kourdistoportocali.comPeopleHealthΓίνονται θεραπείες αντιγήρανσης και ανανέωσης του προσώπου το καλοκαίρι;

beauty

Γίνονται θεραπείες αντιγήρανσης και ανανέωσης του προσώπου το καλοκαίρι;

Η μεσοθεραπεία ενδείκνυται για την καταπολέμηση της αφυδάτωσης, της χαλάρωσης του δέρματος και της φωτογήρανσης

Φιλικές προς το δέρμα παραμένουν η μεσοθεραπεία και οι θεραπείες microneedling κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επιτρέποντας σε γυναίκες και άνδρες να ανανεωθούν εμφανισιακά πριν από τις διακοπές χωρίς να αποκλείεται η έκθεσή τους στον ήλιο.

Όπως μας εξηγεί η πλαστική χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεωργία Κατσούλη, η γήρανση είναι μια πολυπαραγοντική διαδικασία που επηρεάζει κάθε όργανο στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος, το οποίο λεπταίνει,  χάνει την υγρασία, την ελαστικότητα και το υγιές χρώμα του και εμφανίζει ρυτίδες, χαλάρωση και δυσχρωμίες. Οι ιστολογικές αλλαγές που σχετίζονται με τη γήρανση του δέρματος περιλαμβάνουν την διαταραχή στη μικροκυκλοφορία στη μέση στιβάδα του, το χόριο, καθώς και ποσοτικές μεταβολές στο κολλαγόνο. Για την αντιμετώπιση αυτών των επιπτώσεων του χρόνου στο δέρμα του προσώπου, γυναίκες και άνδρες έχουν στη διάθεσή τους πλείστες θεραπευτικές επιλογές, άλλες επεμβατικές και άλλες όχι.

«Οι πιο διαδεδομένες θεραπείες αντιγήρανσης και ανανέωσης του προσώπου έχει καθιερωθεί να γίνονται πριν από την έναρξη του καλοκαιριού ή να διακόπτονται κατά τη διάρκειά του, λόγω της βλαβερής επίδρασης της ηλιακής ακτινοβολίας και των υψηλών θερμοκρασιών. Όμως, υπάρχουν θεραπείες που παραμένουν φιλικές σ’ αυτή την εποχή και που μπορούν να χαρίζουν στο δέρμα τη χαμένη σφριγηλότητά του, να εξασφαλίζουν τη βελτίωση της όψης του, χωρίς η εφαρμογή τους να αποτελεί εμπόδιο να χαρούν τις διακοπές τους όσοι τις επιλέγουν. Η μεσοθεραπεία είναι μία από αυτές», επισημαίνει η Δρ. Κατσούλη.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι προτιμούν τη συγκεκριμένη μέθοδο αναζωογόνησης και τόνωσης του δέρματος, εξαιτίας του τρόπου εφαρμογής, του αποτελέσματος και της ασφάλειας που παρέχει. Σε αντίθεση με άλλες θεραπείες, η εφαρμογή των οποίων δεν ενδείκνυνται πριν από την έκθεση στον ήλιο λόγω των παρενεργειών που μπορούν να προκαλέσουν (ερυθρότητα, οίδημα, μελανιές, κεφαλαλγία), η μεσοθεραπεία δεν έχει αυτόν τον περιορισμό γιατί εφαρμόζεται σε ανώτερες στοιβάδες του δέρματος και χωρίς να προκαλεί μυοχάλαση όπως το botox/dysport που το περιεχόμενό τους εγχύεται στο μυ και μέχρι να ολοκληρωθεί η δράση του συνιστάται η αποφυγή οποιασδήποτε άσκησης.

«Η μεσοθεραπεία ενδείκνυται για την καταπολέμηση της αφυδάτωσης και της χαλάρωσης του δέρματος και της φωτογήρανσης και αφορά στη μη επεμβατική διαδερμική έγχυση βιταμινών (Α, Β, C, D, E), ενζύμων (Q10), αμινοξέων, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, καθώς και υαλουρονικού οξέος και φυσικών φυτικών εκχυλισμάτων στο δέρμα, τα οποία διεγείρουν τη βιοσυνθετική ικανότητα των ινοβλαστών και διευκολύνουν την αλληλεπίδραση μεταξύ των κυττάρων που αποσκοπούν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης», σημειώνει περαιτέρω η Δρ. Κατσούλη. Οι βιταμίνες που εγχύονται στο δέρμα έχουν αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση,  το υαλουρονικό οξύ προκαλεί βαθιά ενυδάτωση, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τα αμινοξέα-πολυπεπτίδια βοηθούν στη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης.

Υπάρχουν δύο είδη μεσοθεραπείας προσώπου, η ενέσιμη και η μη ενέσιμη. Στην πρώτη η έγχυση του διαλύματος γίνεται με ιδιαίτερα λεπτές βελόνες (αυτές που χρησιμοποιούνται για τη χορήγηση ινσουλίνης) σε συγκεκριμένο τμήμα του χορίου, ενώ στη δεύτερη η εισαγωγή στο δέρμα γίνεται με την εφαρμογή roller ή με ειδική συσκευή micro- needling, οι  οποίες δημιουργούν μικροσκοπικά κανάλια στο δέρμα, μέσω πολύ μικρών βελονών. Οι βελόνες αυτές εισχωρούν στο δέρμα σε βάθος 1-4 χιλιοστών, βελτιώνοντας την μικροκυκλοφορία και την οξυγόνωση των ιστών. Ο οργανισμός, για να επουλώσει τους αόρατους και απολύτως ελεγχόμενους μικροτραυματισμούς που προκαλούνται στο δέρμα διεγείρει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, αναπλάθοντάς το, σβήνοντας τις λεπτές ρυτίδες και εμποδίζοντας τη δημιουργία νέων.

Εκτός από το πρόσωπο η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στον λαιμό, το ντεκολτέ και το υπόλοιπο σώμα. Δεν έχει ηλικιακό περιορισμό και λειτουργεί τόσο προληπτικά όσο και διορθωτικά. Στα άτομα ηλικίας έως 30 ετών προσφέρει ενυδάτωση και λάμψη, καθώς και καθυστέρηση της εμφάνισης των πρώτων ρυτίδων, στους λίγο μεγαλύτερους ανθρώπους προσφέρει επιπλέον και ομαλοποίηση των λεπτών γραμμών και βελτίωση της ελαστικότητας, ενώ σε άτομα άνω των 45 ετών η μεσοθεραπεία διορθώνει τα  σημάδια της γήρανσης σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Αντενδείξεις υπάρχουν αλλά είναι περιορισμένες. Αφορούν σε ενεργό λοίμωξη ή φλεγμονή του δέρματος,  αυτοάνοσες νόσους, αλλεργία στα συστατικά, κύηση, θηλασμό, διαταραχές πήξης του αίματος, διαβήτη και καρκίνο.

Είναι μια απολύτως ασφαλής διαδικασία, που δεν έχει παρενέργειες, ούτε απαιτείται χρόνος αποθεραπείας μετά την εφαρμογή της. Ολοκληρώνεται συνήθως σε 4 συνεδρίες, μεταξύ των οποίων απαιτείται  διάστημα 15-20 ημερών. Είναι ανώδυνη, ιδίως όταν χρησιμοποιηθεί αναισθητική κρέμα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία και για τη διατήρηση τους -μετά τον πρώτο αυτόν κύκλο θεραπειών- απαιτούνται επαναληπτικές συνεδρίες ανά  4-6 μήνες.

«Η μεσοθεραπεία προσφέρει επιπλέον ενυδάτωση του δέρματος, μείωση των ρυτίδων και της θαμπάδας, και βελτίωση της σφριγηλότητας. Το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό, οι παρενέργειες -εάν υπάρξουν- είναι αμελητέες, μετά την εφαρμογή της δεν υπάρχουν περιορισμοί, δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης και  το δέρμα δεν χρειάζεται εξειδικευμένη περιποίηση, παρά μόνο τακτική ενυδάτωση και εφαρμογή αντηλιακού με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 για τις πρώτες 10 ημέρες. Οπότε αποτελεί την ιδανική λύση για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τις διακοπές τους έχοντας ένα ανανεωμένο πρόσωπο», καταλήγει η Δρ. Γεωργία Κατσούλη.

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Financial Times> O ιός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του 2019. Η Κίνα αρνείται να επιτρέψει νέα έρευνα!
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Aναθυμιάσεις οξυδέρκειας στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Μάχη ζωής με τον ιό δίνουν γνωστός τραγουδιστής (ανεμβολίαστος) και πασίγνωστος επιχειρηματίας αυτοκινήτου (εμβολιασθής). 35χρονος στη Κόρινθο πέθανε μετά το εμβόλιο
Tι συμβαίνει στο Ισραήλ; Απογοήτευση ανάμεσα στους κατοίκους καθώς ο πιο εμβολιασμένος πληθυσμός του κόσμου πέφτει εκ νέου στη δίνη της πανδημίας
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
ΒΟΜΒΑ από το Johns Hopkins> Μηδέν θάνατοι από COVID ανάμεσα σε 48.000 παιδιά κάτω των 18 χρόνων
ΕΚΤΑΚΤΟ> Η Ιαπωνική Shionogi ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους για το χάπι κατά της COVID
IΣΡΑΗΛ ΝΕΟ> Πότε θα χρειαστείς 3η δόση. Στο 16% η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι της Delta μετά το 6μηνο