kourdistoportocali.comPeopleGolden TravellerΣτη "Ζώνη του θανάτου" του Idaho δεν μπορεί να δικαστεί κανένα έγκλημα

Μόνο στις ΗΠΑ

Στη “Ζώνη του θανάτου” του Idaho δεν μπορεί να δικαστεί κανένα έγκλημα

Ένα κενό στο αμερικάνικο Σύνταγμα αφήνει ατιμώρητες ακόμα και ανθρωποκτονίες

Το περίφημο Εθνικό Πάρκο Yellowstone στις ΗΠΑ εκτείνεται σε περισσότερα από 3.400 τετραγωνικά μίλια στις πολιτείες του Ουαϊόμινγκ και της Μοντάνα, αλλά μία λεπτή λωρίδα γης ανήκει στο Αϊντάχο και είναι γνωστή ως η «Ζώνη του Θανάτου». Γιατί; Ένα κενό στο στο Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών επιτρέπει σε κάποιον που βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή των 50 τετραγωνικών μιλίων να ξεφύγει -θεωρητικά πάντα- από οποιοδήποτε έγκλημα, συμπεριλαμβανομένης και της ανθρωποκτονίας.

Αυτό συμβαίνει καθώς σύμφωνα με την έκτη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος ένα άτομο που κατηγορείται για κάποιο έγκλημα έχει το δικαίωμα σε δίκη με ενόρκους, οι οποίοι καλούνται από το κράτος και θα πρέπει να διαμένουν στην περιοχή που διαπράχθηκε το έγκλημα. Ωστόσο, η «Ζώνη του Θανάτου» είναι μία περιοχή που έχει πληθυσμό μηδέν και οποιαδήποτε κατηγορία για εγκληματική πράξη θα πρέπει τεχνικά να απορριφθεί από το δικαστήριο.

Ερευνητές σε όλες τις ΗΠΑ έχουν ζητήσει από το Κογκρέσο να μπει τέλος σε αυτό το κενό, προσθέτοντας την «παράνομη γη» στην Περιφέρεια του Ουαϊόμινγκ, αλλά η πρόταση έχει επανειλημμένα απορριφθεί επειδή σύμφωνα με αξιωματούχους το δικαστικό σύστημα θα «επικρατούσε» ανεξάρτητα από το κενό.

Το Εθνικό Πάρκο Yellowstone ιδρύθηκε το 1872 όταν υπήρχαν μόνο 37 από τις 48 πολιτείες. Η Μοντάνα ήταν η πρώτη από τις τρεις στις οποίες ανήκει το πάρκο και που έγινε πολιτεία το 1889, καλύπτοντας μόνο το 9% του Yellowstone. Το Αϊντάχο δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 1890 παίρνοντας μόνο τη λεπτή λωρίδα γης των 50 τετραγωνικών μιλίων, ενώ το Ουαϊόμινγκ ιδρύθηκε μια εβδομάδα μετά και το οποίο έχει το 96% του πάρκου εντός των συνόρων του.

Λίγο αργότερα, το Κογκρέσο δημιούργησε το Επαρχιακό Δικαστήριο του Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ, το οποίο έθεσε την οντότητα του Yellowstone κάτω από την Περιφέρεια του Ουαϊόμινγκ. Έχοντας κατά νου την Έκτη Τροποποίηση, ένα έγκλημα που διαπράχθηκε στην Περιφέρεια του Ουαϊόμινγκ πρέπει να καλέσει έναν ένορκο από αυτήν την περιοχή. Το ίδιο ισχύει και για το Αϊντάχο και τη Μοντάνα.

Για παράδειγμα, εάν συμβεί ένας φόνος εντός των συνόρων της «Ζώνης του Θανάτου» και ο δολοφόνος παραδεχθεί το έγκλημα και παραδοθεί, κατά τη διάρκεια της δίκης μπορεί να επικαλεστεί την Έκτη Τροποποίηση. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα ενόρκων θα αποτελείται από άτομα της πολιτείας όπου συνέβη η δολοφονία, που είναι το Αϊντάχο, και από την ομοσπονδιακή περιφέρεια όπου διαπράχθηκε. Ωστόσο, η περιφέρεια του Ουαϊόμινγκ εκτείνεται σε όλο το Yellowstone, ακόμη και τα μέρη της Μοντάνα ή του Αϊντάχο.

Αυτό σημαίνει ότι ο δολοφόνος έχει το δικαίωμα σε ομάδα ενόρκων που αποτελείται από ανθρώπους που ζουν τόσο στο Αϊντάχο όσο και στην Περιφέρεια του Ουαϊόμινγκ. Η λύση ακούγεται απλή, αλλά σύμφωνα με τον καθηγητή νομικών του Μίσιγκαν Brian Kalt, δεν είναι εύκολη: «Η ομάδα ενόρκων θα πρέπει να προέλθει από το τμήμα Idaho του Εθνικού Πάρκου Yellowstone, το οποίο, σύμφωνα με την απογραφή του 2000, έχει πληθυσμό ακριβώς μηδέν».

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE

TOP LINE

ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
Financial Times> O ιός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του 2019. Η Κίνα αρνείται να επιτρέψει νέα έρευνα!
ΕΚΤΑΚΤΟ> Η Ιαπωνική Shionogi ξεκινά δοκιμές σε ανθρώπους για το χάπι κατά της COVID
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Aναθυμιάσεις οξυδέρκειας στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”
IΣΡΑΗΛ ΝΕΟ> Πότε θα χρειαστείς 3η δόση. Στο 16% η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι της Delta μετά το 6μηνο
Μάχη ζωής με τον ιό δίνουν γνωστός τραγουδιστής (ανεμβολίαστος) και πασίγνωστος επιχειρηματίας αυτοκινήτου (εμβολιασθής). 35χρονος στη Κόρινθο πέθανε μετά το εμβόλιο