kourdistoportocali.comPeopleHealthΠρωτοποριακή μέθοδος διαδερμικής οστεοσύνθεσης κατάγματος σε ασθενή 80 ετών

κατάγματα Αυχενικής Μοίρας

Πρωτοποριακή μέθοδος διαδερμικής οστεοσύνθεσης κατάγματος σε ασθενή 80 ετών

Στην Κλινική Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης του Metropolitan General

Τα κατάγματα της Αυχενικής Μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης (ΑΜΣΣ) είναι κακώσεις πολύ σοβαρές, ορισμένες φορές απειλητικές για τη ζωή, επισείουν καταστροφικές για τον ασθενή επιπλοκές, ενώ χρήζουν εξειδικευμένης αντιμετώπισης προκειμένου να αποκατασταθούν χειρουργικά.

Συγκεκριμένα, τα κατάγματα του οδόντα του Α2 σπονδύλου είναι κατάγματα ως επί το πλείστον ασταθή. Ο οδόντας αποτελεί προβολή του σώματος του Α2 σπονδύλου κεφαλικά, εντός του πρόσθιου τμήματος του Α1, και άξονα περιστροφής της κεφαλής (το μεγαλύτερο ποσοστό στροφής της κεφαλής επιτυγχάνεται δια της κίνησης του οδόντα εντός του πρόσθιου τόξου του Α1 σπονδύλου). Εάν κάποιος ασθενής φέρει ένα τέτοιο κάταγμα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, τηρώντας τις οδηγίες των ιατρών. Σε περίπτωση κατάγματος του οδόντα, επιβάλλεται αυστηρός κλινοστατισμός και εφαρμογή ειδικού αυχενικού κολάρου, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος τετραπληγίας, μυελοπάθειας, ακόμη και θανάτου καθώς στο ύψος του οδόντα του Α2 σπονδύλου βρίσκονται στον μυελό, νευρικοί πυρήνες ζωτικών λειτουργιών του σώματος. Ο ασθενής θα πρέπει να παραμείνει κλινήρης μέχρι την αντιμετώπιση του κατάγματος.

Η Κλινική Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης του Metropolitan General με Διευθυντή τον Δρ. Γεώργιο Βασταρδή, MD, PhD, Χειρουργό Σπονδυλικής Στήλης, πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία σε ασθενή 80 ετών, διαδερμική πρόσθια οστεοσύνθεση κατάγματος οδόντα Α2 σπονδύλου (τύπου 2) με αυλοφόρο συμπιεστικό κοχλία ο οποίος τοποθετήθηκε κατά μήκος του οδόντα φέροντας σε επαφή τα δύο κατεαγότα άκρα του.

Ο ασθενής λόγω πολλαπλών συννοσηροτήτων έπρεπε να αντιμετωπισθεί το συντομότερο δυνατό, με τη μικρότερη δυνατή διάρκεια χειρουργικού χρόνου. Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε στον υπερσύγχρονο χώρο του αγγειογράφου. Τα ειδικού τύπου C-arm τελευταίας τεχνολογίας, προσέφεραν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειρουργείου άριστη εικόνα δίνοντας τη δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης της οστεοσύνθεσης έτσι ώστε η διενέργεια του χειρουργείου να γίνει με μεγάλη ασφάλεια, τεράστια ακρίβεια και άριστο αποτέλεσμα.

Ο ασθενής μία ώρα μετεγχειρητικά, σηκώθηκε με ένα μαλακό αυχενικό κολάρο το οποίο θα φέρει για κάποιες ημέρες, ενώ δέκα ώρες μετά εξήλθε από το νοσοκομείο περιπατητικός.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”