kourdistoportocali.comMagazineΟ Σταμάτης Νικηταράς συνάντησε τους δημιουργούς του Synergy Project

Δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Σταμάτης Νικηταράς συνάντησε τους δημιουργούς του Synergy Project

Coworking>Από τη Silicon Valley κάτω από την Ακρόπολη

 

 

Aπό τον Σταμάτη Νικηταρά

(Για την Οικονομική Επιθεώρηση)

Μια από τις αγαπημένες μου τηλεοπτικές περσόνες (μετά την Ντένυ Μαρκορά στους «Δύο ξένους») είναι ο θρυλικός «ακάλυπτος», όπως τον ενσάρκωνε ο Αντώνης Καφετζόπουλος στο σίριαλ «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» και ο οποίος, μάλιστα, ρόλος πολύ σύντομα θα βγει και στους κινηματογράφους…

Θα μου πείτε τώρα τι ακριβώς λάτρευες σε αυτόν τον τύπο;

Νομίζω ότι ενσάρκωνε όσο κανένας άλλος ρόλος την νεοελληνική έννοια του αεριτζή! Του ανθρώπου που μηχανεύεται, συνδυάζει, προτείνει… Του ανθρώπου που χωρίς σημείο αναφοράς, χωρίς επαγγελματική στέγη, χωρίς γραφεία και, στην πορεία του χρόνου, με σύμμαχο μόνο ένα κινητό τηλέφωνο… καταγράφει κέρδη!

Ξέρω, στην εποχή που είμαστε με τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς ιεροκήρυκες της ορθής και ηθικής οικονομικής συμπεριφοράς αυτά ακούγονται πολύ μακρινά! Τώρα τα κέρδη, αν και όποτε καταγράφονται, θα πρέπει να κατατεθούν στον γκισέ της εφορίας, εν συνεχεία να περάσουν από ένα κόσκινο εκτάκτων εισφορών για να καταλήξουν σε εσένα, πτωχέ αεριτζή… όπως θα έλεγε αν ζούσε η μαντάμ Σουσού!

Όσοι νομίζετε ότι σας κάνω πλάκα κάντε με add στο facebook.

Θα δείτε ότι δηλώνω αεριτζής!

Για όλους εμάς λοιπόν που τα επαγγελματικά μας ραντεβού τα κάνουμε σε καφετέριες και ζητάμε από τον σερβιτόρο στυλό για να σημειώσουμε κάτι αξιοσημείωτο πάνω στην χαρτοπετσέτα (!), μια ομάδα τριών νεαρών παιδιών έφτιαξε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το Synergy Project. Είναι ένας χώρος συνάντησης και συνεργασίας επαγγελματιών, κατάλληλος για κάθε είδους επαγγελματική συνάντηση, που άνοιξε τις πόρτες του στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας, δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Γιώργο, ποιος είναι ο σκοπός της προσπάθειάς σας;

Θέλουμε να προσφέρουμε οικονομικές και ευέλικτες λύσεις για κάθε επαγγελματία, για κάθε εταιρία και κάθε φοιτητή που ψάχνει έναν χώρο για να εργαστεί. Από τη μεριά μας προσφέρουμε ένα μέρος εξοπλισμένο με τις πιο πλήρεις και σύγχρονες υποδομές γραφείου. Να σημειώσω ότι ο χώρος είναι συνεργατικός, δηλαδή συνυπάρχουν σε αυτό πολλοί επαγγελματίες την ίδια χρονική στιγμή, με αποτέλεσμα πολλές φορές ο ένας να βοηθάει τον άλλον, ο ένας να γνωρίζει τον άλλον κ.ο.κ. Από τη μέχρι σήμερα εμπειρία μας είναι πολύ συχνό το φαινόμενο των συνεργιών που προέκυψαν μέσω του χώρου μας.

Τι επιλογές παρέχετε στους πελάτες σας;

Το Synergy Project προσφέρει τρείς κύριες επιλογές

1. Ενοικίαση ενός έτοιμου και άρτια εξοπλισμένου γραφείου σε όποιον αναζητεί επαγγελματικό χώρο και θέλει να αποφύγει τις επιβαρύνσεις που συνοδεύουν τη μίσθωση ενός ακινήτου, όπως λογαριασμοί, κοινόχρηστα κ.λπ.

2. Πραγματοποίηση μεμονωμένων επαγγελματικών συναντήσεων στα ειδικά διαμορφωμένα για ραντεβού γραφεία μας.

3. Πραγματοποίηση ομαδικών συναντήσεων, παρουσιάσεων, προβολών στο σύγχρονο meeting room που διαθέτουμε για την κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών από ένα απαιτητικό και επαγγελματικό περιβάλλον.

Μίλησε μου λίγο για εσάς, πως γνωριστήκατε και πως καταλήξατε συνέταιροι…

Είμαστε φίλοι τα τελευταία 7 χρόνια. Παρότι ο καθένας μας έχει διαφορετικό υπόβαθρο και διαδρομή, και οι τρείς συγκλίναμε στο γεγονός ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, κάτι πρωτότυπο, κάτι ασυνήθιστο, στο οποίο ο καθένας από εμάς θα έβαζε την προσωπική του σφραγίδα. Κάτι που θα εκπροσωπούσε τον καθένα ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί. Μετά από μια περιπλάνηση σε διάφορες ιδέες και project, και μέσα από τη διαδικασία του trial and error, συναντηθήκαμε με το concept του coworking. Λέγοντας coworking εννοούμε μια συνεργατική μορφή εργασίας η οποία ξεκίνησε από τη Silicon Valley στην Αμερική δεκαετίες πριν και, στην ουσία, αυτό που προσφέρει είναι η εξωστρέφεια, η συνεργασία και η γνωριμία με νέους ανθρώπους. Για να το πω πιο απλά: είσαι σε ένα χώρο μαζί με ανθρώπους παρόμοιας φιλοσοφίας και νοοτροπίας, με τους οποίους μπορείς να γνωριστείς, να μοιραστείς τις ιδέες σου και γιατί όχι να συνεργαστείς με κάποιον τρόπο.

Μίλησε μου λίγο για τη διαδικασία trial and error μέσω της οποίας καταλήξατε στη συγκεκριμένη ιδέα.

Πριν από το Synergy Project είχαμε ξεκινήσει με άλλες ιδέες, οι οποίες τελικά δεν μας «κάθησαν». Όταν ξεκινάς ειδικά στις εποχές μας κάτι καινούργιο, οι δεύτερες σκέψεις είναι πολλές καθώς και τα εμπόδια. Η πρώτη ιδέα που μας «έκατσε» πραγματικά, και οι δεύτερες σκέψεις πήγαν στο πλάι, ήταν η ιδέα του χώρου αυτού.

H ιδέα αυτή καθαυτή από πού προέκυψε;

Ο Γιάννης (Σωφρονάς) κατά τη διάρκεια των σπουδών του το είχε δει στην Αγγλία και του είχε τραβήξει την προσοχή. Μοιράστηκε την ιδέα μαζί μας, και όλοι μαζί καταλήξαμε ότι είναι η κατάλληλη εποχή για ανάπτυξη του εγχειρήματος και στην Ελλάδα

Κεντρική φιλοσοφία σας;

Πιστεύουμε πως όλοι έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε ένα άνετο εργασιακό περιβάλλον και χρήσης του ως γραφείου με όλες τις επιπλέον παροχές, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν πολλά χρήματα για ενοικίαση και λοιπά λειτουργικά κόστη.

Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε ελεύθερο επαγγελματία ή νέο επιχειρηματία ή φοιτητή κ.λπ. Ταυτόχρονα όμως να έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με ανθρώπους με παρόμοιες ιδέες και επαγγελματικά πεδία, προκειμένου να δημιουργήσουν νέες κερδοφόρες συνεργασίες.

Ποιο θεωρείτε το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Αυτός που χρησιμοποιεί τον χώρο μπορεί να εργαστεί απερίσπαστος μόνο και μόνο με τη δουλειά του. Δηλαδή δεν θα χρειαστεί να ασχοληθεί καθόλου με θέματα όπως καθάρισμα, αλλαγή αναλωσίμων, πληρωμή λογαριασμών, αποκατάσταση φθορών και ζημιών και μια σειρά πραγμάτων, που όταν έχεις το δικό σου γραφείο δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Φαίνονται απλά, αλλά αυτός που έρχεται στον χώρο μας είναι πλήρως απαλλαγμένος από αυτά και έτοιμος να αφοσιωθεί πλήρως στο αντικείμενο του.

Τι παροχές και δυνατότητες διαθέτει ο χώρος;

Είναι πολλές. Ξεκινούμε από την απεριόριστη πρόσβαση στο internet. Κάθε γραφείο έχει πάνω του ειδικό πολύμπριζο και ethernet που κάνει πιο εύκολη τη ζωή του επισκέπτη, τηλεφωνική γραμμή για εξερχόμενες κλήσεις ή και προσωπική τηλεφωνική συσκευή με προσωπικό αριθμό τον οποίο και χρησιμοποιεί ως δικό του. Υπολογιστές, καρέκλες, οθόνες, συρταριέρες, προσωπικοί ασφαλείς αποθηκευτικοί χώροι. κ.ά. Λέγοντας «οθόνες» να διευκρινίσω ότι παρέχουμε οθόνες και καλώδια συνδεσιμότητας, ώστε οι επαγγελματίες που έρχονται να δουλέψουν με το laptop τους να μπορούν να έχουν μια μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας. Για παράδειγμα, έχουμε πολλούς σχεδιαστές που μας προτιμούν μόνο και μόνο γι αυτό το λόγο. Αυτές είναι ορισμένες ενδεικτικές παροχές. Στο meeting room υπάρχει τηλεόραση για προβολές και whiteboard, ένας πίνακας για να κάνει ο πελάτης μας με τη βοήθεια μαρκαδόρου πιο παραστατική την παρουσίαση του.

Παρατηρώ ότι οι παροχές δεν είναι μόνο υλικοτεχνικής φύσης, αλλά αφορούν και τον τομέα των υπηρεσιών…

Ασφαλώς! Παρέχουμε επιπλέον ψυγείο και φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να μπορεί να φέρει κάποιος φαγητό από το σπίτι του. Υπάρχει ειδικός χώρος τραπεζαρίας για την ώρα του φαγητού. Παρέχεται δωρεάν καφές και τσάι. Υπάρχει ειδικός χώρος αναμονής των ραντεβού των πελατών μας με καναπέδες κ.λπ. και πολλά πολλά ακόμη που δεν εξαντλούνται στα πλαίσια μιας συνέντευξης.

Target group σας;

Το κοινό που προσελκύουμε κυρίως αποτελείται από νέους ανθρώπους ηλικίας μέχρι και 40 ετών και από διάφορους χώρους, όπως για παράδειγμα το marketing, το web development, το graphic design, την αρχιτεκτονική, αλλά και άλλες ειδικότητες, όπως φωτογράφοι, σκηνοθέτες αλλά και κάποιες startup επιχειρήσεις. Το S.P είναι ανοιχτό σε κάθε είδους ελεύθερο επαγγελματία που θέλει να περιορίσει τα έξοδα στέγασής του, αλλά και να καταφέρει να προωθήσει τη δουλειά του.

Υπάρχει κάποια ομάδα στόχος για την οποία πιστεύετε ότι αξίζει το κάτι παραπάνω από μέρους σας;

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτούς που μόλις ξεκινούν την προσπάθειά τους. Όταν βρίσκεσαι στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας σου, προσπαθείς να περιορίσεις με κάθε τρόπο τα έξοδά σου, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να είσαι εξωστρεφής προωθώντας την δουλεία σου. Το S.P αποτελεί τη λύση και στα 2 αυτά προβλήματα.

Αν κάποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα του γραφείου του, εσείς θα τον καλύψετε πλήρως;

Σε ότι αφορά το κόστος, σίγουρα η επιλογή μας θα τον καλύψει. Όμως και αυτός από την μεριά του θα πρέπει να κατανοήσει τη φιλοσοφία του χώρου, που είναι συνεργατικός, ανοιχτός και εξωστρεφής.

Για το τέλος, Γιώργο, άφησα, όπως συμβαίνει πάντα, «την λυπητερή»…

Όσον αφορά το κόστος, στόχος και φιλοσοφία μας είναι αυτός που έρχεται να πληρώνει με βάση τις υπηρεσίες που λαμβάνει και όλες τις παραμέτρους. Αυτό επιτυγχάνεται με ευέλικτα πακέτα παραμετροποιημένα και με βάση τον χρόνο παραμονής αλλά και τις υπηρεσίες που επιθυμεί. Ημερήσια, πενταήμερα, μηνιαία πακέτα κ.λπ., όλα εξειδικευμένα στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

Τελικά μέσω της εμπειρίας σου, βλέπεις να αναπτύσσεται το κλίμα εξωστρέφειας και συνεργασίας;

Ναι! Το βλέπω καθημερινά. Λόγω της κρίσης ίσως και να αναγκαζόμαστε να γίνουμε πιο εξωστρεφείς και πιο ανοιχτοί σε συνεργασίες…

Η ομάδα του Synergy Project

Γιώργος Ησαΐας, ετών 26 και απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Γιώργος Κατσούρης, ετών 26 και απόφοιτος του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Γιάννης Σωφρονάς, ετών 30 και απόφοιτος οικονομικών, διοικητικών και χρηματοοικονομικών σπουδών σε πανεπιστήμια της Αγγλίας.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE MAGAZINE

TOP LINE

ΞΑΦΝΙΚΑ μέλος του ΔΣ της Pfizer προτείνει να ακυρωθούν οι εντολές εμβολίου ακόμη και στο Δημόσιο και να αρθούν οι περιορισμοί!
ΕΠΕΙΓΟΝ> Σοκάρει το κυβερνητικό-κομμουνιστικό-συριζαικό μένος εναντίον μιας εταιρίας που δεν κυβερνάει τη χώρα, δεν διοικεί τη Τροχαία, τη Πολιτική Προστασία και το Υπ. Συγκοινωνιών
Η ΝEW YORK POST βάζει στο τραπέζι δυνατά το σενάριο του εργαστηριακού ιού. Πως συνδέεται με την διαφαινόμενη εισβολή του Putin στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο τουρκικής επίθεσης εναντίον της Ελλάδας
BOMBA> O Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού καταγγέλει τον Τσιτσιολίνο-MacGyver για τη μετατροπή της σε παγίδα
Mετά το νέο άρθρο του κορυφαίου επιστημονικού ερευνητή Nicholas Wade είναι αστείο να πιστεύουμε ότι ο Μενέλαος Φουρθιώτης θα ρίξει τον πρωθυπουργό που βγήκε όρθιος από τη κρίση του Έβρου. Θα το κάνει όμως αποτελεσματικά ο Σωτήρης Τσιόδρας
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε ένα νέο τάγμα ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία [VIDEO]
THE EPOCH TIMES-VIDEO> 50 εκατ. δολάρια από τον Fauci στους επιστήμονες που εξαφάνισαν την εργαστηριακή προέλευση του ιού SARS-COV2
Ο Γιάννης (ΑΒACUS) παρέα με 3 φίλους του έκαναν μία δημοσκόπηση στο γκαράζ (επειδή θέλει να γίνει Steve Jobs), η οποία δίνει στο ΚΙΝΑΛ τη 2η θέση
SOUTH CAROLINA> Νομοσχέδιο καθιστά παράνομο το ερώτημα της κατάστασης εμβολιασμού
THE SPECTATOR> Η εμμονή με το πάρτυ του Boris Johnson είναι γιατί δεν θέλουν να χωνέψουν το Brexit που ήταν μία δημοκρατική μας επιλογή!
[#WeRemember] VERA SHARAV-ΕΠΙΖΩΣΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ > Το Ποτέ Ξανά είναι τώρα. Η αδιαφορία και η σιωπή των ανθρώπων οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα [VIDEO]
ΗΠΑ-PROJECT VERITAS> Ιατρικό προσωπικό παραδέχεται λάθος αραίωση στη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer [VIDEO]