kourdistoportocali.comPeopleHealthBalanced>Ενας πολυχώρος «Ευ Ζην» στη Κηφισιά

Ισορροπία στο σώμα, το νου και την ψυχή

Balanced>Ενας πολυχώρος «Ευ Ζην» στη Κηφισιά

Αλλάζετε τρόπο ζωής με ασφάλεια και πρόγραμμα άσκησης που ταιριάζει αποκλειστικά σε εσάς

Σήμερα περισσότερο από ποτέ τα οφέλη της άσκησης έχουν καταλυτική επίδραση στην αγχώδη ζωή μας. Και όσο πιο σύνθετη γίνεται η καθημερινότητα αλλά και η επαγγελματική μας ζωή τόσο πιο σημαντικό είναι να αναζητάμε τη δύναμη μέσα μας.

Η άσκηση γυμνάζει μαζί με το σώμα, το μυαλό αλλά και τη ψυχή.

Η άσκηση δεν είναι προνόμιο των “υγειών” διαβάζουμε στον ανανεωμένο ιστότοπο του Balanced, ένας πολυχώρος που φέρει την υπογραφή της Κλινικής Εργοφυσιολόγου Ματίνας Κουτρουμπή PhD και βρίσκεται στην Κηφισιά. Πιο συγκεκριμένα, διαβάζουμε:

Balanced σημαίνει ισορροπημένος στο σώμα, το νου και την ψυχή. Αυτό ακριβώς προσφέρει η ομάδα μας και με αυτό το σκοπό δημιουργήσαμε το Balanced. Εξειδικευμένοι επιστήμονες σας βοηθούν να αποκτήσετε το «ευ ζην» σε ένα χώρο ασφαλή, φιλικό και χαλαρωτικό.
Στόχος μας είναι η βελτίωση της φυσικής και ψυχικής κατάστασης και η προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, με σκοπό όχι μόνο να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής, αλλά και να δώσει ζωή στα χρόνια σας. Η επίβλεψη και η εκπαίδευση είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών και της φροντίδας που προσφέρουμε.
Ο συνδυασμός προγραμμάτων ισορροπημένης διατροφής και άσκησης με ψυχοθεραπευτική παρέμβαση ανταποκρίνεται στις μοναδικές ανάγκες του ατόμου για ευεξία και βελτίωση της ποιότητας ζωής. Επίσης, μέσα από τα ομαδικά προγράμματα άσκησης, συμβουλευτικής και διατροφής και τις τακτικές ενημερωτικές ομιλίες, δίνεται η συνατότητα στο άτομο να ενταχθεί σε μια Balanced κοινότητα.

Άσκηση
Η συστηματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων, διπλασιάζει τις πιθανότητες επιβίωσης από έμφραγμα του μυοκαρδίου, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ζαχαρώδη διαβήτη ή βοηθά στη ρύθμισή του, μειώνει την αρτηριακή πίεση και τις πιθανότητες εμφάνισης οστεοπόρωσης. Επιπλέον βοηθά στην απώλεια βάρους, μειώνει τα συμπτώματα δυσφορίας και δύσπνοιας, την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης ή συντελεί στη θεραπεία της, αν υπάρχει, και αυξάνει την μυϊκή δύναμη και αντοχή. Τέλος μειώνει τα επίπεδα άγχους, δημιουργεί αίσθημα ευεξίας και αυτοπεποίθησης, αυξάνει την κοινωνικότητα και βελτιώνει την ποιότητα ύπνου και τις οικογενειακές σχέσεις.

Συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία
Υπάρχουν διάφορες υπηρεσίες ψυχικής υγείας οι οποίες μπορεί να είναι ωφέλιμες για το άτομο που αντιμετωπίζει ένα προσωπικό ζήτημα, το οποίο του προκαλεί σημαντική ψυχολογική δυσφορία, διαταράσσει την τυπική καθημερινή λειτουργία του ή επηρεάζει την ψυχική και κατ’ επέκταση γενικότερη υγεία του. Η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία είναι θεραπευτικές μέθοδοι που βασίζονται στον διάλογο. Η αποτελεσματικότητα των δυο αυτών μεθόδων επιτυγχάνεται μέσα από την εγκαθίδρυση μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ θεραπευτή και θεραπευομένου, σε ένα συναισθηματικά ασφαλές περιβάλλον, το οποίο προστατεύεται από υγιή όρια και διέπεται από δεοντολογικές κατευθυντήριες γραμμές.

Μέσα από τη διαδικασία των δύο θεραπευτικών μεθόδων, ο θεραπευόμενος θα αποκτήσει επίγνωση των συναισθημάτων, των αυτόματων σκέψεων, και των βαθύτερων πεποιθήσεών του. Επίσης, μπορεί να βιώσει μια θεραπευτική εμπειρία μέσω της ενσυναισθητικής κατανόησης και της άνευ όρων θετική αποδοχής της θεραπεύτριας προς τον θεραπευόμενο. Ο σκοπός της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας δεν είναι να προσφέρει στον θεραπευόμενο συμβουλές ή να τον κατευθύνει αλλά να τον βοηθήσει να ανακαλύψει τι θέλει και για ποιο λόγο, και να ενδυναμώσει την θέληση του για βελτίωση της ψυχικής του υγείας. Ακόμη, ο θεραπευόμενος μαθαίνει αποτελεσματικότερους τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών του και δημιουργεί καλύτερες συνήθειες φροντίδας του εαυτού του. Μακροπρόθεσμα επιτυγχάνεται εσωτερική ισορροπία, βελτιωμένη ψυχική υγεία και βελτιωμένες ανθρώπινες σχέσεις.

Διατροφή
Η διατροφή είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του σώματος, την καλή λειτουργία του και την διατήρηση της υγείας. Καθημερινά λαμβάνουμε περισσότερα από 40 θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία) αλλά και νερό που χρειάζεται ο οργανισμός για να επιτελέσει τις λειτουργίες του. Στον σύγχρονο τρόπο ζωής υπάρχουν αρκετές ασθένειες, οι οποίες εμφανίζονται ή επιδεινώνονται λόγω της κακής διατροφής, καθιστικής ζωής και στρες, οι οποίες μπορούν να προληφθούν ή να βελτιωθούν με σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Η κλινική διαιτολογία στοχεύει σε μια υγιεινή διατροφή, λειτουργώντας θεραπευτικά με άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη στον οργανισμό. Ακολουθώντας μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή νιώθετε καλύτερα, διατηρείτε φυσιολογικό το βάρος σώματος, έχετε καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα, καλύτερη αντιμετώπιση του άγχους, βελτίωση των διαπροσωπικών σας σχέσεων και απόδοση στην εργασία. Μακροπρόθεσμα, παρατηρείται μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, παχυσαρκίας σακχαρώδη διαβήτη, καρκίνου κ.α.
Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, εκδοχή της οποίας αποτελεί και η ελληνική, επιδρά ευεργετικά στην υγεία, την μακροβιότητα και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων. Οι πρακτικές της διατροφής βασίζονται στην έγκυρη και αναπτυγμένη έρευνα και γνώση.

Διαλογισμός
Μπορεί να μοιάζει δύσκολο να κάνει κανείς διαλογισμό. Με τη σωστή καθοδήγηση όμως και λίγη προσωπική πειθαρχία είναι απόλυτα εφικτό για όλους μας. Τα οφέλη του διαλογισμού για την υγεία μας είναι πολλά και σημαντικά.

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι το άγχος και το στρες, αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών και άλλων χρόνιων παθήσεων. Οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι ο διαλογισμός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως προληπτική μέθοδος για τους ανθρώπους με άγχος.

«Τα αποτελέσματα ερευνών δείχνουν μια σαφή μείωση του άγχους την πρώτη κιόλας ώρα μετά τη συνεδρία διαλογισμού και τα πρώτα στοιχεία υποδηλώνουν ότι το άγχος ήταν σημαντικά χαμηλότερο μία εβδομάδα μετά τη συνεδρία διαλογισμού», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης John J. Durocher, PhD, βοηθός καθηγητής Φυσιολογίας στο τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Michingan στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του στρες στα όργανα όπως ο εγκέφαλος και τα νεφρά και να βοηθήσει στην πρόληψη καταστάσεων όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης.

Διεύθυνση:
Τατοϊου & Αχαρνών 2 Κηφισιά Αθήνα 14561
Τηλέφωνα:
210 6255446
E-mail:
info@balanced.gr

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE