kourdistoportocali.comPeopleHealthΘεαματική βελτίωση προσώπου με υαλουρονικό νέας γενιάς

beauty

Θεαματική βελτίωση προσώπου με υαλουρονικό νέας γενιάς

Η διόρθωση είναι άμεση, το αποτέλεσμα φυσικό και έχει διάρκεια από 8-12 μήνες

Νέα θεραπεία προσώπου με υαλουρονικό ενισχύει αποτελεσματικά την αρχιτεκτονική του προσώπου. Σύμφωνα με έρευνες, σχεδόν ένα στα δύο άτομα δηλώνει ότι επιθυμεί να αναδιαμορφώσει το κάτω περίγραμμα του προσώπου.

«Πλέον μπορούμε εύκολα να ενισχύσουμε το πηγούνι και την κάτω γνάθο του ασθενή, με ειδικά ενέσιμα υαλουρονικά νέας γενιάς, που προσδίδουν αποτελέσματα, τα οποία διαρκούν μέχρι έναν με ενάμιση χρόνο», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).

«Το υαλουρονικό αυτό χαρακτηρίζεται από υψηλή ελαστικότητα και από συνεκτικότητα και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και διαρκείας» συμπληρώνει ο πλαστικός χειρουργός.

H φυσική φθορά λόγω ηλικίας, αλλά και η βαρύτητα, επιδρούν στην ελαστικότητα του προσώπου, με αποτέλεσμα να παρατηρείται συχνά πτώση και χαλάρωση στο κάτω περίγραμμα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του πηγουνιού και στην κάτω γνάθο.

«Γίνεται έγχυση του υλικού στα σημεία, όπου χρειάζεται, δίνουμε όγκο, δημιουργούμε γωνίες στο κάτω μέρος του προσώπου κι έτσι προσφέρουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα», λέει ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης.

Με το συγκεκριμένου τύπου υαλουρονικό επιτυγχάνεται:

  • Αρμονία του προσώπου
  • Αναπλήρωση του χαμένου όγκου
  • Απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα

Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για το υαλουρονικό

Το υαλουρονικό οξύ είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα (είναι φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας) και δεν προκαλεί αλλεργίες. Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές, αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο στα χείλη, στα ζυγωματικά και στα βαθουλωμένα μάγουλα.

Η διόρθωση είναι άμεση, ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία, όμως, υποχωρούν στη συνέχεια. Όπως εξηγεί ο ειδικός, όλες οι θεραπείες με ενέσιμα μπορεί να προκαλέσουν κάποια μελανιά, γι’ αυτό καλό θα είναι να υπάρχει ένα περιθώριο ασφαλείας 7-10 ημερών πριν από κάποια επίσημη εμφάνιση. Το αποτέλεσμα δείχνει πολύ φυσικό και έχει διάρκεια από 8-12 μήνες.

Ενυδάτωση & λάμψη – Ενέσιμη μεσοθεραπεία

Για άμεση ενυδάτωση στο πρόσωπο την πιο δραστική λύση την προσφέρει η εφαρμογή της μεσοθεραπείας με υαλουρονικό οξύ. Η μεσοθεραπεία τονώνει αποτελεσματικά το δέρμα και γίνεται με μικρά τσιμπηματάκια.

Ο κύριος Γαϊτάνης εξηγεί: «Η θεραπεία είναι απολύτως άνετη και διαρκεί μερικά λεπτά. Το υαλουρονικό χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, για να βελτιώσει τις ρυτίδες, αλλά και για να ενυδατώσει σε βάθος το πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ, σημεία που χρειάζονται extra φροντίδα κυρίως το καλοκαίρι, που η έκθεσή μας στον ήλιο είναι ιδιαίτερα έντονη».

Οι ενέσεις μεσοθεραπείας χαρίζουν ένα λαμπερό και αναζωογονημένο δέρμα, χάρη στις βιταμίνες και στο υαλουρονικό οξύ, που περιέχουν. Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του, βελτιώνεται με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας υαλουρονικού στα πιο επιφανειακά δερμικά στρώματα, όπου υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση.

Η εφαρμογή γίνεται με σύριγγες, που έχουν μια πολύ μικρή και λεπτή βελόνα. Έτσι τα συστατικά εισχωρούν καλύτερα μέσα στον λιπώδη ιστό και έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα.

Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό συνήθως επαναλαμβάνεται μετά από τρεις ή έξι μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας. Η διάρκεια της επίδρασης του υλικού εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της περιοχής, στην οποία γίνεται η εφαρμογή, από το βάθος εγχύσεων, από την πίεση του ιστού των εγχύσεων, καθώς και από την τεχνική, που εφαρμόζει ο γιατρός.

5+1 όχι τόσο γνωστές χρήσεις των fillers

«Τα fillers χρησιμοποιούνται, επίσης, ως λύση σε αισθητικά προβλήματα, με τρόπο διαφορετικό από τους συμβατικούς», επισημαίνει ο κύριος Γαϊτάνης και επιγραμματικά αναφέρει τις εναλλακτικές χρήσεις τους:

  1. Για τη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας
  2. Για το γέμισμα των λοβών
  3. Για την απαλλαγή από τις ρυτίδες στα γόνατα
  4. Για τον περιορισμό των ρυτίδων στους αγκώνες
  5. Για την κάλυψη ουλών από ακμή

Να σημειωθεί ότι, σε όλες τις εφαρμογές, όταν φεύγει το υαλουρονικό μετά από 10-12 μήνες, στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένει ένα ποσοστό βελτίωσης πιο μόνιμο, που οφείλεται στην παραγωγή κολλαγόνου και στη βελτίωση της όψης του δέρματος.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE