε τον Δαιλάκη. Τον Τατούλη ποια θα συνιστούσες να τον σώσει; Ο Δαιλάκης ήταν φίλος με την Μπεζαντάκου;

Θ: Ο Δαιλάκης είναι sui generis άνθρωπος και είναι και… Όποιος τον πλησιάσει είναι ανοικτός σε αυτόν. Άλλοι μπορούν να πουν ότι είναι αφελής. Είδε και τα έδρανα της Στέλλας ο Δαιλάκης και έγινε όλη η ιστορία.

Π: Τον Τατούλη ποια θα τον σώσει;

Θ: Ο Τατούλης τώρα χάραξε το δρόμο του.

Π: Νομίζω ότι μιλάει σαν ηγέτης.

Θ: Δεν ξέρω αν καβάλησε το καλάμι. Αν αληθεύει ότι πάει να κάνει κόμμα μάλλον θα στραφεί η ιστορία εναντίον του.

Π: Εμένα μου έκανε εντύπωση που άκουσα στις ειδήσεις να λένε ότι δεν περίμενε ο Τατούλης μετά από αυτά που είπε στο Έθνος για τον Καραμανλή να τον διαγράψουν. Χαζός είναι;

Θ: Δηλαδή τι περίμενε; Τον είπε κλέφτη ή ανίκανο. Έπρεπε να βάλει και ένα τρίτο στο multiple choice? Θα ‘χε ένα ενδιαφέρον από δω και πέρα να δούμε που θα πάει η κυβέρνηση. Το καλύτερο είναι να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας των δύο μεγάλων και για να έχουμε να λέμε και εμείς. Η πιο ωραία κυβέρνηση θα ήταν ΛΑ.ΟΣ-Συνασπισμός. Μια χαρά θα ήταν.

Π: Πως θα αντιμετώπιζαν την οικονομική κρίση;

Θ: Θα μπει ο Τσίπρας με μαντήλι και πιστόλι και θα απαιτούσε τα λεφτά για τον λαό.

Π: Ωραία θα ήταν για επιστημονική φαντασία αυτά. Ο Γιώργος για πρωθυπουργός πως σου φαίνεται;

Θ: Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουμε μεγάλο θέμα. Άμα γίνει λες να πάθουμε τίποτα; Όπως γίναν τόσοι και τόσοι θα γίνει και αυτό. Έχουν γίνει πολύ περίεργοι τύποι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα. Έχουν περάσει νούμερα και νούμερα.

Π: Τώρα τι είστε; Πρώτοι ή δεύτεροι; Περνάει το Βήμα ή το Θέμα;

Θ: Στην ετήσια βάση μέχρι σήμερα είμαστε πρώτοι νομίζω. Αλλά εντάξει. Πιο πολύ το ζήτημα για μας είναι μετά τις διάφορες φασαρίες που είχαμε ξαναείμαστε στην κορυφή. Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλος να χτυπήθηκε τόσο πολύ και παρά ταύτα να άντεξε.

Π: Δε φοβήθηκες ότι η εφημερίδα θα πάθει ζημιά

Θ: Βέβαια φοβήθηκα. Επειδή ήξερα ότι θέλουν κάποιοι να την κλείσουνε.

Π: Δεν έχει σημασία ποιος θέλει αλλά τι μένει στον κόσμο.

Θ: Αντιμετωπίσαμε άλλο ζήτημα. Πρακτικά θελαν να την κλείσουν. Κάποιοι εκδοτικοί οργανισμοί. Καταφέραμε και να μην κλείσει και να πάει τόσο καλά.

Π: Τώρα που βγαίνει ο Χατζηνικολάου σε κάνει πιο ανταγωνιστικό;

Θ: Όχι, καθόλου. Άλλωστε η πίτα δεν είναι δική μας. Αν θέλει ο κόσμος να τη διαβάσει, ας τη διαβάσει, μπορεί να είναι καλή. Δε θα μπορούσα να είμαι επιθετικός γιατί ο καθένας κάνει ότι γουστάρει.

Π: Απλά στις εφημερίδες είστε πιο άγρια ζώα.

Θ: Η παλιά νοοτροπία που είχαν τότε που ήταν 4-5 είχαν αυτή τη λογική και την αντιμετωπίσαμε και εμείς. Αλλά από το Θέμα και μετά αυτό το πράγμα έσπασε. Ο καθένας μπορεί να βγάλει εφημερίδα αλλά είναι ποιος θα τη διαβάσει;

Π: Έχεις βάλει πολλές φορές άνθρωπο στο πυροβόλημα. Έχεις μετανιώσει για κανέναν;

Θ: Μπα, όχι. Δεν προλαβαίνω. Αν τα βάλουμε κάτω με τη σειρά κάπου θα βρω ότι κάναμε κάποιο λάθος. Μια εφημερίδα είναι τα λάθη του χθες. Αλλά πρέπει να κοιτάς την επόμενη μέρα. Κατά κανόνα, στο 99%, και λίγα τους είπαμε.

