kourdistoportocali.comPeopleSoozie's FriendsDog’s Voice> Τα αδέσποτα έχουν πλέον τη δική τους φωνή!

5ο βραβείο στον Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας

Dog’s Voice> Τα αδέσποτα έχουν πλέον τη δική τους φωνή!

Ενας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την προστασία των ζώων συντροφιάς που σχεδιάζει τεχνολογία διαχείρισης αστικής πανίδας για κράτη, περιφέρειες και δήμους

Με πληθυσμό αδέσποτων ζώων που ξεπερνά τα 400.000.000 σε όλο τον κόσμο, η διαχείριση του υπερπληθυσμού ζώων συντροφιάς αναδεικνύεται ως μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις διεθνώς. To Dogs’ Voice (Ελένη Δέδε και Ευδοκία Πεχλιβανίδη), είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την προστασία των ζώων συντροφιάς που σχεδιάζει τεχνολογία διαχείρισης αστικής πανίδας για κράτη, περιφέρειες και δήμους, η οποία διασυνδέει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και μέσω της ανάλυσης δεδομένων επιτρέπει την παραγωγή πολιτικών διαχείρισης σε πραγματικό χρόνο.

Πώς λειτουργεί:  Η πλατφόρμα διασυνδέει όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη διαχείριση και προστασία ζώων συντροφιάς (υπουργεία, δήμους, δημότες, κτηνιάτρους και φιλοζωικά σωματεία). Κάθε μέρος έχει διαφορετικά δικαιώματα πρόσβασης, δηλ. εισάγει διαφορετικού τύπου δεδομένα, τα οποία αφορούν στη διαχείριση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Η πλατφόρμα επεξεργάζεται τα δεδομένα, παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση σε επίπεδο δήμου, περιφέρειας, κράτους για ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη μεταβολή του πληθυσμού αδέσποτων ζώων, τα επίπεδα ευζωίας, την απόδοση των υφιστάμενων πολιτικών διαχείρισης και την απορρόφηση κονδυλίων.

Όραμα: Όραμα του Dogs’ Voice είναι οι περιβαλλοντικά βιώσιμες και υπεύθυνες πόλεις, όπου άνθρωποι και ζώα συντροφιάς θα συμβιώνουν αρμονικά.

Για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό, οι ίδιες θεωρούν ότι ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να επανεξετάσουν το μοντέλο αλλά και τους στόχους τους. Όπως δηλώνουν: «Η παρουσίαση της ιδέας μας στην επιτροπή αξιολόγησης, η δικτύωση με άλλες ομάδες και καταρτισμένους επαγγελματίες και τέλος η διάκρισή μας στις δέκα καλύτερες προτάσεις του Διαγωνισμού, μας ενέπνευσαν και μας έδωσαν ισχυρό κίνητρο για τη συνέχεια».

H πρόταση Dog’’s Voice πήρε μέρος στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, για την ενίσχυση και στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ειδικά των νέων, και την καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας, και έλαβε ένα από τα έξι χρηματικά ποσά (€1.500), που απονεμήθηκαν για το πέμπτο βραβείο.​

Ο 10ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Μπορείτε να στείλετε και εσείς τη δική σας ατομική ή ομαδική πρωτότυπη επιχειρηματική πρόταση στο Διαγωνισμό μέχρι 10 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 15.00.

Για να δείτε τις θεματικές ενότητες και περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφτείτε το https://www.nbg.gr/el/nbgseeds/competition

SHARE
MORE PEOPLE

TOP LINE

Πως οι Τούρκοι κομμάντος σχεδιάζουν να μεταφέρουν στη Τουρκία δεμένους χειροπόδαρα Παυλόπουλο και Μητσοτάκη!
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν οποιονδήποτε αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας
2021>Ζεις μονάχα μία φορά και χρωστάς μία Επανάσταση στον εαυτό σου
Τιτανικός στον Ωκεανό της σπατάλης η Iστορική Εθνική Τράπεζα
Ο ΟΤΕ τούς προσφέρει 215.000 ευρώ αποζημίωση αλλά εκείνοι παραμένουν γατζωμένοι στις θέσεις τους!
Ο Κυριάκος έτοιμος να βομβαρδίσει τη Μέρκελ με πρόσφυγες και μετανάστες
Τραμ τέλος! Αφού πετάξαμε ένα σωρό λεφτά τώρα πάει το Μετρό στη Γλυφάδα
Οι σοβαροί και υπεύθυνοι επιχειρηματίες συνειδητοποιήσαμε ότι η επιχειρηματικότητα είναι δεμένη με την κοινωνία
Στυλ και φιλοξενία από τη Μαρέβα
Γιάννης Στουρνάρας>Η χρυσή εφεδρεία για την Οικονομία και τη Δημοκρατία
Απελπιστικά απογοητευτική η απουσία στήριξης της Μέρκελ στην Ελλάδα
Ρεσάλτο Τούρκων αξιωματικών σε ελληνικό πλοίο