kourdistoportocali.comPeopleHealthΚορωνοϊός: Επιπτώσεις – Εμβόλια

COVID-19

Κορωνοϊός: Επιπτώσεις – Εμβόλια

Νεότερα δεδομένα όσον αφορά στη θεραπεία της COVID-19 και η χρησιμότητα των εμβολίων

Την Πανελλήνια Διαδικτυακή Επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε περασμένη εβδομάδα στο Metropolitan General, χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης, ο οποίος τόνισε ότι δεν περισσεύει κανένας σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας και επίσης ότι όλοι οι γιατροί του Ι.Σ.Α. πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι το πρόβλημα δεν έχει τελειώσει, βρισκόμαστε στο μέσον της πανδημίας και αναφέρθηκε στις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στη Μακεδονία. Εισηγήθηκε να συνεχιστούν τέτοιου είδους επιστημονικές εκδηλώσεις για την ενημέρωση των πολιτών.

Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Metropolitan General, κ. Θεόδωρος Ξενάκης μίλησε για το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ιατρών του Νοσοκομείου μας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνεχή προσπάθεια όλου του προσωπικού να μείνει μακριά από το χώρο μας ο νέος κορωνοϊός. Έκλεισαν οι χαιρετισμοί με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων, όπου τονίστηκε η στενή συνεργασία επιστημόνων και Εκκλησίας και ευχαρίστησε τους γιατρούς για τη συνεισφορά τους στη θεραπεία του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος Ιερώνυμου και του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου και παρότρυνε όλους να συμβουλεύονται τους ειδικούς.

Από τους ομιλητές ο καθηγητής κ. Χαράλαμπος Γώγος αναφέρθηκε στα νεότερα δεδομένα όσον αφορά στη θεραπεία της COVID-19 (αντιιϊκά φάρμακα, δεξαμεθαζόνη και μονοκλωνικά αντισώματα) αλλά κυρίως επικεντρώθηκε στη χρησιμότητα των εμβολίων, που είναι ασφαλή κι αποτελεσματικά. Ο καθηγητής κ. Γεώργιος Σαρόγλου επεσήμανε ότι στην αντιμετώπιση της COVID-19 προτεραιότητα πρέπει να έχει πρωτοβάθμια φροντίδα. Αυτό μπορεί να γίνει σε όσους έχουν θετικό τεστ κορωνοϊού με ένα ειδικό σκορ, σύμφωνα με το οποίο οι συνάνθρωποί μας χωρίζονται σε υψηλού και χαμηλού κινδύνου. Οι υψηλού κινδύνου ασθενείς μεταβαίνουν στο νοσοκομείο ενώ οι χαμηλού κινδύνου παραμένουν σπίτι τους με συχνή, ανά 2-3 ημέρες, ιατρική παρακολούθηση, έστω και με τηλεφωνική επικοινωνίας καθώς και εργαστηριακό έλεγχο.

Επίσης ο καθηγητής κ. Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος συμμετείχε από το Παρίσι, τόνισε ότι το πρόβλημα οφείλεται σε δύο προβλήματα, πρώτον στη φλεγμονή από την αυξημένη παραγωγή κυτοκινών και δεύτερον, στην αυξημένη θρόμβωση στα αγγεία των διαφόρων συστημάτων. Ο μηχανισμός της φλεγμονής πυροδοτεί τη θρόμβωση και γι’ αυτό είναι άκρως απαραίτητη η αντιαιμοπεταλιακή και η αντιπηκτική αγωγή. Στη συνέχεια, η διευθύντρια κα Μαρία Βασιλάκη αναφέρθηκε στον αγώνα των συνανθρώπων μας, που πάσχουν από καρκίνο και την επίδραση του κορωνοϊού στη θεραπεία τους. Τέλος, το σημαντικό αυτό επιστημονικό έργο συντονίστηκε από το διευθυντή του Τομέα Καρδιάς Metropolitan General, κ. Στέφανο Φούσα, ο οποίος επισήμανε ότι εξαιτίας του κορωνοϊού στο καρδιαγγειακό σύστημα μπορεί να προκληθεί οξεία μυοκαρδίτιδα, οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, καρδιακή ανεπάρκεια, αρρυθμίες κ.α.

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

ΒΟΜΒΑ> Ξαφνικά κόπηκε το εμβόλιο της CureVac από την οποία οι Ευρωπαίοι είχαν παραγγείλει 500 εκατ. δόσεις!
Tρόμος από την “απάντηση” της Deutsche Bank στον Καθηγητή Βασιλακόπουλο του ΕΚΠΑ. Διαβάστε τι συνέβη
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ξαφνικά στο Ισραήλ, μέσα στο καλοκαίρι, θερίζουν οι ιογενείς λοιμώξεις σε ενήλικες και παιδιά!
ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ εξελίξεις στον πλανήτη. 4 ώρες Biden-Putin για τη προέλευση του ιού
ΕΚΤΑΚΤΟ> Αίφνης ο Fauci προαναγγέλει χάπια κατά της Covid-19. Σε λίγο θα μας πουν ότι αρκεί η βιταμίνη D, o ήλιος, η άσκηση και οι ρινικές πλύσεις με αλάτι Μεσολογγίου
Φοβερά νέα από το Ισραήλ. Σχεδόν 1 στους 4 από όσους νοσηλεύθηκαν με COVID-19 θα είχε σωθεί εάν δεν του έλειπε η βιταμίνη D!
-H ζωή του 21χρονου γιου μου δεν θα είναι ποτέ ίδια μετά τη 2η δόση του εμβολίου της Moderna λέει ο Timothy Harrington
Οι Έλληνες επιστήμονες S. Tsiodras, G. Magiorkinis, D. Paraskevis, E.G. Kostaki, G. Panayiotakopoulos, εμφανίζονται τον Ιανουάριο του 2020(!) να υπογράφουν μελέτη υπέρ της φυσικής προέλευσης του ιού!
Αγωνία για τη ζωή του Biden και των υπολοίπων ηγετών μετά τις εμφανίσεις τους στη Κορνουάλη
Αφού ως Επίτροπος της FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Μoderna στη συνέχεια προσελήφθη ως στέλεχος της Moderna!
Aπόκοσμος χρησμός Putin> Δεν υπάρχει ευτυχία στη ζωή. Υπάρχει μόνο ένας αντικατοπτρισμός στον ορίζοντα. Λοιπόν, αγαπήστε αυτό
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