kourdistoportocali.comPeopleMedialandΧολυγουντιανή σύγκρουση Νίκου Μαστοράκη-Νίκου Παππά

Αν είχες κοχόνες στο πανταλόνι σου [Adults in the room]

Χολυγουντιανή σύγκρουση Νίκου Μαστοράκη-Νίκου Παππά

Η εταιρία View Master ΑΕ και οι ισχυρές οικονομικές σχέσεις με το Ανοιχτό Κανάλι

Χολυγουντιανή σύγκρουση Νίκου Μαστοράκη-Νίκου Παππά με αφορμή την κριτική που ασκεί ο πρώτος στην χρηματοδότηση της ταινίας του Γαβρά από την κυβέρνηση Σύριζα.

Επειδή στo “Κουρδιστό Πορτοκάλι” δεν διαθέτουμε συσκευή τηλεόρασης και τους υπολογιστές τους χρησιμοποιούμε για σοβαρές δουλειές και όχι να παρακολουθούμε τα εναπομείναντα παλιοκαιρισμένα κανάλια δεν πήραμε χαμπάρι την εκπομπή που προβλήθηκε με αναφορές στον Νίκο Μαστοράκη και το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με τον Μαστοράκη η συγκεκριμένη εκπομπή ήταν παραγγελιά του Νίκου Παππά στο κανάλι OPEN και τον Iβαν Σαββίδη. Ο Νίκος Παππάς την ανέβασε και στο προφίλ του στο fb.

O Nίκος Μαστοράκης θα του απαντούσε με την παρακάτω

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΘΛΙΟ ΤΕΩΣ

Ευχαριστώ που επιβεβαίωσες τον χαρακτηρισμό “άθλιος” που σου απέδωσα, επιλέγοντας να αποκρύψεις την ταμπακιέρα, απαντώντας με το γνωστό ανέκδοτο “κι εσείς στην Αμερική, βαράτε τους νέγρους.” Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει για πρωτοτυπία, είσαι γνωστό κίβδηλο και ασήμαντο αντίγραφο κάθε μισαλλόδοξου Γκεμπελίσκου.

Καπηλεύθηκες ξεδιάντροπα, όπως και εκατοντάδες όμοιοί σου, την εκπομπή του Πολυτεχνείου, για κομματικό και προσωπικό κέρδος. Διαστρέβλωσες όσα έγραψα χωρίς όμως να απαντήσεις για τα 630 χιλιάρικα που δοθήκαν στον Γαβρά.

Εγώ αναφέρθηκα στα άρθρα του νόμου περί πολιτιστικών κριτηρίων (Πινάκας Α) που εσύ πρόστυχα μετέφρασες σε “λογοκρισία,” μια λέξη και έννοια άγνωστη σε σένα, επειδή ποτέ δεν ήθελες να κλείσεις το Mega, επειδή δεν έκανες την παραμικρή επέμβαση στην ΕΡΤ, δεν γνώριζες αν υπάρχει Ακριβοπούλου και δεν μάντρωσες τους καναλάρχες σαν τα ζώα για να δώσεις άδειες σε βοσκοτόπια.

Αν είχες κοχόνες στο πανταλόνι σου, θα απαντούσες στο ίδιο μέσον που χρησιμοποίησα εγώ, στο FB.

Όμως ήταν ευκολότερο να υπαγορεύσεις λέξη προς λέξη το ευτελές σου λιβελογράφημα στο Aνοιχτό σου κανάλι, όπου φουκαράδες ευνούχοι δέχτηκαν την επικυριαρχία σου επί της δεοντολογίας και (οποιαδήποτε εναπομείνασας) ηθικής τους. Πλανάσαι να νομίζεις ότι χρησιμοποιώντας πλάνα από την εκπομπή του Πολυτεχνείου, μετέθεσες στην δική μου υποτιθέμενη ενοχή, τη δική σου ουσιαστική και με ντοκουμέντα αλλά δεν απάντησες σε όσους εντός και εκτός κινηματογραφικής βιομηχανίας, ακόμη αναρωτώνται:

(1) Έδωσες εν ψυχρώ στην ταινία του Γαβρά (παραγωγής της εταιρίας View Master ΑΕ, που όλως τυχαίως έχει ισχυρές οικονομικές σχέσεις με το Ανοιχτό Κανάλι, αφού έκανε μερικές από τις πιο αποτυχημένες σειρές μυθοπλασίας) το ποσόν των 630, 000 ευρώ, ως 35% του ποσού 1,798,000 που ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ ότι η παραγωγή δαπάνησε στην Ελλάδα.

(2) Μπορεί κανείς να πιστέψει ότι για τα γυρίσματα εν Ελλάδι ενός B Movie χωρίς διεθνείς σταρ, σκηνές δράσης, CGI και άλλες μεγάλες δαπάνες, ξοδευτήκαν 1,798,000;

(3) Δηλαδή το όλο budget της ταινίας ήταν περί τα 6 εκατομμύρια, δύσκολο να το καταπιεί ακόμη και ο άσχετος, ειδικά όταν η αγγλική σειρά The Durrels με μήνες γυρισμάτων στην Κέρκυρα και δεκάδες επεισόδια, πηρε λιγότερα απο τον Γαβρά.

(4) Πόσα πήρε ο Μπαρουφακης ως “δικαιώματα” για το βιβλίο του και τί ποσόν του 1,780,000 χρεώθηκε ως αμοιβή του Γαβρά και της εταιρίας παραγωγής;

(5) Πέρασαν από έλεγχο ορκωτών λογιστών οι υποτιθέμενες δαπάνες του 1,780,000 της παραγωγής εν Ελλάδι;

(6) Αν δεν υπήρξε το γνωστό «φούσκωμα» και όλα είναι καλά και άγια, έχεις τις κοχόνες να δώσεις στη δημοσιότητα όσα έγγραφα δεν έφαγε το shredder σου και όσα αρχεία δεν έσβυσες πριν σου γίνει η έξωση από το υπουργείο;

Τώρα βεβαία να μιλάει κανείς για κοχόνες σε κάποιον που κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του (και μάλιστα το δάχτυλο που χρησιμοποιεί για να σκαλίζει τη μύτη του) είναι απλώς ρητορικό ανεφάρμοστο θεώρημα.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE