kourdistoportocali.comPeopleMedialandΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ στα ΜΜΕ για να πάρει πίσω ότι έχασε!

Εκτακτη Είδηση

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ στα ΜΜΕ για να πάρει πίσω ότι έχασε!

Ο Κόκκαλης μπαίνει στον όμιλο της Kontranews που ίδρυσε ο θρυλικός Κουρής

Πιο αποφασιστικός από ποτέ επιστρέφει στα ΜΜΕ για να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να πάρει πίσω ότι έχασε! Οσοι υποτίμησαν τον Σωκράτη Κόκκαλη μάλλον θα βρεθούν προ εκπλήξεως καθώς τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα ότι με τον γιο του Κωνσταντίνο Κόκκαλη μπαίνει στο συγκρότημα της Kontra news που ίδρυσε ο θρυλικός Γιώργος Κουρής. Εννοείται ότι ο Κόκκαλης θα συνεχίσει να στηρίζει τον Σύριζα όπως έκανε αθόρυβα όλο αυτό το διάστημα καθώς οι εταιρίες του παίρνουν την μία ανάθεση από το Δημόσιο (Σπίρτζης) μετά την άλλη.

Ακολουθεί το βιογραφικό των Σωκράτη και Κωνσταντίνου Κόκκαλη από την σελίδα της Ιntracom>

Ιδρυτής και βασικός μέτοχος του Ομίλου Intracom, καθώς και σημαίνον μέλος της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας κατά τα τελευταία 40 χρόνια, ο Σωκράτης Κόκκαλης οραματίστηκε το 1977 τη δημιουργία ενός κέντρου υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Διπλωματούχος Φυσικών Επιστημών και Ηλεκτρονικής και ενεργός χορηγός κορυφαίων εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών και επιχειρηματικών εκδηλώσεων στη ΝΑ Ευρώπη, συνέστησε το Πρόγραμμα Κόκκαλη στη σχολή Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard και το 1997 ανακηρύχθηκε σε John Harvard Fellow. Το 1998 δημιούργησε το Ίδρυμα Κόκκαλη, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δραστηριοποιείται σε θέματα εκπαίδευσης και περιφερειακής ανάπτυξης. Χειρίζεται με ευχέρεια την αγγλική, γερμανική και ρωσική γλώσσα, ομιλεί ρουμανικά, ιταλικά και βουλγαρικά και έχει γνώση σερβικών και γαλλικών. Διετέλεσε επίσης επί σειρά ετών πρόεδρος και κύριος μέτοχος του Ολυμπιακού, της κορυφαίας ελληνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Holdings από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Ιούλιο του 2016, ο Κωνσταντίνος Κόκκαλης έχει επίσης διατελέσει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Business Development Executive της εταιρείας. Πριν αναλάβει καθήκοντα CEO στην Intracom Holdings κατείχε τη θέση του Corporate Strategy Director, του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου (2009-2013) και του Διευθύνοντος Συμβούλου στην hellas online, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, έως το Νοέμβριο του 2014 όταν ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από τη Vodafone Ελλάδος. Συμμετέχει στο Δ.Σ. της Intralot, ενός κορυφαίου παρόχου τεχνολογίας τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο, καθώς και στα Δ.Σ. όλων των θυγατρικών της Intracom Holdings. Το 2014 εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Κατέχει πτυχίο (BSc) Διεθνών Σχέσεων και Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και μεταπτυχιακό δίπλωμα χρηματοοικονομικών σπουδών από το Πανεπιστήμιο Columbia.

Οι Γερμανοί και ο Σωκράτης να κερδάνε-γράφαμε σε παλαιότερη ανάρτησή μας. Οσο για τους Ελληνες Ολιγάρχες για τους οποίους δήθεν κόπτεται ο Σόιμπλε ζουν και βασιλεύουν κάτω από την τρυφερή φιλία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Μέρκελ και τον Τσίπρα.

Ετσι ο Σωκράτης Κόκκαλης (Intrakat) μετά το μεγάλο έργο κατασκευής των κεντρικών αποθηκών της  Lidl Hellas στα Καλύβια Θορικού_Greece πήρε δουλειά συνολικού προϋπολογισμού 357 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, από την επίσης γερμανική Fraport.

Δύο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 357 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, για την υλοποίηση μελετών και κατασκευαστικών έργων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, των οποίων η Fraport Greece έχει αναλάβει τη λειτουργία, αναβάθμιση και συντήρηση για περίοδο 40 ετών, υπέγραψαν οι Fraport Greece και Intrakat.

Η πρώτη σύμβαση αφορά στα 7 αεροδρόμια Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ζακύνθου, Χανίων, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας και Ακτίου), ενώ η δεύτερη σύμβαση αφορά στα 7 αεροδρόμια Αιγαίου (Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σάμου, Σκιάθου και Μυτιλήνης).

Oι συμβάσεις μεταξύ Fraport Greece – Intrakat περιλαμβάνουν την ανακαίνιση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών των αεροδρομίων, καθώς και τη μελέτη και κατασκευή επεκτάσεων.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE