kourdistoportocali.comPeopleHealthΠαρενόχληση στην εργασία - επίδειξη θέση ισχύος!

σεξουαλική παρενόχληση,

Παρενόχληση στην εργασία – επίδειξη θέση ισχύος!

Το θύμα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, οποιουδήποτε φύλου ή ταυτότητας φύλου

Γιατί, είναι τόσο σοβαρό να εστιάζουμε στο κεφάλαιο παρενόχληση στον εργασιακό χώρο λοιπόν;
Ποίοι οι λόγοι που ασχολούμαστε καθημερινά τις τελευταίες εβδομάδες Πανελλαδικά με τις καθεαυτού σχέσεις στον εργασιακό μας κόσμο/χώρο;
Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο εργασιακός μας χώρος αποτελεί ένα σημαντικό μέσο εξέλιξής μας ως άτομα και ως προσωπικότητες. Όταν απειλείται ή περιορίζεται ο προσωπικός μας χώρος από τους ανωτέρους μήπως είναι εύλογο να δημιουργούνται έντονα εσωτερικά προβλήματα στον ψυχισμό και μετέπειτα και στη σωματική υγεία;

Είναι αποδεδειγμένο ότι η σεξουαλική παρενόχληση μπορεί να επηρεάσει το καθημερινό εργασιακό περιβάλλον όχι μόνο για το θύμα, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο εργασίας.
Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα για τον οργανισμό και τα μέλη του.

Να επιφέρει μια νευρικότητα, μια άνιση μεταχείριση, ένα φαινόμενο μη αξιοκρατικό, να θίξει και να προσβάλει την προσωπικότητα του ατόμου ψυχολογικά με όλα τα παραπάνω που αναφέρθηκαν.
Ωστόσο, οι εργαζόμενοι δεν είναι ανίσχυροι και όχι αντάξιοι ίσων ευκαιριών και μεταχείρισης!
Ο ορισμός της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι ευρύς και καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία συμπεριφορών, επισημαίνει η Βίκυ Δασκαλάκη – Ψυχολόγος Πτυχ. Παντείου.  Ms, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Παρόλο, που ένας  βιασμός ή οποιοσδήποτε μορφής ανεπιθύμητης σεξουαλικής επαφής θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση, δεν είναι απαραίτητο η  συμπεριφορά να είναι τόσο σοβαρή ώστε να θεωρείται μόνο τότε  άξιο λόγου  παρενόχλησης στην εργασία…
Για λόγους όπου θα τεκμηριώσουμε πιο κάτω, η παρενόχληση υφιστάμενου υπαλλήλου βάση και λόγω  του φύλου του είναι παράνομη. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μια ανεπιθύμητη συμπεριφορά που επηρεάζει την απασχόληση του εργαζομένου δραματικά, παρεμποδίζει αδικαιολόγητα την απόδοση της εργασίας ή δημιουργεί ένα εχθρικό, εκφοβιστικό/τρομακτικό ή προσβλητικό χώρο εργασίας γεμάτο ένταση και έντονη ανησυχία!
Αξιοσημείωτο δε είναι ότι το θύμα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, οποιουδήποτε φύλου ή ταυτότητας φύλου. Κάθε άτομο μπορεί να επηρεαστεί από μια επιθετική συμπεριφορά, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό το πρόσωπο που αποτελεί το στόχο της παρενόχλησης. Ο θύτης μπορεί να είναι του ίδιου ή και διαφορετικού φύλου. Να κατέχει θέση προϊσταμένου, ούτως ώστε να αποδίδεται η αίσθηση του “κατέχειν εξουσία” και σίγουρης εξάρτησης του θύματος-εργαζομένου. (Κάποιες φορές ίσως πρόκειται για συνάδελφο του εργοδότη σε θέση αντιπροέδρου π.χ. στο φορέα ή οργανισμό εργασίας, ακόμη και ή μη εργαζόμενος στον ίδιο φορέα αλλά σίγουρα στο κλειστό στενό κύκλο επαφών του συγκεκριμένου προϊσταμένου/εργοδότη ). Επίσης, η παρενόχληση μπορεί να συμβεί είτε στο εργασιακό περιβάλλον είτε εκτός με την πρόφαση π.χ ενός καφέ ή ακόμη και εργασιακό δήθεν δείπνο που πολύ πιθανόν να υπαινίσσεται κάποια προαγωγή!
Κάθε έγκλημα που στρέφεται κατά της γενετήσιας ελευθερίας και γενετήσιας αξιοπρέπειας  είναι ενδεδυμένο αρκετές φορές με το μανδύα ”και τι θα κερδίσεις; ” ”γιατί να μην το σκεφτείς για το συμφέρον σου και να υποχωρήσεις; ”  και γενικότερα προκαταλήψεων. Σε παρόμοιες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, αρκετοί ισχυρίζονται ότι ίσως ο/η εργαζόμενος/η  φταίει, ίσως έμμεσα το επιδιώκει (καθώς δεν είναι πρέπον να δείξει ότι στην ουσία αποσκοπεί και ο/η ίδιος/α σε κάτι αντίστοιχο) – είτε γιατί το επέτρεψε με την ανοχή του/της – ή ακόμη πιο ακραίο κατεστημένο ότι ”ναι φυσικά θα του/της άρεσε” αυτή η είδους σχέση εξάρτησης…. Αναρωτιόμαστε, πόσο εύκολο είναι για το θύμα λοιπόν, γνωρίζοντας ότι ίσως να ”κατηγορηθεί”,  ”θα μπλέξει”  για τα ανωτέρω να καταγγείλει το έγκλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης και να κερδίσει το στοίχημα;
Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν καταγγέλλουν τον θύτη! Μέχρι πρότινος! Εφόσον, προσφάτως παρακολουθούμε ότι έχει ανοίξει το δύσβατο άλλοτε αυτό μονοπάτι…δημιουργώντας προσδοκίες και βελτίωση των κοινωνικών θέσεων!
Πρόληψη μέσω της γνώσης 
Η καλύτερη λύση για την αποφυγή της παρενόχλησης και της βλάβης που προκαλεί, είναι να είμαστε προληπτικοί και όχι αντιδραστικοί. Η ενδυνάμωση των εργαζομένων για την πρόληψη της παρενόχλησης ξεκινά με τη γνώση του προβλήματος και την οριοθέτηση του.
​Δύο κατηγορίες παρενόχλησης σε εργασιακό χώρο
Η quid pro quo παρενόχληση, συμβαίνει όταν ένας προϊστάμενος απαιτεί σεξουαλική εύνοια από έναν δευτερεύοντα υπάλληλο, είτε σε αντάλλαγμα για μια επωφελή εργασία, είτε για να αποφευχθεί μια δυσμενής εργασία. Παραδείγματα ενεργειών περιλαμβάνουν την πρόσληψη, απόλυση, μεταφορά και αποζημίωση.
Παρενόχληση δημιουργώντας εχθρικό περιβάλλον. Αυτός ο τύπος παρενόχλησης συνεπάγεται ότι το θύμα εκτίθεται σε σοβαρή και διεισδυτική «λεκτική ή σωματική συμπεριφορά σεξουαλικού χαρακτήρα. . . όταν αυτή η συμπεριφορά επηρεάζει ρητά ή έμμεσα την απασχόληση ενός ατόμου, παρεμβαίνει αδικαιολόγητα στην απόδοση του ατόμου ή δημιουργεί ένα εκφοβιστικό, εχθρικό ή προσβλητικό εργασιακό περιβάλλον. ” Στα παραδείγματα περιλαμβάνονται αφηγήσεις ακατάλληλων αστείων, εμφάνιση άσεμνων και προσβλητικών εικόνων και συμμετοχή σε ανεπιθύμητες και άσεμνες επαφές (δια ζώσης/ online)
Οργανισμοί και Υπουργεία είναι συνδεδεμένα και μια ανώνυμη γραμμή βοήθειας σε τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης στο HR – τμήμα προσωπικού (και με δωρεάν νομικές συμβουλές) για τυχόν υπαλλήλους που θέλουν να μιλήσουν αφού βιώσουν ή είδαν σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας. Η κοινή αίσθηση ευθύνης είναι αυτό που θα σώσει τελικά!

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE