kourdistoportocali.comPeopleHealthΓιώργος Τουλιάτος> Ο Έλληνας γιατρός που οι Αμερικανοί ονόμασαν Δρ. Τεστοστερόνη

σωματική διάπλαση και ορμονική αποκατάσταση σε άνδρες

Γιώργος Τουλιάτος> Ο Έλληνας γιατρός που οι Αμερικανοί ονόμασαν Δρ. Τεστοστερόνη

Ένας ιατρός καταξιωμένος στο πεδίο που έχει κάνει πρωταθλητισμό με ντόπινγκ και σήμερα καθοδηγεί τη νεολαία ώστε να αποφύγει τα δικά του λάθη

Ο Βιοπαθολόγος Γιώργος Τουλιάτος συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την ιατρική με το bodybuilding και μάλιστα σε επίπεδο πρωταθλητισμού, ενώ εξηγεί πως τα αναβολικά μπορούν να έχουν και θεραπευτική χρήση.

«Έχω την αποκλειστικότητα στην Ελλάδα να ασχολούμαι με τα αναβολικά όσον αφορά στην πρόληψη στη χρήση και ως πρώην πρωταθλητής κατέχω εκ των έσω το ντόπινγκ και μπορώ να παρεμβαίνω στα λάθη που κάνουν οι χρήστες.

Η αποκλειστικότητα αυτή εστιάζεται και στην ορμονική αποκατάσταση σε πρακτικό επίπεδο. Δηλαδή την εφαρμόζω στον εαυτό μου αφότου ολοκλήρωσα την «αυξητική» μου καριέρα σε αντίθεση με τους ουρολόγους κι ενδοκρινολόγους συναδέλφους που είναι απλά θεωρητικοί.

Δυστυχώς υπάρχει ακόμη ορμονοφοβία και σκοταδισμός στο θέμα της αντιγήρανσης και ορμονικής αποκατάστασης. Η προκατάληψη όμως οφείλεται αφενός στην άγνοια, αλλά και στην κατάχρηση που έκαναν οι bodybuilders και “έβγαλε” κακό όνομα η τεστοστερόνη, το μείζον αυτό ανδρογόνο».

Γήρανση και τεστοστερόνη

«Γηράσκουμε γιατί φθίνουν οι ορμόνες μας και η ορμονική ισορροπία η οποία εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και μακροζωία. Είναι θλιβερό να υπάρχει ανεπάρκεια τεστοστερόνης και ο ουρολόγος να συνταγογραφεί το μπλε χάπι που ουδεμία σχέση έχει με τη γενετήσια ορμή.
Αλλά και να υπάρχει αποδοχή του γήρατος που αποτελεί νόσο και αφήνει τον άνδρα άρρωστο ψυχικά και σωματικά. Ως βιοπαθολόγος αναλύω  αίμα και διαγιγνώσκω βιοχημικές εξετάσεις και ό, τι αφορά τις γονάδες στον άνδρα.

Οι Αμερικανοί ενθουσιάστηκαν με τη διττή μου ιδιότητα που είναι αντιφατική και οξύμωρη. Ένας ιατρός καταξιωμένος στο πεδίο του να έχει κάνει πρωταθλητισμό με ντόπινγκ και σήμερα να καθοδηγεί τη νεολαία ώστε να αποφύγει τα δικά του λάθη.

Και αυτό τη στιγμή που οι συνάδελφοι μου μόνο δαιμονοποιούν και αποτρέπουν από τη χρήση φαρμάκων, όμως υπάρχουν και όσοι δεν επιθυμούν τη διακοπή της φαρμακοδιέγερσης. Εκεί οφείλεις να βοηθήσεις για ένα καλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης.
Όπως ένας καπνιστής που δεν διακόπτει το κάπνισμα και καλείσαι να  δώσεις λύσεις για άμβλυνση των παρενεργειών. Είναι πιο ρεαλιστικό από το να αφορίζεις».

