kourdistoportocali.comMagazineOταν η 17Ν χτύπησε το Mega

Tι έγραφαν οι προκηρύξεις

Oταν η 17Ν χτύπησε το Mega

Επρόκειτο άραγε για ένα test στα αντανακλαστικά της Αντιτρομοκρατικής ή απλά μία φάρσα;

Επρόκειτο άραγε για ένα test στα αντανακλαστικά της Αντιτρομοκρατικής ή απλά μία φάρσα;

Μιλάμε για το τηλεφώνημα για βόμβα στις εγκαταστάσεις των Alpha και Star σε μια μέρα με πολλές διαδηλώσεις, πορείες και απεργίες που δημιουργούν “κλίμα”.

Τελικά λίγο μετά τις 6 το απόγευμα σήμανε λήξη συναγερμού στο τηλεοπτικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με  πληροφορίες άγνωστοι πήραν στις 6. 25 στο “112” και είπαν ότι έχουν βάλει βόμβα χωρίς χρονικό περιθώριο.

Αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο και με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων “χτένισαν” τον χώρο.

Οι εργαζόμενοι είχαν βγει από το κτήριο. Μετά από ενδελεχή έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το τηλεφώνημα ήταν φάρσα.

 15 Μαρτίου του 1995. Ηταν δέκα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ, όταν στην έδρα του Mega Channel στην Παιανία βρισκόταν σε εξέλιξη το δελτίο ειδήσεων. Δύο ρουκέτες χτύπησαν τις εγκαταστάσεις του σταθμού.

Ο παρουσιαστής του δελτίου Αιμίλιος Λιάτσος, αφού πέρασε το πρώτο σοκ της επίθεσης, διακόπτει την κανονική ροή του δελτίου, ενημερώνοντας τους τηλεθεατές ότι ο τηλεοπτικός σταθμός έπεσε στόχος επίθεσης.

Λίγα λεπτά αργότερα γίνεται σύνδεση της εικόνας με το πίσω μέρος των εγκαταστάσεων του σταθμού όπου φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής από την βομβιστική επίθεση.

Η έκρηξη άνοιξε στον τοίχο μια τρύπα ενός μέτρου και κατέστρεψε μια αίθουσα σύνταξης. Δεν υπήρξαν θύματα. Εκείνη την ώρα υπήρχαν στο στούντιο περισσότερα από 100 άτομα.

Λίγες μέρες αργότερα, οι αρχικές εκτιμήσεις της αστυνομίας ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση επιβεβαιώνονται, με προκήρυξη που απέστειλε η 17 Νοέμβρη στο «Έθνος».

Όπως ισχυρίστηκε στην προκήρυξή της στις 29 Μαρτίου του 1995, είχε τηλεφωνήσει στην «Ελευθεροτυπία», πληροφορώντας την εφημερίδα ότι οι δύο βόμβες θα εκραγούν σε 15-20 λεπτά και ζήτησε να ειδοποιηθεί ο τηλεοπτικός σταθμός ώστε να εκκενωθεί το κτίριο.

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013
1995-03-27 Mega

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Αθήνα 27-3-95

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

1) Την Τετάρτη 15 Μάρτη η 17Ν χτύπησε με δύο ρουκέτες τις εγκαταστάσεις του MEGA στην Παιανία, στη διάρκεια του βραδυνού δελτίου ειδήσεων στις 8.30. Τόσο τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ που ακολούθησαν όσο και ολόκληρος ο Τύπος τις επόμενες μέρες παρουσίασαν το χτύπημα σαν «τυφλό».

Ισχυρίστηκαν ότι η 17Ν δεν είχε προειδοποιήσει κανέναν πριν από την εκτόξευση βάζοντας έτσι σε σοβαρό κίνδυνο τους εργαζόμενους στο MEGA. Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Η 17Ν τηλεφώνησε στις 8.30 στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και μιλώντας σαν 17Ν, ανέφερε ότι σε 15 με 20 λεπτά θα εκραγούν 2 βόμβες που είχαμε τοποθετήσει στις εγκαταστάσεις του MEGA στην Παιανία. Τους ζητήσαμε να τηλεφωνήσουν στο MEGA για να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι από τις εγκαταστάσεις. Ας σημειωθεί εδώ ότι η ιδιοκτησία της «Ελευθεροτυπίας» είναι συμμέτοχος της ιδιοκτησίας του MEGA.

Αυτή την πρακτική ακολουθήσαμε στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις όπως στο εργοστάσιο των Τσιμέντων Χάλυψ, στο εργοστάσιο της Λεβενμπρόυ, στο ξενοδοχείο Πεντελικό, στα γραφεία της ΕΟΚ και αλλού. Τέλος προσθέταμε ότι η ενέργεια μας κατευθύνονταν ενάντια στους γκάγκστερ εφοπλιστές που σαν μιντιάρχες παραπλανούν καθημερινά τον κόσμο παρουσιάζοντας μια ψευδή εικόνα της πραγματικότητας.

Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» δεν τηλεφώνησε στο MEGA. Ο διευθυντής της μάλιστα Σ. Φυντανίδης δεν δίστασε να επέμβει τηλεφωνικά στο ζωντανό τηλεοπτικό ρεπορτάζ του MEGA, όπου ψευδολογώντας ασύστολα ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση της 17Ν, ότι κανείς δεν τηλεφώνησε στην «Ελευθεροτυπία».

Την επόμενη μέρα Πέμπτη 16 Μάρτη τηλεφωνήσαμε στις 2.15 περίπου το απόγευμα στο ραδιοφωνικό σταθμό Sky. Μιλήσαμε, πάντα σαν 17Ν, με τη δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπαλτατζή και της εξηγήσαμε τα πάρα πάνω. Η άτυχη δημοσιογράφος αφού μας άκουσε έδειξε τέτια έκπληξη που αναγκάστηκε να μας ρωτήσει: «δηλαδή ισχυρίζεστε ότι ειδοποιήσατε τηλεφωνικά την Ελευθεροτυπία κι αυτή το έκρυψε;» Στο δελτίο ειδήσεων του Sky που ακολούθησε αμέσως μετά στις 2.30 ο δημοσιογράφος Λ. Κομίνης ανέφερε αυτό το τηλεφώνημα χωρίς όμως να κατονομάσει την Ελευθεροτυπία.

