kourdistoportocali.comMagazine#ActForLove

Eικόνες, video, ταινία

#ActForLove

Η Lacta μας καλεί να αγκαλιάσουμε όλες τις «γεύσεις» της αγάπης, μέσα από τη νέα της καμπάνια

Φέτος το χειμώνα, και με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Lacta μας προσκαλεί να αγκαλιάσουμε όλες τις «γεύσεις» της αγάπης, μέσα από τη νέα της καμπάνια #ActForLove. Η καμπάνια έχει ως πρωταγωνιστές πραγματικά ζευγάρια, πολλών διαφορετικών τύπων και επιλογών, που όλα όμως, έχουν ένα κοινό σημείο: την αληθινή αγάπη που τα ενώνει. Στόχος να περάσει το μήνυμα πως η αγάπη δεν έχει χρώμα, δεν έχει ηλικία, εθνικότητα και φύλο. Δεν έχει κανόνες. Πως η αγάπη δεν κάνει διακρίσεις.

28 πραγματικά ζευγάρια της διπλανής πόρτας που μπορούν να είναι διαφορετικής εθνικότητας, διαφορετικού στυλ και τρόπου ζωής, ίδιου φύλου γίνονται οι πρωταγωνιστές της δυνατής αυτής καμπάνιας και μοιράζονται μαζί μας τις μοναδικές, προσωπικές τους ιστορίες. Κάθε ιστορία είναι μοναδική αλλά ταυτόχρονα και πολύ γνώριμη. Είναι ιστορίες ζευγαριών που συνυπάρχουν γύρω μας και ζούνε την καθημερινότητα τους αναδεικνύοντας αυτό που τελικά έχει και τη μεγαλύτερη αξία, «να νοιάζεσαι κάποιον και να τον αγαπάς».

Η καμπάνια #ActForLove καλεί τον κόσμο να μπει στο www.actforlove.gr να δει όλες τις φωτογραφίες των ζευγαριών που συμμετείχαν, να γνωρίσει τις ιστορίες τους και να αγκαλιάσει όλες τις γεύσεις της αγάπης.

Η φωτογράφος που αποτύπωσε σε εικόνα τα ζευγάρια είναι η Ελληνο-Γαλλίδα Chloe Kritharas Devienne, γνωστή για το ακτιβιστικό της έργο και την ενασχόλησή της με πολλά κοινωνικά θέματα, της οποίας τα projects έχουν εκτεθεί σε μουσεία και καλλιτεχνικούς χώρους σε Ελλάδα και Γαλλία.

Το σύνολο των 28 φωτογραφιών θα προβληθεί στην φωτογραφική έκθεση #ActForLove στο City Link που θα ανοίξει τις πύλες της ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό για μία εβδομάδα.

 

Η Lacta επέλεξε τέσσερα ομόφυλα ζευγάρια, τρία ανδρών και ένα γυναικών, θέλοντας να καταρρίψει τα στερεότυπα στην αγάπη και να δοκιμάσει τις διαφορετικές γεύσεις του έρωτα.

Επίσης, επέλεξε ζευγάρια, όπου το ένα μέλος είναι διαφορετικού χρώματος, παραολυμπιονίκες, αλμπίνο και άλλους.

«Η αγάπη δεν έχει χρώμα, ηλικία, εθνικότητα και φύλο. Δεν έχει κανόνες και όρους. Η αγάπη δεν κάνει διακρίσεις. Κάθε ερωτευμένο ζευγάρι την αισθάνεται διαφορετικά. Γι’ αυτό και η αγάπη δεν έχει μόνο μία γεύση, αλλά αμέτρητες, που όλες αξίζουν να τις αγκαλιάσουμε», αναφέρει η Lacta.

Τα 28 ζευγάρια της καμπάνιας:

Πωλίνα & Νίκος

Γνωρίστηκαν πριν 8 μήνες. Ο Νίκος, φωτογράφος στο επάγγελμα, από την πρώτη στιγμή που είδε την Πωλίνα ήθελε να την φωτογραφίσει. Τελικά, μέχρι και σήμερα, είναι το μοντέλο του. Υπάρχουν φορές που νιώθουν τις ματιές του κόσμου να καρφώνονται πάνω τους, λόγω της εμφάνισής τους, αλλά δεν ενοχλούνται. Στις 14 Φεβρουαρίου γιορτάζουν διπλά, μιας και η ημέρα των ερωτευμένων συμπίπτει με τα γενέθλια της Πωλίνας.

«Το να είσαι διαφορετικός είναι καλύτερο. Σου δίνει κάτι, που δεν το έχουν όλοι οι υπόλοιποι».