Η ιστορία του Δρ. Τ

«Αφιέρωσα τη ζωή μου στην υπηρεσία του αθλήματος που βίωσα από αγροτικός ιατρός. Από φοιτητής είχα ξεκινήσει το γυμναστήριο και τη χρήση συμπληρωμάτων και όταν η εξεταστική τελείωνε, έδινα έμφαση στο σώμα μου.
Οι αγώνες ξεκίνησαν όταν αποφοίτησα και είχα τα πρώτα μου χρήματα από το αγροτικό. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας μπήκε σε παύση η αγωνιστική μου καριέρα. Όμως πάνω στους αγώνες σωματικής διάπλασης βασίστηκε η ακαδημαϊκή και συγγραφική μου πορεία.
Διότι χωρίς τα αναβολικά και τους αγώνες δεν θα ήμουν σήμερα ο Δρ Τεστοστερόνη στις ΗΠΑ. Η σωματική διάπλαση είναι παρεξηγημένη λόγω της κατάχρησης στεροειδών, ορμονών κλπ. Όμως εάν αφαιρεθεί η παράμετρος ντόπινγκ αποτελεί τον πιο υγιεινό τρόπο ζωής: Καταπολεμάται η  μυϊκή καχεξία, η οστεοπενία, η αντίσταση στην ινσουλίνη, ακόμη και η παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο.

Στο Λάς Βέγκας το Δεκέμβριο θα είμαι καλεσμένος ομιλητής σε σεμινάρια και η θεματολογία μου θα αφορά τη σημασία του σκελετικού μυ ως ρυθμιστή μεταβολικών νοσημάτων.
Τον περασμένο Μάρτιο στο Κολόμπους η διάλεξη μου αφορούσε το επαγγελματικό μου πεδίο, την πρόληψη στη χρήση ΑΑΣ και την ορμονική αποκατάσταση στους άνδρες.
Έχω εισάγει πάνω από εκατό υπογοναδικούς άνδρες στη τεστοστερόνη και μεταξύ αυτών  και συναδέλφους ιατρούς.
Από το 2019 έχω μηνιαία στήλη στο μοναδικό αμερικανικό περιοδικό  Muscular Development που κυκλοφορεί και στη χώρα μας σε μηνιαία βάση, αλλά και στη διαδικτυακή μου εκπομπή με εβδομαδιαίες εκπομπές στο YouTube στο ομώνυμο κανάλι όπου απαντώ δωρεάν στις  ερωτήσεις του κοινού. Επίσης έχω αρθρογραφήσει για ξένες ιστοσελίδες πάνω στα αναβολικά (Anabolic org, Steroid abuse org).

*Ο Γιώργος Τουλιάτος (gtoul.com) αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών  το 1991 και από την Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1999. Είναι  ειδικευμένος στη Βιοπαθολογία  και εργάζεται στο ιατρείο του στην Αθήνα  από το 2014.
Υπήρξε αγωνιστικός αθλητής  στη σωματική διάπλαση με δέκα αγώνες  (2000, 2009, 2010, 2013), ενώ  αναδείχτηκε  δύο φορές  πρωταθλητής  (2000, 2009).
Αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη της 11ης έκδοσης του Anabolics  (2017).
Παράλληλα έχει γράψει δεκάδες άρθρα στην ιστοσελίδα Anabolic.org μεταξύ 2015-2016.
Από το 2016 είναι επιστημονικός συνεργάτης  της Κλινικής Αντιγήρανσης Orthobiotiki.
Είναι επιστημονικός συνεργάτης της εταιρείας BalanceMyHormones.co.uk από το 2019 και αρθρογράφος  στην αμερικάνικη έκδοση του περιοδικού Μuscular Developent  από το 2019 και στη διαδικτυακή του μορφή.
Έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές σχετικά με τη χρήση doping στον αθλητισμό.
Είναι συγγραφέας  τεσσάρων  συγγραμμάτων στα Ελληνικά και Αγγλικά κι ενός στα Ιταλικά,  επάνω στο τρίπτυχο διατροφή, άσκηση, φαρμακοδιέγρση και πρόληψη στον αθλητισμό (2012, 2013, 2015, 2017, 2018, 2020, 2021).
Έχει διοργανώσει δεκάδες σεμινάρια σε Ελλάδα και Κύπρο παρουσιάζοντας τα συγγράμματα του (Αθήνα, Πειραιάς, Λαύριο, Θήβα, Πάτρα, Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Λευκωσία 2012-2016).
Έχει μιλήσει σε ημερίδες  και  ιατρικά συνέδρια της  Ελληνικής  Γηριατρικής  Εταιρίας, Ελληνικής  Ακαδημίας Αντιγήρανης, Νευροψυχιατρικής εταιρίας  και ΑΘΛΕΤΙΑ (2017-2019).
Διαθέτει τη δική του  εβδομαδιαία εκπομπή στο Muscular Development TV από το  2019.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE