kourdistoportocali.comPeopleHealthΕλληνοκινεζική «συμμαχία» και στην Ανδρολογία

Συνέδριο Δυτικής – Κινεζικής ιατρικής

Ελληνοκινεζική «συμμαχία» και στην Ανδρολογία

Οι Κινεζικές αρχές έχουν εκτιμήσει τη διεθνή εμπειρία του Ανδρολογικού Ινστιτούτου αλλά και την επιτυχία των περιστατικών που έχουν αντιμετωπιστεί

Στα πλαίσια του 1ου Συνεδρίου Δυτικής – Κινεζικής ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Τσαογιάνγκ Πεκίνου, επισφραγίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις διετείς επαφές μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι Κινεζικές αρχές έχουν εκτιμήσει τη μεγάλη διεθνή εμπειρία του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, με παρουσία σε Ευρώπη και Ασία (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Βουλγαρία, Αγγλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) αλλά και το πλήθος περιστατικών που έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς κατά την διάρκεια της τριακονταετούς πορείας του.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο InterContinental Athenaeum το Σάββατο 2 Νοεμβρίου υπό την αιγίδα της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα και της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Υγείας του Πεκίνου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διακεκριμένους επιστήμονες από τον χώρο της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής και της Δυτικής Ιατρικής να ανταλλάσσουν απόψεις. Οι ομιλητές κατέληξαν στο κοινό συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος και η ανακούφισή του από τον πόνο και την ασθένεια αποτελούν πρωταρχική προτεραιότητα και των δύο προσεγγίσεων και πως υπάρχουν περιθώρια να βρεθεί κοινός τόπος για τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κύριος Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση ως ένα ακόμα δείγμα της προσέγγισης των δύο λαών στο επιστημονικό πεδίο και εξήρε τις προσπάθειες του Δρ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης τόνισε στην τοποθέτησή του την εξαίρετη επικοινωνία, το κοινό όραμα και τις αρχές που συνδέουν τους δύο οργανισμούς, καθώς και τις βαθιές ιστορικές καταβολές των δύο λαών στον τομέα της επιστήμης και του πολιτισμού.

Μεταξύ των εκλεκτών ομιλητών ήταν οι ακόλουθοι:

 • Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, Περιφερειάρχης Αττικής
 • Τζι Τάο, Επικεφαλής της Υπηρεσίας Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής Δήμου Πεκίνου
 • Αλέξανδρος Μοντιάνο, Πρόεδρος Ινστιτούτου Αστικής Διακυβέρνησης
 • Λι Σιάο Μπέι, Αντιπρόεδρος Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Τσαογιάνγκ Πεκίνου
 • Δρ. Κωνσταντίνος Γ. Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Διευθυντής Σεξουαλικής Κλινικής ιατρικού Κέντρου Αθηνών
 • Λιου Τσινγκτσουάν, Πρύτανης του Νοσοκομείου Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής
 • Γι Φουνιέν, Διευθυντής Ουγγρικής Εταιρείας Κεντρικής Ευρώπης για την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική
 • Βανγκ Τζιγκάνγκ, Αναπληρωτής Διευθυντής της Κινεζικής Ακαδημίας Παραδοσιακής Ιατρικής
 • Δρ. Εμμανουήλ Γεωργιαννάκης, Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος Νοσοκομείου Metropolitan
 • Τσενγκ Ουτζόνγκ, Αναπληρωτής Αρχίατρος του Νοσοκομείου Κινεζικής Ιατρικής Πεκίνου
 • Δρ. Παύλος Σ. Βαβάσης, Πρόεδρος και Ιδρυτής Υπερβαρικής Καταδυτικής Ιατρικής Αθηνών, Διευθυντής Μονάδας Υπερβαρικής Ιατρικής Metropolitan Hospital
 • Χρήστος Γκίκας, Πρόεδρος της ΕΚΕΜΟΣ (ΕλληνοΚινεζικής Εταιρείας Μορφωτικών και Οικονομικών Σχέσεων)

Στόχος οργανωτών και συμμετεχόντων είναι τέτοιες εκδηλώσεις να μεταβληθούν σε τακτικούς θεσμούς οι οποίοι θα λαμβάνουν χώρα σε Κίνα και Ελλάδα, με τη συμμετοχή καταξιωμένων ιατρών και ερευνητών και από τις δυο χώρες.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
ΕΚΤΑΚΤΟ> Η Ιαπωνική Shionogi ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους για το χάπι κατά της COVID
Financial Times> O ιός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του 2019. Η Κίνα αρνείται να επιτρέψει νέα έρευνα!
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”
Aναθυμιάσεις οξυδέρκειας στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου
IΣΡΑΗΛ ΝΕΟ> Πότε θα χρειαστείς 3η δόση. Στο 16% η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι της Delta μετά το 6μηνο
Μαρία Θεοδωρίδου> Ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά 12-15 ετών. Τα εμβόλια είναι ασφαλή. Ερευνα του Johns Hopkins> Μηδέν θάνατοι από COVID ανάμεσα σε 48.000 παιδιά κάτω των 18 χρόνων