Π: Πιστεύεις ότι υπάρχει μια γενική «συνομωσία» σιωπής για διάφορα πράγματα που κυκλοφορούν γύρω γύρω.

Θ: Σαφώς και υπάρχουν. Όπως υπάρχουν και άνθρωποι που είναι στο απυρόβλητο. Εμείς πάντως δε θέλουμε να είμαστε. Το έχουμε αποδείξει. Ότι δε με σκοτώνει με κάνει πιο ανυπόφορο.

Π: Θα έπαιζες στην ώρα της αλήθειας;

Θ: Ναι, αμέ.

Π: Να σου βάλω το μηχάνημα εδώ που σφυράει; Σκέφτηκες ποτέ άλλη γυναίκα;

Θ: Θα πάω εκεί για να τα πάρω.

Π: Και αν σε ρωτήσει, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, έχεις σκεφτεί τον κώλο καμιάς κοπέλας που περνάει;

Θ: Αν μου κάνει αυτή την καταδικαστική ερώτηση τότε θα απαντήσω ναι. Όλοι δεν το σκέφτονται; Από αγόρι όμως όχι.

Π: Ποιό αγόρι να σκεφτείς στην εκπομπή; Τον Περρή; Ο Περρής είναι ωραίος άντρας δηλαδή;

Θ: Θα ‘πρεπε να τον έχεις βγάλει στο Esquire.

Π: Μα πως; Τον έχω βγάλει διαφήμιση στο Down Town, όπου ανοίξεις πέφτεις πάνω του

Θ: Ναι, αλλά δεν τον έχεις βγάλει ως πρότυπο άντρα. Κάτι σαν «ο νέος James Bond». Το είδες το καινούργιο;

Π: Ναι, αλλά δε μου άρεσε. Δεν είχε καθόλου εφέ. Είναι ένας Bond που δεν πηδάει στην ταινία. Καμία σεξουαλική σχέση. Είναι ερωτευμένος και ζητά εκδίκηση. Δεύτερον, δεν έχει καμία σεξουαλική δραστηριότητα.

Θ: Πες μου ότι δεν πυροβολάει κιόλας. Και έχει γίνει οικολόγος.

Π: Έχει μία Aston Martin αλλά μετά πάει στα βουνά της Βολιβίας και σώζει τον κόσμο εκεί. Είναι ένας πανήφλωρας που κάνει τον κακό και δε σε ψήνει καθόλου. Ωραία ταινία είναι γιατί είναι σαν πραγματική δεν έχει ούτε αυτοκίνητα ούτε γυναίκες ούτε gadgets. Τίποτα. Πιστεύεις ότι το «στιγμή της αλήθειας» διαλύει οικογένειες;

Θ: Αυτό μου θυμίζει αυτά που έλεγαν για το Big Brother. Τότε ακουγόντουσαν σατανιστικές θεωρίες κλπ, αστεία πράγματα. Ένα παιχνίδι είναι και παίζεται τόσα χρόνια στην Αμερική.

Π: Δε γίνεσαι λίγο ρόμπα όταν πας εκεί;

Θ: Και ποιος σου είπε ότι λένε αλήθεια; Νομίζω πως ο Έλληνας κοροϊδεύει το μηχάνημα. Σαν τα δάνεια είναι. Άμα αρχίσουν να εξομολογούνται όλοι οι Έλληνες τότε θα πέσει έξω το budget της εκπομπής.

Π: Αν σου έλεγε η Βασιλική να κάνει αυτό που κάνει η κυρία Μανωλίδου τι θα έλεγες;

Θ: Της έχουν πει κατά καιρούς για παιχνίδια και τέτοια αλλά έχει πει όχι. Οπότε είναι από τη φύση της να μην το κάνει. Δεν κατακρίνω τη Μανωλίδου. Τη βρίσκω αστείο που την έχουν βάλει στόχο και κατηγορούν τον Άδωνη.

Π: Μου κάνεις τον προχωρημένο στην τηλεόραση και παντού αλλά όταν σε ακούω σε σχέση με τα οικογενειακά σε βρίσκω συντηρητικούλη.

Θ: Τι θα έπρεπε να κάνω;

Π: Όταν αναφέρεσαι στη Βασιλική μιλάς πολύ συντηρητικά.

Θ: Αυτό δεν είναι συντηρητικό. Αυτό είναι δέος και σεβασμός. Έχουμε 3 παιδιά. Και αν μου πεί «πάρτα» επειδή τα οικονόμησε τι θα προλάβω εγώ;

Π: Γι’αυτό κάνεις στη μπάντα. Είσαι πατρίς, θρησκεία και οικογένεια.

Θ: Από την ώρα που η κατάσταση είναι δεδομένη και έχεις συγκεκριμένη σύνθεση ο πρόεδρος πρέπει να προστατεύει την ομάδα.

Π: Παίζεις καμιά φορά με τα παιδιά; Ολυμπιακό πας;

Θ: Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να πάει κάθε δεύτερο ημίχρονο και να κοιτάει τον Παναθηναϊκό; Το μόνο που δεν είναι βαρετό είναι ο ΠΑΟΚ.

Π: Τι θα έκανες αν σου έλεγε ο γιος σου να γίνει Παναθηναϊκός και η κόρη σου σου έλεγε ότι θέλει να γίνει μοντέλο;

Θ: Είμαστε σε καλό δρόμο πρέπει να σου πω γιατί η Αλίκη προχθές που βαριόμουν εγώ να πάω γήπεδο γύρισε και μου είπε «Δε με πας; Θα πάω με τον ηλεκτρικό όπως όλοι οι αληθινοί γαύροι.»

Π: Μοντέλο θα την άφηνες να γίνει;

Θ: Θα την άφηνα να κάνει οτιδήποτε.

Π: Το γιό σου Παναθηναϊκό;

Θ: Όχι. Θα τον εξαγόραζα. Θα τα έδινα όλα για εξαγορά αλλά έχω κάνει ήδη τέτοια προπαγάνδα που νομίζουν πως την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το όχι κατά του Παναθηναϊκού.

Θ: Για να καταλάβεις, του δίνει αχλάδι η μαμά του και λέει αυτό είναι κακό φρούτο, επειδή είναι πράσινο.

Π: Το γρασίδι το βάφετε στην αυλή;

Θ: Πιστεύω πως όταν είναι μικρά και είναι στη φάση του υποσυνείδητου, όταν δίνουμε κάτι πράσινο να τους κάνουμε κάτι για να πονάνε.

Π: Εμένα προς το παρόν έχει τρόμο με τη γιατρό. Οπότε ακόμη και όταν εμφανίζεται απ’ έξω απ’ το σπίτι αρχίζει και τρέχει.

Θ: Ο δικός μου δείχνει την αδελφή του. Λέει «Αυτή είναι η άρρωστη»

Π: Γιατί κράζεις τους συνεργάτες σου; Όπως αυτόν που έγραψε το βιβλίο για τον Σαρκοζί…

Θ: Για να αποκαταστήσω την αλήθεια, δεν έγραψε κανείς κανένα βιβλίο. Το έγραψαν κάποιοι επιστήμονες απλά κάποιος άλλος έκανε τον πρόλογο. Μην ανοίγεις μια πληγή που μπορεί να κρατήσει για πολλά χρόνια.

Π: Ο Βερύκιος πως σου φαίνεται;

Θ: Τον έχεις φωνάξει εδώ; Φώναξέ τον οπωσδήποτε. Θα γίνει πάρτι. Δε φαντάζεσαι τι τύπος και τι χαβαλές είναι.

Π: Όταν αγριεύει και τα παίρνει κάνει πλάκα;

Θ: Δεν κάνει πλάκα. Αρπάζεται. Είναι φιλότιμος εργατικός δημοσιογράφος.

Π: Νομίζεις με αυτά που λέει ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Ο Τράγκας μπροστά του δεν είναι τίποτα.

Θ: Ο Τράγκας περνά μια βαριά εσωστρεφή φιλοσοφική περίοδο.

Π: Το δοκιμαστικό το είδες; Το παίζω στο Yupi.gr

Θ: Ναι, ναι. Εμένα αυτό που μου λείπει είναι ο Κακαουνάκης. Δε γίνεται τηλεόραση χωρίς Κακαουνάκη. Οι Γερμανοί θα το καταλάβουν κάποια στιγμή. Οι γερμανοί προσπαθούν να καταλάβουν τους έλληνες δημοσιογράφους. Τους καλούν για να τους πάρουν συνεντεύξεις και να τους καταλάβουν.

Π: Ο Alpha σε λίγο θα γίνει όπως είναι το RTL;

Θ: Εγώ ελπίζω να έκανα την εκπομπή-μετεξέλιξη του Tutti Fruti. Πάντα το ονειρευόμουνα.

Π: Για όσους δεν ξέρουν αυτή είναι μια εκπομπή βραδινή που πάνε γυναίκες, βγάζουν τα πάντα και δείχνουν τα κάλλη τους και γίνεται διαγωνισμός.

Θ: Πιστεύω πως θα έχει και κριτές.

Π: Οι κριτές είναι που κερδίζουν.

Θ: Ε, ναι. Εκεί θα κάνεις το παιχνίδι.

Π: Τι απάντησες στους Γερμανούς;

Θ: Μέσα είμαι.

Π: Θα φύγεις από τον Ant1?

Θ: Τρελός είσαι; Απλά εκβιάζω το κανάλι για να κάνουμε εμείς πρώτοι την εκπομπή. Μου φέρθηκε πολύ καλά ο σταθμός στις δύσκολες στιγμές μου.

Π: Δεν τους ενοχλούσε οτιδήποτε πολιτικό έλεγες;

Θ: Κατά περίεργο τρόπο, όχι. Το ξεκαθάρισαν απ’ την αρχή ότι δεν είμαι υπάλληλος του Ant1, δεν τον ελέγχουμε, δεν είναι παρουσιαστής ειδήσεων. Ξέρετε τι μυαλά κουβαλάει, βγάλτε εσείς άκρη.

Π: Άμα είχες 10% θα σου φερόταν έτσι; Δεν είσαι κρέας στην agb?

Θ: Είμαι τελείως αναλώσιμος και νιώθω τυχερός που δεν περιμένω να ζήσω από την τηλεόραση.

Π: Από το λίγο που έχω κάνει, τη δεύτερη φορά που δεν ήταν επιτυχημένο, νταούνιαζα με τα νούμερα κάθε πρωί. Κάτι 7, κάτι 8, πάθαινα εγκεφαλικό.

Θ: Μπορεί να σε τρελάνει η τηλεόραση. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να την τρελάνεις.

Π: Την τρελαίνεις, εσύ;

Θ: Όχι.

Π: Το πρωί δε σε παίρνει ο Περής να σου πει τα νούμερα;

Θ: Κάνω αυτό που κάνω και με την κυκλοφορία της εφημερίδας. Τα βλέπω μία μέρα μετά για να μη μου χαλάσει τη διάθεση. Είναι αλλιώς να το δεις την ίδια μέρα.

Π: Κριτικές διαβάζεις;

Θ: Όχι.

Π: Σε blogs μπαίνεις;

Θ: Όχι και δε μ’ ενδιαφέρουν. Έχω και άποψη για τα blogs. Εδώ στην Ελλάδα τα περισσότερα τα γράφουν άνθρωποι που δε θα τους δίναμε δουλειά στην εφημερίδα. Είναι η έσχατη της δημοσιογραφίας. Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Δε θα κάτσω να διαβάσω αυτόν που δε μ’ενδιαφέρει η γνώμη του.

Π: Διαβάζεις όλες τις εφημερίδες;

Θ: Τις διαβάζω για να δω που πάει το πράγμα. Πιστεύω ότι τα blogs είναι ένα από τα κομμάτια του μέλλοντος αλλά όχι τι είπε ο Θέμος, ο Πέτρος και ο Νίκος. Συμβαίνουν και άλλα πράγματα.

Π: Τα πιο πολλά είναι προσανατολισμένα στην πολιτική και τη διαπλοκή.

Θ: Πάντως, πιστεύω πως δεν μπορούν δημοσιογράφοι να κρίνουν δημοσιογράφους. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Π: Το κάνεις και εσύ όμως.

Θ: Δεν λέω αν είναι καλός ή κακός. Απλά μιλάω για τη διαφωνία των απόψεων. Με ενοχλεί και το ανώνυμο.

Π: Πάντως και στις εφημερίδες γράφονται για το ίδιο θέμα απίστευτες πληροφορίες.

Θ: Γράφονται πολλά και μπορούν να κάνουν ζημιά όταν είναι ψέματα. Πρέπει να μαζευτούν αυτοί που γράφουν media και να γράφουν για τα δικά τους και όχι των άλλων. Ο κόσμος μας κρίνει άλλωστε.

Π: Αν σου έγραφαν γράμμα ότι αυτά που λέτε είναι μαλακίες θα το έβαζες;

Θ: Εννοείται. Έχουμε βάλει. Ελεύθερα. Τυπώνουμε τα πάντα. Μ’ έχει σκίσει ο Θεοδωρόπουλος που γράφει τα σινεμά γιατί λέει δεν είσαι gay. Κάτσε ρε φίλε, μα τι θες; Να γίνω gay; Αυτοί που μας τη δίνουν όμως έχουν το ενδιαφέρον.

Π: Θα ευχόσουν τα παιδιά σου να γίνουν δημοσιογράφοι;

Θ: Φυσικά. Είναι πολύ καλή δουλειά.

Π: Αμείβεται καλύτερα από δουλειές έξω.

Θ: Δεν αμείβεται καλά στις νέες γενιές όπως παλιότερα αλλά είναι μία δουλειά που σε γεμίζει άμα τη γουστάρεις. Άμα την κάνεις υποκριτικά δεν έχει νόημα.

SHARE

Περισσότερα

MORE MAGAZINE