kourdistoportocali.comPeopleHealthΕνυδατωμένο πρόσωπο και το καλοκαίρι: Πώς επιτυγχάνεται;

beauty

Ενυδατωμένο πρόσωπο και το καλοκαίρι: Πώς επιτυγχάνεται;

Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε το δέρμα μας και για να το διατηρήσουμε νεανικό και λαμπερό

 Η έκθεσή μας στην έντονη ηλιακή ακτινοβολία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μαζί με τις βουτιές στο θαλασσινό νερό ή στο χλώριο της πισίνας, αφαιρούν τη λάμψη από την επιδερμίδα μας. Το πρόσωπό μας αφυδατώνεται, «σταφιδιάζει», γεμίζει ρυτίδες και οι ήδη υπάρχουσες μπορεί να γίνουν ακόμη πιο βαθιές.

Τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτές τις συνθήκες, για να προστατεύσουμε το δέρμα μας και για να το διατηρήσουμε νεανικό και λαμπερό;

Γιατί, ας μην ξεχνάμε, ένα πολύ καλά ενυδατωμένο δέρμα μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικά ενάντια στη φθορά του χρόνου, αλλά και των εξωτερικών παραγόντων -όπως η έκθεση στον ήλιο και στο αλάτι, που συζητάμε εδώ- που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη γήρανση.

Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, αναλύει τις ιδανικές θεραπείες ενυδάτωσης ενόψει των καλοκαιρινών μας διακοπών.

Ενέσιμη ενυδάτωση σε βάθος: Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό

Για άμεση ενυδάτωση στο πρόσωπο, την πιο δραστική λύση την προσφέρει η εφαρμογή της μεσοθεραπείας και το υαλουρονικό οξύ. Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σημεία του προσώπου, στον λαιμό και στο ντεκολτέ.

Πώς γίνεται: Η εφαρμογή γίνεται με σύριγγες, που έχουν μία πολύ μικρή και λεπτή βελόνα, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα στον λιπώδη ιστό και να έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Αποτελεί μια εντελώς ανώδυνη μέθοδο και τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα, που χρησιμοποιούνται, είναι απόλυτα ασφαλή και τονώνουν το δέρμα. Η προσθήκη υαλουρονικού οξέος, στο κοκτέιλ των θρεπτικών συστατικών, έχει ως αποτέλεσμα τη συγκράτηση νερού στο δέρμα, με αποτέλεσμα τη βαθιά ενυδάτωσή του.

Διάρκεια αποτελέσματος: Το αποτέλεσμα έχει διάρκεια από 4 έως 6 μήνες.

Μεσοθεραπεία PRP Dracula Therapy

Η μεσοθεραπεία PRP είναι αυτόλογη μεσοθεραπεία, καθώς βασίζεται στο ίδιο μας το αίμα και επικεντρώνεται στα πολύτιμα συστατικά του, χαρίζοντας τροφή στο δέρμα μας.

Πώς γίνεται: O γιατρός λαμβάνει μικρό δείγμα αίματος, όπως ακριβώς γίνεται σε μία απλή γενική εξέταση αίματος. Στη συνέχεια γίνεται φυγοκέντρηση και το αίμα διαχωρίζεται σε ερυθρά και σε λευκά αιμοσφαίρια, πλάσμα και αιμοπετάλια. Η λεγόμενη αυτόλογη μεσοθεραπεία βασίζεται στους αυξητικούς παράγοντες, που περιέχονται στα αιμοπετάλια μαζί με το πλάσμα. Αυτό το πλούσιο PRP μείγμα εγχύεται με πολύ μικρή και λεπτή βελόνα σε διαφορετικά επίπεδα μέσα στο δέρμα, σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Έτσι επιτυγχάνεται αύξηση της ελαστικότητας, παραγωγή κολλαγόνου, αλλά και λάμψη.

Διάρκεια αποτελέσματος: Το αποτέλεσμά της διαρκεί περισσότερο από οποιασδήποτε άλλης παραδοσιακής μεσοθεραπείας, χάρη στην αυτόλογή της δράση και έχει διάρκεια έως και έναν χρόνο.

«Σβήσιμο» ρυτίδων με botox και υαλουρονικό

Το botox και το υαλουρονικό οξύ σβήνουν τις ρυτίδες και προστατεύουν τις ήδη υπάρχουσες από το να γίνουν βαθύτερες.

Botox: Το botox δρα πάνω στον μυ, αναστέλλει τη μετάδοση του νευρικού ερεθίσματος και εμποδίζει τις συσπάσεις. Απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες ανεξαρτήτου ηλικίας και καταπολεμά ρυτίδες έκφρασης, όταν πλέον η κούραση γύρω από την περιοχή των ματιών και του μετώπου είναι ορατή. Η θεραπεία με botox είναι μια ακίνδυνη, μη επεμβατική εφαρμογή, αφού η ποσότητα του φαρμάκου, που χρησιμοποιείται, είναι αμελητέα και απόλυτα ελεγχόμενη. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά και περιλαμβάνει λεπτές ενέσεις στην περιοχή του μεσόφρυου, του μετώπου ή των ματιών, οι οποίες ακινητοποιούν τους μυς, που προκαλούν τις ρυτίδες. Κατόπιν συνεχίζουμε κανονικά τις δραστηριότητές μας, αφού η θεραπεία δεν αφήνει ίχνη και δεν απαιτεί συγκεκριμένες προφυλάξεις μετά την εφαρμογή της. Τις επόμενες ημέρες παρατηρείται σταδιακή μείωση των ρυτίδων έκφρασης και τα αποτελέσματα διαρκούν για περίπου 6 με 8 μήνες.

Υαλουρονικό οξύ: Το υαλουρονικό οξύ είναι αρκετά διαδεδομένο στο πρόσωπο, για να διορθώσουμε τις λεγόμενες ρινοπαρειακές αύλακες, δηλαδή τις βαθιές γραμμές, οι οποίες ξεκινούν από τη μύτη και πηγαίνουν προς το στόμα. Επίσης εφαρμόζεται για να τονιστούν τα ζυγωματικά στο πρόσωπο, που λόγω απώλειας βάρους ή λόγω της διαδικασίας της γήρανσης έχουν χάσει τον όγκο τους. Η επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Υπάρχει περίπτωση μετά την εφαρμογή να εμφανιστεί κάποια μικρή εκχύμωση ή μελανιά, που, όμως, σταδιακά υποχωρούν. Το αποτέλεσμα διαρκεί έως και έναν χρόνο.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE