kourdistoportocali.comPeopleHealthΣπάνια καρδιοχειρουργική επέμβαση σε 23χρονη στο Metropolitan General

“Fast-track cardiac surgery”

Σπάνια καρδιοχειρουργική επέμβαση σε 23χρονη στο Metropolitan General

«Μερική ανώμαλη εκβολή των πνευμονικών φλεβών και μεσοκολπική επικοινωνία φλεβώδους τύπου»

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη και σπάνια επιτυχημένη καρδιοχειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς υποβλήθηκε μια ασθενής 23 ετών από τη Βενεζουέλα, στο Metropolitan General από τον Καρδιοχειρουργό Νεαρών και Μέσης Ηλικίας Ενηλίκων, κ. Θεόφιλο Κωλέττη.

Η ασθενής γεννήθηκε με μια σπάνια συγγενή πάθηση της καρδιάς που ονομάζεται «Μερική ανώμαλη εκβολή των πνευμονικών φλεβών και μεσοκολπική επικοινωνία φλεβώδους τύπου (Partial anomalous pulmonary vein drainage and sinus venosus atrial septal defect)». Κατά την ανατομική αυτή ανωμαλία οι τρεις δεξιές πνευμονικές φλέβες αντί να εκβάλλουν στον αριστερό κόλπο που πρέπει φυσιολογικά, εκβάλλουν στην άνω κοίλη φλέβα ενώ ταυτόχρονα συνυπάρχει μια επικοινωνία (τρύπα) μέσα στην καρδιά που δημιουργεί διαφυγή μεταξύ του αριστερού και δεξιού κόλπου.

Η ασθενής παρότι ασυμπτωματική για πολλά χρόνια, είχε σοβαρές επιπτώσεις στην καρδιά με διάταση της δεξιάς κοιλίας και χωρίς άμεση χειρουργική επέμβαση θα κατέληγε σε καρδιακή ανεπάρκεια και σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Κατά την επέμβαση έγινε ολική διόρθωση της ανωμαλίας με εκτροπή της κυκλοφορίας των τριών δεξιών πνευμονικών φλεβών στον αριστερό κόλπο και σύγκλειση της μεσοκολπικής επικοινωνίας χρησιμοποιώντας αυτόλογο περικαρδιακό μόσχευμα από την ίδια την ασθενή, ενώ με αντίστοιχο περικαρδιακό εμβάλωμα έγινε πλαστική διεύρυνση της άνω κοίλης φλέβας για αποφυγή στένωσης στο μέλλον. Με την τεχνική αυτή του διπλού περικαρδιακού εμβαλώματος έγινε πλήρης διόρθωση και η ασθενής δε θα χρειαστεί κάποια άλλη επέμβαση στο μέλλον.

Η ασθενής με τη μέθοδο ταχείας ανάρρωσης “Fast-track cardiac surgery” που εφαρμόζεται σε όλους τους νεαρούς και μέσης ηλικίας ασθενείς, υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και εξήλθε από το νοσοκομείο με συνολικό χρόνο νοσηλείας τέσσερις ημέρες!

Ο κύριος Θεόφιλος Κωλέττης είναι Καρδιοχειρουργός στο Metropolitan General με ειδίκευση στις παθήσεις νεαρών και μέσης ηλικίας ενηλίκων, συγγενείς και επίκτητες καρδιοπάθειες ενηλίκων, όπως βαλβιδοπάθειες, ανευρύσματα αορτής, στεφανιαία νόσος σε νεαρούς ενήλικες, σπάνιες εκ γενετής παθήσεις κ.λπ. Έχει εκπαίδευση και πολυετή εμπειρία στις Η.Π.Α και στη Μεγάλη Βρετανία.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

ΞΑΦΝΙΚΑ μέλος του ΔΣ της Pfizer προτείνει να ακυρωθούν οι εντολές εμβολίου ακόμη και στο Δημόσιο και να αρθούν οι περιορισμοί!
ΕΠΕΙΓΟΝ> Σοκάρει το κυβερνητικό-κομμουνιστικό-συριζαικό μένος εναντίον μιας εταιρίας που δεν κυβερνάει τη χώρα, δεν διοικεί τη Τροχαία, τη Πολιτική Προστασία και το Υπ. Συγκοινωνιών
BOMBA> O Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού καταγγέλει τον Τσιτσιολίνο-MacGyver για τη μετατροπή της σε παγίδα
Η ΝEW YORK POST βάζει στο τραπέζι δυνατά το σενάριο του εργαστηριακού ιού. Πως συνδέεται με την διαφαινόμενη εισβολή του Putin στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο τουρκικής επίθεσης εναντίον της Ελλάδας
Mετά το νέο άρθρο του κορυφαίου επιστημονικού ερευνητή Nicholas Wade είναι αστείο να πιστεύουμε ότι ο Μενέλαος Φουρθιώτης θα ρίξει τον πρωθυπουργό που βγήκε όρθιος από τη κρίση του Έβρου. Θα το κάνει όμως αποτελεσματικά ο Σωτήρης Τσιόδρας
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε ένα νέο τάγμα ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία [VIDEO]
THE EPOCH TIMES-VIDEO> 50 εκατ. δολάρια από τον Fauci στους επιστήμονες που εξαφάνισαν την εργαστηριακή προέλευση του ιού SARS-COV2
Ο Γιάννης (ΑΒACUS) παρέα με 3 φίλους του έκαναν μία δημοσκόπηση στο γκαράζ (επειδή θέλει να γίνει Steve Jobs), η οποία δίνει στο ΚΙΝΑΛ τη 2η θέση
SOUTH CAROLINA> Νομοσχέδιο καθιστά παράνομο το ερώτημα της κατάστασης εμβολιασμού
Eίμαστε οι επιλογές μας και ευτυχώς η βλάβη είναι ανήκεστος
THE SPECTATOR> Η εμμονή με το πάρτυ του Boris Johnson είναι γιατί δεν θέλουν να χωνέψουν το Brexit που ήταν μία δημοκρατική μας επιλογή!
ΗΠΑ-PROJECT VERITAS> Ιατρικό προσωπικό παραδέχεται λάθος αραίωση στη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer [VIDEO]