kourdistoportocali.comPeopleHealthΜεταμόσχευση λίπους στο πρόσωπο

beauty

Μεταμόσχευση λίπους στο πρόσωπο

Γιατί γίνεται, ποια είναι η διαδικασία και πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα

Το πρόσωπό μας είναι ο «καθρέφτης» μας και είναι σημαντικό να αγκαλιάζουμε την εικόνα μας και να την αποδεχόμαστε, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Οι ρυτίδες και οι σακούλες κάτω από τα μάτια μας ρίχνουν την ψυχολογία και κάνουν το πρόσωπό μας να δείχνει πολύ μεγαλύτερης ηλικίας, από όσο πραγματικά νιώθει η ψυχή μας.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι είμαστε οι πιο αυστηροί κριτές του εαυτού μας, εξετάζοντας τα πάντα, ακόμη και την παραμικρή ατέλεια – ρυτίδα. Και τότε έρχεται ίσως η στιγμή, που αποφασίζουμε να κάνουμε κάτι για την εμφάνισή μας.

Η μεταμόσχευση λίπους στο πρόσωπο είναι μια τέτοια επιλογή και ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr), εξηγεί τα πάντα γύρω από αυτή. Τι είναι; Ποια διαδικασία ακολουθείται; Αν είναι η μεταφορά λίπους σωστή επιλογή για εμάς.

Τι είναι η λιπομεταφορά στο πρόσωπο;

«H μεταφορά λίπους στο πρόσωπο – που ονομάζεται και μεταμόσχευση λίπους – είναι μια διαδικασία, στην οποία απομακρύνουμε λίπος από μια άλλη περιοχή του σώματος και στη συνέχεια, κατόπιν ειδικής επεξεργασίας, το εγχέουμε σε περιοχές του προσώπου, που χρειάζονται αναζωογόνηση», λέει ο κύριος Γαϊτάνης.

Οι εγχύσεις γίνονται με λεπτές βελόνες, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ, αλλά το υλικό προέρχεται από το σωματικό λίπος του ίδιου του ασθενή (αυτόλογο λίπος). Τα αποτελέσματα με τη μέθοδο της λιπομεταφοράς έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια, μέχρι και μια δεκαετία. Η μέθοδος θεωρείται απόλυτα ασφαλής και το αποτέλεσμα είναι φυσικό.

«Η μεταφορά λίπους στο πρόσωπο γίνεται συνήθως για να γεμίσουμε τις ρινοχειλικές ρυτίδες, τις ρινοπαρειακές, το πόδι της χήνας, τις ρυτίδες στο μέτωπο και στο μεσόφρυο, αλλά και για να δώσουμε όγκο στα λεπτά χείλη και στα μάγουλα, να βελτιώσουμε το περίγραμμα του προσώπου, ακόμη και να απαλύνουμε σημάδια από ακμή», επισημαίνει ο κύριος Γαϊτάνης.

Να σημειωθεί ότι η μέθοδος της λιπομεταφοράς, εκτός από το πρόσωπο, μπορεί να εφαρμοστεί για να ενισχυθεί ο όγκος στους μαστούς και στους γλουτούς (βραζιλιάνικα οπίσθια).

Ποια είναι η διαδικασία;

H διαδικασία στην ουσία περιλαμβάνει την συγκέντρωση λίπους από άλλες περιοχές του σώματος, όπου αυτό δεν είναι επιθυμητό, και τη μεταφορά του στα σημεία του προσώπου, όπου χρειάζεται.

«Το λίπος προέρχεται από το ίδιο το άτομο, γεγονός που κάνει το υλικό απόλυτα ασφαλές», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός.

Ο γιατρός, με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης, παίρνει λίπος από το σώμα του ασθενή. Συνήθως οι περιοχές, που προτιμώνται, είναι η περιοχή της κοιλιάς και το έσω μέρος των μηρών. Στην περίπτωση, όμως, που αυτό το λίπος δεν επαρκεί, μπορεί να αφαιρεθεί και από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος.

Έπειτα, αμέσως μετά τη λιποαναρρόφηση, ο πλαστικός χειρουργός επεξεργάζεται το λίπος που αφαιρέθηκε και εν συνεχεία το εγχέει στα σημεία του προσώπου, όπου χρειάζεται.

Άρα η μεταφορά λίπους είναι στην ουσία μια επεμβατική διαδικασία, λόγω της λιποαναρρόφησης, που πρέπει να εκτελείται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, πιστοποιημένο από την Ελληνική Εταιρία Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής και σε σύγχρονη κλινική.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Όπως επισημαίνει ο ειδικός, έχει αποδειχθεί ότι η βιωσιμότητα των λιποκυττάρων εξαρτάται από τον τρόπο συγκομιδής, επεξεργασίας και έγχυσης στην δότρια περιοχή. Όσο πιο ατραυματική είναι η μέθοδος, τόσο καλύτερη είναι και η βιωσιμότητα του λίπους.

«Περίπου το 40-70% του μεταφερόμενου λίπους θα παραμείνει στο σημείο για πάντα και το υπόλοιπο θα απορροφηθεί από τον οργανισμό», διασαφηνίζει ο κύριος Γαϊτάνης.

Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος;

Κατάλληλος υποψήφιος για την επέμβαση είναι εκείνος, που δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα υγείας και έχει τοπικό λίπος διαθέσιμο, για να αφαιρεθεί και εν συνεχεία να μεταφερθεί στο πρόσωπο.

Η λιπομεταφορά απευθύνεται σε όλους όσοι ψάχνουν μία, ακόμα πιο «φυσική», εναλλακτική λύση από τα fillers, με μεγαλύτερη διάρκεια στον χρόνο.

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Financial Times> O ιός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του 2019. Η Κίνα αρνείται να επιτρέψει νέα έρευνα!
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Aναθυμιάσεις οξυδέρκειας στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
Μάχη ζωής με τον ιό δίνουν γνωστός τραγουδιστής (ανεμβολίαστος) και πασίγνωστος επιχειρηματίας αυτοκινήτου (εμβολιασθής). 35χρονος στη Κόρινθο πέθανε μετά το εμβόλιο
Tι συμβαίνει στο Ισραήλ; Απογοήτευση ανάμεσα στους κατοίκους καθώς ο πιο εμβολιασμένος πληθυσμός του κόσμου πέφτει εκ νέου στη δίνη της πανδημίας
ΕΚΤΑΚΤΟ> Η Ιαπωνική Shionogi ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους για το χάπι κατά της COVID
ΒΟΜΒΑ από το Johns Hopkins> Μηδέν θάνατοι από COVID ανάμεσα σε 48.000 παιδιά κάτω των 18 χρόνων
IΣΡΑΗΛ ΝΕΟ> Πότε θα χρειαστείς 3η δόση. Στο 16% η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι της Delta μετά το 6μηνο