kourdistoportocali.comPeopleHealthΚοιλιοπλαστική: Όσα πρέπει να ξέρετε

πλαστική χειρουργική

Κοιλιοπλαστική: Όσα πρέπει να ξέρετε

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, λύνει τις βασικότερες απορίες των υποψήφιων για την επέμβαση

Η κοιλιοπλαστική είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις, με πολύ καλά αποτελέσματα. Χρειάζεται, ωστόσο, να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για αυτήν, πριν μπούμε στο χειρουργείο, προκειμένου να έχουμε κάνει μια σωστή προεργασία σχετικά με την όλη διαδικασία και με την επιλογή του κατάλληλου πλαστικού χειρουργού.

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr) λύνει τις βασικότερες απορίες των υποψήφιων για την επέμβαση.

Είναι ο γιατρός μου εξειδικευμένος για την ασφαλή εκτέλεση της επέμβασης;
Όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί θα πρέπει να πιστοποιούνται από την Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής. Η πλαστική χειρουργική είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη ειδικότητα, που απαιτεί χρόνια εκπαίδευσης και κατάρτισης. Θα πρέπει να έχει την κατάρτιση, την εμπειρία και τις ικανότητες που απαιτούνται για ασφαλή και επιτυχημένα αποτελέσματα.

Πού εκτελείται η χειρουργική επέμβαση, σε ποια κλινική;
Η κοιλιοπλαστική, όπως και κάθε χειρουργική επέμβαση, πρέπει να πραγματοποιείται σε σύγχρονο νοσοκομείο, που να διαθέτει άριστα καταρτισμένο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και να διαθέτει σύγχρονη ιατρική τεχνολογία, παρέχοντας, έτσι, ασφάλεια στους ασθενείς.

Θα μπορούσα να δω φωτογραφίες ασθενών σας πριν από την επέμβαση και μετά;
Ένας εξειδικευμένος και έμπειρος πλαστικός χειρουργός πρέπει να διατηρεί αρχείο με φωτογραφίες πριν και μετά από ασθενείς, ώστε να σας δώσει μια ιδέα για την ποιότητα της εργασίας του.

Υπάρχουν διαθέσιμα σχόλια, που έχουν συνταχθεί από ασθενείς σας;
Η ανάγνωση σχολίων (πάντα ανώνυμα λόγω ιατρικού απορρήτου), που γράφτηκαν από ασθενείς του γιατρού σας, μπορεί να σας είναι χρήσιμη, ώστε να λάβετε μία επιπλέον εικόνα ως προς τον τρόπο που παρέχει τις ιατρικές του υπηρεσίες, το προσωπικό του και το περιβάλλον του ιατρείου του και του νοσοκομείου, με το οποίο συνεργάζεται.

Είμαι καλός υποψήφιος για κοιλιοπλαστική;
Ο πλαστικός χειρουργός σας θα εξετάσει την υγεία σας, το ιατρικό σας ιστορικό και τους στόχους της θεραπείας. Μετά από αξιολόγηση θα μπορέσει να σας απαντήσει αν η κοιλιοπλαστική θα σας δώσει τα αποτελέσματα που θέλετε.

Πώς θα γίνει η επέμβαση στη δική μου περίπτωση;
Ζητήστε από τον χειρουργό σας να σας εξηγήσει τη διαδικασία και τι περιλαμβάνεται στην χειρουργική επέμβαση. Για παράδειγμα, θα επιδιορθωθούν οι κοιλιακοί μύες και θα συνδυαστεί η κοιλιοπλαστική με λιποαναρρόφηση; Πού θα γίνουν οι τομές;

«Όταν ο βαθμός της χαλάρωσης είναι σχετικά μικρός, τότε επιλέγουμε μίνι κοιλιοπλαστική, η οποία πραγματοποιείται με χειρουργική τομή ακριβώς πάνω από το εφήβαιο. Σε μεγαλύτερου βαθμού χαλάρωση πραγματοποιείται κανονική κοιλιοπλαστική, με την τομή να επεκτείνεται από τη μια πλευρά στην άλλη, ενώ συχνά η επέμβαση συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση, για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Με την κοιλιοπλαστική γίνεται συρραφή μυών και αφαιρείται το περιττό δέρμα», εξηγεί ο κύριος Γαϊτάνης.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της χειρουργικής επέμβασης;
Ο χειρουργός σας θα πρέπει να σας εξηγήσει τους πιθανούς κινδύνους και τις επιπλοκές, ώστε να έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να λάβετε αποφάσεις σχετικά με τη μετεγχειρητική σας φροντίδα.

«Οι κίνδυνοι περιορίζονται πολύ, όταν η επέμβαση πραγματοποιείται από ειδικό πλαστικό χειρουργό, με διαπιστωμένη εμπειρία», τονίζει ο Δρ. Γαϊτάνης.

Ποια είναι η διαδικασία ανάρρωσης;
Ρωτήστε τον γιατρό σας για πόσο καιρό θα πρέπει να απουσιάσετε από την εργασία σας και αν θα έχετε κάποιους περιορισμούς, ειδικά τις πρώτες μέρες.

«Ο χρόνος αποκατάστασης συνήθως είναι μια εβδομάδα, αλλά η κανονική επάνοδος στις βαριές δραστηριότητες θα γίνει μετά από τέσσερις εβδομάδες», υπογραμμίζει ο ειδικός.

Πότε θα δω αποτελέσματα;
Οι περισσότεροι υποψήφιοι θέλουν να γνωρίζουν περίπου το πότε μπορούν να περιμένουν να δουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα μετά από την χειρουργική επέμβαση.

Εμφανίζονται σταδιακά και ο χρόνος ολοκλήρωσής τους εξαρτάται από ατομικούς παράγοντες. Στο τέλος της αποθεραπείας η κοιλιά εμφανίζεται σφικτή και γεροδεμένη.

Θα έχω ουλές από τη χειρουργική επέμβαση;
Κάθε χειρουργική επέμβαση αφήνει μια ουλή. Ο πλαστικός χειρουργός της επιλογής σας μπορεί να εξηγήσει πού θα είναι η ουλή και πόσο καλά θα εξασθενίσει με την πάροδο του χρόνου.

Οι χειρουργικές τομές διαφέρουν από άτομο σε άτομο, ανάλογα με το δέρμα, αλλά με την πάροδο του χρόνου βελτιώνονται στις περισσότερες περιπτώσεις. Άλλωστε βρίσκονται σε τέτοιο σημείο, ώστε να καλύπτονται από το εσώρουχο ή το μαγιό.

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

ΒΟΜΒΑ> Ξαφνικά κόπηκε το εμβόλιο της CureVac από την οποία οι Ευρωπαίοι είχαν παραγγείλει 500 εκατ. δόσεις!
Tρόμος από την “απάντηση” της Deutsche Bank στον Καθηγητή Βασιλακόπουλο του ΕΚΠΑ. Διαβάστε τι συνέβη
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ξαφνικά στο Ισραήλ, μέσα στο καλοκαίρι, θερίζουν οι ιογενείς λοιμώξεις σε ενήλικες και παιδιά!
ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ εξελίξεις στον πλανήτη. 4 ώρες Biden-Putin για τη προέλευση του ιού
ΕΚΤΑΚΤΟ> Αίφνης ο Fauci προαναγγέλει χάπια κατά της Covid-19. Σε λίγο θα μας πουν ότι αρκεί η βιταμίνη D, o ήλιος, η άσκηση και οι ρινικές πλύσεις με αλάτι Μεσολογγίου
Φοβερά νέα από το Ισραήλ. Σχεδόν 1 στους 4 από όσους νοσηλεύθηκαν με COVID-19 θα είχε σωθεί εάν δεν του έλειπε η βιταμίνη D!
-H ζωή του 21χρονου γιου μου δεν θα είναι ποτέ ίδια μετά τη 2η δόση του εμβολίου της Moderna λέει ο Timothy Harrington
Οι Έλληνες επιστήμονες S. Tsiodras, G. Magiorkinis, D. Paraskevis, E.G. Kostaki, G. Panayiotakopoulos, εμφανίζονται τον Ιανουάριο του 2020(!) να υπογράφουν μελέτη υπέρ της φυσικής προέλευσης του ιού!
Αγωνία για τη ζωή του Biden και των υπολοίπων ηγετών μετά τις εμφανίσεις τους στη Κορνουάλη
Αφού ως Επίτροπος της FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Μoderna στη συνέχεια προσελήφθη ως στέλεχος της Moderna!
Aπόκοσμος χρησμός Putin> Δεν υπάρχει ευτυχία στη ζωή. Υπάρχει μόνο ένας αντικατοπτρισμός στον ορίζοντα. Λοιπόν, αγαπήστε αυτό
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