Κι ενώ λοιπόν ο ραδιοφωνικός σταθμός Sky είχε δημοσιοποιήσει το γεγονός ότι η 17Ν είχε προειδοποιήσει τηλεφωνικά, όλα τα ΜΜΕ έκαναν σαν να μην το άκουσαν, απέκρυψαν και το δεύτερο τηλεφώνημα. Πέρα λοιπόν από το δελτίο ειδήσεων του Sky στις 2.30 της Πέμπτης, κανένα απολύτως ΜΜΕ είτε ηλεκτρονικό είτε έντυπο δεν ανέφερε τα τηλεφωνήματα μας κι ενώ αυτά είχαν «βγει στον αέρα» πράγμα που αποδεικνύει ότι όλα τα ΜΜΕ ήταν προσυνεννοημένα μεταξύ τους. Ότι είχε πέσει γραμμή να αποκρύψουν την προειδοποίηση.

Η εικόνα της πλεκτάνης είναι πια ολοκάθαρη. Η ιδιοκτησία και η διεύθυνση της «Ελευθεροτυπίας» και του MEGA απέκρυψαν την τηλεφωνική προειδοποίηση της 17Ν με ένα προφανή στόχο: να υπάρξουν θύματα ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους στο MEGA. Παρ’ ότι η άποψη αυτή φαίνεται εκ πρώτης όψεως εξωφρενική, για τους αρρωστημένους εγκέφαλους και εμπνευστές της των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών CIA-FBI που καθοδηγούν σήμερα την ελληνική αστυνομία αλλά και τα ΜΜΕ σε θέματα «τρομοκρατίας», τα «αθώα θύματα» είναι απαραίτητα αφού θα οδηγήσουν στην εξάρθρωση της 17Ν σύμφωνα με το πάρα κάτω μεγαλοφυές σχέδιο.

Η απόκρυψη της τηλεφωνικής προειδοποίησης απ’ τη μια θα δημιουργήσει τα «αθώα θύματα» κι απ’ την άλλη θα επιτρέψει στα κανάλια και στον Τύπο να ρίξουν την ευθύνη στη 17Ν και ν’ αναπτύξουν μια συνεχή προπαγανδιστική εκστρατεία ενάντια στην «εγκληματική» 17Ν. Έτσι θα ανατραπεί το σημερινό κλίμα συμπάθειας του κόσμου γι’ αυτήν και θα επικρατήσει κλίμα κατακραυγής εναντίον της. θα δημιουργηθούν οι ευνοϊκές πολιτικές συνθήκες για να μπει σε εφαρμογή το δεύτερο σκέλος της σκευωρίας. Επιδρομές σε σπίτια και συλλήψεις με ανοιχτή παραβίαση του συνταγματικού και νομικού καθεστώτος. Εφαρμογή τέλος του τρίτου σκέλους της σκευωρίας, για την οποία θα μιλήσουμε πιο κάτω, με την αποκάλυψη των δήθεν στοιχείων των ανατολικοευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών Στάζι, KGB, Ουγγρικές κλπ., των χαλκευμένων απ’ τους ίδιους τους αμερικάνους πράκτορες της CIA-FBI που καθοδηγούν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ενάντια στους γνωστούς και μη υπόπτους.

Εάν λοιπόν κινδύνεψαν οι εργαζόμενοι στο MEGA, αυτό δεν οφείλεται στην μη προειδοποίηση της 17Ν, αλλά στο ότι απεκρύβη η τηλεφωνική προειδοποίηση της. Εάν η «Ελευθεροτυπία» ειδοποιούσε τηλεφωνικά το MEGA όπως το ζητήσαμε, είχαν όλο τον χρόνο σε 15-20 λεπτά ν’ αποχωρήσουν όλοι από τον χώρο των εγκαταστάσεων όπως έγινε στο παρελθόν στις περιπτώσεις που αναφέραμε πιο πάνω. Εάν λοιπόν κινδύνεψαν αυτό οφείλεται στην ανεύθυνη και εγκληματική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας και της διεύθυνσης της «Ελευθεροτυπίας» και του MEGA που έπαιξαν με τη ζωή των εργαζομένων στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας να χτυπηθεί πολιτικά και να εξαρθρωθεί η 17Ν.

Η συμπεριφορά αυτή ρίχνει άπλετο φως στις πομπώδεις διακηρύξεις περί ιερότητας της ανθρώπινης ζωής με τις οποίες δεν χάνουν ευκαιρία να μας βομβαρδίζουν οι διάφοροι ουμανιστές, ιδιοκτήτες και διευθυντές των μίντια. Δείχνει σε τι εκτίμηση οι κύριοι αυτοί έχουν τους δημοσιογράφους. Δείχνει ότι τους αντιμετωπίζουν περίπου όπως οι εφοπλιστές τους τριτοκοσμικούς ναυτεργάτες στους σκυλοπνίχτες τους.

Καταγγέλουμε στον ελληνικό λαό την εγκληματική και συνάμα μακιαβελική αυτή συμπεριφορά της ιδιοκτησίας και της διεύθυνσης της «Ελευθεροτυπίας» και του MEGA. Καταγγέλουμε το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δέχτηκαν να λειτουργήσουν όχι σαν ανεξάρτητο ΜΜΕ, όπως ισχυρίζονται ότι είναι, αλλά σαν τμήμα, σαν εκτελεστικό όργανο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των μπάτσων. Ότι δέχτηκαν να εκτελέσουν τυφλά τις διαταγές των αρχηγών της, αμερικανών πρακτόρων της CIA και του FBI.

Τέλος το γεγονός ότι ούτε εκ των υστέρων και μετά το δεύτερο τηλεφώνημα μας στο Sky την Πέμπτη, κανένα ΜΜΕ δεν ανέφερε, ούτε καν σαν είδηση, ότι η 17Ν ισχυρίζεται ότι είχε προειδοποιήσει, είναι άκρως διαφωτιστικό. Γνώριζαν καλά ότι αν το έλεγαν, ανάμεσα σ’ αυτούς και σε μας, ο κόσμος εμάς θα πίστευε. Είχαν πλήρη συνείδηση της αναξιοπιστίας τους και της δικής μας αξιοπιστίας. Δηλαδή έχουμε μια κοινωνία όπου οι επίσημοι θεσμοί της έχουν αυτογνωσία της αναξιοπιστίας τους και γνώση της αξιοπιστίας των «εγκληματιών» που αγωνίζονται εναντίον τους. Κι όπως διδάσκουν τόσα ιστορικά παραδείγματα είναι κι αυτή μια ένδειξη κοινωνίας που όχι μόνο βρίσκεται σε βαθιά παρακμή αλλά βαδίζει αργά μα σταθερά προς την κατάρευση.

2) Η περίπτωση όμως της επίθεσης μας ενάντια στο MEGA δεν είναι η μοναδική όπου τα ΜΜΕ λειτουργούν εκτελώντας τυφλά τις διαταγές των αμερικάνων πρακτόρων των CIA-FBI αρχηγών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αναπτύξει με ιδιαίτερη ένταση μια ολόκληρη φιλολογία γύρω από στοιχεία που περιέχουν τα αρχεία των πρώην «σοσιαλιστικών» μυστικών υπηρεσιών των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης Στάζι, KGB, Ουγγρικές, Ρουμάνικες κλπ. Στοιχεία που δήθεν αναφέρονται στη 17Ν. Παράλληλα βλέπουμε τον αρμόδιο υπουργό Παπαθεμελή να ταξιδεύει επανειλημμένα στις χώρες αυτές με φανερό δήθεν στόχο να φέρει τα στοιχεία αυτά. Η υπόθεση θα ήταν απλά για γέλια αν δεν συνιστούσε το τρίτο σκέλος της σκευωρίας που αναφέραμε πιο πάνω.

Ας υποθέσουμε ότι κάποια ή και περισσότερες απ’ αυτές τις μυστικές υπηρεσίες είχαν πράγματι στοιχεία για τη 17Ν. Ας υποθέσουμε ότι στην κατάσταση πλήρους διάλυσης, ανέχειας και συνεργασίας ανάμεσα στους πρώην σταλινικούς πράκτορες και τους δυτικούς που επικράτησε μετά την κατάρευση των προηγούμενων καθεστώτων κάποιοι ανατολικοί πράκτορες θέλησαν πράγμάτι να δώσουν έναντι αμοιβής αυτά τα στοιχεία. Σε ποιον θα τάδιναν; Σε ποιον θα τα μοσχοπουλούσαν; Στην ψωροκώσταινα ή στη CIA όταν μάλιστα ήξεραν το ζωηρό ενδιαφέρον της για το ζήτημα; Όταν ήξεραν ότι εδώ και 20 χρόνια έχει σπάσει τα μούτρα της στο κυνήγι της 17Ν στο οποίο έχει επιδοθεί με ιδιαίτερο ζήλο, κι όταν μ’ αυτήν συνεργάζονταν στενά σε μια σειρά αλλά ζητήματα.

Αν λοιπόν οι φάκελοι αυτοί περιείχαν το παραμικρό στοιχείο για τη 17Ν η CIA θα τόπαιρνε στην κατοχή της εξαγοράζοντας το αμέσως και με δική της πρωτοβουλία, εδώ και τουλάχιστον 5 χρονιά, θα τόχε εκμεταλλευτεί και θάχε προχωρήσει σε συλλήψεις μεσώ του οργάνου της, του αντιτρομοκρατικού.

Ας προσθέσουμε ακόμη ότι αν υπήρχαν στοιχεία αυτά θα παραδίδονταν με πλήρη μυστικότητα, ώστε να επιτρέψουν στον παραλήπτη να μας εφνιδιάσει χωρίς να μας αφήσει χρονικά περιθώρια να καλυφτούμε. Η αποκάλυψη της παράδοσης, η σκηνοθεσία πούχει στηθεί με τ’ αλλεπάληλα ταξίδια Παπαθεμελή και την επίσημη παράδοση των στοιχείων σ’ αυτόν, οι αφοπλιστικές ομολογίες Παπαθεμελή ότι «επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία», η πλήρης απουσία από το προσκήνιο των αμερικάνων που λογικά σ’ ένα τέτιο αλισβερίσι θάπρεπε νάχαν τον πρώτο λόγο, δείχνει στον καθένα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία κι ότι άλλος είναι ο στόχος.

Το συμπέρασμα είναι ολοκάθαρο. Αν υπάρχουν στοιχεία αυτά είναι χαλκευμένα. Και μάλιστα χαλκευμένα απ’ αυτόν που μόνο θα μπορούσε να το κάνει: τη CIA και τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες. Οι αμερικάνοι πράκτορες που διευθύνουν σήμερα το αντιτρομοκρατικό γνωρίζουν ποιοι είναι οι λεγόμενοι «ύποπτοι» αν δεν τους υποδείχνουν έμμεσα αυτοί οι ίδιοι.

Παρ’ ότι όμως αυτοί οι πράκτορες είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η μεγαλύτερη μυστική υπηρεσία του κόσμου. Διαθέτουν τον τελειότερο τεχνικό εξοπλισμό, έχουν δαπανήσει τεράστια κονδύλια που ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Έχουν όχι μόνο απόλυτη ελευθερία κινήσεων από την ελληνική κυβέρνηση αλλά είναι οι απόλυτοι άρχοντες του αντιτρομοκρατικού φτάνοντας στο σημείο να αλλάξουν τον αρχηγό τους γιατί τον θεωρούν μη συνεργάσιμο. Παρακολουθούν με κάθε μέσο μακροχρόνια αυτούς τους «υπόπτους», όπως άλλωστε τόδειξε το προπέρσινο επεισόδιο της αποκάλυψης των αμερικανών πρακτόρων με τις περούκες μέσα στο φορτηγάκι στην Κυψέλη.

Παρ’ ότι λοιπόν διευθύνουν τα διάφορα αντιτρομοκρατικά τμήματα της ασφάλειας εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, το μόνο που έχουν πετύχει είναι η πλήρης απομυθοποίηση της CIA και του FBI και των περίφημων πρακτόρων τους. Με την παταγώδη αποτυχία τους να εξαρθρώσουν μια οργάνωση απλών λαϊκών αγωνιστών όπως η 17Ν, μιας μικρής χώρας και τα αλλεπάληλα φιάσκο στα οποία έσπασαν τα μούτρα τους κατηγορώντας ψευδώς δεκάδες πολίτες σαν μέλη ή αρχηγούς της 17Ν χωρίς κανένα στοιχείο. Ας θαυμάσουμε τις φοβερές ικανότητες αυτών των κυρίων που απαιτούν να τους αναγνωρίσουμε σαν πλανητάρχες.

