kourdistoportocali.comPeopleHealthΉλιος και Δέρμα: H κατάλληλη προετοιμασία για όμορφο μαύρισμα

beauty

Ήλιος και Δέρμα: H κατάλληλη προετοιμασία για όμορφο μαύρισμα

Πριν από οποιαδήποτε εξόρμηση στην παραλία επιβάλλεται μία ολοκληρωμένη απολέπιση και ενυδάτωση

Το ημερολόγιο δείχνει αρχές Ιουλίου και οι διακοπές δεν είναι μακριά. Για όσες θέλουν να αποκτήσουν ένα ομοιόμορφο μπρούτζινο χρώμα, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την προετοιμασία του δέρματος.

Η έκθεση στον ήλιο και στη θάλασσα μπορεί να επιφέρει ένα ακαλαίσθητο αποτέλεσμα, εάν το δέρμα δεν έχει προετοιμαστεί, δίνοντάς του «άγρια» όψη. Αλλά και στα άτομα με υπερβολική παραγωγή μελανίνης, είναι πιθανότερο να εμφανιστούν δυσχρωμίες ή εάν υπάρχουν να επιδεινωθούν.

Γι’ αυτό πριν από οποιαδήποτε εξόρμηση στην παραλία επιβάλλεται μία ολοκληρωμένη απολέπιση και ενυδάτωση.

«Θα πρέπει να γίνει ένας καθαρισμός – πίλινγκ, προκειμένου το δέρμα να είναι πιο λείο και φωτεινό και να κάνει φυσιολογική παραγωγή μελανίνης.

Τα πίλινγκ που εφαρμόζονται αυτήν την περίοδο είναι φυτικά και προσφέρουν απολέπιση, δηλαδή απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και ενυδάτωση, ενώ με τη χρήση αντηλιακού δεν προκαλούν αντίδραση στον ήλιο.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται συνήθως σε μία συνεδρία, ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε πολύ αφυδατωμένο δέρμα ή/και τραχύ σε ορισμένα σημεία,  μπορεί να χρειαστούν 2 και 3 συνεδρίες, με μεσοδιάστημα 7-10 ημερών», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη-Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Το πίλινγκ μπορεί να γίνει σε πρόσωπο και σώμα. Ειδικά στο σώμα μπορεί να εστιαστεί σε συγκεκριμένες περιοχές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, όπως αγκώνες, γόνατα και πέλματα.

Μετά την απολέπιση, η θεραπεία περιλαμβάνει την εφαρμογή ενυδατικών συστατικών σε μορφή κρέμας ή/και μεσοθεραπείας. Η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει στο πρόσωπο ή/και στο σώμα με βιταμινούχα υλικά.

Συχνά, η μεσοθεραπεία στο πρόσωπο συνδυάζεται με άλλες ενέσιμες θεραπείες, όπως baby botox, υαλουρονικό ή συνδυαστικά σκευάσματα μεσοθεραπείας και υαλουρονικού οξέος.

Η συνολική διάρκεια της θεραπείας (απολέπιση και ενυδάτωση) είναι περίπου μία ώρα και ολοκληρώνεται χωρίς να αφήνει εμφανή σημάδια.

Μηχανήματα σε ειδικές περιπτώσεις

Ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος ενδέχεται να απαιτηθεί η χρήση μηχανημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Σε άτομα με υπερκερατώσεις ή παραμελημένο δέρμα η αποκατάσταση γίνεται με ραδιοσυχνότητες και πολωμένο φως. Και αυτές οι θεραπείες ολοκληρώνονται σε μία συνεδρία, όμως σε πιο «δύσκολες» περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν και δύο. Οι ραδιοσυχνότητες και το πολωμένο φως, μπορούν να εφαρμοστούν ξεχωριστά ή σε συνδυασμό. Η συνδυαστική θεραπεία προσφέρει μεγαλύτερη διείσδυση στο δέρμα και βαθύτερη ενυδάτωση, επιτυγχάνοντας καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Εντούτοις, στα άτομα με ιστορικό υπερβολικής παραγωγής μελανίνης ή/και σπίλους αποφεύγονται αυτές οι θεραπείες κατά τη θερινή περίοδο», εξηγεί η Δρ., Σεφέρη-Δανιήλ.

