kourdistoportocali.comPeopleHealthΠώς να απαλλαγείτε από το τοπικό πάχος μετά τις γιορτές

κυτταρίτιδα-τοπικό πάχος-σύσφιξη

Πώς να απαλλαγείτε από το τοπικό πάχος μετά τις γιορτές

Ασφαλείς θεραπείες που στοχεύουν στη μείωση του τοπικού πάχους και επαναφέρουν την αρμονία του σώματος

 

Τύψεις και ενοχές είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα μετά από την εορταστική περίοδο, αφού η γεμιστή γαλοπούλα, οι πατάτες, τα τυριά και το αλκοόλ έχουν γίνει αιτία αύξησης του βάρους στους λιγότερο εγκρατείς. Ειδικά σε όσους το λίπος συσσωρεύεται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός τους και όχι στο σύνολό του, αναστενάζουν όταν σκέφτονται την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουν για να επανέλθουν στις σωστές αναλογίες τους.

Μήπως όμως υπάρχει κάποια λύση για να ξεφορτωθείτε τους επιπλέον πόντους που συσσωρεύτηκαν στην κοιλιά ή τους γλουτούς, χωρίς να χύσετε ούτε μια σταγόνα ιδρώτα στο γυμναστήριο; Το μόνο που χρειάζεται είναι η διάθεση να ξαπλώσετε σε ένα κρεβάτι και να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια των ειδικών.

«Τα λιποκύτταρα αυξάνονται σε αριθμό κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία και σταθεροποιούνται μετά την ενηλικίωση. Η αυξομείωση του βάρους προκαλεί διαστολή και συρρίκνωσή τους αντίστοιχα, ενώ ο αριθμός τους παραμένει πάντα ο ίδιος. Ο μοναδικός τρόπος να μειωθεί είναι η αφαίρεση του τοπικού λίπους. Υπάρχουν αρκετές μη επεμβατικές μέθοδοι που καταστρέφουν ένα ποσοστό λιποκυττάρων στην περιοχή που εφαρμόζονται κι έτσι όταν το βάρος αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που έχουν απομείνει και διαστέλλονται είναι μικρότερος, οπότε η συσσώρευση λίπους είναι ανεπαίσθητη», μας εξηγεί ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.

Οι μη επεμβατικοί τρόποι αφαίρεσης λίπους μπορεί να χρησιμοποιηθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, από το πηγούνι και το λαιμό μέχρι την κοιλιά, τα μπράτσα και τους μηρούς.

Τόσο ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων όσο και ο Ευρωπαϊκός έχουν εγκρίνει διάφορες συσκευές για το σκοπό αυτό και οι περισσότερες προσφέρουν μόνιμα αποτελέσματα. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι θεραπείες κατάλληλες για όλα τα σημεία του σώματος – κάποιες είναι πιο αποτελεσματικές για συγκεκριμένες περιοχές από κάποιες άλλες.

«Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι οι περισσότερες θεραπείες δεν φέρνουν αποτελέσματα αμέσως, αλλά απαιτούνται μερικές εβδομάδες για να ολοκληρωθούν. Οπότε είναι απαραίτητος ένας μικρός προγραμματισμός για τους ανθρώπους που επιθυμούν να έχουν το τέλειο σώμα για ένα συγκεκριμένο γεγονός ή για το καλοκαίρι.

Πάντως, η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς, οπότε μπορούμε απλώς να συστήσουμε τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες θεραπείες που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα», επισημαίνει ο κ. Βελημβασάκης. Αυτές είναι:

Κρυολιπόλυση

Είναι μια launch-time θεραπεία που εξαφανίζει το επίμονο λίπος με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, χωρίς χειρουργική επέμβαση. Εγκεκριμένη από τους αρμόδιους φορείς της Ευρώπης και της Αμερικής, χρησιμοποιεί ελεγχόμενη ψύξη για εξάλειψη του ανθεκτικού στη δίαιτα και την άσκηση λίπους. Συγκεκριμένα, τα λιποκύτταρα στο σημείο που εφαρμόζεται η θεραπεία ψύχονται στους -9 έως -11 βαθμούς μέσω ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος, κρυσταλλοποιούνται και στη συνέχεια πεθαίνουν. Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα τα αποβάλλει, μένοντας πιο σμιλευμένο. Η μείωση του τοπικού λίπους φτάνει έως 45%.

Τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης είναι αποδεδειγμένα, αισθητά και μόνιμα. Το τοπικό πάχος λειαίνεται και το σχήμα του σώματος αποκτά αρμονία.

Λιποδιάλυση

Η λιποδιάλυση είναι μια ενέσιμη θεραπεία, αλλά απολύτως ανώδυνη. Εφαρμόζεται με μία λεπτή, μακριά βελόνα, η οποία εισέρχεται στην κάθε περιοχή θεραπείας και κατευθύνεται μέσα στον λιπώδη ιστό. Εκεί, απελευθερώνεται σταδιακά ένα ειδικό διάλυμα σε σχηματισμό βεντάλιας, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια, το βάθος και τον όγκο του συσσωρευμένου λίπους. Αμέσως αρχίζει να διαλύεται η μεμβράνη των λιποκυττάρων και να ρευστοποιείται το λίπος, το οποίο αποβάλλεται μέσω του λεμφικού συστήματος.

Παρότι η θεραπεία δίνει τα πρώτα αποτελέσματα αμέσως, η αισθητή μείωση του τοπικού πάχους επέρχεται μέσα στις επόμενες 3-6 εβδομάδες. Αναλόγως της περιοχής που εφαρμόζεται η λιποδιάλυση απαιτείται διαφορετικός αριθμός συνεδριών, οι οποίες απέχουν μεταξύ τους 20 ημέρες.

Ραδιοσυχνότητες RF

Άλλη μία ανώδυνη και διπλά αποτελεσματική θεραπεία είναι οι ραδιοσυχνότητες RF. Εφαρμόζεται με μια επίσης πιστοποιημένη συσκευή που εκπέμπει μονοπολικές και διπολικές ραδιοσυχνότητες επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα σύσφιξη και λιποδιάλυση. Είναι μια απολαυστική θεραπεία, αφού το πέρασμα της συσκευής στο σώμα προσφέρει την ίδια αίσθηση με εκείνη που προσφέρει ένα ζεστό μασάζ. Για την επίτευξη του επιθυμητού και μόνιμου αποτελέσματος απαιτούνται συνήθως 8-10 θεραπείες, οι οποίες διαρκούν 20-40 λεπτά και πραγματοποιούνται ανά 10-15 ημέρες.

LPG Endermologie

Πρόκειται για μια προηγμένης τεχνολογίας ιατρική μέθοδο που καταπολεμά την κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος και συσφίγγει την επιδερμίδα! Κι όλα αυτά μέσα σε μερικές συνεδρίες διάρκειας 10-35 λεπτών. Η μέθοδος βασίζεται στο μηχανικό μασάζ και τη διέγερση του δέρματος, προκειμένου να αιματώνεται καλύτερα και μέσω αυτής να τρέφεται, να αποβάλει τις τοξίνες και την περίσσεια υγρών. Έχει διαπιστωθεί ότι η εφαρμογή της αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος έως 400%! Ταυτόχρονα, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η υφή, ο τόνος και η σφριγηλότητα του δέρματος. Η διάρκεια της συγκεκριμένης θεραπείας είναι 6 μήνες.

«Κάθε μία από αυτές τις θεραπείες στοχεύει στη μείωση μόνο του τοπικού πάχους, εκείνου που επιμένει και χαλάει την αρμονία του σώματος. Είναι όλες απολύτως ασφαλείς όταν πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους και έμπειρους πλαστικούς χειρουργούς που χρησιμοποιούν πιστοποιημένα ιατρικά υλικά», καταλήγει ο ιατρός Γεώργιος Βελημβασάκης.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE