kourdistoportocali.comMagazineΤο Οσκαρ του Τουρισμού στη βίλα-διαμάντι της Κέας

«Θάλαττα-Θάλαττα»

Το Οσκαρ του Τουρισμού στη βίλα-διαμάντι της Κέας

Με την υπογραφή του Πέτρου Κασιμάτη

Στις βίλες που «απογειώνουν» τον Ελληνικό τουρισμό και η πολυβραβευμένη «Θάλαττα-Θάλαττα» στην πανέμορφη Κέα.

Έτσι, η βιλα με τη συναρπαστική θέα που βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού στο υπέροχο Κυκλαδονήσι,κατέκτησε το Όσκαρ του τουρισμού ανάμεσα απο δεκάδες αλλα ξενοδοχεία και καταλύματα της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Από το goldentraveller.org

Η βιλα , που την καλλιτεχνική επιμέλεια των συμβόλων της εχει σχεδιάσει ο μεγάλος μας ζωγραφος Γιώργος Σταθοπουλος κι εχει υμνήσει ο κορυφαίος Αλέκος Φασιανός, αυτη τη φορά βραβεύτηκε απο την εταιρία Boussias και την κριτική της επιτροπή για το…δεύτερο «κλειδί» που θα παραλαμβάνουν οι φιλοξενούμενοι της: Την απάντηση σε εναν χρησμό, σε εναν αρχαιοελληνικό μύθο,σε εναν γρίφο ,σε μια αλληγορία η μια ιστορική αναφορά.

Γράφει ο Goldentraveller

Η κριτική επιτροπή με Πρόεδρο τη Μαγια Τσόκλη και μια σειρά από έγκριτους εκπροσώπους της τουριστικής μας βιομηχανίας ,έδωσαν τα εύσημα σε αυτό το «διαμάντι» των Κυκλάδων που κάθε χρονιά οι καινοτόμες πρακτικές του το κατατάσσουν στα «δυνατά χαρτιά» της Κέας. Αυτά είναι η ξεχωριστή ταβέρνα «Καρθαία» όπου οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν εκτός από τις υπέροχες γεύσεις και μια ιδιωτική προβολή του θησαυρού της αρχαίας Καρθαιας και όλων των συγκλονιστικών αρχαιολογικών ευρημάτων .

Μια πρωτοπόρα τυροκομική οικοτεχνία το «Τυράκιον» με μαγκιές γεύσεις ρυζόγαλου,κρέμας,ανθότυρου,γάλακτος,φέτας κ.α

Τον «Σείριο» που είναι μια ….αστρική αποκάλυψη για ξεχωριστές γεύσεις επι της γης και προσφέρεται το εξαιρετικό μέλι “Θυμαρότοπος”.

Και το φαινόμενο που λέγεται Παπά-Θανάσης ένας ταπεινός Παπάς ,ένας ξεχωριστός ιερωμένος που πλένει τα πόδια των μαθητών του σχολείου κάθε Μεγάλη Πέμπτη δίνοντας τους σωστούς συμβολισμούς της πίστης και του εν ανθρώποις ευδοκία.

Η βίλα «Θάλαττα-Θάλαττα» συμπληρώνει την ευωχία στα βυζαντινά ηλιοβασιλέματα του νησιού που ύμνησε ο Αλέκος Φασιανός ζωγραφίζοντας τη βίλα και που εμπνεύστηκε με τις νότες του ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος.

Σε μια εποχή που η ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού αποτελεί εθνικό στόχο της Ελλάδας, οι εταιρείες που βραβεύτηκαν στα φετινά Tourism Awards λειτουργούν ως πολύτιμα παραδείγματα καινοτόμων υπηρεσιών, εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος και επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν.

Περισσότερα από 700 στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή απονομής των Tourism Awards η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Την τελετή χαιρέτισαν ο Χαράλαμπος Καρίμαλης, Πρόεδρος του ΕΟΤ, η Ευρυδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και ο Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Στην εναρκτήρια ομιλία της, η Μάγια Τσόκλη, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής δήλωσε σχετικά με τις φετινές βραβεύσεις:

«Τα Tourism Awards επιβραβεύουν το πάθος κάποιων ανθρώπων, την ποιότητα, την καινοτομία και τον υγιή ανταγωνισμό στη φωτεινή μεριά της ελληνικής οικονομίας. Η απήχηση των βραβείων υπήρξε και φέτος πάρα πολύ μεγάλη, δυσκολεύοντας –με την καλή έννοια- τη δουλειά των μελών της κριτικής επιτροπής. Τα Tourism Awards είναι βραβεία που κερδίζονται, δεν χαρίζονται. Και κερδίζονται από εταιρείες, μικρές και μεγάλες, start-ups αλλά και ιστορικές, που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν και να πείσουν την κριτική επιτροπή.

Οι φετινές βραβεύσεις αποδεικνύουν, για άλλα μια χρονιά, ότι ο ελληνικός τουρισμός καινοτομεί σε πάρα πολλά επίπεδα. Έχουμε σημαντικά έργα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, συγκινητικές κινήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ουσιαστικά ενδιαφέρουσες προτάσεις στον πολιτιστικό τουρισμό, μια εντυπωσιακή γκάμα από γαστρονομικές πρωτοβουλίες, υψηλότατης ποιότητας επικοινωνία και ένα μελίσσι ατρόμητων νέων ανθρώπων που δημιουργούν νέα προϊόντα».

Στο διαγωνιστικό μέρος, όλες οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από 30μελή ανεξάρτητη κριτική επιτροπή με πρόεδρο τη Μάγια Τσόκλη. Ανάμεσά τους, πανεπιστημιακοί, subject-matter experts και επιφανείς προσωπικότητες με άποψη και εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας όπως οι: Γιάννης Μπουτάρης, Dr. Dimitrios Diamantis, Μαρία Μάρακα, Διονύσης Σοτοβίκης, Λευτέρης Λαζάρου, Δρ. Μαριάννα Σιγάλα και Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Παρουσιαστές της τελετής απονομής ήταν η Βαλέρια Κουρούπη και ο Μάριος Αθανασίου.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE MAGAZINE