kourdistoportocali.comPeopleHealthΈσω επιφάνεια των μηρών

Αισθητική Χειρουργική

Έσω επιφάνεια των μηρών

Τα «όπλα» στη μάχη με τη χαλάρωση

Αποτελεί μία από τις συχνότερες «εστίες» αισθητικών προβλημάτων που αναζητούν λύση, κυρίως ενόψει του καλοκαιριού. Η έσω επιφάνεια των μηρών παρουσιάζει εντονότερη χαλάρωση σε σχέση με άλλες περιοχές του σώματος και μάλιστα, μερικές φορές, σε άτομα που εκ πρώτης όψεως δεν δικαιολογείται.

Οι αιτίες που η συγκεκριμένη περιοχή υποκύπτει εύκολα στο νόμο της βαρύτητας είναι ποικίλες, με κυριότερη τις αυξομειώσεις βάρους, είτε λόγω δίαιτας, είτε λόγω τοκετού. Εντούτοις, σημαντικό ρόλο παίζει και η γήρανση αλλά και η κληρονομικότητα. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα νεαρής ηλικίας που, παρότι γυμνάζονται και τρέφονται σωστά, εμφανίζουν χαλάρωση στους μηρούς και χρειάζονται βοήθεια τοπικά.

Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, η χαλάρωση στην έσω επιφάνεια των μηρών μπορεί να αντιμετωπιστεί με μη επεμβατικές ή επεμβατικές μεθόδους της Αισθητικής/Πλαστικής Χειρουργικής, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

«Οι περιπτώσεις δεν είναι όλες ίδιες και για κάθε περίπτωση η αντιμετώπιση είναι διαφορετική.  Σε ορισμένες υπάρχει εντοπισμένη περίσσεια λίπους, σε άλλες συνδυασμός περίσσειας λίπους και δέρματος, σε κάποιες μόνο περίσσεια δέρματος λόγω μεγάλης απώλειας βάρους και σε άλλες μόνο χαλάρωση λόγω γήρανσης ή γονιδίων.

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι επιλέγουν να βαδίζουν σε μια συντηρητική θεραπεία, με σταδιακό αποτέλεσμα.  Εντούτοις, όταν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο, οι επεμβατικές θεραπείες είναι μονόδρομος», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS) και συνεχίζει «Είναι πολύ σημαντικό να έχει γίνει σωστή αξιολόγηση και ενημέρωση από το γιατρό,  έτσι ώστε να συναποφασιστεί το ποια μέθοδος θα εφαρμοστεί, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Μικρής και μέτριας βαρύτητας προβλήματα

Για μικρής και μέτριας βαρύτητας προβλήματα περίσσειας λιπώδους ιστού και χαλάρωσης δέρματος η θεραπεία γίνεται με ειδικά μηχανήματα (λέιζερ, ραδιοσυχνότητες, υπερήχους κ.ά.) που κάνουν σύσφιξη και λιπόλυση, σε συνδυασμό με ενέσιμη μεσοθεραπεία (πολυβιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, υαλουρονικό, ένζυμα κ.ά.), που ενεργοποιεί την κολαγονογένεση.

Μια άλλη επιλογή μεσοθεραπείας, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με τα μηχανήματα, είναι η αυτόλογη (PRP). Η διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη αιμοπεταλίων από το πλάσμα του ίδιου του ασθενούς -μετά από ειδική επεξεργασία- την προσθήκη επιπλέον ιχνοστοιχείων και έγχυση στην περιοχή που παρουσιάζει το πρόβλημα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου και επιτυγχάνεται ανάπλαση και καλύτερη σύσφιξη στην «πάσχουσα» περιοχή.

