kourdistoportocali.comPeopleMedialandAκόμη και η κόντρα του Νίκου με τον Γιάννη κόβει λιγότερα εισιτήρια από το Rebrain του Βρούτση

Mαλλιά κουβάρια επιχειρηματίες, εκδότες, τραπεζίτες

Aκόμη και η κόντρα του Νίκου με τον Γιάννη κόβει λιγότερα εισιτήρια από το Rebrain του Βρούτση

Και τη προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει λεφτά από το Airbnb

Oχι! Πιο ενδιαφέρουσα και από την συγκινητική κόντρα Χατζηνικολάου-Αλαφούζου είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει λεφτά από τις μισθώσεις Airbnb.

Πρόκειται για μεγάλου διαμετρήματος ανέκδοτο που θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με το ReBrain Greece του Βρούτση, το οποίο προκαλεί ενθουσιασμό σε καλλιτέχνες όπως ο Μάνος Βουλαρίνος.

Πράγματι αφού κάναμε υπερπροσπάθεια να διώξουμε τους Συριζαίους από την εξουσία πλάκωσαν οι Συριζαίοι με γραβάτα με τους πολίτες να πιστεύουν σε ποσοστό 56% ότι η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και το 41% να αισθάνεται οργή.

Για να δούμε λοιπόν αυτά πως θα τα διαχειρισθεί ο Μητσοτάκης και το οξυδερκές επιτελείο του.

Στο μεταξύ…

Σκληρή επίθεση κατά του Γιάννη Αλαφούζου, ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ αλλά και κατά του διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά, έκανε σήμερα μέσα από το σχόλιό του στον Real FM αλλά και από αναρτήσεις στο Twitter, ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Η απάντηση από τον Γιάννη Αλαφούζο ήρθε αργά το απόγευμα μέσω Twitter όπως και ένα νέο σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου.

Το σχόλιό του έγινε με αφορμή τις αποκαλύψεις του Γιάννη Αγγελή στην Προανακριτική για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου (Novartis) και τις αντιδράσεις του ΣΚΑΪ ο οποίος από το κεντρικό του δελτίο παρουσίασε και πάλι το έγγραφο του FBI για τις σχέσεις του Κωνσταντίνου Φρουζή με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Παράλληλα χθες η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είχε δημοσιεύσει εκ νέου το έγγραφο του FBI στο οποίο αναφερόταν το όνομα του Νίκου Χατζηνικολάου και η διαφημιστική δαπάνη της Novartis στην Real Media.

Eγραψε η Καθημερινή>

[Το έγγραφο αμερικανικών αρχών που, ως γνωστόν, φέρεται να επικαλέστηκε χθες κατά το δεύτερο μέρος της κατάθεσής του στην «προανακριτική», από το περιεχόμενο του οποίου προκύπτει μη εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, κατέθεσε ,σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το έγγραφο αυτό που έχει ημερομηνία 1η Αυγούστου 2017 και είναι μεταφρασμένο (το πρωτότυπο στα αγγλικά δεν φαίνεται να υπάρχει στην κατοχή του) εμφανίζεται να έχει αποστολέα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και αποδέκτη την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Λέγεται ότι σε αυτό αφού εμπεριέχεται αρχικώς η επισήμανση ότι όσες πληροφορίες εμπεριέχει προορίζονται μόνο για πληροφοριακούς λόγους και καθοδηγητικούς σκοπούς και δεν δύνανται να χρησιμοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση σε οιεσδήποτε ποινικές διαδικασίες, γίνεται λόγος για πολιτικές μάρκετινγκ με αποδέκτες γιατρούς και ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο αυτό γίνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λόγος σε συγκεκριμένα ονόματα, μεταξύ των οποίων του Κ. Φρουζή, ενώ υπάρχουν και αναφορές σε δύο εκδότες Ν. Χατζηνιοκολάου και Εμμ. Βουλκίδη. Ειδικώς για τον κ. Χατζηνικολάου σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρονται τα ακόλουθα στο κατατεθέν μεταφρασμένο κείμενο: «Είχε εύκολη πρόσβαση στο Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Αμυνας, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο  Χατζηνικολάου κανόνιζε συναντήσεις μεταξύ αυτών των Υπουργείων και του Φρουζή. Για παράδειγμα, η Novartis αύξησε τα τιμολόγια  με την REAL MEDIA (που ανήκει στο Χατζηνικολάου). Συνήθως οι διαφημίσεις κόστιζαν γύρω στα 2.000 Ευρώ. Η Novartis πλήρωνε 3.000 Ευρώ. Η διαφήμιση θα ήταν νόμιμη αλλά το τιμολόγιο ήταν αυξημένο. Η Novartis εξέδιδε τιμολόγια για την REAL MEDIA άμεσα ούτως ώστε η REAL MEDIA να πληρώνεται σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών αντί εννέα μηνών».

Οσον αφορά τον Βουλκίδη, αναφέρονται τα ακόλουθα μεταξύ άλλων: «Μεταξύ των ετών 2009-2014 η εταιρία του Βουλκίδη ήταν η βασική εταιρία διά της οποίας ξεπλενόταν χρήμα για το τμήμα της πρόσβασης στην αγορά της Novartis. Σε μια περίπτωση η εν λόγω εταιρία έκανε μια ποδοσφαιρική διαφήμιση για την Novartis. Από το βιβλίο πληρωμών προέκυψαν οι ακριβείς ημερομηνίες κατά τα ποσά που είσαν δοθεί στον Φρουζή, συνολικά 500.000 Ευρώ. Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τη δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων». Στο τέλος του εγγράφου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει και η σημείωση πως δεν παρασχέθηκαν πληροφορίες για το κατά πόσο τα πρόσωπα που κατονομάζονται σε αυτό ή άλλα πρόσωπα επηρέασαν με οιονδήποτε τρόπο την πολιτική τιμολόγησης φαρμάκων στην Ελλάδα».

Η παρουσίαση του εγγράφου προκάλεσε έντονη την αντίδραση πηγών προσκείμενων στο ΣΥΡΙΖΑ. Αφού έκαναν λόγο για κίνηση αντιπερισπασμού, οι πηγές αυτές υποστήριξαν ότι υπήρξε και ένα δεύτερο έγγραφο που κατατέθηκε επίσης στην Επιτροπή, με μεταγενέστερη του πρώτου ημερομηνία (23/1/2018) των αμερικανικών αρχών, και με το οποίο –όπως λένε- «επιβεβαιώνεται η εμπλοκή πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στο σκάνδαλο Novartis». Από τις σελίδες που αποσπασματικά «διέρρευσαν» προκύπτει πράγματι αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, πλην όμως με τρόπο που κάθε άλλο παρά καταδεικνύει εμπλοκή τους σε σκάνδαλο. Ειδικότερα αναφέρονται τα ονόματά τους κάτω από τη φράση «το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδος μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες αυτοιύ του εγγράφου για την εφαρμογή του νόμου και αποδεικτικούς λόγους που αφορούν μόνο τα ακόλουθα φυσικά πρόσωπα». Οπως σχολίαζαν κοινοβουλευτικές πηγές, η συγκεκριμένη αναφορά περισσότερο μοιάζει με απάντηση σε ελληνικό αίτημα για πληροφορίες που να σχετίζονται με την έρευνα των υποδεικνυόμενων από την αθήνα πολιτικών και στο πλαίσιο αυτό να απαντά η αμερικανική αρχή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εκτίμησή τους αυτή επιβεβαιώνεται και από την αμέσως επόμενη φράση του εγγράφου όπου γίνεται συγκεκριμένα λόγος για χρηματισμό ιατρών, ενώ όπου γίνεται αναφορά σε ονόματα, εμφανίζονται εκείνα πάλι των Φρουζή, Βουλκίδη και Π. Μαυρίκου.

