kourdistoportocali.comPeopleHealthΥαλουρονικό οξύ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

beauty

Υαλουρονικό οξύ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το υαλουρονικό οξύ συμβάλλει στην ανανέωση της επιδερμίδας σε βάθος και στη νίκη ενάντια στα σημάδια του χρόνου

Αν υπάρχει ένα υλικό, για το οποίο θέλουμε να μάθουμε τα πάντα, μιας και χρησιμοποιείται ευρέως στην αισθητική, αυτό είναι σίγουρα το υαλουρονικό οξύ, που, μαζί με τη βουτολινική τοξίνη έχουν τα ηνία στις μη επεμβατικές θεραπείες.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα πολύτιμο συστατικό, που συμβάλλει στην ανανέωση της επιδερμίδας σε βάθος και στη νίκη ενάντια στα σημάδια του χρόνου.

Όπως εξηγεί ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, το υαλουρονικό οξύ υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό μας και κυρίως στο δέρμα μας και είναι πολύ σημαντικό, προκειμένου αυτό να δείχνει πιο σφριγηλό και νεανικό.

«Προϊόντος του χρόνου η φυσική παραγωγή σε υαλουρονικό οξύ μειώνεται, με αποτέλεσμα να γίνονται ορατά και τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Το καλό είναι ότι μπορούμε να επαναφέρουμε τη σφριγηλότητα, τη λάμψη, τη φρεσκάδα και τη νεανικότητα στο δέρμα μας με εγχύσεις υαλουρονικού. Είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα και δεν προκαλεί αλλεργίες. Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει ρυτίδες και για να δώσει όγκο σε σημεία, όπου χρειάζεται», επισημαίνει ο κ. Γαϊτάνης.

Το υαλουρονικό νέας γενιάς χαρακτηρίζεται από υψηλή ελαστικότητα και από συνεκτικότητα και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και με μεγάλη διάρκεια. Η εφαρμογή γίνεται με σύριγγες, που έχουν μια πολύ μικρή και λεπτή βελόνα. Έτσι τα συστατικά εισχωρούν καλύτερα στον λιπώδη ιστό και έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα.

Περίπου 10 με 12 μήνες μετά την εφαρμογή με υαλουρονικό οξύ, το αποτέλεσμα παραμένει σε έναν μεγάλο βαθμό στις περισσότερες περιπτώσεις. Αυτό οφείλεται στην παραγωγή κολλαγόνου και στη βελτίωση στην όψη της επιδερμίδας. Για καλύτερη διατήρηση του αποτελέσματος συστήνεται η επανάληψη της θεραπείας.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία, οπότε πάντα υπάρχει η περίπτωση να εμφανιστούν πολύ ήπιες μελανιές, οι οποίες, ωστόσο, υποχωρούν σε 4-5 ημέρες.

Ενέσιμο υαλουρονικό για ενίσχυση όγκου και πιο απαλές ρυτίδες

Χρησιμοποιείται, όταν επιθυμούμε να γεμίσουμε επιφανειακές, αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες γύρω από το στόμα και τις λεγόμενες ρινοπαρειακές αύλακες, αλλά και για να δώσουμε όγκο στα χείλη, στα ζυγωματικά και στα βαθουλωμένα μάγουλα. Στα χείλη συγκεκριμένα μπορούμε να βελτιώσουμε το περίγραμμά τους, στο πάνω και στο κάτω χείλος, κάνοντάς τα πιο συμμετρικά και ελκυστικά, αλλά και να ενισχύουμε τον όγκο τους.

Για να γεμίσουμε το κάτω περίγραμμα του προσώπου

Με το ενέσιμο υαλουρονικό μπορούμε να διορθώσουμε το κάτω περίγραμμα του προσώπου, δηλαδή να ενισχύσουμε το πηγούνι και την κάτω γνάθο, για να επαναφέρουμε την αρμονία στο πρόσωπό μας. Το σαγόνι χάνει τον όγκο του, καθώς μεγαλώνουμε. Οι ιστοί χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα το κάτω περίγραμμα του προσώπου μας να αλλάζει.  Με το υαλουρονικό οξύ το κάτω περίγραμμα μπορεί να τονιστεί και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες γωνίες στο πρόσωπο, με αποτελέσματα που διαρκούν περίπου έναν χρόνο.

Ενέσιμο υαλουρονικό για βαθιά ενυδάτωση

Για άμεση και για βαθιά ενυδάτωση στο πρόσωπο την πιο δραστική λύση την προσφέρει η εφαρμογή της ενέσιμης μεσοθεραπείας με υαλουρονικό.

«Οι ενέσεις μεσοθεραπείας χαρίζουν ένα λαμπερό και αναζωογονημένο δέρμα, χάρη στις βιταμίνες και στο υαλουρονικό οξύ, που περιέχουν. Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του βελτιώνεται, με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας υαλουρονικού στα πιο επιφανειακά δερμικά στρώματα, όπου υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση. Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό μπορεί να επαναληφθεί μετά από έξι μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας», λέει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.

Για να γεμίσουμε ουλές από ακμή

Το ενέσιμο υαλουρονικό μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί και στην διόρθωση ήπιων ουλών ακμής, ενώ οι βαθύτερες ουλές μπορούν να αντιμετωπιστούν μαζί με συμπληρωματική θεραπεία με Laser Pixel.

Υαλουρονικό για να βελτιώσουμε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας

«Ναι, καλά διαβάσατε… Η έγχυση υαλουρονικού οξέος στην περιοχή των μηρών και στα ψωμάκια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της «όψης φλοιού πορτοκαλιού». Τα fillers γεμίζουν τις ελάχιστες αυτές μικρές κοιλότητες, που παρατηρούμε στα πόδια μας, με σκοπό τη διόρθωση της κυτταρίτιδας», προσθέτει ο ειδικός.

Για να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες στα γόνατα

Fillers νέας γενιάς μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα γόνατα, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα τους. Η χρήση υαλουρονικού στις λεπτές γραμμές, που εμφανίζονται στα γόνατα, βοηθά να βελτιωθούν αισθητά και να γεμίσουν με απόλυτα ασφαλή τρόπο.

Για να περιορίσουμε τις ρυτίδες στους αγκώνες

Με το πέρασμα των χρόνων οι πτυχώσεις στους αγκώνες μας γίνονται εντονότερες και τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης κάνουν την εμφάνισή τους. Τα fillers εγχύονται στην περιοχή, με σκοπό να εξομαλυνθούν οι ρυτίδες.

Για να γεμίσουμε τους λοβούς

Λοβός είναι το κάτω μέρος του αυτιού μας. Το σημείο, δηλαδή, που συνηθίζουμε να φοράμε τα σκουλαρίκια μας. Λόγω βάρους, όταν φυσικά επιλέγουμε ογκώδη και βαριά σκουλαρίκια, πολλές φορές αυτές οι τρύπες μεγαλώνουν και οι λοβοί «μακραίνουν». Τα fillers εγχύονται στους λοβούς, προκειμένου να ανακτηθεί ο χαμένος τους όγκος και να δείχνουν πιο γεμάτοι.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE