kourdistoportocali.comPeopleHealthΕλληνοκινεζική συνεργασία σε θέματα Ανδρολογίας – Αντιγήρανσης – Γονιμότητας

Ανδρολογικό Ινστιτούτο

Ελληνοκινεζική συνεργασία σε θέματα Ανδρολογίας – Αντιγήρανσης – Γονιμότητας

Επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Chaoyang του Πεκίνου στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών

Οι διεργασίες για την ενίσχυση της Ελληνοκινεζικής συνεργασίας στον τομέα της Ανδρολογίας συνεχίστηκαν και τον Δεκέμβριο, με την επίσκεψη τριμελούς αντιπροσωπείας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Chaoyang του Πεκίνου.

Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο είχε την χαρά να υποδεχθεί τον καθηγητή ουρολογίας Dr Zhang Xiao Dong, την καθηγήτρια γυναικολογίας Dr Liang Jin Feng και τον χειρουργό ουρολόγο – ανδρολόγο Dr Long Tian.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και να δουν από κοντά τις πρακτικές κατά την εξέταση, διάγνωση και θεραπεία διάφορων περιστατικών. Επιπλέον είδαν από κοντά τις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, στο οποίο πραγματοποιούνται οι επεμβάσεις.

Στις συζητήσεις των δύο πλευρών αποφασίστηκαν τα εξής 3 οργανωτικά βήματα:

  • Άμεση κλινική και χειρουργική εκπαίδευση (workshops) νέων ιατρών στην Κίνα και την Ελλάδα με ζωντανά χειρουργεία είτε στην Αθήνα, είτε στο Πεκίνο.
  • Εικονική εκπαίδευση με χρήση Simulation Center (προσομοιωτικό κέντρο) όπου θα παρακολουθούν διαδραστικά ιατροί και από τις δύο χώρες.
  • Δημιουργία Ιδρύματος (Foundation) ελληνοκινεζικής συνεργασίας με στόχο την οργάνωση κοινής στρατηγικής αντιμετώπισης της ιατρικής πράξης και έρευνας σε θέματα Ανδρολογίας, Αντιγήρανσης και Γονιμότητας σε διεθνές επίπεδο.

O Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών (αριστερά) και ο διακεκριμένος καθηγητής Γεώργιος Χρούσος (δεξιά)

Όπως ανέφερε ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών: «Η συνεργασία θα συνεχιστεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με περαιτέρω επαφές και επισκέψεις, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και κοινές συμμετοχές σε χειρουργικές επεμβάσεις σε Αθήνα και Πεκίνο, οι οποίες θα χρησιμεύσουν στην πλήρη κατανόηση των πιο σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών, που χρησιμοποιούνται στις δύο χώρες».

Συμφωνήθηκε επίσης η διοργάνωση από κοινού επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων, με τη συμμετοχή επιστημόνων διεθνούς ακτινοβολίας. Τα συνέδρια και τα σεμινάρια αυτά, εκτός από την προφανή επιστημονική τους αξία, θα συμβάλουν καθοριστικά και στην προβολή των δύο χωρών, ως πόλων έλξης ιατρικού τουρισμού.

Ο καθηγητής Zhang Xiao Dong υπογράμμισε: «Ελλάδα και Κίνα θεωρούνται σε Ευρώπη και Ασία οι χώρες, στις οποίες οι πιο πολλές επιστήμες έκαναν το ξεκίνημά τους. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, μέσα από την συνεργασία μας, η καινοτομία και η εξέλιξη να επιστρέψουν στις κοιτίδες τους και να προάγουμε την επιστήμη μας, πάντα με γνώμονα τον άνθρωπο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του».

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επί των αρχών ότι η συνεργασία θα είναι αμοιβαία επωφελής και ότι η ανταλλαγή κλινικής χειρουργικής εμπειρίας και ερευνητικής εμπειρίας θα είναι το αμέσως επόμενο βήμα.

«Η επόμενη συνάντηση συμφωνήθηκε να λάβει χώρα στο Πεκίνο, στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου οι Κινέζοι φίλοι μας θα οργανώσουν εκεί χειρουργεία για εκτέλεση και ζωντανή πρακτική για εκπαίδευση, όπως επίσης και ανταλλαγή tips and tricks μεταξύ των δύο ομάδων», εξήγησε ο κύριος Κωνσταντινίδης.

Και πρόσθεσε: «Επόμενος στόχος είναι η κοινή οργάνωση σεμιναρίων και συνεδρίων είτε στην Ελλάδα, είτε στην Κίνα. Οι διεργασίες αυτές υπολογίζουμε να διαρκέσουν έως και ένα έτος (12 μήνες)».

Στις συναντήσεις με τους Κινέζους επιστήμονες συμμετείχε από ελληνικής πλευράς και ο διακεκριμένος καθηγητής Γεώργιος Χρούσος, ο οποίος θα πρωτοστατήσει στην δημιουργία Παγκόσμιου Κέντρου Αντιγήρανσης.

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Financial Times> O ιός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του 2019. Η Κίνα αρνείται να επιτρέψει νέα έρευνα!
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Aναθυμιάσεις οξυδέρκειας στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
Μάχη ζωής με τον ιό δίνουν γνωστός τραγουδιστής (ανεμβολίαστος) και πασίγνωστος επιχειρηματίας αυτοκινήτου (εμβολιασθής). 35χρονος στη Κόρινθο πέθανε μετά το εμβόλιο
Tι συμβαίνει στο Ισραήλ; Απογοήτευση ανάμεσα στους κατοίκους καθώς ο πιο εμβολιασμένος πληθυσμός του κόσμου πέφτει εκ νέου στη δίνη της πανδημίας
ΕΚΤΑΚΤΟ> Η Ιαπωνική Shionogi ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους για το χάπι κατά της COVID
ΒΟΜΒΑ από το Johns Hopkins> Μηδέν θάνατοι από COVID ανάμεσα σε 48.000 παιδιά κάτω των 18 χρόνων
IΣΡΑΗΛ ΝΕΟ> Πότε θα χρειαστείς 3η δόση. Στο 16% η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι της Delta μετά το 6μηνο