kourdistoportocali.comPeopleGolden Traveller-Ελάτε στις Μαλδίβες να κάνετε το εμβόλιο! [Μακράν η καλύτερη καμπάνια]

Eπιχείρηση 3V («Visit, Vaccinate and Vacation»)

-Ελάτε στις Μαλδίβες να κάνετε το εμβόλιο! [Μακράν η καλύτερη καμπάνια]

Πως ετοιμάζονται να πάρουν όλο το χρήμα του τουρισμού

Ήταν μια από τις πρώτες χώρες που άνοιξαν ξανά πλήρως στους ταξιδιώτες και τώρα οι Μαλδίβες προσπαθούν να είναι μπροστά από το παγκόσμιο παιχνίδι όσον αφορά τον τουρισμό των εμβολίων.

Αξιωματούχοι του μαγικού προορισμού του Ινδικού Ωκεανού ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο τους προκειμένου να προσφέρουν εμβολιασμούς στους τουρίστες κατά την άφιξη τους σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες.

Ο Δρ. Abdulla Mausoom, υπουργός Τουρισμού της χώρας, επιβεβαίωσε ότι οι Μαλδίβες αναπτύσσουν ένα πρόγραμμα «3V τουρισμού» («Visit, Vaccinate and Vacation»), το οποίο θα επέτρεπε στους τουρίστες να «ταξιδεύσουν, να εμβολιαστούν και να κάνουν διακοπές».

Σύμφωνα με τον Mausoom, η χώρα σχεδιάζει να προσφέρει δύο δόσεις του εμβολίου στους επισκέπτες, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι εγγραφούν θα χρειαστεί να παραμείνουν στις Μαλδίβες για αρκετές εβδομάδες ή όσο προβλέπει το πρόγραμμα.

Ο ίδιος ελπίζει ότι το πρόγραμμα θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουρισμού στο αρχιπέλαγος του Ινδικού Ωκεανού, το οποίο είχε κατά μέσο όρο 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο πριν από την πανδημία.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες που είναι πρόθυμοι να κάνουν τις κρατήσεις του πακέτου «vaxication» στις Μαλδίβες, θα πρέπει να περιμένουν, τουλάχιστον για τώρα. Το σχέδιο «3V» δεν θα προχωρήσει έως ότου εμβολιαστεί πλήρως ολόκληρος ο πληθυσμός της χώρας, που υπολογίζεται σε λίγο πιο κάτω από τους 550.000 ανθρώπους.
«Η κύρια ιδέα είναι η χώρα να παρέχει έναν αρκετά ασφαλή τουρισμό με ελάχιστη ταλαιπωρία», δήλωσε πρόσφατα ο Mausoom στο CNBC International. «Έτσι, όταν η χώρα εμβολιαστεί, τότε θα προχωρήσουμε στον τουρισμό “3V”».

Τα στοιχεία από το κρατικό πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν δείχνουν ότι ο τουρισμός συμβάλλει στο 28% του ΑΕΠ των Μαλδίβων, ένα από τα υψηλότερα σύνολα στον κόσμο. Τον Φεβρουάριο, ο Thoyyib Mohame, διευθύνων σύμβουλος της Maldives Marketing & PR Corporation, δήλωσε στο CNN Travel ότι η χώρα έχει δεχτεί 555.494 επισκέπτες το 2020, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των 500.000.
«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας είναι τα μοναδικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά των Μαλδίβων», είπε, εξηγώντας ότι το γεγονός ότι οι επισκέπτες μπορούν να διασκορπιστούν στα διάφορα νησιά. «Πρόκειται για μία πολυ δελεαστική ιδέα καθώς αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα κοινωνικής απόστασης ήταν πιο εύκολο να διατηρηθούν. Προωθήσαμε τον προορισμό μας ως ασφαλές καταφύγιο για τους τουρίστες».

Ο Mausoom ελπίζει ότι το πρόγραμμα εμβολιασμών θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των επισκεπτών, ωστόσο τα εμβόλια είναι αρκετά για τις Μαλδίβες και η χώρα μπορεί να εξασφαλίσει έναν αριθμό δόσεων ώστε να καλύψει τη ζήτηση από διεθνείς ταξιδιώτες; Σύμφωνα με τον υπουργό, η χώρα έχει λάβει δωρεές εμβολίων από την Ινδία, την Κίνα, καθώς και το πρόγραμμα Covax του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και αναμένει επί του παρόντος μια πρόσθετη παραγγελία από τη Σιγκαπούρη.

«Δεν νομίζω ότι η προσφορά είναι πρόβλημα στις Μαλδίβες, επειδή ο πληθυσμός μας είναι σχετικά μικρός», είπε στο CNBC. «Η ποσόστωση που λαμβάνουμε από διάφορους οργανισμούς και φιλικά έθνη θα βοηθήσει επίσης». Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν οι ταξιδιώτες θα χρεωθούν για τη λήψη του εμβολίου.

Προς το παρόν, υπάρχουν τουλάχιστον 500 θέρετρα και ξενώνες στις Μαλδίβες που είναι ανοιχτοί σε διεθνείς επισκέπτες, αλλά η πρωτεύουσα Μαλέ παραμένει εκτός. Οι Μαλδίβες έκλεισαν τα σύνορά τους στα τέλη Μαρτίου, αλλά αξιωματούχοι επέλεξαν να ανοίξουν ξανά πλήρως σε όλους του διεθνείς ταξιωδιώτες τον Ιούλιο.

Ενώ οι επισκέπτες υποχρεώθηκαν να υποβάλουν ένα αρνητικό τεστ για Covid-19 κατά την άφιξή τους από τον Σεπτέμβριο, ο προορισμός συνέχισε να καλωσορίζει τους ταξιδιώτες τους τελευταίους μήνες με τα κρούσματα να παραμένουν σχετικά χαμηλά. Από τις 15 Απριλίου, οι Μαλδίβες έχουν αναφέρει συνολικά 25.939 περιπτώσεις κορωνοϊού και 67 θανάτους.

SHARE

Περισσότερα

MORE PEOPLE