kourdistoportocali.comPeopleHealthΟ Όμιλος HHG εφαρμόζει νέα μέτρα προστασίας κατά του νέου κορωνοϊού μετά τη θερινή περίοδο

μέτρα κατά του κορωνοϊού

Ο Όμιλος HHG εφαρμόζει νέα μέτρα προστασίας κατά του νέου κορωνοϊού μετά τη θερινή περίοδο

O όμιλος περιλαμβάνει τα θεραπευτήρια Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ και Creta InterClinic

To Hellenic Healthcare Group, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα – που περιλαμβάνει τα θεραπευτήρια Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ και Creta InterClinic –  θέτει νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού SARSCov-2, με το πέρας της θερινής περιόδου και στο πλαίσιο των εξειδικευμένων πρωτοκόλλων προετοιμασίας και διαχείρισης της πανδημίας που εφαρμόζει ήδη από τα μέσα Φεβρουαρίου στα έξι κορυφαία θεραπευτήρια που διαθέτει.

Με αίσθημα ευθύνης προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, τους ασθενείς και το κοινωνικό σύνολο και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, το Hellenic Healthcare Group παραμένει σε εγρήγορση και ετοιμότητα, εφαρμόζοντας τη:

 • Διεξαγωγή μοριακού τεστ ανίχνευσης του ιού (PCR) και τη λήψη αρνητικού αποτελέσματος ως προϋπόθεση για την επιστροφή στην εργασία μετά τη θερινή περίοδο για το σύνολο του προσωπικού.
 • Πραγματοποίηση αντίστοιχων μοριακών τεστ σε όλους τους ασθενείς πριν την εισαγωγή στα θεραπευτήρια για δευτεροβάθμια περίθαλψη.
 • Συνέχιση της δειγματοληψίας και εξέτασης σε ειδικούς εξωτερικούς χώρους (isolation rooms) εκτός των θεραπευτηρίων και σε συνθήκες απομόνωσης.
 • Τήρηση αυστηρών μέτρων κατά την είσοδο και παραμονή στους εσωτερικούς χώρους των θεραπευτηρίων με περιορισμό του αριθμού των εισόδων.
 • Καθιέρωση θερμομέτρησης, καθώς και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας για το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες.

Παράλληλα, τα διαγνωστικά εργαστήρια των θεραπευτηρίων του HHG συνέχισαν να λειτουργούν με υπευθυνότητα και ασφάλεια σε όλη τη διάρκεια του Αυγούστου πραγματοποιώντας πάνω από 25.000 μοριακά τεστ για προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι στα θεραπευτήρια του HHG, από την αρχή της πανδημίας και βάσει του ειδικού σχεδίου προετοιμασίας και διαχείρισης της κρίσης που επέφερε η νόσος COVID-19 έχουν ληφθεί και παραμένουν σε ισχύ τα ακόλουθα μέτρα:

 • Τα θεραπευτήρια βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, τον ΕΟΠΠΥ, το ΕΚΑΒ και όλους τους αρμόδιους φορείς.
 • Λειτουργεί ειδική λοιμωξιολογική ομάδα και επιτροπή νοσοκομειακών λοιμώξεων κατά της νόσου COVID-19 με επικεφαλής ειδικούς από τον ΕΟΔΥ, καθώς και ιατρούς και νοσηλευτές που είναι εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι στη διαχείριση μαζικών καταστροφών και επιδημιών.
 • Η λοιμωξιολογική ομάδα παρακολουθεί και καταγράφει τη συμμόρφωση όλου του προσωπικού με βάση τα αυστηρότερα μέτρα προστασίας κατά των λοιμώξεων.
 • Λειτουργία ειδικών ορόφων με αρνητική πίεση για την ολιγόωρη παραμονή των εξεταζόμενων ύποπτων περιστατικών έως την έκδοση των διαγνωστικών αποτελεσμάτων.
 • Εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα για την προστασία του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού καθώς και των ασθενών και επισκεπτών.
 • Ακολουθείται έκτακτο σχέδιο για το προσωπικό με εφεδρείες και κυκλικές βάρδιες, επιτρέποντας ετοιμότητα 24×7.
 • Λειτουργούν απόλυτα απομονωμένοι χειρουργικοί χώροι που παρέχουν απόλυτη ασφάλεια στα χειρουργικά περιστατικά.
 • Λειτουργεί κινητή μονάδα για κατ’ οίκον επίσκεψη και λήψη δείγματος για την ανίχνευση του ιού, καθώς και λήψη αίματος για τη διενέργεια απλών αιματολογικών εξετάσεων για όσους επιθυμούν να αποφύγουν το νοσοκομειακό περιβάλλον.
 • Έχει ληφθεί ειδική πρόνοια, ώστε τα διαγνωστικά εργαστήρια των θεραπευτηρίων να έχουν τη δυνατότητα διεξαγωγής με ασφάλεια εκατοντάδων μοριακών εξετάσεων (PCR) ανά ημέρα για τον SARSCov-2.

Όμιλος HHG

Το Hellenic Healthcare Group αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2018 και περιλαμβάνει 6 κορυφαία θεραπευτήρια – το Υγεία, το Metropolitan Hospital, το Μητέρα, το Metropolitan General, το Λητώ και το Creta InterClinic – την εταιρία Y-Logimed, με αντικείμενο την εμπορία ιατροτεχνολογικών προϊόντων, το Κέντρο Γενετικής και Γενωμικής ΆλφαLAB και την εταιρία Business Care, που παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και υγείας στην εργασία σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Οι πρότυπες νοσηλευτικές μονάδες και κέντρα (Center of Excellence) του HHG προσφέρουν υψηλής ποιότητας και διεθνώς ανταγωνιστικές υπηρεσίες για κάθε θέμα υγείας, από τη γέννηση έως την τρίτη ηλικία, 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες το χρόνο.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

To Ζειμπέκικο μιας Πριγκίπισσας [VIDEO]
Στο Ισραήλ το 30% των θανάτων αφορά σε πλήρως εμβολιασθέντες. Μάχη για τη ζωή του δίνει γνωστός δήμαρχος βορείων προαστίων
Μονομαχία Κύρτσου-Μπακογιάννη για το θάνατο της Φώφης
Φώφη Γεννηματά> Οι δύσκολες τελευταίες δύο εβδομάδες και ο αποχαιρετισμός
Πάνω από 1.750.000 ανεμβολίαστοι Ισραηλινοί βρίσκονται στο επίκεντρο της επικοινωνίας. Γιατί ο Joshua Kimmich της Bayern Μονάχου ανάβει φωτιές
Ο συγκλονιστικός λαός του Ισραήλ δείχνει το δρόμο. Aισιοδοξία αλλά και επιφυλάξεις για το εμβόλιο της Pfizer
Deutsche Welle> Να τινάξει την κυβέρνηση Ερντογάν στον αέρα απείλησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Πέθανε η Φώφη. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, τόσο ξαφνικά…
Αποκάλυψη> Ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Η Καθημερινή παρουσιάζει 6 θεωρίες για το Τέλος του Κόσμου και το Κουρδιστό Πορτοκάλι τη 7η!
ΕΛΣΤΑΤ> H εξόρυξη άνθρακα και λιγνίτη απογείωσε τον τζίρο της Ελληνικής Βιομηχανίας. Πρωτιά του λιγνίτη και στη Γερμανία
Bloomberg> Το mega-deal $4,2 δισ. Hertz-Tesla θα πλημμυρίσει με 100.000 νέα ηλεκτρικά οχήματα την αγορά