kourdistoportocali.comMagazineΑυτή είναι η Πυθία του Σχεδίου δολοφονίας του Καραμανλή

Γράφει ο εξάδελφος του Ζεράρ Ντεβιλιέ

Αυτή είναι η Πυθία του Σχεδίου δολοφονίας του Καραμανλή

Η συνάντηση του Πάκη με τον υπόδικο Tζορτζ Παπαδόπουλο

7 πάνοπλες καυτές Ρωσίδες της KGB κατάφεραν και έσωσαν τη ζωή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή η οποία κινδύνευε από πράκτορες εχθρικών μυστικών υπηρεσιών. Χάρη στην επέμβαση του φίλου Πούτιν διεσώθη τελικά ο αεικίνητος και εργατικός πρώην πρωθυπουργός.

Γράφει ο εξάδελφος του Ζεράρ Ντεβιλιέ

Μια συνομωσία τύπου Ζεράρ Ντε Βιλιέ ξεδιπλώνεται πίσω από τον υπερπράκτορα William B. και το σχέδιο Πυθία για την δολοφονία του Καραμανλή.

Μάλιστα ο εγκεφαλικός σεναριογράφος προσέθεσε έναν μεξικάνο επιχειρηματία καθώς και την ασημένια δραχμή στο σενάριο.

Στα ίχνη του μυστηρώδους William B. βρέθηκε ο κοσμοπολίτης δημοσιογράφος Διονύσης Θανάσουλας, ο οποίος και εντόπισε τον πολυπράκτορα με καταγωγή από την Κάρπαθο.

Ο Θανάσουλας εντυπωσίασε τον πολυπράκτορα William B. και κάθησε να τον φωτογραφίσει. Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως ο υπερπράκτορας William B. είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο με τον Διονύση Θανάσουλα!

Οσο για τη Πυθία πρόκειται για μια πανέμορφη μπαργούμαν γνωστού μπαρ της ευρύτερης περιοχής Κορυδαλλού. Το Κουρδιστό Πορτοκάλι εντόπισε τη καυτή Πυθία αλλά εκείνη αρνήθηκε να μας μιλήσει για το Σχέδιο Δολοφονίας του Καραμανλή που φέρει το όνομά της.

Στο μεταξύ νέα ερωτηματικά προκύπτουν καθώς η θητεία Τραμπ συγκλονίζεται από τις διαρκείς αποκαλύψεις. Ποιος είναι ο ρόλος της Ελλάδας στην υπόθεση της πιθανολογούμενης προσπάθειας της Ρωσίας να χειραγωγήσει τον αμερικανικό προεκλογικό αγώνα του 2016, μέσω ανθρώπων του στενού περιβάλλοντος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπως για παράδειγμα ο Ελληνας ομογενής Τζόρτζ Παπαδόπουλος;

Πως συνδέεται η συγκεκριμένη υπόθεση με το διαβόητο σχέδιο Πυθία της υποτιθέμενης απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, του αεικίνητου;

Και πως συνδέονται όλα αυτά με σκοτεινές παράγκες στην εγχώρια δικαιοσύνη που συντονίζει συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο σύμφωνα με τα ντοκουμέντα-φωτιά που έχει στην κατοχή του το Μαξίμου;

Aπίστευτο! Ακόμη και η ρωσική τηλεόραση του φίλου Πούτιν  προσπαθεί να επαναφέρει στην πρώτη γραμμή τον Κώστα Καραμανλή τον δραστήριο και αεικίνητο πρώην πρωθυπουργό-σημειώναμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας με αφορμή έρευνα του RT.