Η παράμετρος αυτή φαίνεται πως έγινε και αντικείμενο συζήτησης με βουλευτή μέλος της Επιτροπής να επισημαίνει ότι όλα τα έγγραφα των Αμερικανών που υπάρχουν στη δικογραφία είναι απαντητικά και πως τα εξερχόμενα της Εισαγγελίας δεν είναι στην διάθεσή τους, και με τον κ. Αγγελή να επιβεβαιώνει, φερόμενος να λέει συγκεκριμένα ότι δεν υπάρχουν στην δικογραφία και ότι ως Επιτροπή μπορεί να τα κατάσχει από την Εισαγγελία.

Στα αξιοσημείωτα του σημερινού τρίτου μέρους της κατάθεσης Αγγελή είναι οι, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορά του σε δύο φόνους που πιθανόν σχετίζονται με την υπόθεση Novartis. Φέρεται να μίλησε για το θάνατο ενός δημοσιογράφου και ενός άλλου προσώπου, προσθέτοντας ότι αισθάνεται νομικό και πραγματικό φόβο μετά από αυτά.

Κατά τα λοιπά φέρεται και σήμερα να «φωτογραφίζει» ως «Ρασπούτιν» τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο (λέγοντας ότι έχει σχέση και με την ΝΔ και με το ΣΥΡΙΖΑ και πως τον είχαν βάλει και στην ΕΥΠ), αλλά και να επαναλαμβάνει τη θέση του πως δεν μπορεί να ασκούνται διώξεις κατά πολιτικών προσώπων χωρίς έστω και απλές ενδείξεις. Επιπροσθέτως, ερωτηθείς ειδικότερα για την περίπτωση Α.Λοβέρδου ο κ. Αγγελής φέρεται να είπε πως αν ήταν Επόπτης θα ασκούσε δίωξη στους Εισαγγελείς για κατάχρηση εξουσίας. Αλλες πληροφορίες φέρουν τον μάρτυρα να επανέρχεται σε αναφορές και σχετικές με τον τέως πρωθυπουργό, φερόμενος να λέει ειδικότερα ότι ηθικός αυτουργός του ηθικού αυτουργού ήταν ο πρωθυπουργός.]

 

 

Στο σχόλιό του ο κ. Χατζηνικολάου αναφέρεται υποτιμητικά στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ μιλώντας για τον «Γιαννάκη από το Νέο Φάληρο» που «κάνει μπάνιο στα λαθραία στο Ασπρονήσι».

Ο κ. Χατζηνικολάου υπενθύμισε την εκστρατεία του ΣΚΑΪ για να πέσει η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (σ.σ. 1990-1993) και με αφορμή την αναφορά του ονόματός του από το δελτίο του ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Νόμισε ότι βρήκε ευκαιρία να λασπώσει εμένα και τον Real FM»

Σημείωσε μάλιστα πως η αναφορά του ονόματός του σε έγγραφο του FBI για την Novartis έχει ήδη απαντηθεί και «κανείς άλλος πέραν του του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής δεν ασχολήθηκε με αυτά».

Υπενθύμισε επίσης πως:

Ο ίδιος ο Κωσταντίνος Φρουζής παραδέχθηκε πως με έχει δει μια φορά στη ζωή του μαζί με άλλους δέκα.

Σημείωσε πως και ο πλέον ηλίθιος καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να είσαι με τον Φρουζή και να βάζεις πρωτοσέλιδα για τη Novartis την ίδια περίοδο

Και πως το «συγκεκριμένο κωλόχαρτο (σ.σ. του FBI) το αναδείκνυε η Real με πρωτοσέλιδα to 2017 όπως και τις μίζες της Novartis.

Προέτρεψε μάλιστα όποιος θέλει να μπει στο Twiiter να τα δει

Έξαλλος ο Νίκος Χατζηνικολάου προέτρεψε μάλιστα τον «Γιαννάκη» να βγάλει τον σκασμό.

