kourdistoportocali.comPeopleHealthΝέα χρονιά, νέο πρόσωπο με mini facelift

lifting προσώπου

Νέα χρονιά, νέο πρόσωπο με mini facelift

Tο mini facelift μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω, επαναφέροντας την “τριγωνική” νεανική όψη

Ο εμβολιασμός έναντι του νέου κορωνοϊού ξεκίνησε σημαίνοντας ίσως την αρχή του τέλους της πανδημίας αλλά και του εγκλεισμού. Η νέα χρονιά δημιουργεί προοπτικές για εξόδους και συναναστροφές, φέρνοντας στο προσκήνιο την ανάγκη για περιποίηση και βελτιώσεις στην εμφάνισή μας.

Το πρόσωπο αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί και η μάσκα θα μπει στο συρτάρι, με την ελπίδα να μη χρειαστεί ξανά. Είναι έτοιμο για τα αποκαλυπτήρια;

Η πάροδος του χρόνου, η μεγάλη απώλεια βάρους, η έλλειψη πρόληψης αλλά και τα γονίδια, αποτελούν παράγοντες οι οποίοι, από μόνοι τους ή σε συνδυασμό, αλλάζουν το περίγραμμα του προσώπου «διαγράφοντας» μια πιο κουρασμένη και γερασμένη όψη.

Για άνδρες και γυναίκες που έχουν εμφανίσει ελαφριά πτώση του δέρματος και χρειάζονται μία μικρή παρέμβαση που θα αφαιρέσει χρόνια από την έκφρασή τους, το mini facelift είναι η ιδανική επιλογή.

«Όταν το πρόσωπο είναι κουρασμένο και γερασμένο και η πτώση έχει προσδώσει στο περίγραμμά του “τετράγωνη”- πτωτική μορφή, τότε το mini facelift μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω, επαναφέροντας την “τριγωνική” νεανική όψη. Παράλληλα, μπορεί να διορθώσει βαθιές και λεπτές ρυτίδες, αλλά και ουλές από ακμή.

Εφαρμόζεται συνήθως γύρω στην ηλικία των 40 ετών, σε άτομα με ήπια χαλάρωση και πτώση στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού, σε περιστατικά έπειτα από μεγάλη απώλεια βάρους, όπου το τριγωνικό νεανικό οβάλ παίρνει τετράγωνη μορφή, λόγω της μεγάλης περίσσειας δέρματος αλλά και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που λόγω των καλών γονιδίων εμφανίζουν ήπιο πρόβλημα. Τα άτομα που έχουν κάνει πρόληψη με άλλες ηπιότερες παρεμβάσεις από τον πλαστικό χειρουργό -όπως ενέσιμα με τοξίνη ή/και υαλουρονικό οξύ, λέιζερ, ραδιοσυχνότητες-  σε νεαρότερη ηλικία θα το χρειαστούν σαφώς αργότερα, σε μεγαλύτερη ηλικία», αναφέρει η δρ Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, Πλαστική Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Το mini facelift, όμως, δεν είναι απλά μία διορθωτική επέμβαση, είναι και προληπτική. Γιατί εάν αντιμετωπιστεί η πτώση και η χαλάρωση νωρίς, δεν θα επιδεινωθεί το πρόβλημα στο πρόσωπο και δεν θα επεκταθεί στο λαιμό.

Εάν υπάρχουν μικρά προβλήματα στα βλέφαρα και στη μεσότητα του προσώπου μπορεί να συνδυαστεί με βλεφαροπλαστική και με ανάρτηση της μεσότητας, ενώ όταν υπάρχει απώλεια όγκου μπορεί να γίνει και λιπομεταφορά / χορήγηση βλαστοκυττάρων.

Η διαφορά με το full facelift είναι ότι το δεύτερο περιλαμβάνει κατά κανόνα, εκτός από το περίγραμμα, και τα βλέφαρα (άνω και κάτω βλεφαροπλαστική), τα φρύδια (κροταφικό lift), τη μεσότητα του προσώπου (ρινοχειλικές αύλακες), το πηγούνι και το λαιμό. Εφαρμόζεται σε περιστατικά με βαριά πτώση ή σε περιστατικά που δεν έχει γίνει κανενός είδους πρόληψη νωρίτερα.

Η διαδικασία

Όταν ο στόχος είναι η βελτίωση του περιγράμματος μόνο, γίνονται δύο τομές στις άκρες των λοβίων των αυτιών, μέσω των οποίων αναρτάται το κάτω μέρος του προσώπου. Τα τελευταία χρόνια προτιμάται να γίνονται με χειρουργικό λέιζερ ή ραδιοσυχνότητες, έτσι ώστε να αποφεύγεται η αιμορραγία, αλλά μπορεί να γίνουν και με νυστέρι.

«Οι τομές είναι μικρότερες του ενός εκατοστού, εντούτοις ενδέχεται να χρειαστεί να επεκταθούν όταν η περίσσεια του δέρματος που πρέπει να αφαιρεθεί είναι μεγάλη. Εάν το πρόβλημα είναι πιο εκτεταμένο μπορεί να χρειαστεί επέκταση στο τριχωτό και αν υπάρχει λίπος ή μεγαλύτερη πτώση γίνεται και μία τομή στο σαγόνι. Κατά συνέπεια, όσο πιο νωρίς διενεργηθεί η επέμβαση τόσο πιο λίγες και μικρές θα είναι οι τομές. Ράβονται εσωτερικά με απορροφήσιμα ράμματα και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό με μεγάλη χρονική διάρκεια, έως περισσότερο από 10 χρόνια», αναφέρει η δρ Σεφέρη –  Δανιήλ.

Η επέμβαση διενεργείται σε νοσοκομειακό περιβάλλον, με τοπική αναισθησία ή μέθη, διαρκεί μιάμιση με δύο ώρες, ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος και δεν χρειάζεται νοσηλεία.

Μετά την επέμβαση απαιτείται περιμετρική επίδεση του προσώπου για 3-4 24ωρα και στη συνέχεια για 4-5 ημέρες χρήση ειδικής μάσκας στο σπίτι ή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες επιτρέπεται μετά από 7-10 ημέρες. Για 15 ημέρες πρέπει να αποφεύγονται οι βαριές εργασίες και η άσκηση, ενώ, λόγω του ότι πρόκειται για χειρουργική πράξη, χορηγείται μια μικρή δόση αντιβίωσης.

«Το mini facelift είναι το λιγότερο επεμβατικό lifting προσώπου και είναι το πρώτο που εφαρμόζεται. Εάν γίνει την κατάλληλη χρονική στιγμή, το άτομο δεν θα χρειαστεί να κάνει full facelift αργότερα, καθώς τα προβλήματα που θα ανακύπτουν θα διορθώνονται στην πορεία με λιγότερο επεμβατικές παρεμβάσεις», καταλήγει η δρ Σεφέρη – Δανιήλ.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

ΒΟΜΒΑ> Ξαφνικά κόπηκε το εμβόλιο της CureVac από την οποία οι Ευρωπαίοι είχαν παραγγείλει 500 εκατ. δόσεις!
Tρόμος από την “απάντηση” της Deutsche Bank στον Καθηγητή Βασιλακόπουλο του ΕΚΠΑ. Διαβάστε τι συνέβη
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ξαφνικά στο Ισραήλ, μέσα στο καλοκαίρι, θερίζουν οι ιογενείς λοιμώξεις σε ενήλικες και παιδιά!
ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ εξελίξεις στον πλανήτη. 4 ώρες Biden-Putin για τη προέλευση του ιού
ΕΚΤΑΚΤΟ> Αίφνης ο Fauci προαναγγέλει χάπια κατά της Covid-19. Σε λίγο θα μας πουν ότι αρκεί η βιταμίνη D, o ήλιος, η άσκηση και οι ρινικές πλύσεις με αλάτι Μεσολογγίου
Φοβερά νέα από το Ισραήλ. Σχεδόν 1 στους 4 από όσους νοσηλεύθηκαν με COVID-19 θα είχε σωθεί εάν δεν του έλειπε η βιταμίνη D!
-H ζωή του 21χρονου γιου μου δεν θα είναι ποτέ ίδια μετά τη 2η δόση του εμβολίου της Moderna λέει ο Timothy Harrington
Οι Έλληνες επιστήμονες S. Tsiodras, G. Magiorkinis, D. Paraskevis, E.G. Kostaki, G. Panayiotakopoulos, εμφανίζονται τον Ιανουάριο του 2020(!) να υπογράφουν μελέτη υπέρ της φυσικής προέλευσης του ιού!
Αγωνία για τη ζωή του Biden και των υπολοίπων ηγετών μετά τις εμφανίσεις τους στη Κορνουάλη
Αφού ως Επίτροπος της FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Μoderna στη συνέχεια προσελήφθη ως στέλεχος της Moderna!
Aπόκοσμος χρησμός Putin> Δεν υπάρχει ευτυχία στη ζωή. Υπάρχει μόνο ένας αντικατοπτρισμός στον ορίζοντα. Λοιπόν, αγαπήστε αυτό
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