Οι κύριοι αυτοί λοιπόν αφού είδαν κι απόειδαν ότι δεν καταφέρνουν τίποτε ενάντια στη 17Ν μηχανεύτηκαν την εξής ιστορία. Δεν χρειάζεται να χολοσκάμε για στοιχεία αφού είμαστε ανίκανοι να τα εντοπίσουμε. Μπορούμε απλά να τα κατασκευάσουμε μόνοι μας, να τα πλασάρουμε σ’ αυτά τ’ αρχεία σε συνεργασία με ανατολικούς πράχτορες ή τους δικούς μας όπως στην περίπτωση της Στάζι, αφού τα αρχεία της τα διαχειρίζεται σήμερα η πρώην Δυτικογερμανική μυστική υπηρεσία. Να ψυθιρίσουμε μετά σ’ αυτούς να φωνάξουν τον Παπαθεμελή και στον Παπαθεμελή να πάει προς τα εκεί κι είμαστε ωραίοι.

Το καίριο σημείο της σκευωρίας είναι το εξής: Να μπορέσει η αστυνομία να λειτουργήσει όπως στις δικτατορίες. Να δικαιολογηθούν με τα «στοιχεία» οι επιδρομές σε σπίτια, οι συλλήψεις, των «υπόπτων» και η ανάκριση τους που θα γίνουν με ανοιχτή παραβίαση του νομικού καθεστώτος και να εξουδετερωθούν οι όποιες πολιτικές αντιδράσεις σ’ αυτές τις φασιστικού τύπου αστυνομικές αυθαιρεσίες. Σύμφωνα με τους εγκέφαλους της σκευωρίας η αναφορά στις μυστικές υπηρεσίες των πρώην «σοσιαλιστικών» χωρών προσδίδει κύρος και βαρύτητα στα «στοιχεία» ενώ παράλληλα λειτουργεί προς τη μερική εξουδετέρωση της πολιτικής αντίδρασης δύο πολιτικών χώρων: της κομμουνιστικής αριστεράς της οποίας άλλωστε η ηγεσία ευκαιρία γυρεύει και κυρίως του χώρου των αναρχικών και αντιεξουσιαστών που είναι βέβαια ευαίσθητοι στις αστυνομικές αυθαιρεσίες, τμήμα του όμως υποστήριζε ότι η 17Ν ήταν όργανο της KGB. Όσον αφορά τέλος την υποτιθέμενη αντίδραση των ΜΜΕ η περίπτωση της πρόσφατης επίθεσης μας στο MEGA έδειξε ότι ελέγχονται ασφυκτικά κι απόλυτα.

Στο ίδιο επίσης πλαίσιο εντάσσονται η δήθεν σύνδεση Κάρλος-17Ν, οι αποκαλύψεις των Ελβετών κλπ. Παράλληλα και για να δέσει η σάλτσα θα γίνει επίκληση της απαραίτητης τεχνολογίας και των φοβερών τεχνικών δυνατοτήτων των αμερικανών με την παρουσίαση ορισμένων συγκεκριμένων χαλκευμένων στοιχείων, τύπου φωτογραφίας κάμερας της Ριανκούρ κλπ. (Μπορεί βέβαια σήμερα ν’ αποκαλύφθηκε ότι ο περίφημος πληροφοριοδότης της ασφαλείας στη 17Ν που οδήγησε στη Ριανκούρ ήταν παραμύθι, ότι κατασκεύασαν ολόκληρη 17Ν-μαϊμού για να τσεπώσουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια της επικήρυξης κι ότι η δική μας εκδοχή της Ριανκούρ ήταν αληθινή αλλά τέτια ψιλοπράγματα δεν πτοούν τις πρακτοράρες).

Το πάρα πάνω σχέδιο-σκευωρία που είναι κοινό μυστικό στα υψηλόβαθμα δημοσιογραφικά κλιμάκια είναι έτοιμο εδώ και μήνες. Φαίνεται ότι σκοπεύουν να το βάλουν σε εφαρμογή αμέσως μετά από χτύπημα μας σημαντικό, όπου όπως λένε, θα υπάρξει «θύμα». Αυτά τα θύματα προσπάθησαν εναγωνίως να δημιουργήσουν, στην επίθεση μας στο MEGA με την απόκρυψη της τηλεφωνικής προειδοποίησης μας αλλά δεν τους βγήκε και αναμένουν τη συνέχεια.

Σε ό,τι μας αφορά ποτέ δεν θα μας περνούσε απ’ το μυαλό η ιδέα να στερήσουμε απ’ τον ελληνικό λαό, στις άχαρες μέρες που περνάει ένα θέαμα που προμηνύεται συγκλονιστικό και πολύ πιο διασκεδαστικό από τα προηγούμενα.

3) Υπάρχει κάποιος κύριος, πασίγνωστος στο χώρο του σαν Γιουσουφάκι, διευθυντής μεγάλης εφημερίδας «ποιότητας» που ανήκει σε ισχυρό οικονομικό παράγοντα, άνθρωπο των γραμμάτων και των τεχνών. Το πώς βέβαια ο κύριος αυτός αναρριχήθηκε σ’ αυτή τη θέση την οποία στους κουτόφραγκους κατέχουν συνήθως συγγραφείς και γενικά άνθρωποι αναγνωρισμένοι πλατύτερα σαν πνευματικοί ταγοί είναι κι αυτό ένα από τα μυστήρια της «καθ’ ημάς ανατολής».

Πριν από μερικά χρόνια αποκαλύφθηκε στην Γαλλία ότι ο τότε σοσιαλιστής πρωθυπουργός Μπερεγκοβουά είχε λάβει από ένα βιομήχανο φίλο του ένα άτοκο δάνειο ύψους περίπου 35 εκατομμυρίων δραχμών —ποσού σχετικά μικρού για τα δεδομένα της Δυτικής Ευρώπης — για να αγοράσει ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Το ζήτημα θεωρήθηκε σκάνδαλο αφού το άτοκο δάνειο είναι καλυμμένη δωροδοκία με συνέπεια ο πρωθυπουργός ν’ αυτοκτονήσει αυτοπυροβολούμενος.

Ζητήθηκε λοιπόν τότε από το Γιουσουφάκι, σε μια ζωντανή τηλεοπτική συζήτηση να σχολιάσει το γεγονός. Κι αυτός με την ιδιαίτερη λεπτότητα που αρμόζει σε κάποιον που μιλάει για έναν αυτόχειρα που έδειξε τουλάχιστον ειλικρίνεια κι ευαισθησία αλλά και τη γνωστή του άνεση ακόμη και στο ρόλο του Κάτωνα (έρημη Ελλάδα που σούμελε να δεις το Γιουσουφάκι Κάτωνα) απεφάνθη: Καλά έκανε και αυτοκτόνησε αφού διέπραξε σκάνδαλο.

