kourdistoportocali.comPeopleHealthΠώς να φαίνεστε νεότεροι ενισχύοντας το φυσικό σας κολλαγόνο

αναζωογόνηση επιδερμίδας

Πώς να φαίνεστε νεότεροι ενισχύοντας το φυσικό σας κολλαγόνο

Τρόποι ενίσχυσης της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου και αναδόμησης των κυττάρων της επιδερμίδας σας εκ των έσω

Επιθυμείτε να ανανεώσετε την επιδερμίδα σας; Υπάρχουν τρόποι να ενισχύσετε τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου, αλλά και την αναδόμηση των κυττάρων της επιδερμίδας σας εκ των έσω και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί.

«Στην ηλικία των 30 plus και πλησιάζοντας τα 40, ανεξαρτήτως από το πόσο καλά κάποιος έχει φροντίσει το δέρμα του, είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσει την πρώτη ρυτίδα ή να παρατηρήσει μείωση του όγκου σε κάποια σημεία. Αυτά είναι φυσιολογικά και είναι μέρος της διαδικασίας γήρανσης», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, επιστημονικός συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr) και προσθέτει:

«Το ζητούμενο είναι να μπει «φρένο» στα σημάδια και στις φθορές του χρόνου, να φαίνεται κάποιος πιο νέος από όσο είναι, αλλά με φυσικούς τρόπους. Αυτή είναι η τάση διεθνώς τα τελευταία χρόνια και την ακολουθούμε κι εδώ στην Ελλάδα».

Ένας από τους κύριους υπαίτιους της διαδικασίας γήρανσης είναι η απώλεια κολλαγόνου, η οποία παρατηρείται καθώς μεγαλώνουμε. Πιο συγκεκριμένα, κάθε χρόνο, από την ηλικία των 30 ετών και έπειτα, χάνουμε το 1 με 2% του φυσικού κολλαγόνου από το δέρμα μας, δηλαδή του συνδετικού ιστού του σώματός μας. Μέχρι την ηλικία των 40 ετών έχουμε χάσει το 10 με 20% του κολλαγόνου μας και από την ηλικία των 50 ετών και μετά το 20 με 40%.

Όπως εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης χαρακτηριστικά: «Με λιγότερο κολλαγόνο, λοιπόν, το δέρμα είναι πιο χαλαρωμένο, οι λεπτές γραμμές βρίσκουν ευκαιρία και κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση και τα μάγουλα χάνουν τον όγκο τους. Ο συνδυασμός των δύο θεραπειών, που ακολουθούν, βοηθά αποδεδειγμένα να μειώσουμε τις ρυτίδες και το χαλαρωμένο δέρμα άμεσα και ανώδυνα και απευθύνονται σε γυναίκες, αλλά και σε άνδρες».

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό

Το υαλουρονικό οξύ είναι η καλύτερη ουσία για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για την αναζωογόνηση και για τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος. Στα συν του είναι ότι δεν προκαλεί αλλεργική αντίδραση, καθώς το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του οργανισμού μας.

Μεγαλώνοντας το δέρμα μας γίνεται λεπτότερο και πιο αφυδατωμένο, λέει ο ειδικός. Η ποσότητα του κολλαγόνου και της ελαστίνης στον ιστό του προσώπου μειώνεται και εμφανίζονται οι ρυτίδες. Το υαλουρονικό οξύ, εμπλουτισμένο με βιταμίνες, εγχύεται (με τη χρήση μιας πολύ λεπτής βελόνας) στο μεσαίο στρώμα του δέρματος. Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί τα μόρια του νερού, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση και φρεσκάδα στο δέρμα και παράλληλα ενεργοποιεί την παραγωγή του κολλαγόνου. Έτσι η επιδερμίδα αναγεννάται και γίνεται πάλι λαμπερή, ανακτώντας το χαμένο της σφρίγος.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα ορατά και η ίδια η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μετά από περίπου έξι μήνες. Έχει εφαρμογή στο πρόσωπο, στον λαιμό και στο ντεκολτέ και μετά τη θεραπεία ο ασθενής μπορεί άμεσα να επιστρέψει κανονικά σε όλες του τις δραστηριότητες.

Ραδιοσυχνότητες Accent

Άλλη μία μη επεμβατική μέθοδος, η οποία ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και παράλληλα προκαλεί σύσφιξη, είναι το Accent ή αλλιώς οι ραδιοσυχνότητες.

«Η λειτουργία του Accent βασίζεται στη θερμότητα. Η θερμότητα, που διαχέεται στους ιστούς, έχει σαν αποτέλεσμα να συρρικνωθούν τα λιποκύτταρα και παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες, για την παραγωγή του πολύτιμου κολλαγόνου. Η θεραπεία αυτή βοηθά να αποκτήσει κανείς λαμπερό και λείο πρόσωπο, καθώς και να επιτευχθεί σύσφιξη», υπογραμμίζει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.

Η θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες (Accent) επαναλαμβάνεται κάθε μία εβδομάδα. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 3-4 συνεδρίες. Είναι απολύτως άνετη για τον ασθενή, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και μετά την εφαρμογή μπορεί να επιστρέψει κανονικά στο πρόγραμμά του.

Οι περιοχές του προσώπου, στις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί το Accent, είναι γύρω από τα μάτια, για να απαλύνει και να λειάνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, που βρίσκονται στο λεγόμενο «πόδι της χήνας», καθώς και το πρήξιμο, που εμφανίζεται μερικές φορές στο κάτω βλέφαρο.

Μπορεί, επίσης, να εφαρμοστεί στα μάγουλα, με σκοπό να βελτιώσει τόσο την εμφάνιση του δέρματος, όσο και να προκαλέσει σύσφιξη στην περιοχή, προσφέροντας στο πρόσωπο μια πιο φρέσκια όψη. Ένα άλλο σημείο, στο οποίο μπορεί να εφαρμοστεί το Accent με πολύ καλά αποτελέσματα κατά τον ειδικό, είναι στο προγούλι, καθώς εκεί συρρικνώνει το λίπος και βελτιώνει την επιδερμική χαλάρωση. Τέλος εφαρμόζεται και στην περιοχή του λαιμού, όπου το δέρμα εκεί είναι αρκετά λεπτό και λόγω του ότι βρίσκεται συχνά εκτεθειμένο στον ήλιο, εμφανίζεται ζαρωμένο και χαλαρωμένο, προδίδοντας την ηλικία.

Δυναμικός συνδυασμός θεραπειών για άριστο αποτέλεσμα

Η μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με τις ραδιοσυχνότητες. Με τον τρόπο αυτό διεγείρονται δυναμικά οι ινοβλάστες και η ελαστίνη, επιτυγχάνοντας ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα σύσφιξης και ενυδάτωσης.

Ο κ.  Γαϊτάνης αναφέρει πως μπορεί να γίνουν οι εξής συνδυασμοί:

  • Όταν παρατηρείται χαλάρωση

Προτείνει αρχικά τέσσερις θεραπείες με ραδιοσυχνότητες, μία ανά εβδομάδα και μόλις αυτές ολοκληρωθούν, μία μεσοθεραπεία.

  • Όταν δεν παρατηρείται ιδιαίτερο πρόβλημα χαλάρωσης

Προτείνει δύο θεραπείες με ραδιοσυχνότητες, ομοίως μία ανά εβδομάδα και μόλις ολοκληρωθούν, μία μεσοθεραπεία.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE