kourdistoportocali.comMagazineFour Seasons Hotel Astir Palace>Eγκλήματα αισθητικής στον νέο Αστέρα

Κουρδιστό Πορτοκάλι_Αυτοψία

Four Seasons Hotel Astir Palace>Eγκλήματα αισθητικής στον νέο Αστέρα

Εάν υπήρχε αστυνομία της αισθητικής οι αρχιτέκτονες που κατέστρεψαν τον Αστέρα και ειδικά το lobby του Αρίωνα θα έπρεπε να συλληφθούν

Είναι το μοναδικό city resort στην Ευρώπη. Η φυσική ομορφιά απαράμιλλη, κόβει την ανάσα. Πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να το καταστρέψεις. Κι αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν, είναι αλήθεια, να καταστρέψουν τον Αστέρα Βουλιαγμένης και σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν. Πρόκειται για εγκλήματα σε βάρος της αισθητικής.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Εάν υπήρχε αστυνομία της αισθητικής οι αρχιτέκτονες που κατέστρεψαν τον Αστέρα Βουλιαγμένης και ειδικά το lobby του Αρίωνα θα έπρεπε να συλληφθούν με τις σαγιονάρες τους και να οδηγηθούν δίχως απολογία στα κρατητήρια.

Η πρώτη, οδυνηρή και κραυγαλέα ασέλγεια είναι το κάποτε κοσμοπολίτικο lobby bar του Αρίωνα. Οι ιθύνοντες της Four Seasons σε απόλυτη συνεργασία με τους εγχώριους συνεργάτες τους κατέστρεψαν με πρωτοφανή αγριότητα το εμβληματικό lobby bar.

Εδώ όπου πρίγκιπες και βασιλιάδες, επιχειρηματίες και αρχόντισσες, μύθοι του Χόλιγουντ και της πολιτικής, του αθλητισμού και του διεθνούς τζε σετ έρχονταν δεκαετίες ολόκληρες για να απολαύσουν το ποτό τους και να μιλήσουν με το προσωπικό πίσω από το bar. E, λοιπόν αυτό το περίφημο bar  ξηλώθηκε και στη θέση του, στη μέση σχεδόν της αίθουσας, στήθηκε ένα αμήχανο κατασκεύασμα που παραπαίμπει σε beach bar στις εξωτικές Κουκουβάουνες. Αν σκεφθείτε ότι το lobby του Αρίωνα ήταν για την πλειοψηφία των ενοίκων η πρώτη εικόνα αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της καταστροφής. Δίπλα στο μίζερο bar υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για τα ποτήρια κλπ απαραίτητα στοιχεία για τη  λειτουργία του. Το έκαναν τόσο τσάτρα πάτρα που δεν υπολόγισαν τις ανάγκες μιας μπάρας με αποτέλεσμα να κάνουν στη συνέχεια ή και από την αρχή μία ακόμη κιτσάτη προσθήκη.

Δείτε στις παρακάτω ΕΙΚΟΝΕΣ την εξέλιξη του περίφημου bar του Αρίωνα. Εδώ είναι πριν την ανακαίνιση του 2004. Μόνο που βλέπεις την εικόνα φαντάζεσαι την Λιζ Τέηλορ ή την Τζάκι Κέννεντυ έτοιμες να παραγγείλουν το αγαπημένο τους ποτό.

Μετά την ανακαίνιση του 2004 ήρθε να προστεθεί περισσότερο ξύλο που του έδινε αρχοντιά και στυλ. Εδώ σε μία από τις τελευταίες βραδιές του Αστέρα πριν πέσει στα χέρια των νέων επενδυτών είχαμε γνωρίσει την ξεχωριστή Μίκα Σαρίδη που μας διηγήθηκε την συναρπαστική ιστορία της.

Στη θέση του εμβληματικού κοσμοπολίτικου bar σήμερα βρίσκεται η κιτσαρία που βλέπετε στη μέση του lobby  χωρίς τίποτε ατμοσφαιρικό, χωρίς στυλ, χωρίς φινέτσα. Μια επίδειξη ακριβού μαρμάρου που μάλλον το αγόρασαν σε σκοτωμένη τιμή είναι το bar του Αρίωνα στην εποχή της Four Seasons.

Το μόνο που κατάφερε να διασωθεί από την αρχιτεκτονική και αισθητική ένδεια των νέων ιδιοκτητών είναι το πισινάκι του Αρίωνα το οποίο απέκτησε ένα στενόμακρο υδάτινο αδελφάκι με ξύλινες ξαπλώστρες στις όχθες του. Η παρέμβαση στην πισίνα του Αρίωνα όπως επίσης και η αντίστοιχη στην μεγάλη πισίνα της Ναυσικάς είναι οι μόνες παρεμβάσεις που είναι αισθητικά αποδεκτές.

Πάνω από το πισινάκι του Αρίωνα σηκώνεται μια ακόμη κιτσάτη κατασκευή ένα νέο εστιατόριο που φιλοδοξούν να λειτουργήσει το νέο έτος και στο μεταξύ θα βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής με ότι κι αν σημαίνει αυτό. Δηλαδή τα αλλοδαπά μαστόρια θα πίνουν μπίρες και θα ρεύονται παίρνοντας μάτι τις πελάτισσες του ξενοδοχείου  που θα λιάζονται δίπλα στη πισίνα. Το πάρκινγκ του Αρίωνα μεγάλωσε και για να το καταφέρουν αυτό έκοψαν αλύπητα πάρα πολλά δένδρα. Σε πιάνει η ψυχή σου από τις απώλειες των δέντρων που θυσιάσθηκαν.

Η ίδια εικόνα και στην Ναυσικά. Εδώ το αντίστοιχο bar θυμίζει καφετέρια της Γλυφάδας.

Επειδή ανάμεσα στο προσωπικό είδαμε πολλά νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα τη ζωή τους ευχόμαστε ολόψυχα να πετύχει για να μπορούν οι άνθρωποι να πληρώνονται. Αλλωστε δεν φταίει το προσωπικό για την πολιτική  και κυρίως την αισθητική της εταιρίας.

Πάνω το εστιατόριο-τερατούργημα που πρόκειται να λειτουργήσει το νέο έτος.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE MAGAZINE