kourdistoportocali.comMagazineΗ Four Seasons βούλιαξε στη Βουλιαγμένη. Ξήλωσαν τον CEO του Αστέρα

Μόνο στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι”

Η Four Seasons βούλιαξε στη Βουλιαγμένη. Ξήλωσαν τον CEO του Αστέρα

Το αναμενόμενο ναυάγιο των νέων ιδιοκτητών του συγκροτήματος

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Κουρδιστού Πορτοκαλιού για το ξήλωμα της διοίκησης του Αστέρα Βουλιαγμένης επαληθεύεται μέχρι κεραίας. Η AXE ASTIR [AΞΕ ΑΣΤΗΡ] ξήλωσε την διοίκηση και τον οικονομικό διεθυντή του μοναδικού city resort της Ευρώπης. Πρόκειται για την πρώτη ολέθρια ήττα της Four Seasons στην Ελλάδα.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι πολύ νωρίς και με απανωτά δημοσιεύματα έκανε λόγο για το αναμενόμενο ναυάγιο των νέων ιδιοκτητών του συγκροτήματος, οι οποίοι τα έκαναν όλα λάθος.

Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης υπήρχαν πληροφορίες που ήθελαν να γίνεται έλεγχος στους υπολογιστές του CEO του Αστέρα Βουλιαγμένης και του οικονομικού διευθυντή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, τα δύο στελέχη φέρονται να έχουν πέσει σε δυσμένεια από τους μετόχους της επιχείρησης AXE ASTIR [AΞΕ ΑΣΤΗΡ] και την Τρίτη ενημερώθηκε το προσωπικό ότι δεν θα αναφέρονται πλέον στον CEO Στυλιανό Κουτσιβίτη (photo)-ενώ αποχωρεί και ο οικονομικός διευθυντής Κωνσταντίνος Αποστόλου.


Από την εταιρία δημοσίων σχέσεων V+O έσπευσαν να επικοινωνήσουν με το Κουρδιστό Πορτοκάλι αναφέροντας ότι είχε πέσει το σύστημα των υπολογιστών και ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθειες για να την αποκατάσταση του και πως όλα βαίνουν καλώς.

Οι δικές μας πληροφορίες θέλουν τον  Κουτσιβίτη να αντικαθιστά για κάποιο μεταβατικό διάστημα ο συνήθης Τζέφρι Μακντόναλντ (Jeffrey Macdonald).

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στο πολύτιμο αυτό τουριστικό στολίδι της χώρας.

Το τελευταίο διάστημα ακόμη και το catering για το οποίο φημιζόταν ο Αστέρας το ανέλαβε εξωτερικός συνεργάτης! Ηταν μάλιστα τέτοια η ανακολουθία της διοίκησης που οι τιμές στις ξαπλώστρες κατ΄άτομο έμοιαζαν με ασσανσέρ. Κάθε φορά που τηλεφωνούσαμε μάς έδιναν διαφορετικές τιμές με την πιο πρόσφατη στα 125 ευρώ κατ΄άτομο.

Κι όμως πρόκειται για το μοναδικό city resort στην Ευρώπη. Η φυσική ομορφιά απαράμιλλη, κόβει την ανάσα. Πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να το καταστρέψεις. Κι αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν, είναι αλήθεια, να καταστρέψουν τον Αστέρα Βουλιαγμένης και σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν. Πρόκειται για εγκλήματα σε βάρος της αισθητικής.

Εάν υπήρχε αστυνομία της αισθητικής οι αρχιτέκτονες που κατέστρεψαν τον Αστέρα Βουλιαγμένης και ειδικά το lobby του Αρίωνα θα έπρεπε να συλληφθούν με τις σαγιονάρες τους και να οδηγηθούν δίχως απολογία στα κρατητήρια.

Η πρώτη, οδυνηρή και κραυγαλέα ασέλγεια είναι το κάποτε κοσμοπολίτικο lobby bar του Αρίωνα. Οι ιθύνοντες της Four Seasons σε απόλυτη συνεργασία με τους εγχώριους συνεργάτες τους κατέστρεψαν με πρωτοφανή αγριότητα το εμβληματικό lobby bar.

Εδώ όπου πρίγκιπες και βασιλιάδες, επιχειρηματίες και αρχόντισσες, μύθοι του Χόλιγουντ και της πολιτικής, του αθλητισμού και του διεθνούς τζε σετ έρχονταν δεκαετίες ολόκληρες για να απολαύσουν το ποτό τους και να μιλήσουν με το προσωπικό πίσω από το bar. E, λοιπόν αυτό το περίφημο bar ξηλώθηκε και στη θέση του, στη μέση σχεδόν της αίθουσας, στήθηκε ένα αμήχανο κατασκεύασμα που παραπαίμπει σε beach bar στις εξωτικές Κουκουβάουνες. Αν σκεφθείτε ότι το lobby του Αρίωνα ήταν για την πλειοψηφία των ενοίκων η πρώτη εικόνα αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της καταστροφής. Δίπλα στο μίζερο bar υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για τα ποτήρια κλπ απαραίτητα στοιχεία για τη λειτουργία του. Το έκαναν τόσο τσάτρα πάτρα που δεν υπολόγισαν τις ανάγκες μιας μπάρας με αποτέλεσμα να κάνουν στη συνέχεια ή και από την αρχή μία ακόμη κιτσάτη προσθήκη.

Δείτε στις παρακάτω ΕΙΚΟΝΕΣ την εξέλιξη του περίφημου bar του Αρίωνα. Εδώ είναι πριν την ανακαίνιση του 2004. Μόνο που βλέπεις την εικόνα φαντάζεσαι την Λιζ Τέηλορ ή την Τζάκι Κέννεντυ έτοιμες να παραγγείλουν το αγαπημένο τους ποτό.

Μετά την ανακαίνιση του 2004 ήρθε να προστεθεί περισσότερο ξύλο που του έδινε αρχοντιά και στυλ. Εδώ σε μία από τις τελευταίες βραδιές του Αστέρα πριν πέσει στα χέρια των νέων επενδυτών είχαμε γνωρίσει την ξεχωριστή Μίκα Σαρίδη που μας διηγήθηκε την συναρπαστική ιστορία της.

Στη θέση του εμβληματικού κοσμοπολίτικου bar σήμερα βρίσκεται η κιτσαρία που βλέπετε στη μέση του lobby χωρίς τίποτε ατμοσφαιρικό, χωρίς στυλ, χωρίς φινέτσα. Μια επίδειξη ακριβού μαρμάρου που μάλλον το αγόρασαν σε σκοτωμένη τιμή είναι το bar του Αρίωνα στην εποχή της Four Seasons.

Το μόνο που κατάφερε να διασωθεί από την αρχιτεκτονική και αισθητική ένδεια των νέων ιδιοκτητών είναι το πισινάκι του Αρίωνα το οποίο απέκτησε ένα στενόμακρο υδάτινο αδελφάκι με ξύλινες ξαπλώστρες στις όχθες του. Η παρέμβαση στην πισίνα του Αρίωνα όπως επίσης και η αντίστοιχη στην μεγάλη πισίνα της Ναυσικάς είναι οι μόνες παρεμβάσεις που είναι αισθητικά αποδεκτές.

Πάνω από το πισινάκι του Αρίωνα σηκώνεται μια ακόμη κιτσάτη κατασκευή ένα νέο εστιατόριο που φιλοδοξούν να λειτουργήσει το νέο έτος και στο μεταξύ θα βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής με ότι κι αν σημαίνει αυτό. Δηλαδή τα αλλοδαπά μαστόρια θα πίνουν μπίρες και θα ρεύονται παίρνοντας μάτι τις πελάτισσες του ξενοδοχείου που θα λιάζονται δίπλα στη πισίνα. Το πάρκινγκ του Αρίωνα μεγάλωσε και για να το καταφέρουν αυτό έκοψαν αλύπητα πάρα πολλά δένδρα. Σε πιάνει η ψυχή σου από τις απώλειες των δέντρων που θυσιάσθηκαν.

Η ίδια εικόνα και στην Ναυσικά. Εδώ το αντίστοιχο bar θυμίζει καφετέρια της Γλυφάδας.

Επειδή ανάμεσα στο προσωπικό είδαμε πολλά νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα τη ζωή τους ευχόμαστε ολόψυχα να πετύχει για να μπορούν οι άνθρωποι να πληρώνονται. Αλλωστε δεν φταίει το προσωπικό για την πολιτική και κυρίως την αισθητική της εταιρίας.

Πάνω το εστιατόριο-τερατούργημα που πρόκειται να λειτουργήσει το νέο έτος.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE MAGAZINE