Τα χρόνια πέρασαν κι αποκαλύφθηκε η περιβόητη υπόθεση της βίλας Λιάνη και το «πόθεν έσχες» του Παπανδρέου. Αφήνοντας κατά μέρος τα γενικότερα ζητήματα που θέτει αυτό το «πόθεν έσχες» και παίρνοντας σαν αληθινά δεδομένα όσα δηλώνει για τις άτοκες δανειοδοτήσεις του Παπανδρέου απ’ τους φίλους του υπουργούς και τους άλλους επιχειρηματίες αυτό από μόνο του αποτελεί σκάνδαλο, ομολογία δωροδοκίας που ισοδυναμεί με πολλαπλάσιο Μπερεγκοβουά. Περιμένετε απ’ το Γιουσουφάκι να κατακεραυνώσει τον Παπανδρέου ζητώντας του να παραιτηθεί αν όχι ν’ αυτοκτονήσει; Οποία αφέλεια. Το Γιουσουφάκι έχει θάρρος. Πυροβολεί τους νεκρούς πρωθυπουργούς αλλά όχι τον ζωντανό Σουλτάνο.

Πριν όμως από την υπόθεση της βίλας Λιανή είχε αποκαλυφθεί κι άλλη μια ανάλογη υπόθεση. Ο Παπανδρέου είχε «αγοράσει» από το γνωστό χρεωκοπημένο βιομήχανο των Τσιμέντων Χαλκίδας Κιοσέογλου, του οποίου η επιχείρηση χρωστάει σήμερα γύρω στα 200 δις και στο Δημόσιο εισφορές και φόρους 11 δις και βρίσκεται πρώτος στον κατάλογο των φοροφυγάδων που χρωστάνε στο Δημόσιο, το παραδοσιακό σπίτι του στη Χώρα της Πάτμου αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών.

Η επίσημη «αγορά» θα γίνονταν το 89 αλλά τα Κοσκωτικά την ανέστειλαν για λίγο για λόγους ευνόητους. Η υπόθεση ήταν σκάνδαλο, ανοιχτή δωροδοκία τρισχειρότερη απ’ αυτήν της βίλας Λιανή, αφού δεν είναι δυνατόν «ν’ αγοράζει» πρωθυπουργός ή έστω πρώην, περιουσιακό στοιχείο από τον πρώτο φοροφυγάδα της χωράς, από επιχειρηματία πούχει χρεωκοπήσει και χρωστάει τεραστία ποσά στο Δημόσιο. Περιμένετε κεραυνούς απ’ το Γιουσουφάκι; Οποία αφέλεια. Το Γιουσουφάκι είναι άτεγκτο αλλά έχει τρόπους. Δεν άνοιξε το στόμα του.

Αυτό όμως δεν έφτανε στο αφεντικό του, τον γνωστό άνθρωπο των τεχνών. Έτσι όταν πέρσι η 17Ν κατάγγειλε τον Παπανδρέου γι αυτό το σκάνδαλο, έβαλε τη λαϊκή δίδυμη αδελφή της εφημερίδας του Γιουσουφάκι να γράψει το εξής αμίμητο. Το σπίτι λέει, αγοράστηκε από τη γυναίκα του γιου του Παπανδρέου έναντι 14 εκατομμυρίων.

Αν το δεχτούμε αυτό σαν αληθινό, αποτελεί ομολογία της δωροδοκίας, αφού μόνο σαν συμβολικό μπορεί να θεωρηθεί ένα τέτιο ποσό για ένα σπίτι του οποίου η αξία ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια και βρίσκεται σ’ ένα από τα ακριβότερα μέρη της Ελλάδας.

Βέβαια το γεγονός ότι η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Παπανδρέου, σε ένα είδος παγκόσμιας νομικής ευρεσιτεχνίας επέτρεψε πέρσι στον Κιοσέογλου να θέσει σε λειτουργία την επιχείρηση των Τσιμέντων Χαλκίδας τσεπώνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια, χρηματοδοτούμενος από την Εθνική Τράπεζα, ενώ έχει χρεωκοπήσει και δεν πληρώνει φράγκο εισφορές και φόρους στο Δημόσιο, δεν έχει καμιά σχέση με την πάρα πάνω υπόθεση της «αγοράς» του σπιτιού στην Πάτμο.

Ας συνοψίσουμε λοιπόν τα πράγματα. Το άτοκο δάνειο του πρώην Γάλλου πρωθυπουργού Μπερεγκοβουά είναι καλυμμένη δωροδοκία που δικαιολογεί την αυτοκτονία του. Τα πολλαπλάσια άτοκα δάνεια του σημερινού πρωθυπουργού Παπανδρέου για την αγορά της βίλας Λιανή και μάλιστα από ξένους επιχειρηματίες δεν είναι καλυμμένες δωροδοκίες. Η «αγορά» με συμβολικό ποσό του σπιτιού Κιοσέογλου στην Πάτμο από τον επίσημα πρώτο φοροφυγάδα της χώρας και χρεωκοπημένο επιχειρηματία δεν είναι καλυμμένη δωροδοκία του πρωθυπουργού.

Εδώ θα μπορούσε βέβαια κάποιος κακόπιστος πολίτης, παρασυρμένος από τις πάρα πάνω αντιφάσεις να κάνει τις εξής απλές σκέψεις: Όταν κατακεραυνώνεις τον Γάλλο για το έλασσον κι αποσιωπάς το μείζον του δικού μας, αυτό δεν μπορεί να γίνεται τυχαία. Όταν σαν διευθυντής μεγάλης εφημερίδας που μαζί με τη δίδυμη αδελφή της και το τηλεοπτικό κανάλι MEGA που ελέγχει μερικά το αφεντικό σου, επηρεάζοντας σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης αποκρύπτεις συστηματικά τον επανειλημμένο και οφθαλμοφανή χρηματισμό και δωροδοκία, σύμφωνα με τα ίδια τα λεγόμενα σου σε ανάλογες περιπτώσεις, του Έλληνα πρωθυπουργού Παπανδρέου, αυτό σημαίνει ομολογία δικού σου χρηματισμού για να τον καλύψεις. Σημαίνει εξαγορά σου. Σημαίνει συνενοχή. Πολιτικών-Εκδοτών-Διευθυντών.

Οποιοσδήποτε όμως γνωρίζει έστω και λίγο το Γιουσουφάκι, ξέρει πόσο ασύστατες είναι αυτές οι σκέψεις. Όντας τελείως ανιδιοτελές έχει απορρίψει τη ματαιότητα αυτής της χυδαίας επίγειας υλικότητας κι έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον αιθέριο κόσμο των μεγάλων ιδεών.

Η εικόνα είναι καθαρή. Στην Ιταλία και στη Γαλλία πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί παραπέμπονται απ’ τη δικαιοσύνη και κλείνονται στη φυλακή για σκάνδαλα που είναι καλαμπουράκια σε σχέση με τα δικά μας. Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας οι δύο τελευταίοι πρωθυπουργοί Μητσοτάκης και Παπανδρέου, για να μιλήσουμε μόνο γι αυτούς, χρηματίζονται και δωροδοκούνται ανοιχτά χωρίς καν να το κρύβουν. Τα ΜΜΕ όντας ιδιοχτησία του ολιγοπωλίου των πανίσχυρων οικονομικών ομίλων, τους καλύπτουν έναντι ανταμοιβής, εμπαίζουν τον ελληνικό λαό κι είναι συνένοχοι. Η Δικαιοσύνη αντί να τους κλείσει στη φυλακή όπως στη Γαλλία και στην Ιταλία, σφυρίζει αδιάφορα προσπαθώντας ν’ αρπάξει κι αυτή μερίδιο από το γενικό πλιάτσικο. Το συμπέρασμα είναι σαφές: Όχι μόνο δεν πρέπει ν’ αναστείλουμε τη δραστηριότητα μας αλλά αντίθετα τα ίδια τα πράγματα επιβάλουν να την αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο. Να φτιάξουμε μία, δύο, τρεις πολλές 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αθήνα 27-3-95
Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Υ.Γ. Παρ’ ότι δεν είναι ο κατάλληλος χώρος αισθανόμαστε ζωηρή την ανάγκη να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αδελφό Κουρδικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά αυτές τις μέρες από τις θηριωδίες του Τουρκικού στρατού. Να καταγγείλουμε τη συμπαιγνία και υποκρισία της διεθνούς κοινότητας και της «νέας τάξης πραγμάτων» της.

Ενώ πριν από μερικά χρόνια είχαν καταστρέψει ολοκληρωτικά με πόλεμο το Ιράκ για να το τιμωρήσουν επειδή λέει είχε εισβάλει στο Κουβέιτ, σήμερα οι ίδιοι οι πλανητάρχες αμερικάνοι καθοδηγούν τους Τούρκους φασίστες στην εισβολή και κατοχή του Βόρειου Ιράκ και στη γενοκτονία του Κουρδικού λαού, ενώ οι μεγάλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες τους στηρίζουν με την απλόχερη βοήθεια τόσο στρατιωτικά όσο και οικονομικά.

Στη γενική συμπαιγνία συμμετέχει βέβαια και η ελληνική κυβέρνηση βάζοντας κι αυτή το λιθαράκι της. Με την πρόσφατη απόφαση εθνικής μειοδοσίας, για την άρση του βέτο για την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την Ευρώπη της κυβέρνησης των γραικύλων Παπανδρέου και σία κι ενώ δεν έχει αποχωρήσει ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης απ’ το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ας θαυμάσουμε για πολλοστή φορά το σεβασμό της πολιτισμένης και δημοκρατικής Δύσης στις περιβόητες αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας, του δικαιώματος των εθνών στην αυτοδιάθεση και στο δικαίωμα να δημιουργήσουν κράτος. Ας θαυμάσουμε τέλος την ειλικρίνεια των πρόσφατων υστερικών κραυγών της Δύσης ενάντια στις εκκαθαρίσεις των εθνοτήτων στη Βοσνία, όταν σήμερα συμμετέχουν οι ίδιοι οι αμερικανοί με την ηλεκτρονική κατασκοπία και παρακολούθηση των κινήσεων των Κούρδων ανταρτών στην καθοδήγηση του Τούρκικου στρατού, και οι Δυτικοευρωπαίοι στηρίζουν ενεργά με όπλα και χρήματα τις νεοναζιστικού τύπου εκκαθαριστικές επιχειρήσεις γενοκτονίας του ηρωικού Κουρδικού λαού που αγωνίζεται δίκαια για το αναφαίρετο δικαίωμα του να δημιουργήσει αυτόνομο κράτος.

1995-03-31 Απάντηση στην Ελευθεροτυπία για Mega

Αθήνα 31-3-95

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» Σ. Φυντανίδης — μιλώντας προφανώς και για λογαριασμό της ιδιοκτησίας της — νόμισε ότι μπορεί να περάσει τις βαριές κατηγορίες που τους απευθύναμε και τις ουσιαστικές διαστάσεις τους με διάφορες φαιδρότητες.

Με δηλώσεις αντιφατικές και συγκεχυμένες που δύσκολα κρύβουν την αλήθεια. Απ’ τη μια ο κύριος αυτός δήλωσε: «Εκείνο το βράδυ δεν υπήρξε τηλεφώνημα» κι απ’ την άλλη: «Όλοι οι τηλεφωνητές μας είναι εκπαιδευμένοι τόσο πολύ καλά ώστε το πρώτο που κάνουν είναι να ειδοποιούν την Άμεση Δράση. Και συνήθως εμείς το μαθαίνουμε μετά».

Tον ρωτάμε: Τι νόημα έχει αυτή η δήλωση, αφού δεν τηλεφωνήσαμε; Ποιον ενδιαφέρουν τα περί τηλεφωνητών αφού τηλεφώνημα δεν έγινε όπως ισχυρίζεται; Τι σημαίνει «εκπαιδευμένος τηλεφωνητής»; «Εκπαιδευμένος» από ποιον και σε τι πράγμα; Μήπως για να πατάει το κουμπί του μαγνητοφώνου, μόλις ακούσει το όνομα μας, να μας καθυστερεί εσκεμμένα προσποιούμενος ότι δεν ακούει κι υποχρεώνοντας μας να επαναλαμβάνουμε τρεις φορές την ίδια φράση για να δώσουν τα χρονικά περιθώρια στους αμερικάνους πράκτορες του αντιτρομοκρατικού τμήματος να εντοπίσουν το σημείο από όπου τηλεφωνάμε;

Μήπως ο τηλεφωνητής, μόλις ακούει 17Ν δεν τηλεφωνάει στην Άμεση Δράση αλλά στους αρχηγούς τους αντιτρομοκρατικού τμήματος αμερικάνους πράκτορες των CIA-FBI;

Μήπως τέλος μπορεί να μας δώσει κάποια εξήγηση για την περίπτωση της βόμβας του ΕΛΑ στην ΑΣΟΕΕ την οποία ατυχώς επικαλείται ενώ συλλαμβάνεται κι εδώ επ’ αυτοφόρω να ψεύδεται; Τα ίδια

τα κανάλια τον διαψεύδουν. Έδειξαν σε ζωντανό ρεπορτάζ ότι το κτίριο δεν είχε εκκενωθεί. Το κτίριο ήταν άδειο ενώ ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν μέσα ο φύλακας, δεν είχε ειδοποιηθεί ενώ μπορούσαν να το κάνουν με ένα απλό τηλεφώνημα. Όλα τα κανάλια τον έδειξαν να βγαίνει αλαφιασμένος απ’ το κτίριο αμέσως μετά την έκρηξη της βόμβας.

