kourdistoportocali.comPeopleHealthΑνανέωση προσώπου για τις γιορτές: Πώς επιτυγχάνεται;

beauty

Ανανέωση προσώπου για τις γιορτές: Πώς επιτυγχάνεται;

Μια θεραπεία προσώπου ή σώματος, που θα ανανεώσει την εμφάνισή μας και θα βελτιώσει την -πεσμένη λόγω ειδικών συνθηκών- ψυχολογία μας

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Άλλες χρονιές τέτοιες μέρες θα υπήρχε μεγάλη κίνηση στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών, κυρίως από γυναίκες, οι οποίες θα ήθελαν να κάνουν θεραπείες περιποίησης και λάμψης ενόψει ρεβεγιόν…

Φέτος όμως λόγω πανδημίας COVID-19 και περιοριστικών μέτρων αυτές οι γιορτές θα είναι διαφορετικές από άλλες φορές. Το πιο σημαντικό, όμως, συστατικό δεν μπορεί να λείπει και αυτό είναι η αγάπη. Αγάπη στην ψυχή μας, που εκδηλώνεται μέσα από τις ετοιμασίες μας για το γιορτινό τραπέζι με την οικογένειά μας, αλλά και μέσα από τη συμπεριφορά μας στους γύρω μας και στον ίδιο μας τον εαυτό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον εαυτό μας και οφείλουμε να τον φροντίζουμε, καθώς, όταν νιώθουμε καλά μέσα μας, τότε μόνο μπορούμε να ακτινοβολούμε θετική ενέργεια και να την μεταδίδουμε. Και μια επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό αυτές τις μέρες, αλλά και αργότερα, με την άρση των μέτρων καθολικής απαγόρευσης, είναι το δώρο, που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Μια θεραπεία προσώπου ή σώματος, που θα ανανεώσει την εμφάνισή μας και θα βελτιώσει την -πεσμένη λόγω ειδικών συνθηκών- ψυχολογία μας.

Ποιες θεραπείες μπορούμε να επιλέξουμε

Οι πιο διαδεδομένες θεραπείες είναι σίγουρα το μπότοξ και τα fillers, με τη δράση τους να εστιάζει στο «σβήσιμο» των ρυτίδων. Γίνονται με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας, μέσω της οποίας εγχύεται το υλικό στα σημεία, όπου ο ειδικός γιατρός κρίνει ότι χρειάζεται.

«Η διαφορά είναι ότι το μπότοξ ακινητοποιεί τους μύες, που προκαλούν τις ρυτίδες κι έτσι αποκτούμε μία ξεκούραστη όψη. Το υαλουρονικό οξύ ή αλλιώς filler δρα ως «γέμισμα» στις ρυτίδες του προσώπου μας. Μία, ακόμη, σημαντική διαφορά βρίσκεται στα σημεία, στα οποία γίνονται οι ενέσεις», λέει ο κ. Απόστολος Γαϊτάνης, Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS (www.agaitanis.gr).

Το μπότοξ εφαρμόζεται στο μεσόφρυο, στο μέτωπο και στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Όσον αφορά στην περιοχή των ματιών, η βοτουλινική τοξίνη «ανοίγει» το βλέμμα και κάνει τα μάτια να φαίνονται ξεκούραστα. Ενώ το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται στις ρινοπαρειακές και στις ρινοχειλικές ρυτίδες, στο γέμισμα των χειλιών για περισσότερο όγκο, ως συμπλήρωμα στα μάγουλα, επίσης, για ενίσχυση του όγκου και στο κάτω περίγραμμα του προσώπου, για να διορθώσουμε τις γωνίες και για να δοθεί αρμονία στην εικόνα του προσώπου.

Τέλος, υπάρχει ακόμη μία διαφορά ως προς τη διάρκεια του αποτελέσματος. Το μπότοξ διαρκεί από τέσσερις έως έξι μήνες, ενώ το υαλουρονικό οξύ περίπου δώδεκα μήνες – ύστερα από αυτό το διάστημα μπορούμε, αν το επιθυμούμε, να επαναλάβουμε τη διαδικασία.

Ενέσιμη μεσοθεραπεία

Άλλη μία πολυσυζητημένη και δημοφιλής θεραπεία, για το λαμπερό της αποτέλεσμα είναι η ενέσιμη μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ. Μπορεί να θεωρηθεί και ως θεραπεία «βάσης», για την περίπτωση που προηγηθεί των θεραπειών για τη λείανση των ρυτίδων. Έτσι θα ενισχύσει το αποτέλεσμα αλλά και τη διάρκειά τους. Ένα σωστά και καλά ενυδατωμένο πρόσωπο είναι, άλλωστε, ο καλύτερος τρόπος για να αμυνθούμε στα σημάδια που αφήνει ο χρόνος.

Όπως εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης: «Η μεσοθεραπεία γίνεται με μικρά τσιμπηματάκια από πολύ λεπτές βελόνες και η διαδικασία είναι απολύτως άνετη, χωρίς πόνο. Το υαλουρονικό οξύ συνδυάζεται με βιταμίνες και είναι η καλύτερη «τροφή», που μπορούμε να δώσουμε στο πρόσωπό μας. Με την μεσοθεραπεία προσφέρουμε στο δέρμα μας ενυδάτωση σε βάθος, αλλά και τη δυνατότητα να διατηρήσει την υγρασία του».

Η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μετά από περίπου έξι μήνες, για τη συντήρηση του αποτελέσματος.

Ανόρθωση με νήματα

Από τις θεραπείες Mini Lift δικαιωματικά δεν γίνεται να λείπει η ανόρθωση με νήματα PDO. Τα νήματα τοποθετούνται υποδερμικά στο πρόσωπο και βοηθούν στην ανόρθωση του δέρματος και στη διόρθωση του οβάλ.

Σύμφωνα με τον κ. Απόστολο Γαϊτάνη, τα νήματα τοποθετούνται πλαγίως του ματιού και κάτω από το μάτι, στο οβάλ του προσώπου και στον λαιμό. Η τοποθέτησή τους υποδερμικά ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, που είναι απαραίτητα συστατικά του προσώπου μας ενάντια στη γήρανση και στη χαλάρωση και ενισχύουν την αναζωογόνηση του δέρματος.

«Αποτελούν μία δραστική λύση για τη βελτίωση της όψης στα «κρεμασμένα» μάγουλα, στα βαθουλωμένα μάτια και στις ρυτίδες. Τα νήματα PDO στην ουσία είναι απορροφήσιμα μαλακά ράμματα, πολύ λεπτά και απόλυτα ασφαλή. Ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου, ο πλαστικός χειρουργός επιλέγει την ποσότητα αλλά και τις διαστάσεις, που θα χρησιμοποιηθούν. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και μπορεί να διατηρηθεί έως και για δύο χρόνια. Η θεραπεία αυτή επιλέγεται, όταν η χαλάρωση είναι μικρού ή μέτριου βαθμού, ενώ, σε αντίθετη περίπτωση, συνιστάται το κλασικό λίφτινγκ», υπογραμμίζει ο ειδικός.

Οι θεραπείες αυτές μπορούν να γίνουν μεμονωμένα, ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες, αλλά και συνδυαστικά, για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

 

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE