kourdistoportocali.comPeopleHealthΠού πηγαίνει το λίπος μετά από τις αισθητικές θεραπείες;

beauty

Πού πηγαίνει το λίπος μετά από τις αισθητικές θεραπείες;

Ποια είναι κατάλληλη θεραπεία για τη δική σας περίπτωση

Λίγο πολύ όλοι έχετε ακούσει για τις νέες και καινοτόμες διαδικασίες, που εξαλείφουν το ενοχλητικό λίπος. Το θέμα είναι ότι είναι δύσκολο να γνωρίζετε από μόνοι σας ποια είναι κατάλληλη για τη δική σας περίπτωση. Ποια λιώνει το λίπος, ποια το παγώνει και πού πάει όλο αυτό το λίπος…

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr)  μας εξηγεί τις διαφορές των διάφορων μεθόδων και αν το λίπος μπορεί να εμφανιστεί ξανά.

Κρυολιπόλυση
Χρησιμοποιώντας μία κεφαλή, ειδική για κάθε σημείο του σώματος, αναρροφάται το τοπικό πάχος και συγκρατείται ανάμεσα σε δύο πάνελ, που το ψύχουν με ακριβή και ελεγχόμενο τρόπο.

Tο CoolSculpting ψύχει τα λιποκύτταρα, τα οποία δεν αντέχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες και καταστρέφονται. Αυτά τα λιποκύτταρα αποβάλλονται από τον οργανισμό μας με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο. «Υποβάλλονται σε προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, που ονομάζεται απόπτωση, και εξαλείφονται σταδιακά από το σώμα μέσω της φυσικής μεταβολικής διαδικασίας», λέει ο κύριος Γαϊτάνης.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Ένας ενήλικας έχει σταθερό αριθμό λιποκυττάρων, οπότε, αυτά που καταστρέφονται, φεύγουν μια για πάντα. Στην περίπτωση τώρα που χάσουμε ή πάρουμε βάρος, τα υπόλοιπα λιποκύτταρα στο σώμα μας μπορούν να συρρικνωθούν ή να επεκταθούν αντίστοιχα. Οπότε καλό είναι να διατηρούμε ένα φυσιολογικό βάρος, σύμφωνα με τον ειδικό. Η μέθοδος εφαρμόζεται με επιτυχία στους γλουτούς (ψωμάκια), στην κοιλιά, στα πλαϊνά της μέσης και στο εσωτερικό των μηρών.

Λιποαναρρόφηση
Τα καλά νέα είναι ότι τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης μπορούν να διαρκέσουν για πολλά, πολλά χρόνια.
«Με την λιποαναρρόφηση τα λιποκύτταρα αφαιρούνται χειρουργικά από το σημείο που θέλουμε στο σώμα μας και αυτά δεν αντικαθίστανται – αυτά τα κύτταρα έχουν φύγει για πάντα», επισημαίνει ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης.
Και προσθέτει: «Επιπλέον, δεν θα συσσωρευτεί περισσότερο λίπος στα υπόλοιπα κύτταρα, σε περιοχές που έχουν υποστεί θεραπεία, εφόσον διατηρούμε το βάρος μας σχετικά σταθερό. Είναι μύθος ότι, όταν τα λιποκύτταρα αφαιρούνται από μια περιοχή, εμφανίζονται σε άλλο σημείο».

Είναι, πάντως, σημαντικό να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή και να συνεχίσουμε να ασκούμαστε μετά τη λιποαναρρόφηση, ώστε να διατηρήσουμε μία καλλίγραμμη σιλουέτα. Στην περίπτωση που χάσουμε ή πάρουμε βάρος, τα υπόλοιπα λιποκύτταρα στο σώμα μας μπορούν και σε αυτή την περίπτωση να συρρικνωθούν ή να επεκταθούν αντίστοιχα, όπως και μετά την κρυολιπόλυση. Το λίπος αφαιρείται από τις περιοχές που υπάρχει σε πλεόνασμα, όπως ψωμάκια, γλουτούς, έσω πλευρά του γόνατος και κοιλιά.

Accent ραδιοσυχνότητες
Πρόκειται για μία μη επεμβατική θεραπεία, που χρησιμοποιεί τη θερμότητα για τη συρρίκνωση των λιποκυττάρων. Με τη θερμότητα ενεργοποιούνται παράλληλα οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος. Τέλος, επιτυγχάνεται η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, η οποία ουσιαστικά επιτρέπει στο λίπος, που διασπάται, να απομακρυνθεί με ασφάλεια και με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο από το σώμα, μέσω του λεμφικού συστήματος.
Όπως τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης: «Τα λιποκύτταρα ”αδειάζουν” από το περιεχόμενο λίπος και συρρικνώνονται, δεν αφαιρούνται».

Η θεραπεία αυτή βοηθά να αποκτήσει κανείς επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς, καθώς και να επιτευχθεί σύσφιξη και να τονιστούν τα άκρα. Βρίσκει εφαρμογή και στο πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, στην περιοχή του λαιμού και στα μάγουλα, προσφέροντας μια πιο φρέσκια όψη και σύσφιξη.

LPG Endermologie
Η φιλοσοφία της θεραπείας στηρίζεται στην ελεγχόμενη μηχανική δράση δύο κυλίνδρων, μέσω των οποίων γίνεται μάλαξη του συνδετικού ιστού (δέρμα, μύες, λιπώδης ιστός) και ταυτόχρονη αναρρόφηση του δέρματος ανάμεσα στους κυλίνδρους. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η σμίκρυνση των λιποκυττάρων, η ανακατανομή του λίπους και η βελτίωση της λεμφικής και αιματικής κυκλοφορίας (απαραίτητη για την αποβολή των υποπροϊόντων του μεταβολισμού). Το αποτέλεσμα της μεθόδου αυτής είναι ένα πιο αδύνατο και καλλίγραμμο σώμα, με απαλό και σφιχτό δέρμα, χωρίς κυτταρίτιδα. Τα σημεία του σώματος, που γίνεται η εφαρμογή, είναι οι μηροί – τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική τους επιφάνεια – οι γλουτοί, τα γόνατα, η κοιλιά και τα μπράτσα.

Ενέσεις καφεΐνης – Μεσοθεραπεία
Η θεραπεία εφαρμόζεται στις περιοχές όπου υπάρχει κυτταρίτιδα. Η καφεΐνη και τα λιποδιαλυτικά συστατικά εγχέονται με μικρές και λεπτές ενέσεις στα προβληματικά σημεία, επιτυγχάνοντας τη διάλυση του λίπους, που έχει παγιδευτεί μέσα στον ιστό. Το υγροποιημένο λίπος αποβάλλεται μέσω του λεμφικού συστήματος του οργανισμού.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Financial Times> O ιός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του 2019. Η Κίνα αρνείται να επιτρέψει νέα έρευνα!
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Aναθυμιάσεις οξυδέρκειας στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Μάχη ζωής με τον ιό δίνουν γνωστός τραγουδιστής (ανεμβολίαστος) και πασίγνωστος επιχειρηματίας αυτοκινήτου (εμβολιασθής). 35χρονος στη Κόρινθο πέθανε μετά το εμβόλιο
Tι συμβαίνει στο Ισραήλ; Απογοήτευση ανάμεσα στους κατοίκους καθώς ο πιο εμβολιασμένος πληθυσμός του κόσμου πέφτει εκ νέου στη δίνη της πανδημίας
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
ΒΟΜΒΑ από το Johns Hopkins> Μηδέν θάνατοι από COVID ανάμεσα σε 48.000 παιδιά κάτω των 18 χρόνων
ΕΚΤΑΚΤΟ> Η Ιαπωνική Shionogi ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους για το χάπι κατά της COVID
IΣΡΑΗΛ ΝΕΟ> Πότε θα χρειαστείς 3η δόση. Στο 16% η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι της Delta μετά το 6μηνο