kourdistoportocali.comPeopleHealthΥποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Εξωσωματική

Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Η διεθνούς φήμης εμβρυολόγος δρ Γκλόρια Καλντερόν στο Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών

image1a

Στο Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών βρέθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 η παγκοσμίου φήμης ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή Δρ. Γκλόρια Καλντερόν, μία από τις κορυφαίες εμβρυολόγους στον κόσμο, για να συμμετάσχει σε πρωτοποριακή ημερίδα αφιερωμένη στο εμβρυολογικό εργαστήριο και τη βελτιστοποίησή του, ενώ παράλληλα να πραγματοποιήσει έλεγχο ποιότητας του Κέντρου.

Στην ομιλία της, η διακεκριμένη Ισπανίδα επιστήμονας παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τους παράγοντες που καθορίζουν ένα επιτυχημένο εργαστήριο εξωσωματικής γονιμοποίησης, τη σημασία των ελέγχων ποιότητας σε αυτό, τους τρόπους βελτίωσης των ποσοστών εμφύτευσης εμβρύων και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί ένα σύστημα καλλιέργειας ώστε να μοιάζει με το φυσικό περιβάλλον της μήτρας.

Έκανε επίσης μία εξαιρετική παρουσίαση για την καλλιέργεια βλαστοκύστεων (είναι τα έμβρυα 5-6 ημερών), τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της (π.χ. επειδή έχει αυξημένο χρόνο καλλιέργειας μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο αριθμό εμβρύων κατάλληλων για μεταφορά), καθώς και για τα προηγμένα καλλιεργητικά υλικά τα οποία άλλοτε είναι τα ίδια καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιέργειας και ανάπτυξης του εμβρύου (single step media) και άλλοτε διαφέρουν αναλόγως με το στάδιο (sequential media).

Η Δρ. Καλντερόν εξήρε τη σημασία που έχει να ακολουθούνται αυστηρά οι τυποποιημένες λειτουργικές διαδικασίες (SOPs) από κατάλληλα εκπαιδευμένους και απολύτως εξειδικευμένους στη μορφολογία των εμβρύων εμβρυολόγους, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέγουν το καταλληλότερο έμβρυο την ημέρα της εμβρυομεταφοράς.

«Είναι πολύ σημαντική η σωστή συνεργασία και η ομαδική προσπάθεια σε κάθε βήμα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, από τον εντοπισμό της ακριβούς αιτίας της υπογονιμότητας και το σωστό συγχρονισμό του ενδομητρίου της γυναίκας έως το να αναλάβει και να επιτελέσει σωστά και υπεύθυνα το ρόλο του κάθε συμμετέχοντας στην IVF» είπε. Και πρόσθεσε ότι για να εξασφαλιστεί το βέλτιστο αποτέλεσμα, εφαρμόζεται ολοένα συχνότερα η τεχνική Freeze-all, κατά την οποία καταψύχονται οι βλαστοκύστεις και γίνεται εμβρυομεταφορά σε μεταγενέστερους κύκλους, διότι «ακόμα και με πολύ καλής ποιότητας βλαστοκύστεις είναι πιθανό να μην επιτευχθεί εγκυμοσύνη, εάν το ενδομήτριο της γυναίκας δεν είναι έτοιμο».

Η Δρ. Καλντερόν απάντησε στη συνέχεια σε ερωτήματα των παρευρισκόμενων εμβρυολόγων, παρέχοντας καινοτόμες συμβουλές και tips για τις τελευταίες τεχνολογίες στο εμβρυολογικό εργαστήριο, ενώ παρακάθισε σε μικρή δεξίωση που δόθηκε προς τιμήν της.

Μετά το πέρας της ημερίδας η Δρ. Καλντερόν ξεναγήθηκε από το διευθυντή του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών Δρ. Βασίλη Αθανασίου και τη διευθύντρια του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών Δρ. Μαρία Σακελλαρίου στους χώρους και τα εργαστήρια του Κέντρου, δηλώνοντας «πολύ θετικά εντυπωσιασμένη» από τις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, τις γνώσεις και την αφοσίωση των εμβρυολόγων, και την συνολική οργάνωση της Μονάδας.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

EKTAKTO> Γιατί ετοιμάζονται να καταργήσουν την 2η δόση σε Pfizer/BionTech και AstraZeneca
Άσχημα νέα από το Ισραήλ (πλήρως εμβολιασθέντες 57%). Μετά από ένα νέο ξέσπασμα κοροναϊού οι μάσκες επιστρέφουν στα σχολεία. Η χώρα παραμένει ερμητικά κλειστή για τουρίστες από τον Μάρτιο του 2020!
EKTAKTO> Συναγερμός στο Ισραήλ, την πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου. Εκτόξευση κρουσμάτων τη Δευτέρα το απόγευμα. Διάβασε τι συμβαίνει
O Mario Draghi στέλνει μήνυμα στο “deep state” της Wuhan ανατινάζοντας τον εμβολιασμό παγκοσμίως, o μυστηριώδης Τσιόδρας και η αναφορά της Καθημερινής στην καταιγίδα αγωγών για τις παρενέργειες των εμβολίων
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ξαφνικά στο Ισραήλ, μέσα στο καλοκαίρι, θερίζουν οι ιογενείς λοιμώξεις σε ενήλικες και παιδιά!
ΕΚΤΑΚΤΟ>Αυτός έκοψε το βραχιολάκι του Jean Claude Oswald
Κυριακάτικη BOMBA από το Ισραήλ! Επιστρέφει το lockdown στη πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου. Ξαφνική εκτίναξη του δείκτη R. Η παραλλαγή DELTA χτύπησε το 1/3 εμβολιασθέντων!
H British Airways διαψεύδει στο Reuters τους ισχυρισμούς για τα αίτια των αιφνιδιαστικών θανάτων 4 πιλότων της
-Δεν είμαι Χίτλερ, δεν έχω βάψει τα χέρια μου με αίμα!…
Η εγγονή της θρυλικής τραγουδίστριας Nina Simone κατηγόρησε την Αντιπρόεδρο Kamala Harris για bullying σχεδόν μέχρι θανάτου στη μητέρα της
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ
Η Άγρια Δύση του διαστήματος> Jeff Bezos εναντίον Musk και Branson και στη μέση η NASA