kourdistoportocali.comDia Y NocheΑllTastelandDia Y NocheΟ βραβευμένος οίνος των Λειψών από το Προεδρικό Μέγαρο σε όλο τον κόσμο

Η Ελλάδα που αγαπάμε

Ο βραβευμένος οίνος των Λειψών από το Προεδρικό Μέγαρο σε όλο τον κόσμο

Ο τοπικός ερυθρός οίνος παράγεται από τη σπάνια εξεζητημένη ποικιλία του Φωκιανού [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Την τιμητική τους είχαν οι Λειψοί στο πρόσφατο επίσημο δείπνο που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με πρωτοβουλία της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων.

Στο γαστριμαργικό μενού με πιάτα και προτάσεις από πολλές ελληνικές περιοχές, επελέγη ο τοπικός ερυθρός οίνος των Λειψών που παράγεται από τη σπάνια εξεζητημένη ποικιλία του Φωκιανού.

ΑΠΟ ΤΟ THE LUXURIOUS TIMES

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος των Λειψών Φώτης Μάγγος σε ευχαριστήρια επιστολή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας που το περασμένο καλοκαίρι είχε την τιμή να υποδεχτεί και να ξεναγήσει στο νησί, «η πολύ εύστοχη και συμβολική επιλογή του τοπικού οίνου των Λειψών στο μενού του σημειολογικού αυτού δείπνου έδειξε πως τα ακριτικά νησιά της Ελλάδας όπως οι Λειψοί, διαθέτουν τη δυναμική για να αναδειχθούν επάξια στο διεθνές προσκήνιο και να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταπέδωσε με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοξενία των Λειψών. Κάθε Ελληνικός τόπος, κάθε υγιής τουριστική και εξαγωγική επιχείρηση, κάθε οινοποιείο, μικρό ή μεγάλο, μεταφέρει την Ελλάδα στα «γονίδια» του και κατ’έπεκταση έχει την εσωτερική ώθηση να διαπρέπει».

Ο ακριτικός εξωτικός παράδεισος των Δωδεκανήσων διαθέτει πλούσια οινική ιστορία και εξαιρετικά οινοποιεία, καθώς στο παρελθόν το γλυκό, λιαστό κρασί των Λειψών προμήθευε σε σημαντικές ποσότητες μέχρι και το Βατικανό!

Επιπλέον, η πανάρχαια και γηγενής ποικιλία Φωκιανό επιδεικνύει εντυπωσιακές αντοχές σε ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, ενώ στην Αρχαιότητα συνδέθηκε και με τις περιπέτειες του Οδυσσέα στη μυθική Ωγυγία, όπως αποκαλούνταν τότε οι Λειψοί.

Η σπάνια ποικιλία παράγει ένα ισορροπημένο γλυκό, κόκκινο κρασί με εξαιρετική δομή που έχει αποσπάσει ουκ ολίγες διακρίσεις και δεν αφήνει ασυγκίνητους, σομελιέ και κριτές από όλον τον κόσμο.

Μάλιστα με πρωτοβουλία του Δήμου Λειψών που στοχεύει στην ανάδειξη των οινοποιείων και της οινο-γαστρονομίας του προορισμού, έγκριτοι δημοσιογράφοι του εξωτερικού έχουν κατά καιρούς προσκληθεί και εντυπωσιαστεί από τα τοπικά προϊόντα του νησιού της Θεάς Καλυψούς!

Ο Marc D’Entremont, βραβευμένος ταξιδιωτικός συντάκτης και ενεργό μέλος Διεθνούς Ένωσης Συντακτών για τη Γαστρονομία, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα που μέσα από τους Λειψούς γνώρισε μια άλλη Ελλάδα όπως ο ίδιος είχε ομολογήσει σε προηγούμενη επίσκεψη του!

SHARE

Περισσότερα

MORE DIA Y NOCHE

TOP LINE

Πάνω από 1 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι ευχαριστούν την κυβέρνηση για το long weekend
ΣΟΚ! Πρώην επικεφαλής πιλότος της Boeing κατηγορείται ότι απέκρυψε κρίσιμα στοιχεία στέλνοντας στο θάνατο 346 άτομα
Wall Street Journal> 4,3 εκατομμύρια εργαζόμενοι στις ΗΠΑ “εξαφανίστηκαν”. Αρνούνται να επιστρέψουν στην εργασία τους!
Εις το Όνομα του Πατρός. Η Μεγάλη Επιστροφή του θρυλικού ΓΑΠ
Wall Street Journal> Ο παγκόσμιος εφιάλτης του Πληθωρισμού- Τι τρέμουν οι Κεντρικοί Τραπεζίτες
Ο συναρπαστικός Βενιζέλος κουβεντιάζει για τις ανθρωπομηχανές του μέλλοντος (χθες) και τη Κρίση ως Κανονικότητα με τον Δασκαλάκη του ΜΙΤ
Το Πανεπιστήμιο John Hopkins απαντά με συγκλονιστική μελέτη για το αν θα μπορούσε να αποτραπεί σύγκρουση Αστεροειδή με τη Γη
Μυτιληναίος> Η ενεργειακή κρίση που ζούμε είναι η πρώτη εκ των πολλών που θα ακολουθήσουν
Έφυγε ξαφνικά ο Άγγελος Κωνσταντόπουλος της Think Plus Αdvertising σε ηλικία 37 χρονών
Ίλιγγος από τα 28 τρισεκατομμύρια δολάρια του αμερικανικού χρέους
H καταναγκαστική εργασία των Ελλήνων Εβραίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής Λιανοκλαδίου–Καρυάς
Σοκ στην Βρετανία από πρωτοφανή θανάσιμη επίθεση με μαχαίρι σε βουλευτή