Γιάννης & Δημήτρης

Η σχέση τους μετρά σχεδόν 21 χρόνια. Είναι μαζί τόσο στη ζωή, όσο και στη δουλειά αλλά δεν έχουν συγκατοικήσει ποτέ και πιστεύουν ότι μπορεί αυτό να έχει βοηθήσει τη σχέση τους να αντέξει στο χρόνο. Πιστεύουν ότι σκοπός είναι να ξεφύγουμε από τα στερεότυπα που έχουν εγγραφεί στο μυαλό μας και να προσπαθήσουμε συνειδητά να μην κρίνουμε βάσει αυτών.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα».

Ελισάβετ & Μπασιρού

Γνωρίστηκαν μέσω social media. Στην αρχή εκείνη θεωρούσε ότι είχαν υπερβολικά πολλές διαφορές για να προχωρήσει η σχέση τους. Διαφορά εθνικότητας, κουλτούρας, θρησκείας και ηλικίας. Τελικά όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Σήμερα έχουν τη δική τους οικογένεια.

«Πολλά δεδομένα που είχα στο μυαλό μου για τις σχέσεις, δεν ισχύουν».

Έφη & Νίκος

Γνωρίστηκαν πριν ένα μήνα. Αυτό που τράβηξε την Έφη σε αυτόν, πριν ακόμα τον γνωρίσει, ήταν η ξεχωριστή εμφάνισή του. Το κατάλευκο δέρμα και τα πολύ ανοιχτόχρωμα μαλλιά του Νίκου που έχει γεννηθεί με αλμπινισμό ήταν αυτά που την έκαναν να τον ερωτευτεί.

«Δεν αισθάνομαι διαφορετικός. Αισθάνομαι ένα με όλους τους άλλους».

Μαρία & Αυρηλία

Ερωτεύθηκαν μια Πρωτομαγιά. Δεν πιστεύουν στην έννοια της διαφορετικότητας γιατί νιώθουν πως όλα τα ζευγάρια έχουν ένα κοινό και αυτό είναι η αγάπη.

«Η αγάπη δεν χωράει στερεότυπα».

Δέσποινα & Γιάννης

Γνωρίστηκαν σαν φοιτητές στη Γυμναστική Ακαδημία. Ήταν αυτό που λέμε «έρωτας με την πρώτη ματιά». Η σχέση τους έγινε πιο δυνατή μετά το ατύχημα του Γιάννη. Επειδή αυτό συνέβη στις 15 Φεβρουαρίου, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζουν την αγάπη τους για έναν ακόμα λόγο: γιατί απέδειξε ότι ξεπερνάει κάθε δυσκολία.

«Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τη διαφορετικότητα είναι θέμα παιδείας».

Βάσω & Κώστας

Είναι 1,5 χρόνο ζευγάρι και κάνουν τα πάντα μαζί. Συζούν, ταξιδεύουν ενώ συνεργάζονται ακόμα και στη δουλειά. Και οι δύο ασχολούνται με τη γυμναστική, καθώς ο Κώστας είναι και παραολυμπιονίκης. Γνωρίστηκαν μέσω των social media και δεν άργησαν να ερωτευτούν. Το μόνο που ονειρεύονται είναι να ζήσουν ευτυχισμένοι.

«Όπου υπάρχει αγάπη δεν υπάρχει εμπόδιο».

Σούζυ & Γιώργος

Έγιναν ζευγάρι πριν 2 χρόνια. Σήμερα συγκατοικούν και κάνουν σχέδια μαζί για το μέλλον. Έχουν συναντήσει ανθρώπους που τους θεωρούν διαφορετικό ζευγάρι, αλλά δεν αισθάνονται αμήχανα με αυτό.

«Το κοινό σε όλα τα ζευγάρια είναι η αγάπη».

Νεκτάριος & Γιάννης

Είναι μαζί περίπου 7 χρόνια. Πρόσφατα υιοθέτησαν κι ένα κουτάβι. Κάποιες φορές τους έχουν αντιμετωπίσει σαν διαφορετικό ζευγάρι αν και δεν θα έπρεπε. Γιατί δύο άνθρωποι που αγαπιούνται δεν θα έπρεπε να θεωρούνται κακό παράδειγμα ή στόχος για οποιονδήποτε.

«Είμαστε απλά δύο άνθρωποι που αγαπιούνται».

Σοφία & Φίλιππος

Έγιναν ζευγάρι όταν ήταν ακόμη μαθητές. Από τότε μεγάλωσαν 3 χρόνια. Το γεγονός ότι ο Φίλιππος έχει καταγωγή από το Μαρόκο κάνει κάποιους να τους περνούν για ξένους.

«Έχουμε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά αυτό δεν μας κάνει διαφορετικούς».

Ζακλίν & Αλέξανδρος

Γνωρίστηκαν Χριστούγεννα, στη Ζάμπια. Δεν συμφωνούν καθόλου για το ποιος έκανε τότε την πρώτη κίνηση αλλά συμφωνούν για το ότι η αγάπη μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

«Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό. Ο τρόπος που αγαπά ο ένας τον άλλο είναι το μόνο που μετράει».

Αλεξάνδρα & Σάμι

Η Αλεξάνδρα είναι δασκάλα χορού και ο Σάμι χορευτής. Γνωρίστηκαν στην Κένυα με αφορμή ένα χαμόγελο. Σήμερα, είναι πια παντρεμένοι. Όνειρό τους να ταξιδέψουν πίσω στην Κένυα για να δει ο γιος τους λιοντάρια από κοντά.

«Η αγάπη είναι πάνω από κάθε διαφορετικότητα».

Ζωή & Λευτέρης

Είναι μαζί 3 χρόνια. Όταν γνωρίστηκαν ο Λευτέρης έψαχνε για κάτι καινούριο στη ντουλάπα του. Τελικά. σε ένα κατάστημα ρούχων, βρήκε κάτι καινούριο στη ζωή του. Οι άλλοι τους βλέπουν σαν αρκετά διαφορετικό ζευγάρι λόγω εθνικότητας. Οι ίδιοι όμως δεν βρίσκουν τίποτα να τους χωρίζει.

«Μέσα μας και οι δύο νιώθουμε ίδιοι».

Εύα & Δημήτρης

Είναι μαζί 10 χρόνια. Γνωρίστηκαν στη σχολή. Σήμερα είναι παντρεμένοι. Όσοι τους βλέπουν για πρώτη φορά, ίσως ξαφνιαστούν από τη μεγάλη τους διαφορά ύψους, αλλά εκείνοι μάλλον την απολαμβάνουν. Αν η αγάπη τους είχε γεύση θα ήταν σοκολάτα.

«Αυτοί που μας ξέρουν, δεν βλέπουν διαφορά σε εμάς».

Ίρις & Περίανδρος

Γνωρίστηκαν πριν 3,5 περίπου χρόνια. Ένα ξημέρωμα, που εκείνη πήγαινε για δουλειά κι εκείνος σχολούσε, συναντήθηκαν και έδωσαν το πρώτο τους φιλί. Σήμερα, ψάχνουν ένα σπίτι που να τους ταιριάζει, ώστε να μείνουν μαζί.

«Το ότι έχουμε ο ένας τον άλλο είναι ό,τι καλύτερο».

Ειρήνη & Πάνος

Γνωρίστηκαν από ένα λάθος τηλεφώνημα. Εκείνος ερωτεύτηκε τη φωνή της και αποφάσισε να την ξανακούσει. Σαν ζευγάρι κάνουν τα πάντα μαζί, απλά κάποιες φορές χρειάζεται να βρίσκουν το δικό τους τρόπο, λόγω του ότι ο Πάνος έχει χάσει την όρασή του.

«Δεν έχουμε κάτι διαφορετικό από τα άλλα ζευγάρια. Απλώς κάποιες δυσκολίες μεγαλύτερες».

Λορέτ & Ραφαήλ

Γνωρίστηκαν πριν ένα χρόνο. Εκείνος παίζει βιολί και εκείνη βιόλα. Ξέρουν ότι ξεφεύγουν από το στερεότυπο που θέλει τον άνδρα δυνατό και τη γυναίκα αδύναμη, γιατί η Λορέτ είναι ψηλότερη. Συμφωνούν όμως πως η αγάπη που τους έφερε κοντά, δεν έχει τίποτα να κάνει με την εξωτερική τους εμφάνιση.

«Είμαστε όλοι διαφορετικοί».

Χρυσάνθη & Μπαρτ

Ο Μπαρτ είναι 2.05 και η Χρυσάνθη περίπου 1.60. Αν και γεννημένοι εκείνη στην Κρήτη κι εκείνος στην Ολλανδία, αυτή που έχει την υπομονή Ολλανδού είναι η Χρυσάνθη, ενώ ο Bart έχει ελληνικό ταμπεραμέντο. Αυτό που αγαπάει πάνω του η Χρυσάνθη είναι ότι μπορεί να μοιάζει με γίγαντα, αλλά είναι ένα μεγάλο παιδί.

«Αν και μοιάζουμε αντίθετοι, μαζί βρίσκουμε ισορροπία».

Νίγια & Μανώλης

Γνωρίστηκαν στην Κίνα, όταν και οι δύο δούλευαν εκεί. Η Nίγια έψαχνε για έναν δάσκαλο Αγγλικών. Τελικά μαζί με αυτόν βρήκε και την αγάπη. Παρότι μεταξύ τους είναι αρκετά διαφορετικοί, ο ένας συμπληρώνεται από τον άλλο.

«Η αγάπη είναι αγάπη. Δεν έχει σύνορα».

Ζουλιέτ & Κωνσταντίνος

Έγιναν ζευγάρι μετά από 10 χρόνια φιλίας. Αν και μεγάλωσαν στην Κρήτη, εκείνη είναι μισή Γαλλίδα και μισή Ολλανδέζα κι εκείνος γεννήθηκε από μητέρα Γιαπωνέζα και πατέρα Κρητικό. Ονειρεύονται να κάνουν παιδιά και να τους μάθουν να μιλάνε όλες τις γλώσσες που μιλούν κι ίδιοι.

«Το ότι μιλάμε πολλές γλώσσες δεν μας κάνει διαφορετικούς από κάθε ζευγάρι».

Πάμελα & Δημήτρης

Είναι μαζί 8 χρόνια. Εκείνη είναι πολύ πιο μικροκαμωμένη από αυτόν, αλλά ποτέ δεν το είδαν σαν εμπόδιο. Σύντομα σκέφτονται να παντρευτούν.

«Η διαφορετικότητα είναι κάτι πολύ καλό. Μας συμπληρώνει».

Βιβή & Ορφέας

Είναι μαζί τους τελευταίους 5 μήνες. Διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους σαν εμφάνιση. Η Βιβή ανήκει στην κουλτούρα των goth, πράγμα που κάνει πολλούς να την θεωρούν παράξενη, αλλά δεν την ενοχλεί. Τόσο εκείνη όσο και ο Ορφέας πιστεύουν ότι η διαφορετικότητα σε ένα ζευγάρι μπορεί να προσδώσει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον.

«Η αγάπη αρκεί, παρ’ όλες τις διαφορές».

Νίκος & Δημήτρης

Γνωρίστηκαν πριν 7 μήνες όταν ο Νίκος βρέθηκε τυχαία μέσα σε μια φωτογραφία που τράβηξε ο Δημήτρης. Αν και είναι λίγο καιρό μαζί, ήδη έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν μια σημαντική δυσκολία. Την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

«Δεν διαφέρουμε από ένα ετερόφυλο ζευγάρι».

Εύη & Νίκος

Είναι μαζί 15 χρόνια. Όταν ο Νίκος βρέθηκε απρόσμενα στο αναπηρικό αμαξίδιο, η οικογένειά του ήταν που τον έκανε να σταθεί δυνατός και να συνεχίσει. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζει τις αγάπες της ζωής του με δύο δώρα: ένα για τη γυναίκα του κι ένα για την κόρη τους.

«Σαν ζευγάρι, δεν υπάρχει κάτι να μας περιορίζει».

Δάφνη & Μάριος

Γνωρίστηκαν πριν πολλά χρόνια. Η στιγμή όμως που έγιναν ζευγάρι ήταν πριν δύο χρόνια, όταν βρέθηκαν ξανά. Πιστεύουν και οι δύο στην αγάπη που ξεπερνά κάθε διαφορά και κάθε εμπόδιο.

«Η αγάπη είναι μία για όλους».

Μαρία & Λευτέρης

Γνωρίστηκαν ένα καλοκαίρι στην Κέρκυρα. Σε 10 χρόνια φαντάζονται τους δυο τους μαζί, σε ένα νησί. Πιστεύουν ότι υπάρχει ένα είδος αγάπης. Kι αυτή είναι πάντα ανιδιοτελής.

«Δεν υπάρχει διαφορετικό στην αγάπη».

Αλεξάνδρα & Άγγελος

Είναι μαζί τέσσερα χρόνια. Η Αλεξάνδρα είναι 1.78 και ο Άγγελος 1.66 πράγμα που στην αρχή τον έκανε να νιώθει περίεργα, αλλά η χημεία που είχαν μεταξύ τους ήταν αρκετή για να το ξεπεράσει. Πιστεύουν πως στη σημερινή κοινωνία ασχολούμαστε πάρα πολύ με την εμφάνιση, αλλά δεν είναι η εμφάνιση το σημαντικό στη ζωή μας.

«Το χρώμα, το ύψος, η εμφάνισή μας είναι πράγματα που στην αγάπη δεν έχουν σημασία».

Γιούλια & Ντίνος

Γνωρίστηκαν πριν από 7 χρόνια στην Κίνα, την 1η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού. Από τότε, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού συμβολικά, σαν επέτειό τους. Και οι δύο έχουν νιώσει να τους κοιτούν με περιέργεια λόγω της διαφορετικής τους καταγωγής, αλλά ήταν πάντα αποφασισμένοι να μην αφήσουν τη διαφορά στην κουλτούρα τους να αποτελέσει εμπόδιο.

«Η αγάπη γεφυρώνει όλες τις διαφορές».

SHARE

Περισσότερα

MORE MAGAZINE