Η πάρα πάνω δήλωση περί «τηλεφωνητών» του Φυντανίδη έχει κάποιο νόημα σε μια και μόνη περίπτωση. Στην περίπτωση που είχαμε τηλεφωνήσει. Και προσπαθεί να υποβάλει στον αναγνώστη την ιδέα, τελείως έμμεσα και χωρίς να το λέει καθαρά: «ε, μπορεί νάγινε και κάποιο τηλεφώνημα αλλά την ευθύνη την έχουν άλλοι, ο τηλεφωνητής και το αντιτρομοκρατικό τμήμα της Ασφάλειας».

Όπως και νάγινε ο διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας» Φυντανι-δης λειτούργησε σαν διακοσμητικό στοιχείο. Όχι σαν διευθυντής μιας ανεξάρτητης επιχείρησης πούναι υπεύθυνος για τις πράξεις των υφισταμένων του και στον οποίο πρέπει ν’ αναφέρονται αλλά σαν υπάλληλος κάποιου άλλου οργανισμού. Επιτρέποντας σ’ έναν απλό «υπάλληλο» του να κάνει αναφορές σε άλλο κέντρο εξουσίας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όσο της 17Ν, όπου ήξερε ότι μπορεί να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Κι αυτό το άλλο κέντρο εξουσίας λειτούργησε στην προκειμένη περίπτωση σαν το πραγματικό αφεντικό το οποίο καλύπτει ο Φυντανίδης. Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος που κανένα καλαμπουράκι δεν μπορεί να συσκοτίσει.

Ποιο είναι αυτό το αφεντικό που κρύβει ο διευθυντής Φυντανίδης; Ποιος είναι σήμερα το πραγματικό αφεντικό της «Ελευθεροτυπίας»; Σε ποιον ανήκει η εφοπλιστική εταιρεία του Παναμά απ’ την οποία προέρχονται τα 1,3 δισεκατομμύρια εισερχόμενα στον ισολογισμό της «Ελευθεροτυπίας» του 92; Έναντι ποιων ανταλλαγμάτων η Τράπεζα Χίος Μπανκ του Βαρδινογιάννη την δανειοδότησε με 400 εκατομμύρια το 92; Ποια είναι η εταιρεία του Παναμά που σύμφωνα με καταγγελίες ραδιοφωνικού σταθμού κάλυψε με 2,2 δισεκατομμύρια τον ισολογισμό του 93.

Γιατί η «Ελευθεροτυπία» είναι η μόνη εφημερίδα όπου στα τελευταία χρόνια αποκαλύφθηκε με ντοκουμέντα ότι τρεις δημοσιογράφοι — εκ των οποίων οι δύο από τους σημαντικότερους συντάκτες της (να μην αναφέρουμε ονόματα, έτσι;)— ήταν πράκτορες της ασφάλειας και υποχρεώθηκαν ν’ αποχωρήσουν; Συντά-κτες που δεν έχαναν ευκαιρία να κατακεραυνώνουν τη 17Ν με βαρύγδουπα άρθρα και αναλύσεις, και πάντα από σκοπιά αριστερή μέχρι ακροαριστερή όπως κάθε σοβαρός πράκτορας. Πως εξηγείται αυτή η μανία των μπάτσων να την ελέγχουν;
Αντιλαμβανόμαστε τον εκνευρισμό του Φυντανίδη, τα μένεα που πνέει ενάντια στη 17Ν. Διάολε, δεν είναι λίγο πράγμα, το προσωπείο πούχεις φιλοτεχνήσει με τόση επιμέλεια κι υπομονή επί δεκαετίες να καταρέει με πάταγο κι αυθωρεί εξαιτίας ενός ολιγόλεπτου φάλτσου, κι απ’ αυτά τα παλιόπαιδα της 17Ν.

Αφού εκείνο το μοιραίο βράδυ και σε κείνο το μοιραίο τέταρτο ο διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας» έκανε την επιλογή του, μετά δεν είχε κανένα άλλο περιθώριο. Η μόνη του διέξοδος ήταν αυτή του ψεύδους. Απ’ όλες τις ατιμίες που έγιναν εκείνο το βράδυ ήταν η μικρότερη κι αυτή με το μικρότερο κόστος. Κι ο καθένας αντιλαμβάνεται τα τεράστια συμφέροντα που ξαφνικά παίζονταν μ’ αυτήν την υπόθεση. Αν ο Φυντανίδης ομολογούσε εκ των υστέρων την αλήθεια, αν ομολογούσε ότι πράγματι εκείνο το βράδυ είχαμε προειδοποιήσει τηλεφωνικά κι ότι το απόκρυψαν αυτό ισοδυναμούσε με κατέβασμα των ρολών, με λουκέτο στην «Ελευθεροτυπία».

Αναγνωρίζουμε βέβαια ότι θάμασταν ανακόλουθοι κι υποκριτές αν περιμέναμε απ’ τα ΜΜΕ να πούνε την αλήθεια τη στιγμή που τα κατηγορούμε ότι παραπλανούν καθημερινά το λαό κι ότι παρουσιάζουν μια ψευδή εικόνα της πραγματικότητας. Δεν περιμέναμε όμως ότι θα επιβεβαιωθούμε τόσο γρήγορα και τόσο πανηγυρικά μ’ αυτήν την κυνική κι εγκληματική συμπαιγνία αμερικάνων πρακτόρων της CIA-FBI, της πραγματικής ιδιοκτησίας της «Ελευθεροτυπίας» και της διεύθυνσης της. Αυτήν την πλεκτάνη ενάντια όχι μόνο στη 17Ν αλλά και στους εργαζόμενους στο MEGA και ευρύτερα στον ελληνικό λαό είχαμε υποχρέωση να καταγγείλουμε.