Όπως η ίδια σημειώνει, σε περιόδους έντονης ηλιοφάνειας αποφεύγονται και τα πίλινγκ με δυνατά οξέα φρούτων (AHA) και ιχνοστοιχεία, καθώς η ζέστη και ο ήλιος, αυξάνουν την παραγωγή μελανίνης και μπορούν να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα, προκαλώντας τελικά πανάδες και άλλες δυσχρωμίες. Γι’ αυτό και αυτού του είδους οι θεραπείες εφαρμόζονται κατά κανόνα τους φθινοπωρινούς – χειμερινούς μήνες.

Καθοδήγηση από ειδικό

Τα  άτομα με σπίλους, ακμή και μελαγχρωματικές βλάβες, όπως πανάδες, φακίδες και κηλίδες γήρανσης, είναι σημαντικό πριν την έκθεση στον ήλιο και τη θάλασσα να επισκεφθούν έναν ειδικό, προκειμένου να τα καθοδηγήσει ως προς την προστασία του δέρματός τους και την αποφυγή περαιτέρω βλάβης. Το ίδιο και τα άτομα με φωτοαλλεργίες και φωτοευαισθησίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικός ο ρόλος των προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν, ακόμα και της διατροφής.

«Όσοι παρουσιάζουν προβλήματα στο δέρμα τους θα πρέπει να συμβουλεύονται τον ειδικό, καθώς έτσι μπορούν να προλάβουν δυσάρεστες εξελίξεις. Είναι ενδεικτικό ότι πολλοί άνθρωποι αποζητούν το μαύρισμα προκειμένου να καλύψουν ευρυαγγείες ή πανάδες κατά τα πρώτα χρόνια της εμφάνισής τους. Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός με την έκθεση στον ήλιο η βλάβη επεκτείνεται και τα βασικά προβλήματα γίνονται πολύ έντονα.

Το τρίπτυχο για το καλοκαίρι είναι καλός καθαρισμός, ενυδάτωση και  προφύλαξη από τον ήλιο, έτσι ώστε η μελανίνη που θα παραχθεί να είναι τόση όση χρειάζεται για να προσφέρει ένα ομοιόμορφο και γλυκό μπρούτζινο χρώμα. Το ζητούμενο είναι και να απολαύσουμε τις χαρές του καλοκαιριού και να πάρουμε τη βιταμίνη D που χρειάζεται ο οργανισμός, χωρίς δυσάρεστα αποτελέσματα. Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε καροτένιο μπορεί επίσης να βοηθήσει. Φυσικά η χρήση αντηλιακού αποτελεί απαράβατο κανόνα», τονίζει η Δρ. Σεφέρη-Δανιήλ.

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Από την επόμενη εβδομάδα στους ασθενείς το κοκτέιλ αντισωμάτων Ronapreve
Aμηχανία στο Ισραήλ που έχει εμβολιάσει ήδη 3 εκατ. με 3η δόση μετά την απόφαση της Αμερικανικής FDA να μην εγκρίνει τη μαζική χορήγησή της
Özlem Türeci-ΒionTech> Αν το mRNA καταλάβει λάθος μπορεί να επιτεθεί στον οργανισμό!
ΕΚΤΑΚΤΟ-ΒΟΜΒΑ> Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ αρνήθηκε τη μαζική χορήγηση της 3ης δόσης!
Μόλις το 28% του ρωσικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως. Τι δείχνουν τα παγκόσμια στοιχεία
Lord (Jacob) Rothschild-VIDEO> Πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε τη Κλιματική Αλλαγή και ο ιός μας τράβηξε την προσοχή από αυτό το σοβαρό ζήτημα…”
Πέθανε από κοροναιό γνωστός γιατρός της Καβάλας πλήρως εμβολιασμένος
Ο Πρίγκιπας Φίλιππος πήρε μαζί του στην αιώνια σιωπή και τη διαθήκη του. Πολλά μπορεί να υποθέσει κανείς
Ηχηρό ράπισμα από Συμβουλευτική Επιτροπή (VRBPAC) του FDA κατά της τρίτης δόσης εμβολίου σε υγιείς Αμερικανούς
Bill Maher> Τα συστημικά ΜΜΕ δεν λένε όλη την αλήθεια για τα πραγματικά κρούσματα Covid μεταξύ εμβολιασμένων
Πιο ομορφάντρες από τους Brad Pitt και Bradley Cooper θα γίνουν ο Κυριάκος με τον Αλέξη μετά τη Δευτέρα που έχουν προγραμματίσει την 3η δόση του εμβολίου
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις είτε είσαι εμβολιασμένος είτε όχι