kourdistoportocali.comPeopleHealthΔωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις

Ελληνικό Κολλέγο Οφθαλμολογίας

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις

Περισσότεροι από 2.000 πολίτες υποβλήθηκαν σε δωρεάν οφθαλμολογικό έλεγχο

Χωρίς τίτλο1

Στα 2.000 περίπου υπολογίζονται τα άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, που εξετάσθηκαν δωρεάν στο Πολεμικό Μουσείο κατά τη διάρκεια της διήμερης δράσης του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας, χάρη στην προσπάθεια όλων των γιατρών, των οπτομετρών και των τεχνικών που παρευρέθησαν εθελοντικά σε αυτή την εκδήλωση, καθώς ο αριθμός των προσερχομένων ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ειδικότερα, το Ελληνικό Κολλέγιο Οφθαλμολογίας ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, αποτελούμενο από ιδιώτες χειρουργούς Οφθαλμιάτρους από όλη την Ελλάδα διοργάνωσε διήμερη δράση στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2016 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με θέμα «Προληπτικός οφθαλμολογικός έλεγχος από την παιδική έως και την Τρίτη ηλικία» . Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας του Κολλεγίου, διαμορφώθηκαν ειδικοί χώροι μέσα στον προθάλαμο του Αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, όπου διενεργήθηκαν προληπτικοί έλεγχοι από τους γιατρούς τους Κολλεγίου προς όλους τους ενδιαφερομένους. Εγιναν συγκεκριμένα: προληπτικός διαθλαστικός έλεγχος για μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό, προληπτικός έλεγχος για καταρράκτη, τοπογραφική και τομογραφική απεικόνιση του κερατοειδή για έλεγχο κερατόκωνου, διάγνωση γλαυκώματος με ειδικά μηχανήματα OCT, έλεγχος με οπτική τομογραφία της ωχράς κηλίδας για ηλικιακή εκφύλιση ωχράς, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, υαλοειδικωχρική έλξη.

Επίσης πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση μεταξύ των χειρουργών οφθαλμιάτρων και του κοινού.

Οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι, που ήταν αρκετές χιλιάδες, θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν εξέταση, είτε στο κοινωνικό ιατρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, είτε στο κοινωνικό ιατρείο του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας.

Η σημαντική αυτή εκδήλωση, αφενός έδειξε το πόσο επίκαιρα είναι τα οφθαλμολογικά προβλήματα για τον Ελληνικό πληθυσμό, αφετέρου έθεσε τον προβληματισμό για το κατά πόσο η ιατρική περίθαλψη είναι επαρκής σήμερα στην Ελλάδα , καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που ήρθαν και τις δύο ημέρες (Τετάρτη και Πέμπτη 27 &28/01) ήταν ηλικιωμένοι συνταξιούχοι.

Αν και στη χώρα μας υπάρχει πολύ μεγάλη εξειδίκευση, προβληματίζει αν υπάρχει παράλληλα και η κατάλληλη οργάνωση έτσι ώστε να παρέχεται σε αυτούς τους ανθρώπους από τον αντίστοιχο ιατροφαρμακευτικό τους φορέα η δυνατότητα να έχουν αυτές τις υπηρεσίες που θεωρούνται δεδομένες μέσα σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Ελληνικό Κολέγιο Οφθαλμολογίας θεωρεί μεγάλη τιμή την προσέλευση του κόσμου σε αυτό το πραγματικά πρωτοπόρο βήμα για το χώρο της Οφθαλμολογίας στη χώρα μας , το οποίο εξελίχθηκε να είναι ίσως σε ένα από τα πιο σημαντικά οφθαλμολογικά screening που έχουν γίνει ποτέ στην Ευρώπη.

«Θεωρούμε ότι αυτή η μεγάλη επιτυχία δημιουργεί μια υποχρέωση πλέον σε εμάς να αυξήσουμε τις προσπάθειες μας, έτσι ώστε να ενημερωθεί το κοινό για τα κοινά οφθαλμολογικά προβλήματα. Γνωρίζουμε οτι η καλύτερη ιατρική περίθαλψη είναι η καλύτερη πρόληψη και αυτό μπορεί να γίνει από την εξαιρετική τεχνολογία και τεχνογνωσία που υπάρχει στην χώρα μας από τους Έλληνες χειρουργούς οφθαλμιάτρους.Καλούμε επίσης όλους τους χειρουργούς οφθαλμιάτρους να συμβάλλουν με την ευγενή τους συμμετοχή στο κοινωνικό ιατρείο του Ελληνικού Κολεγίου Οφθαλμολογίας,, έτσι ώστε να αναβαθμιστούν οι οφθαλμολογικές υπηρεσίες που προσφέρονται στις μέρες μας».

 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των:
BAYER, NOVARTIS, INTERMED, MAVROGENIS, BIANEΧ, ALCON, ZWITTER.

Ενω χορηγοί επικοινωνίας ήταν: ΕΠΙΚΑΙΡΑ, iatronet.gr, mydoctors.gr

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

ΒΟΜΒΑ> Ξαφνικά κόπηκε το εμβόλιο της CureVac από την οποία οι Ευρωπαίοι είχαν παραγγείλει 500 εκατ. δόσεις!
Tρόμος από την “απάντηση” της Deutsche Bank στον Καθηγητή Βασιλακόπουλο του ΕΚΠΑ. Διαβάστε τι συνέβη
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ξαφνικά στο Ισραήλ, μέσα στο καλοκαίρι, θερίζουν οι ιογενείς λοιμώξεις σε ενήλικες και παιδιά!
ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ εξελίξεις στον πλανήτη. 4 ώρες Biden-Putin για τη προέλευση του ιού
ΕΚΤΑΚΤΟ> Αίφνης ο Fauci προαναγγέλει χάπια κατά της Covid-19. Σε λίγο θα μας πουν ότι αρκεί η βιταμίνη D, o ήλιος, η άσκηση και οι ρινικές πλύσεις με αλάτι Μεσολογγίου
Φοβερά νέα από το Ισραήλ. Σχεδόν 1 στους 4 από όσους νοσηλεύθηκαν με COVID-19 θα είχε σωθεί εάν δεν του έλειπε η βιταμίνη D!
-H ζωή του 21χρονου γιου μου δεν θα είναι ποτέ ίδια μετά τη 2η δόση του εμβολίου της Moderna λέει ο Timothy Harrington
Οι Έλληνες επιστήμονες S. Tsiodras, G. Magiorkinis, D. Paraskevis, E.G. Kostaki, G. Panayiotakopoulos, εμφανίζονται τον Ιανουάριο του 2020(!) να υπογράφουν μελέτη υπέρ της φυσικής προέλευσης του ιού!
Αγωνία για τη ζωή του Biden και των υπολοίπων ηγετών μετά τις εμφανίσεις τους στη Κορνουάλη
Αφού ως Επίτροπος της FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Μoderna στη συνέχεια προσελήφθη ως στέλεχος της Moderna!
Aπόκοσμος χρησμός Putin> Δεν υπάρχει ευτυχία στη ζωή. Υπάρχει μόνο ένας αντικατοπτρισμός στον ορίζοντα. Λοιπόν, αγαπήστε αυτό
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