kourdistoportocali.comPeopleHealthΧαλάρωση και κυτταρίτιδα λόγω... lockdown: Πως αντιμετωπίζονται;

μη επεμβατικές θεραπείες

Χαλάρωση και κυτταρίτιδα λόγω… lockdown: Πως αντιμετωπίζονται;

Ενέσιμες, μη επεμβατικές θεραπείες, προσφέρουν αισθητή βελτίωση στα σημεία που θέλουμε, άμεσα και με απόλυτη ασφάλεια

Ο περιορισμός στις μετακινήσεις μας, η παραμονή μας στο σπίτι, η καθιστική ζωή και η έλλειψη άσκησης έχουν επιπτώσεις στο σώμα μας και στη διάθεσή μας. Το σώμα μας εμφανίζει σημάδια χαλάρωσης και κυτταρίτιδα. Από την άλλη ο καιρός φτιάχνει, το καλοκαίρι έρχεται, τα ρούχα είναι πιο ανάλαφρα και αναδεικνύουν περισσότερο το σώμα, οπότε είναι λογικό να σκεφτόμαστε τις αλλαγές, που επιθυμούμε να δούμε στην εμφάνισή μας.

Τα καλά νέα είναι ότι, χάρη στις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν στη διάθεσή τους ενέσιμες, μη επεμβατικές θεραπείες, που είναι σε θέση να προσφέρουν αισθητή βελτίωση στα σημεία που θέλουμε, άμεσα και με απόλυτη ασφάλεια.

Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS αναλύει ποιες τεχνικές μπορούν να βοηθήσουν σε περιπτώσεις, όπου υπάρχει έντονη χαλάρωση ή κυτταρίτιδα ή και τα δύο.

«Μια ασφαλής, όσο και αποτελεσματική επιλογή, είναι η ενέσιμη μεσοθεραπεία», εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης.

«Ο στόχος είναι να βελτιώσουμε αισθητά την αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού στα πόδια, καθώς και να συσφίξουμε τα σημεία εκείνα, στα οποία υπάρχει χαλάρωση, έτσι ώστε η γυναίκα να αποκτήσει μία καλλίγραμμη σιλουέτα, με αποτελέσματα που θα έχουν διάρκεια στον χρόνο».

Μεσοθεραπεία με ενέσεις καφεΐνης

Στόχος: Κυτταρίτιδα

 • Μειώνει την αποθήκευση του λίπους
 • Αυξάνει την μικροκυκλοφορία και την αποσυμφόρηση
 • Βελτιώνει την εξωτερική εμφάνιση του δερματικού ιστού.

Η μεσοθεραπεία με ενέσιμη καφεΐνη είναι μία από τις top θεραπείες για την κυτταρίτιδα, που υπόσχεται να λειάνει το δέρμα, μειώνοντας αισθητά το επίμονο πρόβλημα της «όψης φλοιού πορτοκαλιού», που παρατηρείται σε πάρα πολλές γυναίκες όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως σωματικού βάρους.

Πώς γίνεται:

Η μέθοδος εφαρμόζεται με την έγχυση πολυβιταμινούχων σκευασμάτων, με τη βοήθεια μιας πολύ μικρής και λεπτής βελόνας, έτσι ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα μέσα στο δέρμα και τα αποτελέσματα να είναι άμεσα ορατά.

Αποτελέσματα:

 • Μείωση λίπους στις λιποαποθήκες του οργανισμού
 • Λείανση του δέρματος
 • Ορατή βελτίωση όψης «φλοιού πορτοκαλιού».

Σημεία εφαρμογής:

Η εφαρμογή πραγματοποιείται στις περιοχές, που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα, όπως είναι οι γλουτοί, οι μηροί, η κοιλιά, αλλά και τα μπράτσα.

Πονάει η διαδικασία; Και πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη, η εν λόγω θεραπεία είναι ανώδυνη και, ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση, πραγματοποιούνται 4-6 συνεδρίες, συνήθως μία συνεδρία ανά εβδομάδα.

«Τα αποτελέσματα φαίνονται, ήδη, από την δεύτερη συνεδρία. Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των απαραίτητων συνεδριών, μπορούμε μετά από έξι μήνες να επαναλάβουμε μερικές συνεδρίες σαν «συντήρηση», για τη διατήρηση του αποτελέσματος. Συνήθως συστήνονται τρεις επαναληπτικές εφαρμογές, μία ανά εβδομάδα», επισημαίνει ο κ. Γαϊτάνης.

Αφήνει σημάδια η συγκεκριμένη θεραπεία;

Μετά την εφαρμογή της μεσοθεραπείας εμφανίζονται συνήθως κάποιες ελαφρές μελανιές στα σημεία, στα οποία έχει γίνει η εφαρμογή, οι οποίες, όμως, υποχωρούν σταδιακά.

Μεσοθεραπεία με ενέσεις σύσφιξης

Στόχος: Αντιμετώπιση της χαλάρωσης

 • Σύσφιξη στους δερματικούς ιστούς
 • Βελτίωση της ποιότητας του δέρματος
 • Ενίσχυση των φυσικών αμυνών της επιδερμίδας.

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία σύσφιξης είναι μία θεραπεία απλή, γρήγορη, χωρίς παρενέργειες και σχετικά ανώδυνη. Αυτό, που κάνει ο ειδικός γιατρός, είναι να εγχύει κάποιες συγκεκριμένες ουσίες στον οργανισμό, οι οποίες ενισχύουν την σύσφιξη σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Αυτό το κάνει χρησιμοποιώντας πάρα πολύ λεπτές βελόνες. Με αυτόν ον τρόπο τα πολύτιμα συστατικά εισχωρούν καλύτερα στο δέρμα και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά.

«Στην ουσία, με αυτή τη μεσοθεραπεία μεταφέρουμε κάτω από την επιδερμίδα συγκεκριμένες ουσίες, που δεν μπορούν να φτάσουν με μια απλή εφαρμογή τοπικής κρέμας», τονίζει ο κ. Γαϊτάνης.

Τι ουσίες χρησιμοποιούνται για τη σύσφιξη της επιδερμίδας;

Οι ουσίες, τις οποίες χρησιμοποιεί ο πλαστικός χειρουργός, είναι το υαλουρονικό οξύ, σε συνδυασμό με DMAE, παντοθενικό ασβέστιο, γλυκονικό χαλκό και γλυκονικό ψευδάργυρο.

Σε ποιες περιοχές του σώματος εφαρμόζεται η μέθοδος;

Η εφαρμογή πραγματοποιείται στις περιοχές, όπου χρειάζεται, όπως, για παράδειγμα, στους γλουτούς, στους μηρούς, στην κοιλιά και στα μπράτσα.

Ποια είναι τα αποτελέσματα;

 • Λείο δέρμα
 • Δέρμα πιο σφικτό και «ανασηκωμένο».

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Πραγματοποιείται συνήθως ένας αριθμός 4-6 συνεδριών, μία συνεδρία ανά μία εβδομάδα με δέκα ημέρες, αναφέρει ο γιατρός και προσθέτει:

«Ομοίως, μετά τη συνεδρία, αναμένονται λίγες μελανιές από τις μικρές βελόνες, οι οποίες, ωστόσο, υποχωρούν άμεσα.

Δυναμικός συνδυασμός των δύο θεραπειών

Σε αρκετές περιπτώσεις η πρόκληση δεν είναι μόνο μία, αλλά δύο. Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και μαζί και της χαλάρωσης του δέρματος. Εκεί ο ειδικός γιατρός μπορεί να συνδυάσει τις δύο παραπάνω θεραπείες. Την μία εβδομάδα γίνονται οι ενέσεις καφεΐνης και την επόμενη εβδομάδα οι ενέσεις σύσφιξης, για όσες εφαρμογές κρίνει ο γιατρός, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE