kourdistoportocali.comMagazineΗ Αnna βρήκε τον "διάβολό" της στην Αθήνα

Στη χώρα των 12 Θεών απομυθοποιούμε τους πάντες

Η Αnna βρήκε τον “διάβολό” της στην Αθήνα

Πρέπει να αλλάζουμε τον εαυτό μας σήμερα, όχι αύριο...

Αλλες δύο φορές να επισκεφθεί η  θρυλική Anna Wintour (Editor in Chief American Vogue, Artistic Director US & Global Content Advisor Condé Nast),  την Αθήνα και θα απομυθοποιηθεί για τα καλά.

Προφανώς το κορίτσι δεν ξέρει που έχει μπλέξει. Σαν εκείνον τον σκληροτράχηλο Γερμανό στέλεχος που είχε έλθει στην Ελλάδα τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.

Οι δικοί μας του πετάξαν από δίπλα μία βιτριολική δίμετρη γραμματέα και το ψυχρό στέλεχος διέλυσε το σπίτι του: Αρχισε να πηγαίνει στα μπουζούκια, ν΄ανοίγει φιάλες, στο τέλος χώρισε-δεν είμαστε σίγουροι με ποια σειρά έγιναν τα υπόλοιπα!

Η Anna λοιπόν την επόμενη φορά θα φωτογραφηθεί με την Σταματίνα Τσιμτσιλή, τη Φαίη Σκορδά ενώ δεν αποκλείεται να εμφανισθεί καβάλα σε τρακτέρ στη Στυλίδα-δικάβαλο με τον Απόστολο Γκλέτσο.

Είναι λογικό στη χώρα των 12 Θεών να απομυθοποιούμε τα πάντα όλα. Από τον Πιτίνο στη Wintour. Που νάξεραν που έμπλεκαν.

Τέλος πάντων πριν την απομυθοποιήσουμε ας ακούσουμε τα σοφά λόγια της>

H μόδα, στα μάτια των περισσότερων ανθρώπων, αντιμετωπίζεται ως κάτι αναλώσιμο και κάτι που εστιάζει στο εδώ και τώρα: είναι σπατάλη, είναι υπερβολή, είναι το να μη φοράς ποτέ το ίδιο ρούχο δεύτερη φορά δημόσια. Δικαίως έχει μπει η βιομηχανία μόδας στο στόχαστρο για αυτή τη συμπεριφορά. Η αληθινή μόδα είναι οι ιδέες με διάρκεια. Είναι το ακριβώς αντίθετο από το αναλώσιμο ή το φευγαλέο. Στη Vogue, έχουμε μάθει να διακηρύττουμε δυνατά δύο αξίες: δημιουργικότητα και τέχνη. Ο στόχος μας είναι να επαναφέρουμε τη μόδα στην αληθινή της διάσταση».
Τόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι δεν είναι βιώσιμες οι επιλογές μας, είτε στα υλικά που χρησιμοποιούμε είτε στις συνήθειες με τις οποίες λειτουργούμε. Αλλά μένουμε στη σκέψη: θα το διορθώσω από αύριο. Αυτό δεν είναι αρκετό. Η βιωσιμότητα ξεκινάει από το σήμερα. Σημαίνει να ξεκινάμε σήμερα με έναν τρόπο ζωής, με ένα κώδικα αξιών και να δουλεύουμε ακόμη παραπέρα για αυτό…

Πρέπει να υπερασπίζεσαι τα πιστεύω σου. Είναι δύσκολο, ιδίως τώρα που η ζωή μας έχει γίνει περισσότερο δημόσια από ποτέ. Υπάρχει τόση ανασφάλεια και έκθεση και αρκετοί άνθρωποι που γνωρίζω είναι τρομοκρατημένοι- φοβούνται μήπως κάνουν κάποιο λάθος, φοβούνται να είναι εκείνοι που θα κάνουν το πρώτο βήμα. Αλλά δε γίνεσαι ηγέτης αν δεν βγεις στην πρώτη γραμμή. Χρειάζεται θάρρος. Και αυτό καμιά φορά σημαίνει να κάνεις και λάθη…

Αυτοί οι τρεις πυλώνες, η τέχνη και η δημιουργικότητα, η βιωσιμότητα και η υπεράσπιση των πιστεύω μας, δουλεύουν συνεργατικά ώστε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον να γίνουν ένα. Όλοι οι πυλώνες μαζί μάς προσγειώνουν και μας δίνουν κίνητρο σε καιρούς αβεβαιότητας. Καμιά φορά ο κόσμος με ρωτάει αν, μετά από περισσότερα από 30 χρόνια στην Condé Nast, έχω κουραστεί. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω νιώσει ποτέ ξανά τόση ενέργεια δουλεύοντας, γιατί δεν έχω ξανασυναντήσει μεγαλύτερη ευκαιρία για αλλαγή…

Στη διάρκεια της συνέντευξης στο ΣΚΑΙ, η Wintour έδειξε να υπερασπίζεται πάσης φύσεως κινήματα και τους νέους που βγαίνουν στους δρόμους λέγοντας μάλιστα ότι από αυτούς θα προέρχονται οι ηγέτες του αύριο. Μάλιστα φρόντισε να εκδηλώσει την επιθυμία της για αλλαγή ενοίκου στο Λευκό Οίκο.

Οταν η Σία τη ρώτησε γιατί δεν έχει κάνει εξώφυλλο τη πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, εκείνη απάντησε μάλλον διπλωματικά ότι η Vogue ήταν εκείνη που βοήθησε τη Μελάνια να επιλέξει το νυφικό για τον γάμο με τον Τραμπ.

Το γεγονός όμως ότι η Anna Wintour εκφράζεται πολύ θερμά για τους Δημοκρατικούς και την ανάγκη αλλαγής ενοίκου στο Λευκό Οίκο είναι μάλλον ανακόλουθο με τη πολύ στενή σχέση που φαίνεται να είχε στο παρελθόν με την οικογένεια Τραμπ.

Τι συνέβη στο μεταξύ και πλέον η ισχυρά κυρία της Vogue δεν κρύβει την αποστροφή της προς τους Τραμπ;

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα την πιάσει στο στόμα του ο Ντόναλντ που είναι πιο βρωμόστομος από τον Πολάκη…

SHARE

Περισσότερα

MORE MAGAZINE