Γι’ αυτό συντάξαμε και στείλαμε την ανακοινωση-καταγγελία κι όχι για τους λόγους που επικαλείται υποκριτικά η «Ελευθεροτυπία». Αν μας ενοχλούσαν τόσο αυτά που έλεγαν εναντίον μας τα ΜΜΕ θα στέλναμε ανακοίνωση αμέσως, τις επόμενες δύο-τρεις μέρες και δεν θα καθυστερούσαμε. Η καθυστέρηση μας αποδεικνύει το αντίθετο απ’ αυτό που λένε. Ότι δεν μας πολυαπασχολούσαν τα όσα λέγανε. Πέρα απ’ το γεγονός ότι γενικά τα ΜΜΕ είναι σήμερα τελείως αναξιόπιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο ο κόσμος που μας ενδιαφέρει αλλά κι η συντριπτική πλειοψηφία του δεν τους πίστευε.

Όσα μας καταμαρτυρούσαν ήταν τόσο μονόπλευρα κι εξωφρενικά που λειτούργησαν εναντίον τους, βάζοντας σε σκέψεις ακόμη και τους δικούς τους. Τους διέψευδαν όχι μόνο η σχεδόν εικοσάχρονη δραστηριότητα μας αλλά και το γεγονός ότι ο καθένας καταλάβαινε πολύ καλά ότι αν πράγματι θέλαμε να υπάρξει έστω και ένα μόνο θύμα απ’ όσους βρίσκονταν εκείνο το βράδυ μέσα στις εγκαταστάσεις του MEGA αυτό θάταν πολύ εύκολο κι απλό για μας και θα τόχαμε κάνει. Όπως θάταν πολύ εύκολο να χτυπήσουμε έναν απ’ τους ιδιοκτήτες του, το γνωστό άνθρωπο των τεχνών, που κυκλοφορεί σχεδόν καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας ντυμένος με τη στολή, σήμα κατατεθέν του χώρου, γραβάτα με μπλου τζην, χωρίς καμιά ουσιαστική προστασία.

Μήπως τέλος ο κύριος διευθυντής μπορεί να μας εξηγήσει γιατί αποδέχεται να γίνεται ανοιχτά καταγέλαστος μπροστά σε όλους τους αναγνώστες της εφημερίδας του όταν κατηγορεί με σφοδρότητα κι απειλεί το «Έθνος» —επανέρχεται μάλιστα στις κατηγορίες του την επομένη— γιατί δημοσίευσε την ανακοίνωση μας, ενώ αυτός χρονιά τώρα έκανε ακριβώς το ίδιο με τις προκηρύξεις μας. Και κάνει ακριβώς το ίδιο, ακόμη και σήμερα σε σχέση με το Γιουσουφάκι. Ενώ λογοκρίνει ολόκληρες παραγράφους της ανακοίνωσης δημοσιεύει αυτούσια το απόσπασμα που αναφέρεται σ’ αυτόν, κατονομάζοντας τον μάλιστα.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα φάση, όπου προωθείται ο νέος στόχος των αμερικάνων πρακτόρων αρχηγών του αντιτρομοκρατικού τμήματος της Ασφάλειας. Να φιμωθεί η 17Ν, ν’ αποκλειστεί η φωνή της από τα ΜΜΕ. Κι όταν λόγω των περιστάσεων υποχρεώνονται να τη βγάλουν, να μην είναι η γνήσια αλλά η παραποιημένη απ’ αυτούς φωνή. Προς αυτό το στόχο έχουν «πειστεί» να εργαστούν και ορισμένοι οι οποίοι παλιότερα είχαν άλλη άποψη.

Κι όπως κάθε καινούργιο, κάθε νέα δραστηριότητα, έτσι κι αυτή είναι στα πρώτα της βήματα, διστακτική, αντιφατική, με πισωγυρίσματα.

Σύμφωνα μ’ αυτό το δόγμα τα ΜΜΕ θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τη 17Ν με τρόπο ομοιόμορφο, μονολιθικό. Τα σχόλια όλων των εφημερίδων, όπως το δείχνουν τα σημερινά πρώτα παραδείγματα, θα πρέπει νάναι πανομοιότυπα, γραμμένα ακόμη και με τις ίδιες λέξεις. Νάναι αυτά πούχουν υποδείξει οι πρακτοράδες των CIA-FBI σπεσιαλίστες στον «ψυχρό πόλεμο ενάντια στα επαναστατικά κινήματα». Και για νάχουν οι εντολές τους κάποιο επιστημονικό κύρος, να μην φαίνονται ότι προέρχονται από

αμερικανούς πράκτορες κατασκεύασαν και το «επιστημονικό» όργανο που παίζει το ρόλο του «φύλλου συκής» που τους καλύπτει και προσυπογράφει τις υποδείξεις τους.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται πολύ καλά τι συνέβη. Όπως είπαμε πιο πάνω θάμασταν ανακόλουθοι αν περιμέναμε απ’ τα ΜΜΕ να πούνε την αλήθεια. Όλα όμως έχουν ένα όριο. Ορισμένοι κύριοι που παίζουν τους διευθυντές και τους μεγαλοδημοσιογράφους —κι εδώ αναφερόμαστε μόνο στον Φυντανίδη— πρέπει να κατανοήσουν’ καλά ότι η 17Ν δεν είναι ούτε Γιουσουφάκι ούτε κανένας μασκαράς σαν τους κύριους του συναφιού τους. Πριν την πιάσουν στο στόμα τους θα πρέπει να ζυγίζουν προσεχτικά το τι θα πουν.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος γι’ αυτά που λέει, για το πώς το λέει, γι’ αυτά που πράττει, για το πώς το πράττει και συνεπώς το μόνο που μπορεί να αιτιάται είναι τον ίδιο του τον εαυτό. Ιδιαίτερα ορισμένοι κύριοι που επιμένουν να μας καθυβρίζουν προκλητικά και συστηματικά ακούγοντας τους συμβούλους τους μπάτσους και νομίζοντας ότι τα γελοία μέτρα προστασίας τους τους προφυλάσσουν από τη 17Ν. Οι κύριοι αυτοί δεν θα πρέπει να κάνουν το μοιραίο λάθος να νομίσουν ότι δεν τους χτυπάμε γιατί δεν μπορούμε και να το εκλάβουν σαν δείγμα αδυναμίας μας. Νομίζουμε ότι γίναμε κατανοητοί.

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Αθήνα 31-3-95

SHARE

Περισσότερα

MORE MAGAZINE