Υπενθύμισε μάλιστα, λίγο αργότερα, πως ο Όμιλος Αλαφούζου έχει καταδικαστεί μία φορά στο παρελθόν επειδή τον συκοφάντησε πληρώνοντας 15 χιλιάδες ευρώ. «Ηταν οι πιο γλυκές διακοπές που έκανα ποτέ», συμπλήρωσε.

«Πόση διαφήμιση από την Novartis πήρες Γιαννάκη;»

Η επίθεση συνεχίστηκε όσον αφορά τη διαφημιστική δαπάνη της Novartis με τον Νίκο Χατζηνικολάου να υπαινίσσεται μεγάλα έσοδα του ΣΚΑΪ από τη Novartis

«Πες μας πόση διαφήμιση πήρε ο όμιλός σου από τη Novartis τα χρόνια εκείνα;», ανέφερε προσθέτοντας πως ο όμιλος της Real πήρε ψίχουλα.

«Σε τζίρο 35 εκατ. που έκανε το Real Group πήραμε ετήσια λιγότερα από τριάντα χιλιάδες.

Μήπως τα έπαιρνες σε ένα μήνα αυτά;» πρόσθεσε για να συμπληρώσει πως θυμάται ότι στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε «τα σποτάκια της Novartis έπαιζαν κατά ριπάς».

«Όταν ανακοινώσεις πόσα χρήματα έχεις πάρει από τη Novartis τότε θα ξανασυζητήσω. Μέχρι τότε τον σκασμό και μπάνιο στο Ασπρονήσι» συμπλήρωσε.

«Είναι πολύ χαμηλό το ανάστημά σου»

«Είναι πολύ χαμηλό το ηθικό σου ανάστημα για να με πιάνεις στο στόμα σου» πρόσθεσε ο Νίκος Χατζηνικολάου και τον προέτρεψε να ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό «που τον έχει χαμηλώσει στο ύψος του».

«Ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω, αν χρειαστεί θα το κάνω και με πολύ πιο ενδιαφέροντα σχόλια» έκλεισε το σχόλιο ο Νίκος Χατζηνικολάου

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

Πρωτοφανής επίθεση του Γερμανού υπ. Εσωτερικών στην Ελλάδα
Προσοχή! Λεπτομέρειες για το πως μεταδίδεται ο ιός
Κ. Πρωθυπουργέ, τι νόημα έχει να καταστρέφονται επιχειρήσεις, ζωές, οικογένειες, όταν αρκεί ο γιος ενός Χατζηανεύθυνου που επιστρέφει από το Λονδίνο να μεταδώσει το θάνατο σε ολόκληρο νησί;
-Βρίσκομαι στη πρώτη γραμμή για να καλύψω αυτό το πρωτόγνωρο γεγονός που βιώνει η γενιά μας και ο πλανήτης ολόκληρος…
O Coronavirus δεν είναι ο τυφώνας Katrina του Trump. Είναι το Βιετνάμ του
Ένας λάτρης της Ευρώπης αναδεικνύει τον καιροσκοπισμό της Μέρκελ
Oύτε Θεός, oύτε Πάπας. Μόνο θάνατος.
Ανταπόκριση γιατρού από τη Κόλαση της Νέας Υόρκης>Έχουμε εντολή να ασκήσουμε Ιατρική Πολέμου!
Το Ταμείο Μολυβιάτη και γιατί οι επιχειρηματίες-δωρητές θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα Προκοπίου
Οι 3 δραπέτες της καραντίνας και τo πάρτυ που προκαλεί τρόμο στην Ικαρία
Blackstone>Ελάτε στην Ελλάδα που είναι μια όμορφη, Ασφαλής και Υγιής χώρα
Έτοιμοι για Μεσογειακή Ένωση οι Macron, Sanchez, Conte, Mητσοτάκης;