To ρωσικό κανάλι προέβαλλε ντοκιμαντέρ στο οποίο αποκαλύπτεται το υποτιθέμενο σχέδιο δολοφονίας του. Η έρευνα που δημοσιοποιήθηκε μέσω του δελτίου ειδήσεων του ρωσικού κρατικού καναλιού, υποστηρίζει πως το 2009 η ρωσική FSB αποκάλυψε συνομιλία πρακτόρων της CIA για την «εξουδετέρωση» του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από το αξίωμα του, καθώς και τον επικείμενο θάνατο του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ντοκιμαντέρ, στο σχέδιο συμμετείχαν τουλάχιστον επτά τρομοκρατικές ομάδες, εκ των οποίων οι τρεις ειδικεύονταν σε κλοπές και απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών, ενώ τέσσερις ομάδες ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους των δρόμων.

Μάλιστα, οι Ρώσοι που επιμελήθηκαν το βίντεο παρομοιάζουν το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή με ένα πολιτικό θρίλερ που θυμίζει τις ιστορίες του John Le Carre και του Ian Fleming και υπογραμμίζει: «Στην εξωτερική πολιτική του, προσπαθεί να έρθει πιο κοντά στη Ρωσία σε πολλές καίριες κατευθύνσεις. Από την αύξηση του όγκου των συναλλαγών μέχρι την αγορά όπλων.

Ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλεσε τον Πούτιν «φίλο του» και η Μόσχα ήταν πλέον στρατηγικός συνεργάτης του. Αλλά το κύριο θέμα ήταν ο τομέας της ενέργειας και ο Καραμανλής υποστήριξε τη συμμετοχή της Ελλάδας στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και στον αγωγό South Stream. Αυτός ήταν ένας αγωγός φυσικού αερίου για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νότια και Κεντρική Ευρώπη».

Ο “φίλος” Πούτιν εκτός από τον Καραμανλή και το Αγιο Ορος έχει αδυναμία και στον Τραμπ και με την βοήθεια των ελληνοαμερικανών συμβούλων του έκανε ότι μπορεί για να χάσει η Χίλαρυ και να κερδίσει ο Ντόναλντ. Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φωτίζουν μόνο ένα κομμάτι της ελληνικής εμπλοκής στην όλη ιστορία. Το άλλο παραμένει ακόμη στο ημίφως, για την ώρα.

(Και λοιπά απίδια μάντολες)

Στην υπόθεση της πιθανολογούμενης προσπάθειας της Ρωσίας να χειραγωγήσει τον αμερικανικό προεκλογικό αγώνα του 2016, μέσω ανθρώπων του στενού περιβάλλοντος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται το Spiegel Online σε άρθρο με τιτλο «Κόλπα, απάτη και πολλά ψέματα».

Αφορμή είναι η απαγγελία κατηγοριών από τον εισαγγελέα Ρόμπερτ Μίλερ σε βάρος του Πωλ Μάναφορτ, πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ καθώς επίσης και σε βάρος του Έλληνα ομογενή Τζωρτζ Παπαδόπουλου, πρώην συμβούλου Εξωτερικής Πολιτικής την ίδια περίοδο και τέλος σε βάρος ενός πρώην συνεργάτη του Τραμπ από τον επιχειρηματικό κόσμο, τον Ρικ Γκέιτς.

Όπως σημειώνει η γερμανική ιστοσελίδα «κύριο μέλημα του Μίλερ είναι να αποκαλύψει πόσο βαθιά ήταν η παρέμβαση της Ρωσίας την περίοδο του προεκλογικού αγώνα στις ΗΠΑ, εάν η Ρωσία συνεργάστηκε σκόπιμα με μέλη της ομάδας Τραμπ αλλά και ποιες αξιόποινες πράξεις έχουν ενδεχομένως διαπραχθεί. Είναι η πρώτη φορά που στελέχη του επιτελείου Τραμπ προσάγονται στη δικαιοσύνη για αμφίβολες επαφές με την Ανατολική Ευρώπη. Η υπόθεση, η οποία έχει επισκιάσει την προεδρεία Τραμπ εδώ και μήνες, παίρνει τώρα μια νέα διάσταση. Η ατμόσφαιρα στους κόλπους της πολιτικής ελίτ των ΗΠΑ είναι ηλεκτρισμένη».

Σύμφωνα με το Spiegel Online, «Mολονότι οι κατηγορίες εις βάρος των τριών αυτών στελεχών είναι βαριές, ιδιαίτερα προβληματίζει ο ρόλος που φαίνεται να έχει διαδραματίσει ο Τζωρτζ Παπαδόπουλος. Ταυτόχρονα ανακύπτουν πολλά νέα ερωτήματα: Πόσο απειλητική είναι όλη αυτή η ιστορία για τον ίδιο τον Τραμπ; Μήπως ο εισαγγελέας Μίλερ έχει περισσότερα στοιχεία στα χέρια του; Υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία και για τον πρόεδρο των ΗΠΑ». Το Spiegel εστιάζει ειδικότερα στον Παπαδόπουλο. «Γιατί είναι ο Τζωρτζ Παπαδόπουλος τώρα σημαντικός;» διερωτάται. «Γιατί στην περίπτωσή του οι κατηγορίες αφορούν άμεσες, αμφιλεγόμενες επαφές με πιθανολογούμενους Ρώσους πράκτορες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα στο FBI για συναντήσεις με Ρώσους.

Ο Παπαδόπουλος (…) συναντήθηκε αρκετές φορές με έναν “καθηγητή” από τη Ρωσία μετά το διορισμό του την άνοιξη του 2016, ο οποίες τον ενημέρωσε ότι η Μόσχα κατείχε επιβαρυντικά στοιχεία για την Χίλαρι Κλίντον μέσα από “χιλιάδες e-mail”. Προφανώς επρόκειτο για ηλεκτρονικά μηνύματα που εκλάπησαν από χάκερ, από τα κεντρικά γραφεία των Δημοκρατικών και τα οποία, αργότερα το καλοκαίρι του 2016, δημοσιοποιήθηκαν από τα Wikileaks». Στο πλαίσιο των ερευνών του FBI ο Παπαδόπουλος, φέρεται να προέβη σε διάφορες ανακριβείς και ψευδείς δηλώσεις, για τις οποίες τώρα οδηγείται στη δικαιοσύνη. ‘Όπως σημειώνει τέλος το Spiegel Online, το μακρύ κατηγορητήριο εναντίον του Παπαδόπουλου αλλά και των Μάναφορτ και Γκέιτς, αφήνει να εννοηθεί ότι «ο εισαγγελέας Μίλερ και οι συνεργάτες γνωρίζουν πολύ περισσότερα από όλα όσα είναι για την ώρα διατεθειμένοι να δημοσιοποιήσουν».

Οσο για το περίφημο μυθιστόρημα του Σχεδίου Πυθία η περίληψή του έχει ως εξής:

Tην ισραηλινή Mossad, την βρετανική ΜΙ6 και την αμερικανική CIA φωτογράφιζε το πόρισμα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη, αναφορικά με την διερεύνηση των στοιχείων που έχουν βρεθεί για το σχέδιο δολοφονίας (!) του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το 2008.

Το σχέδιο θα εκτελείτο από Έλληνες και σύμφωνα με το defencenet.gr, θα ετίθετο σε εφαρμογή λίγες ημέρες μετά από το τυχαίο μπλοκάρισμά τους από την ρωσική επιχειρησιακή ομάδα η οποία είχε αφιχθεί στην Ελλάδα για να εξασφαλίσει το απόρρητο των επικοινωνιών Πούτιν-Καραμανλή-Προχόροφ για την επικείμενη ενεργειακή συμφωνία, αλλά και την προμήθεια των ΤΟΜΑ ΒMP-3HEL.

Το ίδιο έγγραφο της ΕΥΠ, περιλαμβάνει εκτιμήσεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες «η σημερινή γενιά τρομοκρατών είναι ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες». Γίνεται ειδική αναφορά στην ομάδα παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού και εκτιμάται ότι ανερχόταν σε 20 άτομα, με την επισήμανση ότι «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο», ενώ σε μια περίπτωση παρακολούθησης διαπιστώθηκε η παρουσία και δύο ακόμη νέων ατόμων, «που ήταν μάλλον Βρετανοί».

Στο όχημα που εγκατέλειψε αυτή η ομάδα και στη συνέχεια ερευνήθηκε από τους Ρώσους πράκτορες, σύμφωνα πάντα με έγγραφο της ΕΥΠ, βρέθηκαν στοιχεία που αφορούν στην καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε στη μετακίνησή του ο πρώην πρωθυπουργός (η οποία διαδρομή παραδόξως ήταν σχεδόν πάντα η ίδια μέσω της Αττικής Οδού) χάρτες, κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4, όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ, υλικά μακιγιάζ, συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και άλλα υλικά.

Στα σημειώματα υπήρχαν δύο ημερομηνίες σημειωμένες τις αμέσως επόμενες ημέρες αφ’ότου η ρωσική ομάδα αντιπαρακολούθησης, εντόπισε τους υποψήφιους δολοφόνους (!!!)να παρακολουθούν τον πρωθυπουργικό κομβόϊ και άρχισε μια καταδίωξη θανάτου στους δρόμους των Μεσογείων από δύο αυτοκίνητα με πράκτορες των FSB και GRU.

Κάποια στιγμή έσπρωξαν τους πράκτορες σε ένα δρομάκι και με τα όπλα στα χέρια κατέβηκαν, αλλά διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκαταλείψει το σημείο με ένα εφεδρικό αυτοκίνητο, αφήνοντας πίσω το σύνολο του υλικού τους.

Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν για εξέταση στα Κεντρικά της Μόσχας και με βάση τις αναλύσεις που έγιναν, οι ρωσικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ότι υπήρχε «οργανωμένο σχέδιο παρακολούθησης του Στόχου (Κ. Καραμανλής) το οποίο οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ. Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Ελληνες. Ο αντικειμενικός σκοπός του ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

H εφημερίδα Realnews-όπως ήτο φυσικό- είχε επικαλεσθεί την κατάθεση κορυφαίου πρώην υπουργού της ΝΔ στον ειδικό ανακριτή στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ο συγκεκριμένος υπουργός κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2013 στον ειδικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα (φέρεται να βρίσκει κοινά «ίχνη» στην υπόθεση των υποκλοπών και την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή).

Πρόκειται για κατάθεση η οποία αποκαλύπτει τις πιέσεις που δεχόταν η ελληνική κυβέρνηση το 2008 για το ρωσικό αγωγό South Stream. Ο πρώην υπουργός μετέφερε στον ανακριτή τις πιέσεις που δέχθηκε από τον Αμερικανό πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ τον Μάρτιο του 2008, λίγο πριν υπογραφεί η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας για τον αγωγό South Stream.

Δεν επρόκειτο για ευθεία απειλή, αλλά για έναν έντονο σκεπτικισμό σχετικά με την ενεργειακή διείσδυση της Ρωσίας στην Ευρώπη. Ο Σπέκχαρντ, μάλιστα, εκφράζοντας τη δυσφορία του είχε τονίσει πως «καλό θα είναι να μην ενισχυθεί ο ενεργειακός ρόλος της Ρωσίας στην Ελλάδα, γιατί θίγονται ύψιστα συμφέροντα» .

Ανάλογα περιστατικά, μάλιστα, καταγγέλλουν και άλλοι κορυφαίοι υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή. Οι Αμερικανοί προωθούσαν ανοικτά τον αγωγό Nabucco σε βάρος του South Stream.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ματ Μπράιζα συναντώντας κορυφαίο υπουργό της τότε κυβέρνησης είχε πει χαρακτηριστικά: «Τι είναι αυτά που πάτε να κάνετε; Δεν πρέπει να γίνει ο αγωγός South Stream. Αφού υπάρχει ο Nabucco!» .

Οι οχλήσεις ήταν, δε, φανερές κάθε φορά που αξιωματούχοι της κυβέρνησης Καραμανλή επισκέπτονταν την Ουάσινγκτον.

Άλλαζε συνέχεια τις διαδρομές του ο Καραμανλής

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η καθημερινότητα του Κώστα Καραμανλή άλλαξε από τον Φεβρουάριο του 2009, όταν ο διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής παρέδωσε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Προκόπη Παυλόπουλο άκρως απόρρητο έγγραφο που αποκάλυπτε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του τότε πρωθυπουργού.

Η ΕΥΠ είχε ενημερωθεί από ομάδα Ρώσων πρακτόρων που βρισκόταν στην Ελλάδα για αντιπαρακολούθηση. Αφορμή ήταν η απόπειρα υποκλοπής συνομιλίας Καραμανλή-Πούτιν.

Άμεσα ενημερώθηκε ο τότε αρχηγός της ΕΛΑΣ Βασίλης Τσιάτουρας, αλλά και ο κ. Καραμανλής , ο οποίος το πρώτο πράγμα που ρώτησε «ήταν αν ήταν αξιόπιστη η πληροφορία;»

«Δεν ξέρουμε. Ο Ρώσος αξιωματικός που μας ενημέρωσε, πάντως, είναι αξιόπιστος. Οι Ρώσοι πράκτορες αρνήθηκαν να δώσουν επιπλέον στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω έρευνες» ήταν η απάντηση που πήρε.

«Κάντε ό,τι θέλετε» είπε ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε να ληφθούν ύστερα από αυτή την πληροφορία.

Οι άνδρες της ασφαλείας του κ. Καραμανλή αυξήθηκαν σημαντικά, οι αστυνομικοί απέκτησαν βαρύ οπλισμό, ενώ τα πρόσωπα άλλαζαν διαρκώς. Το ίδιο και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν αλλά και οι διαδρομές προς το σπίτι του ή άλλους προορισμούς.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ίδιος, εκείνη την εποχή δεν είχε πει τίποτα σε κανέναν. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι είχε στείλει σε άλλο σπίτι για λόγους ασφαλείας τη σύζυγό του Νατάσα και τα παιδιά του.

Η μυστηριώδης εταιρεία

Μία εταιρεία συμβούλων με σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών φέρεται να ήταν το όχημα που χρησιμοποίησαν «σκοτεινοί» παράγοντες για να συνεχίσουν και μετά το 2005 να υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές συνομιλίες του τότε πρωθυπουργού, αλλά και άλλων πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με σοβαρές(!!!!) πληροφορίες της εφημερίδας, της συγκεκριμένης εταιρείας φέρεται να ηγείται ένα άτομο νεαρής ηλικίας, το οποίο δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι ήταν πρόσωπο – βιτρίνα.

Πίσω από αυτό δρούσαν όσοι κατά τους μάρτυρες που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

Το γεγονός ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές ή η κατασκοπεία σε βάρος της χώρας, όπως αποκαλούν οι δικαστικές Αρχές τη συνέχιση των υποκλοπών έως τουλάχιστον το 2007, που είναι μεταξύ των νέων στοιχείων, οδηγεί τους ανακριτές να ζητήσουν τη συνένωση των δύο δικογραφιών που έως τώρα χειρίζονταν ξεχωριστά και αφορούν η μία τις τηλεφωνικές υποκλοπές και η άλλη τις καταγγελίες για σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή.

Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικοί λειτουργοί εντοπίζουν μια λεπτή γραμμή πάνω στην οποία τέμνονται οι δύο υποθέσεις.Δικαστικές πηγές αναφέρουν πως οι αξιωματικοί της ΕΥΠ, που κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας, εντάσσουν μια σειρά γεγονότων που σημάδεψαν αρνητικά την εποχή Καραμανλή σε ένα οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος.

Στις καταθέσεις τους, που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες κατονομάζουν συγκεκριμένες υποθέσεις που θεωρούν ότι εντάσσονται στο εν λόγω σχέδιο. Φέρονται δηλαδή να αναφέρουν μεταξύ άλλων τα επεισόδια που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, τις πυρκαγιές του 2007, την επίθεση στην ΚΕΔ το 2007 και το χτύπημα στα δικαστήρια της Λάρισας το 2004, εν όψει της μεταγωγής εκεί των μελών της «17 Νοέμβρη».

Οι δύο «καυτές» υποθέσεις απασχολούν τις δικαστικές Αρχές της χώρας από το 2005. Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών ανατέθηκε στον 3ο ειδικό ανακριτή έπειτα από ποινική δίωξη που ασκήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 κατά παντός υπευθύνου για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας και αφορά στις υποκλοπές συνομιλιών μελών της κυβέρνησης της ΝΔ, κορυφαίων κρατικών αξιωματούχων κ.α. το διάστημα 2004-2005.

Η υπόθεση των καταγγελιών για σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή εκκρεμεί από τον Μάρτιο του 2012 στον 3ο τακτικό ανακριτή Αθηνών, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε – επίσης κατά αγνώστων- για τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει του Σύνταγμα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας, οι καταγγελίες αφορούσαν έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης. Το συγκεκριμένο σχέδιο φέρεται να αφορούσε την περίοδο 2006-2008.

Δύο επιθέσεις γεννούν υποψίες και λοιπά πεπετζιλίκια

Με την οργάνωση «Λαϊκή Θέληση», τα μέλη της οποίας σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία της «νεότερης γενιάς τρομοκρατίας» στην Ελλάδα, συνδέει ο αρμόδιος ειδικός ανακριτής την υπόθεση του σχεδίου «Πυθία 1», συγχωνεύοντας τις δικογραφίες των τηλεφωνικών υποκλοπών και της προσπάθειας αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και την αναφορά των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για πρόθεση δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού.
Κομβικό σημείο η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού τον Μάρτιο του 2009 στο κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από διαμέρισμα του Κώστα Καραμανλή στην οδό Αρματολών και Κλεφτών για την οποία στέλεχος της ΕΥΠ κατέθεσε ότι την ώρα της έκρηξης ο τότε πρωθυπουργός κινείτο με το αυτοκίνητο του στο σημείο αυτό. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα της εποχής, η ασφάλεια του τότε πρωθυπουργού άλλαξε την τελευταία στιγμή το δρομολόγιό του έπειτα από προτροπή του ιδίου.
Η δεύτερη βομβιστική ενέργεια που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι αυτή στα δικαστήρια της Λάρισας εν όψει της μεταγωγής των μελών της «17 Νοέμβρη», στις 19 Μαίου του 2004, η οποία όμως τελικά δεν έγινε ποτέ.
Η βομβιστική αυτή ενέργεια, στην οποία για πρώτη φορά έγινε ενεργοποίηση βόμβας μέσω κινητού τηλεφώνου στην Ελλάδα, ήταν αποτυχημένη καθώς η έκρηξη έγινε ανεξάρτητα από τη θέληση των βομβιστών, από ένα λάθος τηλεφώνημα μιας ηλικιωμένης γυναίκας από την Κρήτη, η οποία αποφάσισε μετά από πολύ καιρό να καλέσει στο κινητό του τηλέφωνο ένα συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο όμως είχε καταργήσει τον αριθμό του, τον οποίο η εταιρεία έβγαλε και πάλι στην αγορά, για να καταλήξει τελικά στο καρτοκινητό-πυροκροτητή της «Λαϊκής Θέλησης».

SHARE

Περισσότερα

MORE MAGAZINE