kourdistoportocali.comMagazineOoh La La...Choo Na Na...

σσστ!…

Ooh La La…Choo Na Na…

Οι άλλοι πλημμυροπαθείς

Αν περιμένετε να παραιτηθεί ο Τσακαλώτος επειδή ο Τσίπρας τον αναγκάζει κάθε τόσο να γίνεται αστείος και ανυπόληπτος όπως με το αφορολόγητο και χιλιάδες άλλες δηλώσεις για τις οποίες ο υπ. Οικονομικών στη συνέχεια έκανε κωλοτούμπες και τις κατάπιε, είστε γελεσμένοι.

Εάν νομίζετε ότι ο Τσακαλώτος θα παραιτηθεί επειδή κάθε τόσο εκθέτει και τους ταλαίπωρους “53” σε χοντρές νίλες, είστε επίσης γελασμένοι.

Ο Τσακαλώτος μόνο για έναν λόγο θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση κι αυτός έχει όνομα: Eφη!

Μακελειό στη κυβέρνηση για χάρη της Εφης, η οποία στην πραγματικότητα είναι πιο ισχυρή από τη Μιμή στα χρόνια της παντοδυναμίας της.

Μάλιστα είναι τέτοιος ο ανταγωνισμός που προκαλεί η Εφη στα κοκόρια της κυβέρνησης ώστε οι μπαγάσηδες δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα!

Eίναι η Stacy Martin του Nymphomaniac φτυστή η Εφη Αχτσιόγλου;

Η Εφη ο πιο σύντομος δρόμος για να γίνουμε Δανία

Την αποστομωτική ομοιότητα της αέρινης υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου με την πρωταγωνίστρια του Nymphomaniac, του Δανού Λαρς Φον Τρίερ, Stacy Martin, μπορεί να παρατηρήσει κανείς στις παρακάτω φωτογραφίες των δύο κοριτσιών που προκαλούν αναταράξεις με την εμφάνισή τους. Η Εφη τελικώς είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να γίνουμε Δανία.

Η υπουργός έκλεψε την παράσταση με το που εμφανίστηκε στο Ιδρυμα Νιάρχος στην ομιλία του Ομπάμα. Εδειχνε τόσο εύθραυστη-καμμία σχέση με την Ράνια Σβίγκου ή τον Παύλο Πολάκη-που προς στιγμή ο Πάνος Καμμένος ζήτησε να της φέρουν επειγόντως ένα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι. Τελικά τον χυμό τον ήπιε η Ολγα Γεροβασίλη.

EFI99axrios;

stacy-martin

EFI1

STASY4ng0dfsbFdq1tmk1azo1_1280 STASY53e71d6eb81ee8e33fcf84d8f6b STASY711_1040305909371674_1453877845_n STASY46652_396472563858446_573128015_n STASY849894 STASY1442597277-hbz-miu-miu-index-new STASYbe3a926d003a67b606d28e30a7eb STASYded815b97d9bb7ab6c851509a100 STASYe-segretain-glossy-waves STASYf6323daab4b76fef233c6df62ae STASYFf4haXEAALFVX STASYimage  STASYng0dfsbFdq1tmk1azo1_1280

 

EFI1 efi2ahtsiogloy EFI4pourgos-ergasias-efi-axtsioglou-ekleise-to-twitter-tis.w_l-760x437 EFI6axtioglou efi7 EFI8image-98 EFI9ECCq38gPKtieHV EFI11f86ceb7-ceb1cf87cf84cf83ceb9cebfceb3cebbcebfcf85-cf83cf85cebdceb5cebdcf84ceb5cf85cebeceb7 EFI13 EFI14_996 Nov. 06 12.33 EFI15axtsioglou91 EFI17axtsioglou1 EFI29ImageHandler.ashx EFI99axrios; EFI168axts-thumb-large_H_645_450

Ï áðåñ÷üìåíïò õðïõñãüò Åñãáóßáò ÊïéíùíéêÞò ÁóöÜëéóçò êáé ÊïéíùíéêÞò Áëëçëåããýçò Ãéþñãïò Êáôñïýãêáëïò ðáñáäßäåé ôï ÷áñôïöõëÜêéï ôïõ õðïõñãåßïõ óôçí íÝá õðïõñãü ¸öç Á÷ôóéüãëïõ êáôÜ ôç äéÜñêåéá ôçò ôåëåôÞò ðáñÜäïóçò êáé ðáñáëáâÞò ôïõ õðïõñãåßïõ, ÁèÞíá, ÄåõôÝñá 07 Íïåìâñßïõ 2016. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÏÑÅÓÔÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÕ

EFI1013-353x221 EFI12260x195 EFI36002933_3967 EFI50014659

STASYng0djykFKA1tmk1azo1_1280 STASYnlkoj3O3FZ1tyyep4o1_500 STASYnymphomaniac STASYNymphomaniac+Photocall+oG5CtGvtJawl STACY-800w stacy-martin-3_1194x1200

celeber.ru

Stacy-Martin-Miu-Miu-Fall-Winter-2014-00 stacy-martin

EFI1

stacy-nymph

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 15: (EDITORS NOTE: This image has been retouched) Stacy Martin poses for a photograph at the Charles Finch & Chanel Pre-BAFTA Party at Annabel's on February 15, 2014 in London, England. (Photo by Chris Jackson/Getty Images for CHANEL)

celeber.ru

STACY723e098cb71d86a3a9fa128f868d

Ένα άγριο, όσο και ποιητικό ταξίδι, όπως το αφηγείται η διαγνωσμένη νυμφομανής Τζο, από τη γέννηση της μέχρι σήμερα, σε ηλικία 50 ετών. Ο γοητευτικός εργένης Σέλιγκμαν, την ακούει με βαθιά προσήλωση καθώς η πολύπλευρη και χειμαρρώδης ζωή της ξετυλίγεται σε οκτώ κεφάλαια. Το «Nymphomaniac: Volume 1», αποτελεί το πρώτο μέρος της νέας ταινίας του Λαρς Φον Τρίερ, η οποία όπως αναμενόταν έχει χαρακτηριστεί αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους…θα γράψει ο  Γιώργος Ρούσσος στο TVXS.
«Είναι πολύ πιο σημαντικό να εφευρίσκουμε τρόπους ώστε να εξερευνούμε ολοένα και περισσότερες δυνατότητες που προσφέρει ο κινηματογράφος ως τέχνη, αντί να σκαρφιζόμαστε ανόητους τρόπους για να φέρουμε τον κόσμο πάση θυσία στο σινεμά…» Λαρς Φον Τρίερ
Το «Nymphomaniac» είναι η άγρια αλλά ταυτόχρονα, ποιητική ιστορία του ταξιδιού μιας γυναίκας από τη γέννησή της μέχρι την ηλικία των 50 ετών, την οποία αφηγείται ο κεντρικός χαρακτήρας, η Joe (Σαρλότ Γκένσμπουργκ), η οποία έχει αυτο-διαγνωστεί ως νυμφομανής.
Ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ, ο ηλικιωμένος γοητευτικός εργένης Seligman (Στέλαν Σκάρσγκαρντ) ανακαλύπτει τη Joe κακοποιημένη σε ένα σοκάκι. Την παίρνει μαζί του στο σπίτι του, περιποιείται τα τραύματά της και τη ρωτά για τη ζωή της.
Ο Seligman, ακούει με προσοχή καθώς η Joe ξεκινά να αφηγείται σταδιακά και χωρισμένη σε κεφάλαια, τη δαιδαλώδη και περίπλοκη ιστορία της ζωής της με εντυπωσιακές και αποκαλυπτικές λεπτομέρειες. Καθώς η Joe περιγράφει μία άκρως γεμάτη ζωή, διανθισμένη με ουκ ο λίγες ιστορίες για την προσωπική της σεξουαλική εξέλιξη, η οποία μας παρουσιάζεται γεμάτη συνειρμούς και διανθίζεται από χαρακτηριστικά περιστατικά.
Το «Nymphomaniac» είναι χωρισμένο σε δύο μέρη, ενώ υπάρχουν και δύο ακόμη εκδοχές, η μία διάρκειας τεσσάρων ωρών συνολικά και η δεύτερη πεντέμισι ωρών. Η ταινία πραγματοποίησε στις 25 Δεκεμβρίου την πρεμιέρα της στη Δανία, όπως ακριβώς την οραματίστηκε ο Λαρς Φον Τρίερ.
Στη συνέχεια η ταινία, θα προβάλλεται παγκοσμίως σε δύο μέρη από την τετράωρη εκδοχή. Στην Ελλάδα τα δύο φιλμ θα κυκλοφορήσουν ξεχωριστά (30 Ιανουαρίου το πρώτο και 20 Φεβρουαρίου το δεύτερο). Ενώ η εκδοχή των πεντέμισι ωρών θα είναι έτοιμη για διανομή κάποια στιγμή μέσα στο 2014. Ο τρόπος διανομής της θα εξαρτηθεί και θα ανακοινωθεί εν καιρώ. Το πρώτο μέρος της εκδοχής αυτής θα προβληθεί στο φετινό 64ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του  Βερολίνου που θα σηκώσει αυλαία στις 6 Φεβρουαρίου.
Το «Nymphomaniac» του ιδιοφυούς Δανού σκηνοθέτη Λαρς Φον Τρίερ, είναι χωρισμένο σε οκτώ θεματικά κεφαλαία,εκ των οποίων τα πρώτα πέντε, παρουσιάζονται στο «Nymphomaniac: Volume 1» και είναι τα εξής:
Κεφάλαιο 1: The Compleat Angler
Πώς μπορεί μια σακούλα με σοκολατάκια να γίνει σύμβολο σεξουαλικής νίκης;
Η Τζο και η έμπειρη φίλη της Μπ. βάζουν στοίχημα ποια θα μπορέσει να αποπλανήσει τους περισσότερους άντρες σε ένα τρένο. Το βραβείο είναι ένα πακέτο σοκολατάκια. Η Τζο αντιλαμβάνεται ότι για να κερδίσει πρέπει να δελεάσει τη λεία της με δόλωμα, σαν επιδέξιος ψαράς.
Κεφάλαιο 2: Jerôme
«Η αγάπη είναι απλά λαγνεία μαζί με ζήλια»
Η κυνική νυμφομανής θεωρεί την αγάπη επιφανειακό συναίσθημα, αλλά σύντομα θα συναντήσει μια δύναμη που θα διαπεράσει τη θωρακισμένη άμυνα της. Το όνομα αυτού: Ζερόμ!
Κεφάλαιο 3: Mrs. H
Δεν είναι εύκολο να ελέγχεις ένα τεράστιο δίκτυο εραστών και η Τζο θα αναγκαστεί πολύ γρήγορα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Εξάλλου, δε μπορείς να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις λίγα αβγά.
Κεφάλαιο 4: Delirium
Ντελίριο:
Σύγχυση. Αυταπάτη. Παραίσθηση.
Ο πατέρας της νυμφομανούς πεθαίνει.
Κεφάλαιο 5: The Little Organ School
Ένα χορικό πρελούδιο από τον Μπαχ:
Τρεις φωνές, καθεμία με το δικό της χαρακτήρα, αλλά σε απόλυτη αρμονία. Με άλλα λόγια: Πολυφωνία. Η νυμφομανής εμπνέεται και το αναπαριστά.
Το δεύτερο μέρος της ταινίας του Λαρς Φον Τρίερ, «Nymphomaniac: Volume 2», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις Ελληνικές Κινηματογραφικές Αίθουσες στις 20 Φεβρουαρίου, αποτελείται από τα εξής τρία εναπομείναντα κεφάλαια:
Κεφάλαιο 6: Η Ανατολική και η Δυτική Εκκλησία (The Silent Duck)
Η Ανατολική Εκκλησία, συχνά αναφέρεται ως η Εκκλησία της χαράς, ενώ η Δυτική ως η Εκκλησία του πόνου. Αν κάναμε ένα νοερό ταξίδι από τη Ρώμη προς την ανατολή, ανακαλύπτουμε ότι  απομακρυνόμαστε από τις ενοχές και τον πόνο και πλησιάζουμε το φως και τη χαρά. Ωστόσο, η Τζο πιστεύει ότι ο πόνος και η ευχαρίστηση, είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε.
Κεφάλαιο 7: Ο Καθρέφτης
Η εικόνα που βλέπεις στον καθρέφτη, με μια πρώτη ματιά είναι μια πανομοιότυπη ρέπλικα του αντικειμένου που κοιτάζεις. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος, γιατί το αντικείμενο αντικατοπτρίζεται, και γι’αυτό θα είναι πάντα ελαττωματικό, μία μόνο εκδοχή του πρωτότυπου.
Η Τζο προσπαθεί να ξεφορτωθεί τη σεξουαλικότητα της.
Κεφάλαιο 8: Το Όπλο
Μερικές φορές κάποια πράγματα είναι κρυμμένα γιατί τα έχουμε συνηθίσει. Αν αλλάξεις την οπτική γωνία, μπορούν να ξαφνικά να αποκτήσουν τελείως διαφορετικό νόημα. Η Τζο ξεκινά μια σκοτεινή επιχείρηση, και σύντομα ανακαλύπτει ότι η ζωή της χάρισε πολύτιμες δεξιότητες.
  Ο Λαρς Φον Τρίερ, είναι αναμφισβήτητα ένας εκ των κορυφαίων σκηνοθετών παγκοσμίως. Φέτος ο Δανός δημιουργός, επιστρέφει μετά το εσχατολογικό, κινηματογραφικό αριστούργημα του 2011, την ελεγειακή «Μελαγχολία». Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Καννών, αφότου βέβαια χαρακτηρίστηκε ως “persona non grata”, μετά τις προκλητικές του δηλώσεις…
Αφού σημειώσουμε ότι αναγκαζόμαστε να δούμε και να κρίνουμε το δημιούργημα μίας καλλιτεχνικής ιδιοφυΐας κομμένο και ραμμένο στη μέση, ωστόσο η ταινία «Nymphomaniac: Volume 1», παραμένει ένας υπέροχο δείγμα γραφής ενός σκηνοθέτη που καταφέρνει να κερδίζει και να ιντριγκάρει τον θεατή, τόσο εντός όσο και εκτός της μεγάλης οθόνης…
Παρά το προκλητικό θέμα της, η ταινία «Nymphomaniac: Volume 1» προσφέρει μία σοβαρή ματιά σεξουαλικής απελευθέρωσης, διανθισμένη με αρκετές δόσεις μαύρου χιούμορ. Η ταινία είναι γεμάτη αναφορές στην τέχνη, τη μουσική, τη λογοτεχνία, αλλά και τη θρησκεία, απαιτώντας ουσιαστικά από τον θεατή να μη μείνει στο πρώτο ίσως ηδονοβλεπτικό επίπεδο θέασης, αλλά να γίνει κοινωνός του οράματος ενός σπουδαίου καλλιτέχνη.
Σε πρώτο επίπεδο, έχουμε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες και το προκλητικό τρέιλερ που ως γνωστόν αποσύρθηκε από το YouTube λόγω των ερωτικών σκηνών, αλλά η ταινία κάθε άλλο παρά ως  πορνογραφική μπορεί να χαρακτηριστεί… Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι γνωστοί και σπουδαίοι ηθοποιοί τον εμπιστεύονται, ενώ ένα από τα σπουδαία χαρακτηριστικά του Τρίερ, είναι το γεγονός ότι σχεδόν πάντα καταφέρνει να αλιεύει από τον εκάστοτε ηθοποιό του, τον καλύτερο του εαυτό. Το αποτέλεσμα για όσους των εμπιστεύθηκαν, είναι συγκλονιστικές ερμηνείες που εξύψωσαν την καριέρα τους, οδηγώντας τους σε συγκομιδή βραβείων, από τα σημαντικότερα, Διεθνή Φεστιβάλ.
Στη νέα δημιουργία του Λαρς Φον Τρίερ, «Nymphomaniac: Volume 1» πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Στέισι Μάρτιν, Σαρλότ Γκενσμούργκ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ούμα Θέρμαν, Σάια ΛαΜπέφ και ο Κρίστιαν Σλέιτερ, ανάμεσα σε άλλους. Ενώ στο δεύτερο μέρος του «Nymphomaniac» προστίθενται και οι: Γουίλεμ Νταφόε, Ούντο Κίερ, Τζέιμι Μπελ κ.α. Παράλληλα να σημειώσουμε ότι κανένας από αυτούς δεν γύρισε πραγματικές ερωτικές σκηνές. Γι’ αυτές χρησιμοποιήθηκαν επαγγελματίες πορνοστάρ…
«Η πορνογραφία έχει έναν και μοναδικό σκοπό, που δεν είναι άλλος από το να σε κάνει να ερεθιστείς και στη συνέχεια να αυνανιστείς. Αν δεις την ταινία όμως, θα καταλάβεις ότι στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ κακό πορνό, ακόμη κι αν το τρέξεις στο fast forward. Μέσα στα πρώτα λεπτά θέασης είναι σίγουρο ότι θα σταματήσεις να αντιδράς στις ερωτικές σκηνές. Θα σου φαίνονται σαν να τρώει κάποιος ένα μπολ με δημητριακά» Στέλαν Σκάρσ­γκαρντ
Ο Τρίερ μεγάλωσε στην Κοπεγχάγη των μεταβατικών κοινωνικοπολιτικά δεκαετιών του ’50 και του ’60, στο μέσο μιας οικογένειας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, στερούνταν συναισθημάτων, θρησκείας και της όποιας ευχαρίστησης. Οι γονείς του, επιχείρησαν να μεταδώσουν την ηδονή της απόλυτης ελευθερίας, χωρίς να μπορούν να φανταστούν ότι ίσως η υπερβολική ανεξαρτησία που του προσέφεραν θα βάρυνε τους εύθραυστους παιδικούς ώμους του μ’ ένα αίσθημα κενού.
Ο Λαρς Φον Τρίερ είναι παράλληλα και ο συνιδρυτής της Δανέζικης εταιρίας παραγωγής Zentropa, καθώς κι ένας από τους ιδρυτές του Δόγματος, τη δεκαετία του ’90. Ο Τρίερ έχει βραβευτεί πολλάκις για το έργο του: με Χρυσό Φοίνικα για το “Χορεύοντας στο Σκοτάδι” (Dancer in the Dark), με το Μέγα Βραβείο της Επιτροπής για το θρυλικό “Δαμάζοντας τα Κύματα” (Breaking the Waves), Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για τη Σαρλότ Γκαίνσμπουργκ στον “Αντίχριστο”  (Antichrist), καθώς και με το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για τη Κίρστεν Ντανστ στο “Melancholia“.
Η ταινία «Nymphomaniac: Volume 1», ξεκινά με μία καρτέλα, που εξηγεί πως η προβολή που ακολουθεί έχει μονταριστεί με την άδεια, αλλά όχι και με τη συγκατάθεση του σκηνοθέτη της. Ενώ το φιλμ ολοκληρώνεται με ένα split screen, όπου στη μία πλευρά τρέχουν οι τίτλοι τέλους και στην άλλη, παρακολουθούμε σκηνές από το 2ο μέρος της ταινίας, υπό τους δυνατούς ήχους των Ramstein
SHARE

Περισσότερα

MORE MAGAZINE