kourdistoportocali.comPeopleTastelandΕλλέβορο>Το πραγματικά Καλύτερο Εστιατόριο στην Ελλάδα βρίσκεται στη περιοχή της Ακρόπολης

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ελλέβορο>Το πραγματικά Καλύτερο Εστιατόριο στην Ελλάδα βρίσκεται στη περιοχή της Ακρόπολης

Οι δημόσιες σχέσεις και η πραγματικότητα

Οι υποτιθέμενοι ειδικοί του χώρου που στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μια παρεούλα δημοσίων σχέσεων παρουσίασαν για μια ακόμη φορά τα 30 καλύτερα εστιατόρια για το 2019. Οπως είναι λογικό τα πραγματικά καλύτερα εστιατόρια δεν βρίσκονται σ΄αυτή τη λίστα. Οπως οι πραγματικά καλύτεροι Ελληνες δημοσιογράφοι δεν βραβεύονται ποτέ από το Ιδρυμα Μπότση για παράδειγμα.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Τα βραβεία των πάσης φύσεως πεπετζήδων δεν είναι παρά μια βιοτεχνία δημοσίων σχέσεων με αποτέλεσμα το πραγματικό προιόν και η πραγματική αξία ενός ικανού ανθρώπου να μην βραβεύεται ποτέ. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες-γιατί να μην συμβαίνει και στην Ελλάδα θα μου πείτε. Μα γιατί εδώ αυτού του είδους τα βραβεία έχουν καταντήσει ανέκδοτο. Από το Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο βραβεύονται οι δήθεν άριστοι, οι καλύτερες εταιρίες, οι καλύτεροι μανατζαρέοι και πάει λέγοντας. Σκέψουν να μην είμαστε και χρεοκοπημένο παλιάμπελο τι βραβεία θα δίναμε.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι λοιπόν σάς αποκαλύπτει ποιο είναι στη πραγματικότητα το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα: Γεύσεις, αισθητική και στυλ απαράμιλλο. Τρεις γενιές γυναικών (φωτό κάτω) παρουσιάζουν στην περιοχή του Μουσείου της Ακρόπολης το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα που δεν είναι άλλο από το Eλλέβορο.

Εδώ τα κορίτσια εποίησαν τα πάντα εν σοφία, αγάπη, αισθητική και στυλ. Τρεις γενιές γυναικών. Από τη γιαγιά Σοφία στην εγγονή Ελένη, με τη μαμά Θέκλα (Tσικνιαδοπούλου) να έχει καταθέσει δύο και πλέον δεκαετίες ζωής. Με το που περνάς το κατώφλι του ο χρόνος επιστρέφει στη δεκαετία του 1950 με τα υφασμάτινα μεταξωτά τραπεζομάντηλα και τα μαχαιροπήρουνα της εποχής. Αντίστοιχος και ο διάκοσμος με τις φοβερές εμπνεύσεις της εγγονής Ελένης που παίρνει σιγά σιγά τα ηνία.

Η Ελένη έχει δώσει ρεσιτάλ αισθητικής με την κάθε λεπτομέρεια να αποτελεί ωδή στη μυσταγωγία του φαγητού.

Για την ακρίβεια το Ελλέβορο-στη πλάτη του Μουσείου της Ακρόπολης-δεν κάνει τίποτε λιγότερο από το να σε μυήσει στη διαδικασία του φαγητού.

Σας καλούμε να πάτε την πρώτη φορά για να απολαύσετε τις γεύσεις του και τις επόμενες αμέτρητες φορές για να μυηθείτε στο πως πρέπει να τρώτε.

Στη σημασία του φαγητού που τελικά ίσως είναι πως να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

Ελλέβορο
Τηλ.>210 92 46 256
Rovertou Galli 2
117 42 Αθήνα

Δείτε τώρα ποια είναι τα “καλύτερα” εστιατόρια σύμφωνα με τις δημόσιες σχέσεις τους!

Τα εστιατόρια λοιπόν Aleria, Σπονδή και Varoulko Seaside απαρτίζουν την κορυφαία τριάδα των φετινών Restaurant 100 Awards, που απονεμήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Τα εστιατόρια Σπονδή και Varoulko Seaside βρίσκονταν και πέρυσι στις τρεις πρώτες θέσεις, ενώ το εστιατόριο Aleria κατάφερε από την 5η θέση το 2018 να βρεθεί φέτος στην 1η!
Τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας, όπως τα ψήφισαν 100+ επώνυμοι foodies, βραβεύτηκανστο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Restaurant 100 Awards. Βραβεύσεις απέσπασαν για μία ακόμη χρονιά εστιατόρια κάθε ύφους και από κάθε γωνιά της χώρας. Οι κριτές ψήφισαν με απόλυτη ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών, και η φετινή power list επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις καθώς, μαζί με τις θεματικές δεκάδες, περιλαμβάνει 66 νέα εστιατόρια. Τα εστιατόρια που αναδείχθηκαν στη λίστα των Restaurant 100 παρουσίασαν σε «αντίστροφη μέτρηση» ο Ιάκωβος Απέργης και η Άννα Μαρία Κεφάλα. Στην πρώτη δεκάδα λοιπόν, αναδείχθηκαν τα εστιατόρια:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

Παράλληλα, στις 10 θεματικές δεκάδες, την πρώτη θέση απέσπασαν τα εστιατόρια:
* Top Newcomers: Birdman, Αθήνα
* Top Greek and Regional Cuisine: Πεσκέσι, Κρήτη
* Top Restaurants for Meat: Basegrill, Αθήνα
* Top Restaurants for Fish: Varoulko Seaside, Αθήνα
* Top Ethnic Cuisine Restaurants: Sushimou, Αθήνα
* Top Bar & Wine Restaurants: By the glass, Αθήνα
* Top All-Day Restaurants: Athénée, Αθήνα
* Top Restaurants for Families: Nice n easy, Αθήνα
* Hidden Gems: Pelagos Seaside, Κρήτη
* Top Streetfood: Hoocut, Αθήνα

Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή του τίτλου Ο Σεφ της Καρδιάς μας στον Λευτέρη Λαζάρου. Τον τίτλο Best Young Chef κέρδισε ο Μιχάλης Μάρθας και τον τίτλο Best Young Sommelier ο Άρης Σκλαβενίτης.
Δέκα ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν σε εστιατόρια τοπικής κουζίνας απ’ όλη την Ελλάδα και η ενότητα αυτή αφιερώθηκε στη μνήμη του Νίκου Κοντοσώρου.
Οι βραβευθέντες γιόρτασαν τη διάκρισή τους με τα μέλη της κριτικής επιτροπής, δημοσιογράφους και επώνυμους foodies στον χώρο του εστιατορίου The Clap, δοκιμάζοντας ένα finger food menu.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE