kourdistoportocali.comPeopleHealthΠρωτοποριακή μέθοδος διαδερμικής οστεοσύνθεσης κατάγματος σε ασθενή 80 ετών

κατάγματα Αυχενικής Μοίρας

Πρωτοποριακή μέθοδος διαδερμικής οστεοσύνθεσης κατάγματος σε ασθενή 80 ετών

Στην Κλινική Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης του Metropolitan General

Τα κατάγματα της Αυχενικής Μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης (ΑΜΣΣ) είναι κακώσεις πολύ σοβαρές, ορισμένες φορές απειλητικές για τη ζωή, επισείουν καταστροφικές για τον ασθενή επιπλοκές, ενώ χρήζουν εξειδικευμένης αντιμετώπισης προκειμένου να αποκατασταθούν χειρουργικά.

Συγκεκριμένα, τα κατάγματα του οδόντα του Α2 σπονδύλου είναι κατάγματα ως επί το πλείστον ασταθή. Ο οδόντας αποτελεί προβολή του σώματος του Α2 σπονδύλου κεφαλικά, εντός του πρόσθιου τμήματος του Α1, και άξονα περιστροφής της κεφαλής (το μεγαλύτερο ποσοστό στροφής της κεφαλής επιτυγχάνεται δια της κίνησης του οδόντα εντός του πρόσθιου τόξου του Α1 σπονδύλου). Εάν κάποιος ασθενής φέρει ένα τέτοιο κάταγμα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, τηρώντας τις οδηγίες των ιατρών. Σε περίπτωση κατάγματος του οδόντα, επιβάλλεται αυστηρός κλινοστατισμός και εφαρμογή ειδικού αυχενικού κολάρου, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος τετραπληγίας, μυελοπάθειας, ακόμη και θανάτου καθώς στο ύψος του οδόντα του Α2 σπονδύλου βρίσκονται στον μυελό, νευρικοί πυρήνες ζωτικών λειτουργιών του σώματος. Ο ασθενής θα πρέπει να παραμείνει κλινήρης μέχρι την αντιμετώπιση του κατάγματος.

Η Κλινική Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης του Metropolitan General με Διευθυντή τον Δρ. Γεώργιο Βασταρδή, MD, PhD, Χειρουργό Σπονδυλικής Στήλης, πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία σε ασθενή 80 ετών, διαδερμική πρόσθια οστεοσύνθεση κατάγματος οδόντα Α2 σπονδύλου (τύπου 2) με αυλοφόρο συμπιεστικό κοχλία ο οποίος τοποθετήθηκε κατά μήκος του οδόντα φέροντας σε επαφή τα δύο κατεαγότα άκρα του.

Ο ασθενής λόγω πολλαπλών συννοσηροτήτων έπρεπε να αντιμετωπισθεί το συντομότερο δυνατό, με τη μικρότερη δυνατή διάρκεια χειρουργικού χρόνου. Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε στον υπερσύγχρονο χώρο του αγγειογράφου. Τα ειδικού τύπου C-arm τελευταίας τεχνολογίας, προσέφεραν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειρουργείου άριστη εικόνα δίνοντας τη δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης της οστεοσύνθεσης έτσι ώστε η διενέργεια του χειρουργείου να γίνει με μεγάλη ασφάλεια, τεράστια ακρίβεια και άριστο αποτέλεσμα.

Ο ασθενής μία ώρα μετεγχειρητικά, σηκώθηκε με ένα μαλακό αυχενικό κολάρο το οποίο θα φέρει για κάποιες ημέρες, ενώ δέκα ώρες μετά εξήλθε από το νοσοκομείο περιπατητικός.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

Πάνω από 1 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι ευχαριστούν την κυβέρνηση για το long weekend
Wall Street Journal> 4,3 εκατομμύρια εργαζόμενοι στις ΗΠΑ “εξαφανίστηκαν”. Αρνούνται να επιστρέψουν στην εργασία τους!
ΣΟΚ! Πρώην επικεφαλής πιλότος της Boeing κατηγορείται ότι απέκρυψε κρίσιμα στοιχεία στέλνοντας στο θάνατο 346 άτομα
Wall Street Journal> Ο παγκόσμιος εφιάλτης του Πληθωρισμού- Τι τρέμουν οι Κεντρικοί Τραπεζίτες
Εις το Όνομα του Πατρός. Η Μεγάλη Επιστροφή του θρυλικού ΓΑΠ
Μυτιληναίος> Η ενεργειακή κρίση που ζούμε είναι η πρώτη εκ των πολλών που θα ακολουθήσουν
Ο συναρπαστικός Βενιζέλος κουβεντιάζει για τις ανθρωπομηχανές του μέλλοντος (χθες) και τη Κρίση ως Κανονικότητα με τον Δασκαλάκη του ΜΙΤ
Το Πανεπιστήμιο John Hopkins απαντά με συγκλονιστική μελέτη για το αν θα μπορούσε να αποτραπεί σύγκρουση Αστεροειδή με τη Γη
Έφυγε ξαφνικά ο Άγγελος Κωνσταντόπουλος της Think Plus Αdvertising σε ηλικία 37 χρονών
Ίλιγγος από τα 28 τρισεκατομμύρια δολάρια του αμερικανικού χρέους
Σοκ στην Βρετανία από πρωτοφανή θανάσιμη επίθεση με μαχαίρι σε βουλευτή
To καινοτόμο σύστημα απολύμανσης του αέρα Philips UV-C Air Disinfection της Signify παρέχει το «Βαρούλκο Seaside» στους πελάτες του