«Τα μηχανήματα αναδιαμορφώνουν πραγματικά ανώδυνα τα σημεία χαλάρωσης του σώματος και “δίνουν” πολύ καλό περίγραμμα, χωρίς ατέλειες. Όταν το πρόβλημα είναι πιο έντονο, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και νήματα ενίσχυσης του κολλαγόνου. Σε ακόμη πιο έντονα προβλήματα μπορεί να γίνει τοπική λιποαναρρόφηση με συσκευή υπερήχων ή λέιζερ ή κλασική λιποαναρρόφηση με κάνουλες, λύνοντας οριστικά το πρόβλημα», εξηγεί η Δρ Σεφέρη – Δανιήλ.

Οι παραπάνω θεραπείες διενεργούνται στο ιατρείο, με ή χωρίς τοπική αναισθησία και τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε 4-6-8  συνεδρίες, με ένα μεσοδιάστημα 7-15-20 ημερών, ανάλογα με την περίπτωση.

Μεγάλης βαρύτητας προβλήματα

Σε περιπτώσεις μεγάλης απώλειας βάρους, όπως μετά από βαριατρικές επεμβάσεις, όπου η ανόρθωση με τις μη επεμβατικές μεθόδους δεν μπορεί να επιτευχθεί, ο γιατρός στρέφεται στην αποκατάσταση της αντιαισθητικής περίσσειας δέρματος και χαλάρωσης με το κυκλοτερές λίφτινγκ μηρών (τομή γύρω από το μηρό).

Σε άλλες περιπτώσεις, όπου παράλληλα με τη χαλάρωση υπάρχει και αυξημένο τοπικό λίπος, μέσω της τομής μπορεί να γίνει και αφαίρεση λιπώδους ιστού.

Το λίφτινγκ μηρών γίνεται με γενική ή επισκληρίδιο αναισθησία και απαιτεί 1-2 διανυκτερεύσεις στην κλινική. Το μετεγχειρητικό στάδιο διαρκεί 30-40 ημέρες, διάστημα κατά το οποίο απαιτείται η χρήση ειδικού κορσέ. Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμο.

Η χαλάρωση των μηρών, συνήθως, συνυπάρχει με τη χαλάρωση των γλουτών, οπότε συχνά τα δύο προβλήματα αντιμετωπίζονται ταυτόχρονα. Το λίφτινγκ μηρών μπορεί να φτάσει μέχρι και την περιοχή του γόνατος, αντιμετωπίζοντας την τοπική χαλάρωση και σ’ αυτό το σημείο.

«Όταν το πρόβλημα είναι μικρότερης βαρύτητας μπορεί να αποφευχθεί η μεγάλη επέμβαση και  να γίνει η αποκατάσταση μέσω μίας “αφανούς” τομής, σε σχήμα ημισελήνου, στη μηροβουβωνική πτυχή.  Και σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται η χρήση ειδικού κορσέ στο μετεγχειρητικό στάδιο, το οποίο όμως έχει μικρότερη διάρκεια, περίπου 10-15 ημερών», τονίζει η Δρ. Σεφέρη – Δανιήλ.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Financial Times> O ιός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του 2019. Η Κίνα αρνείται να επιτρέψει νέα έρευνα!
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Aναθυμιάσεις οξυδέρκειας στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Tι συμβαίνει στο Ισραήλ; Απογοήτευση ανάμεσα στους κατοίκους καθώς ο πιο εμβολιασμένος πληθυσμός του κόσμου πέφτει εκ νέου στη δίνη της πανδημίας
Μάχη ζωής με τον ιό δίνουν γνωστός τραγουδιστής (ανεμβολίαστος) και πασίγνωστος επιχειρηματίας αυτοκινήτου (εμβολιασθής). 35χρονος στη Κόρινθο πέθανε μετά το εμβόλιο
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
ΒΟΜΒΑ από το Johns Hopkins> Μηδέν θάνατοι από COVID ανάμεσα σε 48.000 παιδιά κάτω των 18 χρόνων
ΕΚΤΑΚΤΟ> Η Ιαπωνική Shionogi ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους για το χάπι κατά της COVID
IΣΡΑΗΛ ΝΕΟ> Πότε θα χρειαστείς 3η δόση. Στο 16% η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι της Delta μετά το 6μηνο