kourdistoportocali.comPeopleHealthΝεανική όψη χωρίς χειρουργείο: Μπορεί να επιτευχθεί;

αντιγήρανση

Νεανική όψη χωρίς χειρουργείο: Μπορεί να επιτευχθεί;

Μη επεμβατικές θεραπείες ομορφιάς που θα βοηθήσουν ακόμα και να αντιστραφούν τα σημάδια της γήρανσης

Σε μια εποχή που η επιστήμη κάνει άλματα, η επιθυμία για αντιγήρανση, σωστό skincare και νεανική όψη μπορεί να επιτευχθεί και, μάλιστα, μπορεί να έχει και αποτελέσματα διαρκείας.

Η πολυπόθητη ανανέωση της επιδερμίδας, με αναζωογονητική λάμψη και σφριγηλότητα μπορεί να γίνει μη επεμβατικά, στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού. Το μυστικό είναι να επιλέξουμε θεραπείες ομορφιάς, που θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε την παραγωγή του δικού μας κολλαγόνου, έτσι ώστε να επιβραδυνθούν ή ακόμη και να αντιστραφούν τα σημάδια της γήρανσης.

Η απώλεια κολλαγόνου είναι ένας από τους πιο βασικούς λόγους, που εμφανίζονται οι πρώτες γραμμές και οι πρώτες ρυτίδες στο πρόσωπό μας.

Κάθε χρόνο, μετά την ηλικία των 30 ετών, χάνουμε το 1-2% του φυσικού κολλαγόνου από το δέρμα μας, δηλαδή του συνδετικού ιστού του σώματός μας. Μέχρι την ηλικία των 40 ετών, δε, έχουμε χάσει το 10-20% του κολλαγόνου και από την ηλικία των 50 το 20-40%. Με λιγότερο κολλαγόνο, το δέρμα μας εμφανίζει σημάδια χαλάρωσης, ρυτίδες και μάγουλα που «πέφτουν» και «κρεμάνε», καθώς έχουν χάσει μέρος του όγκου τους.

Με όλα αυτά γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο σημαντικό είναι να αναπληρώσουμε το χαμένο μας κολλαγόνο. Και όχι μόνο με τη βοήθεια μιας ενυδατικής κρέμας, όσο πλούσια σε πολύτιμα συστατικά κι αν είναι. Χρειάζεται παράλληλα και η παρέμβαση του ειδικού γιατρού, που, αφού μας ακούσει και διαπιστώσει τις ανάγκες μας, θα μας κάνει τις κατάλληλες θεραπείες, οι οποίες θα βοηθήσουν ουσιαστικά στη βελτίωση της εικόνας αλλά και της ποιότητας της επιδερμίδας μας.

Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, προτείνει δύο θεραπείες, για να περιορίσουμε αισθητά την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και το χαλαρωμένο δέρμα.

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό

«Επιλέγουμε την ενέσιμη μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ, με στόχο να ενυδατώσουμε σε βάθος, να ανανεώσουμε και να επαναφέρουμε τη φυσική λάμψη και την ελαστικότητα στην επιδερμίδα μας», εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης.

Και προσθέτει: «Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή, χωρίς να προκαλεί αλλεργική αντίδραση, καθώς το υαλουρονικό είναι φυσικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού. Με το πέρασμα των ετών, η ποσότητα του κολλαγόνου και της ελαστίνης στον ιστό του προσώπου μειώνεται κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται ρυτίδες. Το υαλουρονικό οξύ, εμπλουτισμένο με βιταμίνες, εγχύεται με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα, ενεργοποιώντας παράλληλα την παραγωγή του κολλαγόνου. Με αυτόν τον τρόπο η επιδερμίδα γίνεται πάλι λαμπερή και φρέσκια», αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός.

Κάθε πότε συνιστάται επανάληψη: H θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μετά από χρονικό διάστημα περίπου έξι μηνών. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα ορατά και μετά τη θεραπεία επιστρέφουμε κανονικά σε όλες μας τις δραστηριότητες.

Σημεία εφαρμογής: Εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ.

Ραδιοσυχνότητες Accent

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες Accent εφαρμόζεται τοπικά στα σημεία όπου χρειάζεται και η λειτουργία της βασίζεται στη θερμότητα, η οποία διαχέεται στους ιστούς. Αυτή η διάχυση έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των λιποκυττάρων και την παράλληλη ενεργοποίηση των ινοβλαστών, οι οποίοι προχωράνε στην παραγωγή κολλαγόνου.

«Έτσι, μπορεί κάποιος να αποκτήσει λαμπερό και λείο πρόσωπο, καθώς και να επιτευχθεί σύσφιξη στα «προβληματικά» σημεία», επισημαίνει ο ειδικός.

Βασικό πλεονέκτημα της θεραπείας: Το σύστημα του Accent Laser διαθέτει το πλεονέκτημα να παραγάγει δύο ειδών ραδιοσυχνότητες, μονοπολικές και διπολικές, οι οποίες βοηθούν, ώστε να δούμε θεαματικές αλλαγές στο πρόσωπό μας. Οι διπολικές ραδιοσυχνότητες, με την ειδική κεφαλή, εφαρμόζονται για να θερμάνουν τους ιστούς του προσώπου πιο επιφανειακά, ενώ με την μονοπολική ραδιοσυχνότητα η θερμότητα μεταφέρεται, μέσα από την ειδική κεφαλή, πιο βαθιά.

Κάθε πότε είναι απαραίτητο να γίνεται: Η θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες (Accent) επαναλαμβάνεται μία φορά την εβδομάδα και συνήθως χρειάζονται συνολικά 3-4 συνεδρίες. Είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και μετά την εφαρμογή επιστρέφουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Σημεία εφαρμογής:

  • Γύρω από τα μάτια, για να απαλύνει και να λειάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, καθώς και το πρήξιμο, που εμφανίζεται μερικές φορές στο κάτω βλέφαρο.
  • Στα μάγουλα, με σκοπό να βελτιώσει τόσο την εμφάνιση του δέρματος, όσο και να προκαλέσει σύσφιξη στην περιοχή, προσφέροντας στο πρόσωπο μια πιο φρέσκια όψη.
  • Στο προγούλι, όπου συρρικνώνει το λίπος και βελτιώνει την επιδερμική χαλάρωση.
  • Στην περιοχή του λαιμού, όπου το δέρμα εκεί είναι αρκετά λεπτό και λόγω του ότι βρίσκεται συχνά εκτεθειμένο στον ήλιο, εμφανίζεται ζαρωμένο και χαλαρωμένο.

Ραδιοσυχνότητες προσώπου και υαλουρονικό οξύ

Δυναμικός Συνδυασμός Θεραπειών

Η μεσοθεραπεία μπορεί άνετα να συνδυαστεί με τις ραδιοσυχνότητες.

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη: «Με τον τρόπο αυτό διεγείρουμε δυναμικά τους ινοβλάστες και την ελαστίνη, επιτυγχάνοντας ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα σύσφιξης και ενυδάτωσης.

Μία σειρά θεραπειών με ραδιοσυχνότητες στο πρόσωπο, πριν από την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος με μεσοθεραπεία, προσφέρει μία, ακόμη πιο ενισχυμένη λύση, ως προς την αναζωογόνηση του δέρματος».

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

Oμιχλώδης ανακοίνωση των καθηγητών Μαγιορκίνη-Δημόπουλου για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αυξάνει την αγωνία
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
Jerusalem Post> Τι πραγματικά συμβαίνει με την πανδημία; Η ανεξήγητη απουσία συντονισμού μεταξύ των κρατών
Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Lancet> Ανησυχητικά στοιχεία για θρομβώσεις, εμφράγματα και επώδυνες ουρολοιμώξεις μετά τις λήψεις εμβολίων Pfizer/AstraZeneca
Έρχεται η μετάλλαξη Lamda
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
ΙΣΡΑΗΛ> O Naftali Bennett δίνει εντολή για 3η δόση Pfizer στους άνω των 60. Δεν υπήρξε ομοφωνία στην επιτροπή
ΕΚΤΑΚΤΟ> Γιατί οι εμβολιασθέντες πρέπει να φοράνε μάσκα. Δες ποιες είναι οι αδιαπέραστες μάσκες της Ισραηλινής εταιρίας Sonovia
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ> Ο Eyal Ofer, ίσως ο πιο πλούσιος Ισραηλινός επιχειρηματίας διακοπάρει με την θαλαμηγό του Olivia O στο Δεσποτικό