kourdistoportocali.comPeopleHealthΚρυολιπόλυση: Η αλήθεια για τους 8 πιο διαδεδομένους μύθους

εξάλειψη περιττού λίπους

Κρυολιπόλυση: Η αλήθεια για τους 8 πιο διαδεδομένους μύθους

Η κρυολιπόλυση είναι ανώδυνη, αναίμακτη και πραγματοποιείται χωρίς νάρκωση, τοπική αναισθησία, και χωρίς τομές

Ο χειμώνας φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του και έρχεται η εποχή που παραδοσιακά προετοιμαζόμαστε για να βγούμε γεμάτοι αυτοπεποίθηση στις παραλίες. Υιοθετούμε πιο υγιεινές συνήθειες, “κόβουμε” θερμίδες από τη διατροφή μας και αρχίζουμε να γυμναζόμαστε. Ωστόσο, οι προσπάθειες αυτές δεν αποδίδουν πάντα στον επιθυμητό βαθμό, ιδίως στους ανθρώπους που έχουν τοπικό πάχος.

Στην υπηρεσία της επιστήμης του αδυνατίσματος έχουν ενταχθεί τα τελευταία χρόνια σύγχρονες μη επεμβατικές μέθοδοι που έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εξαλείψουν το περιττό λίπος από το σώμα τους. Η πιο αξιόλογη είναι η κρυολιπόλυση, μια θεραπεία σμίλευσης του σώματος, η οποία ψύχει τα λιποκύτταρα στις περιοχές όπου εφαρμόζεται και στη συνέχεια τα εξαλείφει για πάντα!

«Αυτή η ενδιαφέρουσα μη χειρουργική θεραπεία καταπολέμησης του λίπους από το σώμα είναι πραγματικά μοναδική στο είδος της, καθώς είναι εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό FDA και ασυναγώνιστης αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας. Τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει την έχουν καταστήσει πολύ ελκυστική και αγαπητή μεταξύ των ανθρώπων που παλεύουν ανεπιτυχώς να χάσουν το συσσωρευμένο λίπος από συγκεκριμένα σημεία του σώματός τους, όπως από την κοιλιά», μας εξηγεί ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.

Χρόνο με το χρόνο η μέθοδος γίνεται δημοφιλής, αλλά όσο αυξάνεται η δημοτικότητά της, αυξάνονται και οι φήμες που σχετίζονται με αυτήν, προκαλώντας αμφιβολίες και φόβους σε όσους δεν κατανοούν πλήρως τη διαδικασία και τι ακριβώς προσφέρει.

Η διάλυση των μύθων γύρω από την κρυολιπόλυση τους ανοίγει τον δρόμο να απολαύσουν φέτος το καλοκαίρι, και κάθε καλοκαίρι της ζωής τους, χωρίς ντροπές και ανασφάλειες για το σώμα τους. Ο κ. Βελημβασάκης έχει εντοπίσει τους πιο διαδεδομένους και μας βοηθά να κατανοήσουμε την αλήθεια πίσω από αυτούς:

1ος Μύθος: Είναι μια εναλλακτική λύση για απώλεια βάρους

Αλήθεια: Η κρυολιπόλυση δεν είναι ένα εργαλείο απώλειας βάρους. είναι μια θεραπεία μείωσης του λίπους. Τη διαφορά αυτή υπάρχουν άνθρωποι που δεν τη γνωρίζουν. Η απώλεια βάρους προκαλεί συρρίκνωση των λιποκυττάρων και επιτυγχάνεται με αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο. Ο όγκος των κυττάρων αυτών μειώνεται, αλλά ο αριθμός τους παραμένει αμετάβλητος. Η μείωση του λίπους με την κρυολιπόλυση γίνεται μέσω της εξάλειψης των λιποκυττάρων σε μια περιοχή. Τα λιποκύτταρα ψύχονται, διαλύονται και αποβάλλονται από τον οργανισμό, επιφέροντας μείωση σε πόντους. Ακόμα και σε τυχόν αύξηση του βάρους, το λίπος  δεν θα συσσωρευτεί στο θεραπευμένο σημείο, αφού δεν θα υπάρχουν λιποκκύτταρα.

2ος Μύθος: Απευθύνεται μόνο σε όσους θέλουν να χάσουν λίπος από την κοιλιά

Αλήθεια: Η κρυολιπόλυση σχεδιάστηκε αρχικά για να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του λίπους της κοιλιάς, αφού εκτός από αισθητικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσει και σοβαρές παθήσεις, όπως σακχαρώδη διαβήτη. Προσοχή όμως: δεν στοχεύει στο σπλαχνικό λίπος παρά μόνο στο υποδόριο. Σήμερα, χρησιμοποιείται και σε διάφορες άλλες περιοχές του σώματος. Είναι κατάλληλο για τη θεραπεία των ορατών διογκώσεων λίπους κάτω από το πηγούνι και γενικά στην υπογνάθια περιοχή, στους μηρούς, στα πλευρά, στην πλάτη, κάτω από τους γλουτούς (ψωμάκια) και στο άνω μέρος του βραχίονα.

