kourdistoportocali.comIpeopleHealthΓήρανση: μπορεί να επιβραδυνθεί;

αντιγήρανση

Γήρανση: μπορεί να επιβραδυνθεί;

Τα τελευταία 60 χρόνια, γυναίκες και άνδρες έχουν κερδίσει, κατά μέσο όρο, 14 επιπλέον χρόνια ζωής

Από τον 18ο αιώνα, η ανθρωπότητα δεν σταματά να κινείται σε ταχύτατους ρυθμούς, πραγματοποιώντας διαρκώς νέες ανακαλύψεις και σημειώνοντας ολοένα και μεγαλύτερη πρόοδο. Για καλό, φυσικά: η πρόοδος στον τομέα της ιατρικής και της διατροφής επεκτείνει όλο και περισσότερο το προσδόκιμο της ζωής μας. Τα τελευταία 60 χρόνια, γυναίκες και άνδρες έχουν κερδίσει, κατά μέσο όρο, 14 επιπλέον χρόνια ζωής.

Αλλά και για κακό… Οι επιπτώσεις της ρύπανσης έχουν γίνει αισθητές σε πολλές μεγάλες πόλεις του κόσμου. Η τρύπα στο στρώμα του όζοντος επιφέρει επίπεδα UV που σπάνε κάθε ρεκόρ, και η εξάπλωση του Internet, των e-mail, της κοινωνικής δικτύωσης, των smartphones, μολονότι αρχικά δημιούργησαν ένα αναμενόμενο κύμα ευφορίας, έχουν πλέον ως αποτέλεσμα την αύξηση του καθημερινού άγχους.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ;
Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό και να καταφέρουμε να το πράξουμε, έπρεπε πρώτα να κατανοήσουμε πώς δημιουργούνται τα σημάδια της γήρανσης, πριν καν γίνουν ορατά. Η απάντηση βρίσκεται στο Εκθεσίωμα, επισημαίνει η Dr Anne Bouloc MD PhD, Vichy International Medical Director.

Το Εκθεσίωμα είναι ένας επιστημονικός όρος που αναδύθηκε το 2005 και ο οποίος συνδέει τη δημόσια υγεία με την έκθεση στο εξωτερικό περιβάλλον. Ορίζεται ως η σωρευτική μέτρηση των περιβαλλοντικών επιδράσεων και των συναφών βιολογικών αποκρίσεων καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένων του περιβάλλοντος, της συμπεριφοράς και των ενδογενών διεργασιών.

Η ολιστική αυτή προσέγγιση είναι ένας νέος τρόπος κατανόησης τόσο της υγείας όσο και της επιδερμίδας. Σαν προστατευτικό όργανο, η επιδερμίδα επηρεάζεται άμεσα από το Εκθεσίωμα. Αυτό οφείλεται τόσο στη λειτουργία της ως φραγμός ενάντια σε επιθετικούς παράγοντες όπως οι ακτίνες UV και η ρύπανση, όσο και στο γεγονός ότι αντανακλά τις εσωτερικές καταπονήσεις όπως την κόπωση, το άγχος και τη μη ισορροπημένη διατροφή.

Ο ρόλος των ακτινών UV, και ιδίως των UVA μεγάλου μήκους κύματος, στην υποβάθμιση της ποιότητας της επιδερμίδας έχει προσδιοριστεί τόσο βιολογικά όσο και κλινικά. Η σημασία της καθημερινής έκθεσης ποσοτικοποιήθηκε μέσω μελέτης που διεξήχθη το 2013 σε 298 άτομα και η οποία κατέδειξε ότι το 80% των σημαδιών γήρανσης οφείλονται στην έκθεση. Οι δυσχρωμίες, η τραχιά υφή και οι ρυτίδες, κυρίως γύρω από τα χείλη, είναι οι βασικότερες επιπτώσεις της ακτινοβολίας UV.

Από βιολογικής πλευράς, διαπιστώνεται: Πρόκληση  σημαντικού  οξειδωτικού  στρες στο χόριο.

Οι επιπτώσεις όμως δεν τελειώνουν εδώ, αφού επηρεάζονται όλες οι λειτουργίες της επιδερμίδας.

Επομένως, παρατηρείται: Αύξηση δυσχρωμιών, Μείωση ενυδάτωσης,

Μείωση σφρίγους και πυκνότητας επιδερμίδας.

Επομένως, η επιδερμίδα υφίσταται καθημερινά πλειάδα βιολογικών βλαβών, οι οποίες συσσωρεύονται και πλήττουν τη νεανικότητά της μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο. Για πολύ καιρό, οι βλάβες αυτές παραμένουν αόρατες. Τα πρώτα ορατά σημάδια περιλαμβάνουν την ξηρότητα, τη θαμπάδα και την ανομοιομορφία στην επιδερμίδα. Έπειτα, εμφανίζονται κηλίδες, σχηματίζονται ρυτίδες και η επιδερμίδα χάνει τη σφριγηλότητά της.

Θα ζήσουμε περισσότερο… Στόχος μας, λοιπόν, πρέπει να είναι και το να μεγαλώσουμε όμορφα, αρχίζοντας, σήμερα κιόλας, να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις για την υγεία και τη νεανικότητα της επιδερμίδας μας.

Με οδηγό τους τη δέσμευση αυτή, τα Εργαστήρια Vichy δημιούργησαν το Slow Âge, την πρώτη καλλυντική περιποίηση με 3 ενεργά συστατικά και ισχυρό φίλτρο προστασίας ενάντια ακόμα και στις μεγάλου μήκους κύματος UVa, ικανή να επιβραδύνει την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης διορθώνοντάς τα πριν δημιουργηθούν. Η νέα αυτή προσέγγιση στην αντιγήρανση ενσαρκώνεται μέσα από μια δραστική σύνθεση, για την οποία  επιλέχθηκαν τρία ενεργά συστατικά: αντιοξειδωτική ρίζα Βαϊκαλίνης, Bifidus προϊόν προβιοτικών, και Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy. Τα φίλτρα UVa/UVB επιλέχθηκαν προσεκτικά για να προσδώσουν υπέροχη υφή σε μια σύνθεση που μειώνει τον αντίκτυπο του Εκθεσιώματος και επιβραδύνει τη γήρανση της επιδερμίδας.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE iPEOPLE