kourdistoportocali.comPeopleHealthΔωρεά απαραίτητου εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

κυστική ίνωση

Δωρεά απαραίτητου εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Από το Zagori Mountain Running

Σημαντικό χρηματικό ποσό, με το οποίο έγινε η αγορά και εγκατάσταση συστημάτων καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα σε όλους τους χώρους του Τμήματος Κυστικής ‘Ινωσης τoυ Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», συγκέντρωσε το Zagori Mountain Running.

Η κυρία Ιωάννα Λούκου, Παιδίατρος – Συντονίστρια Διευθύντρια του Τμήματος Κυστικής Ίνωσης στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ευχαριστώντας τη χορηγό εταιρεία και τους εμπνευστές και τους διοργανωτές της δράσης Zagori Mountain Running, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Παρόμοιες πρωτοβουλίες δεν αναβαθμίζουν απλώς τις υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε, αλλά μας ωθούν να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο γνωρίζοντας πως δεν είμαστε οι μόνοι που βοηθάμε στον καθημερινό αγώνα που δίνουν τα παιδιά με κυστική ίνωση και οι οικογένειές τους. Η σημασία του συγκεκριμένου έργου για την προστασία των μικρών ασθενών είναι προφανής, ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε».

Το  Zagori Mountain Running, που διοργανώθηκε πριν από τα περιοριστικά μέτρα, εκτός από το αγωνιστικό μέρος έδωσε έμφαση στη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Στην 9η χρονιά του δημιούργησε ένα συλλεκτικό βραχιολάκι με το μήνυμα «Respect the Mountains – Run and win CF», (Cystic Fibrosis λέγεται η Κυστική Ίνωση στα αγγλικά) τα χρήματα από τις πωλήσεις του οποίου διατέθηκαν στο Τμήμα Κυστικής Ίνωσης του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Η έμπνευση του εγχειρήματος ανήκει σε δύο γονείς παιδιού με Κυστική Ίνωση, τη Μαρκέλλα Μήτσου και τον Νίκο Τζιμογιάννη, που είναι γνωστοί για τις δράσεις τους σχετικά με την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο. Αμέριστη υπήρξε η βοήθεια της διοργανώτριας εταιρείας My Adventure, με τους ανθρώπους της, την κυρία Μάρα Καλογήρου και τον κύριο Βασίλη Τζουμάκα – με το κοινωνικό τους έργο και την ευαισθητοποίησή τους για τη νόσο.

«Η Κυστική Ίνωση αποτελεί τη συχνότερη κληρονομική νόσο στην Ελλάδα. Μην ξεχνάτε, η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, η σωστή παρακολούθηση είναι σημαντικά. Κάντε μία εξέταση παραπάνω! Η γνώση σώζει ζωές» όπως έχουν επισημάνει επανειλημμένως οι δύο γονείς, που έδωσαν αγώνα τόσο για την ενίσχυση του Τμήματος Κυστικής Ίνωσης στο Αγία Σοφία όσο και γενικότερα για την ενημέρωση όσον αφορά τη νόσο.

 

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

Όταν ο Κουφοντίνας προσέφερε ένα κουτί γλυκά στον Χρήστο Μάτη και μετά τον πυροβόλησε
Όταν ο αρχηγός είχε αποκαλέσει άνθρωπο των Μυστικών Υπηρεσιών τον Κουφοντίνα
Ο Λιγνάδης ανάμεσα στους 100 πιο “Επιδραστικούς” Έλληνες!
Στα άδυτα του Λιγνάδη
Η Θάτσερ δεν έκανε πίσω με τον Μπόμπι Σαντς και είχε και τον κόσμο με το μέρος της
ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 17Ν για Μπακογιάννη>Tι έγραφε ο Κουφοντίνας για Πειραική-Πατραική, Χαλυβουργική και Λάρκο
Πως ο Κουφοντίνας εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Χρήστο Μάτη αφού πρώτα τον κέρασε γλυκά
Αφού καταδικάστηκε για δωροδοκία τώρα κάνει πόλεμο στο γήπεδο της ΑΕΚ
ΕΚΤΑΚΤΟ>Αυξάνονται εκ νέου τα κρούσματα σε ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο βιαστής, λαμπρός νέος, με τη βοήθεια του κόμματος διοριζόταν σε θέσεις-κλειδιά
Πρωτοφανές πανευρωπαϊκό μπάχαλο με το εμβόλιο της Astrazeneca> Και για τους 65+ λένε τώρα
7 βόμβες, 227 τόνων στη Συρία, το πρώτο ηχηρό μήνυμα Joe Biden σε Putin