3ος Μύθος: Η κρυολιπόλυση επηρεάζει το δέρμα

Αλήθεια: Η κρυολιπόλυση ψύχει τα λιποκύτταρα κάτω από το δέρμα, χωρίς να επηρεάζει την επιδερμίδα. Έτσι, αυτή η διαδικασία δεν βλάπτει το δέρμα με κανέναν τρόπο, αφού είναι εξαιρετικά ακριβής. Η συσκευή ανιχνεύει τη θερμοκρασία των διαφόρων περιοχών του σώματος και προσαρμόζεται ανάλογα για να μην προκαλεί βλάβες. Πρόκειται για ένα τεράστιο πλεονέκτημα αυτής της θεραπείας, αφού άλλες μη επεμβατικές θεραπείες μείωσης του λίπους που χρησιμοποιούν θερμότητα ενέχουν τον κίνδυνο πρόκλησης εγκαύματος και μελάγχρωσης.

4ος Μύθος: Προκαλεί χαλάρωση

Αλήθεια: Η κρυολιπόλυση δεν χαλαρώνει το δέρμα, διότι η αποβολή των λιποκυττάρων πραγματοποιείται σταδιακά. Έτσι, υπάρχει χρόνος το δέρμα να προσαρμοστεί. Επίσης, η ψύξη προκαλεί μία φλεγμονή στους ιστούς, η οποία προάγει την παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο σφριγηλό.

5ος Μύθος: Η κρυολιπόλυση είναι επώδυνη

Αλήθεια: Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία. Επομένως, είναι ανώδυνη. Κατά τη διάρκειά της προκαλείται μόνο μια αίσθηση έντονου κρύου ή ελαφρού μουδιάσματος. Είναι όμως απολύτως ανεκτό, αφού οι ασθενείς διαβάζουν, σερφάρουν ή κοιμούνται μέχρι να ολοκληρωθεί. Μπορεί να εμφανιστεί ερυθρότητα, μώλωπες και ήπιος πόνος ή ελαφρά ζάλη, για λίγο μετά τη θεραπεία. Ο πόνος και η ζάλη υποχωρούν σε μερικά λεπτά, οπότε οι ασθενείς συνεχίζουν κανονικά το πρόγραμμα της ημέρας τους.

6ος Μύθος: Τα αποτελέσματα είναι άμεσα

Αλήθεια: Μπορεί η κρυολιπόλυση να είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα. Παρόλο που οι κεφαλές του μηχανήματος κρυολιπόλυσης ψύχουν τα λιποκύτταρα για να αποβληθούν από τον οργανισμό, μέσω του λεμφικού συστήματος, μετά την κρυσταλλοποίησή τους, τα αποτελέσματα δεν φαίνονται αμέσως μετά τη θεραπεία, εξαιτίας του χρόνου που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αρχίζουν να διακρίνονται ένα μήνα μετά και φαίνονται καθαρά μετά από διάστημα 2-3 μηνών. Μάλιστα είναι θεαματικά, αφού το λίπος στη θεραπευμένη περιοχή μειώνεται κατά 25-45%!

7ος Μύθος: Απευθύνεται σε όλους

Αλήθεια: Η συγκεκριμένη θεραπεία δεν απευθύνεται σε παχύσαρκα άτομα, αλλά σε εκείνα που έχουν 10-15 κιλά το πολύ πάνω από το ιδανικό τους βάρος και τοπικές λιποαποθήκες. Αντενδείκνυται στις εγκύους, γυναίκες που θηλάζουν, στα άτομα με κήλη, πρόσφατο χειρουργείο ή συγκεκριμένες δερματοπάθειες στην περιοχή που είναι επιθυμητή η αφαίρεση του λίπους, σε όσους φέρουν ενεργές εμφυτευμένες συσκευές, λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα και σε όσους έχουν σύνδρομο Raynaud ή περιφερική νευροπάθεια.

8ος Μύθος: Οποιοσδήποτε μπορεί να εκτελέσει τη θεραπεία

Αλήθεια: Κάθε αισθητική επέμβαση απαιτεί την έγκριση ιατρού ή να παρέχεται από αυτόν. Δεδομένου ότι η κρυολιπόλυση είναι μη επεμβατική θεραπεία, ανοίγει την πόρτα σε πολλά άτομα να προσφέρουν τη θεραπεία. Τα αποτελέσματα όμως δεν θα είναι εξίσου θεαματικά.

«Η κρυολιπόλυση πραγματοποιείται χωρίς νάρκωση, τοπική αναισθησία, και χωρίς τομές. Είναι ανώδυνη και αναίμακτη, δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας, ούτε χρήση κορσέ, όπως η λιποαναρρόφηση. Για την ολοκλήρωσή της απαιτείται μόνο 1 ώρα και το αποτέλεσμα είναι ομοιόμορφο και κυρίως… μόνιμο!», καταλήγει ο ιατρός κ. Γεώργιος Βελημβασάκης.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE